"Tankid EKV-le"

Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40226
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ei olegi.
Uuena saab see olema vist ka Leopard 2A6-st kallim nagunii.
Aga nad peaks hakkama lähiajal Merkava Mk-IV juurde tootma (vanemate väljavahetamiseks), sest uue põlvkonna tanki ideed läksid koos kärbetega kaduviku teele...
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9148
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kapten Trumm kirjutas: Abrams aga on meie kandis samasugune eksootika nagu Merkava (ei näe siin suurt vahet), Merkava on õnneks diiselmootoriga.
Nagu eespool viidatud lähevad ka Abramsite turbiinid vahetusse kolbmootorite vastu. Või tehakse turbiinide ehituses olulisi muudatusi sarnase kasutusprofiili saamiseks aga see on ilmselt võimalik vaid elektriajamit kasutades, mistõttu ma sellesse eriti ei usu.
Viiskümmend
Liige
Postitusi: 2090
Liitunud: 04 Aug, 2010 12:33
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Viiskümmend »

USA Kongress võitleb ju selle nimel, et Abramsite tootmisliini kuumana hoida. General Dynamicsi väitel läheb tootmisliini sulgemine ja selle vajadusel taaskäivitamine 30 x rohkem maksma, kui selle riigi toel - agregeeritud nõudluse abil käigushoidmine. Kongressil ongi siin ettevõtte päästmiseks ju kaks "õnge" anda: A) olemasolev inventory tühjaks ehk odavmüük või kinkimine B) üleüldine moderniseerimine.

Ma võtaks neid kohe kuhjaga, suhtega igale tankile üks doonor :)
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9148
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Kilo Tango »

Viiskümmend kirjutas:... ettevõtte päästmiseks ju kaks "õnge" anda: ...
Ma täpseid finantsandmeid ei tea, kuid minu teada on General Dynamics USA peamine allveelaevaehitaja, sestap ei tohiks rahapuru pudust sellel ettevõttel küll olla. Ise küsimus on konkreetne tootmisliin ja selle oskusteave. Selmet sihukest jama korraldada tuleks uue põlvkonna tank välja töötada ja seda vaikselt tilgutama hakata.

Aga, et kuhjaga tasuks võtta - pmst. nõus. Selline "Drop-in" lahendus on ka praegu olemas:
General Dynamics is offering the Tognum America/12V883 diesel engine with new Diehl 570P3 tracks.
Viiskümmend
Liige
Postitusi: 2090
Liitunud: 04 Aug, 2010 12:33
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Viiskümmend »

Õigem oleks olnud öelda "päästa töökohti"... Samas ma arvan, et liitlast tuleb aidata, USA on meid ju palju aidanud. Kreeklased ütlesid, et nad kaaluvad Washingtoni poolt pakutud 400st M1A1st tegelikult ära osta kõigest 1/4. Eesti (miks mitte ka Läti ja Leedu) võiksid sealt ka oma 1/4 osta, Euroopas tekiks (ameeriklaste lahkumise järel) jälle korralik Abramsite kasutajaskond ja varuosade pool
Viimati muutis Viiskümmend, 22 Jaan, 2014 16:19, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
setu
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 11 Mär, 2009 10:32
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas setu »

Iga aastaga üha enam tundub mulle kui vastik on EKMi läbi Eesti riik. Miks meile aastakümneid ei räägita, et soomuse hanked Eestile võiks toimuda koostöös Soome ja Poolaga, kes ka veel sellel kümnendil plaanivad kõigest hoolimata ka praegustele hangetele veel juurde tanke ja soomukeid hankida.

Kui Soome ja Poola eksperdid on tugevamad, siis veksel lauale, kui ostate siis koos meiega. Aga ei, meie värdjad va sunnikud ennem pooksid endid tilli pidi ülesse kui raskem soomus või tulejõud reaalselt Eesti poole liikuma hakkaks.

Seniks aga 99% protsendi eest tulejõudu mittekasvatavaid hankeid - karmauhh. Selle koha pealt mulle sümpatiseerib Venemaa arsenal rohkem kui Eesti Kaitsevägi.

Ja teine väga oluline teema on see, et: Väga raske on õigustada kuidagi moodi Eesti Kaitseväge! Paraadid - räige valetamine ja tõe moonutamine 20 aastat. EKM arengukava - räige valetamine ja tõde mitte kajastav ilukirjanduse või ulmekirjanduse repertuaarist; Kaasamine või ajateenistuse mõistmine tervikuna - õudne kui mõtetu osa kogu pealekasvavast noorte hulgast. Kaitseväe relvastus - olematu, mitte mingeid prioriteetseid eesmärke täita suutev kooslus.

Ja ma ei näe muutusi, ma ei näe algeidki, et praegune seis saakski muutuda. Ühtegi olulist konstruktiivset muutust praegusel kujul tulla ei saa. Ennem on siinse rubriigi lehekülje number 20k kui see, et asjad muutuksid.
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9148
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Kilo Tango »

Viiskümmend kirjutas:Õigem oleks olnud öelda "päästa töökohti"... Samas ma arvan, et liitlast tuleb aidata, USA on meid ju palju aidanud. Kreeklased ütlesid, et nad kaaluvad Washingtoni poolt pakutud 400st M1A1st tegelikult ära osta kõigest 1/4. Eesti (miks mitte ka Läti ja Leedu) võiksid sealt ka oma 1/4 osta, Euroopas tekiks (ameeriklaste lahkumise järel) jälle korralik Abramsite kasutajaskond ja varuosade pool
Täpsemalt Abramsi diiseldamise võitudest: http://www.defensemedianetwork.com/stor ... -the-math/
“We just came out of validation testing on this [dieselized Abrams] design with TARDEC [Tank Automotive Research Development and Engineering Command] at the end of September,” Cannon said. “And they’ve validated our numbers. So basically this vehicle design uses 50 percent less fuel on a combat day than a turbine-based Abrams.
Veel infot uue mootori kohta:
Last news on the new engine: The US Army has selected Honeywell International Engines and Systems and General Electric to develop a new LV100-5 gas turbine engine for the M1A2. The new engine is lighter and smaller with rapid acceleration, quieter running and no visible exhaust.
Setu: nii hull see asi nüüd kah ei ole ehkki ma mõistan sinu frustratsiooni.
piirivalvur
Liige
Postitusi: 198
Liitunud: 15 Dets, 2011 22:10
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas piirivalvur »

KaMin inimeste jutud arengukavadest, eelarve(strateegiatest) jms. tuletavad meelde ühe koha Solzenitsõni Gulagi Arhipelaagist: Oli vaja kaevata kraav mingi torutrassi jaoks. Hakati tööle . Siis tuli talv ja tööd aeglustusid kuni rahapuudusel lakkasid. Johmas autojuht ajas oma auto seal kraavis rusudeks,mille peale mingi kõrge ülemus vihastas selle peale ja käskis kraavi kinni ajada. Ja nii mitu talve järjest. Näis palju meile aega antakse eelkirjeldatud viisil "planeerimiseks"
Kasutaja avatar
rbl
Liige
Postitusi: 1466
Liitunud: 29 Nov, 2011 23:10

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas rbl »

Viiskümmend kirjutas:Tulemust me teame, jäime Poola ja Soome tankiostude pealtvaatajaks. Me ei suutnud end müüjate jaoks ostjaks ega ka ostjate jaoks (Poola, Soome) partneriks teha.
Asi on puhtalt poliitilise tahte puudumises sest poliitikute ametlik seisukoht riigikaitses on umbes selline…

“Eesti on arvestanud NATO kaitsekilbiga ega ole kulutanud ressursse oma kaitseväe arendamiseks, mis niikuinii kohe purustatakse.”

Kui kaitseminister oma avalikes pöördumistes ei käsitle Eesti Vabariiki iseseisva subjektina vaid ainult kellegi teise kolooniana siis mis tanke sa siin veel tahad? Selle asemel, et täita suurriikide poolt tekitatud julgeolekuvaakum ise, käiakse teistest võõrriikidest kerjamas uusi baaside lepinguid. Nii ei saagi mingit iseseisvat Eesti Vabariiki üleüldse eksisteerida ega ka hakka kunagi eksisteerima.

Suurriikide jaoks on Eesti lihtsalt üks olematu keskvõimuga demilitariseeritud hall tsoon, kus Venemaa teostab lääne suunalist luuretegevust ja lääs siis arendab omakorda Venemaa suunalist luuretegevust. Seega selline mugav kohake kus teineteise vastast luuretegevust arendada, ilma kohaliku sümboolse keskvõimu sekkumist kartmata.
Viiskümmend kirjutas:Eelmainitud paradoks seisneb selles, et hetkel oleks poliitiliselt kõige lihtsam ja ka majanduslikult kõige soodsam osta aga just tanke kuna USA secondhand M1A1-de pakkumine ületab nõudlust
Originaal konditsioonis, salastatud vaesustatud uraanist Chobham komposiitsoomusega tanke USA niikuinii kellelegi ei müü. Araablastele müüdavad M1A1 “Monkey” versioonide soomuskaitse on seal kusagil T-72A tasemel. Uue kaasaegse komposiitsoomuse ja diiselmootori lisamine ajab tanki hinna meie jaoks liialt kõrgeks. Juba ainuüksi tanki uus diiselmootor maksab seal u. 250 000 eurot, lisa sinna veel uus komposiitsoomus, inseneride töötunnid ja suurkorporatsioonide kasumimarginaal jne. seega M1A1 on meie jaoks rahuldaval tasemel lihtsalt utoopia!
Kapten Trumm kirjutas:Poola ja Saksa kahepoolseid tehinguid ei saa turuhinna näitena eriti tuua - Poola sai ka Saksamaalt 22 MiG-29 hävitajat, mida Saksamaa oli suurema summa eest remontinud ja täiendanud - 1 euro eest tehing. Saksamaa ja kolmandate riikide tehingud on pigem usutavamad - analoogses hinnas oli ka 2A6 kaup kuskile Lõuna-Ameerikasse, vist 2M "nagu platsil vedelevad" ja 2.5M ära remontituna.
…hooldamata tanki Leopard-2A6 eest küsis Holland Peruult 1.9 miljonit eurot, korraliselt hooldatuna juba aga 2.2 miljonit eurot.

Poolalt 1.5 miljonit eurot kasutatuna Leopard -2A5 on seega küllaltki objektiivne turuhind. Esimene Leopard -2A4 tehing, mida kasutati uue perspektiivika turu sissesöötmiseks oli küll sümboolse sõbrahinnaga.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Viiskümmend
Liige
Postitusi: 2090
Liitunud: 04 Aug, 2010 12:33
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Viiskümmend »

rbl: olukord on täpselt vastupidine. Ainult üks suur poliitiline tahe meil ongi, puudu on aga oskused ja teadmised kuidas neid VV poolt kinnitatud plaane ellu viia. Kehtiv 10 aastane kärssab suurvõimete osas ju igast otsast.

Soomel ja Poolal on kogu aeg "õng sees" ning nad sikutavad tuima järjekindlusega häid ja väga häid diile välja. Meil on kogu hankimine aga mingi kalendriaastaga seotud projektipõhine poodlemine ehk müügisalongi vitriinide ees ilulemine ja oma kukla sügamine. Teadmine, et KV varustamine (põhivarustuse osas) on ministri tasemel riikidevaheline diplomaatia, mitte peaspetsialisti poolt hinnapakkumiste võtmine, ei ole 20 aastaga veel kohale jõudnud või on alles jõudmas...
Kasutaja avatar
rbl
Liige
Postitusi: 1466
Liitunud: 29 Nov, 2011 23:10

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas rbl »

Viiskümmend kirjutas:rbl: olukord on täpselt vastupidine. Ainult üks suur poliitiline tahe meil ongi, puudu on aga oskused ja teadmised kuidas neid VV poolt kinnitatud plaane ellu viia. Kehtiv 10 aastane kärssab suurvõimete osas ju igast otsast.
Millel see reaalse poliitilise tahte olemasolu üleüldse põhineb? Kas pole mitte nii, et mõeldakse üht, tehakse teist ja räägitakse kolmandat moodi?
Viiskümmend kirjutas:Soomel ja Poolal on kogu aeg "õng sees" ning nad sikutavad tuima järjekindlusega häid ja väga häid diile välja. Meil on kogu hankimine aga mingi kalendriaastaga seotud projektipõhine poodlemine ehk müügisalongi vitriinide ees ilulemine ja oma kukla sügamine. Teadmine, et KV varustamine (põhivarustuse osas) on ministri tasemel riikidevaheline diplomaatia, mitte peaspetsialisti poolt hinnapakkumiste võtmine, ei ole 20 aastaga veel kohale jõudnud või on alles jõudmas...
Asi on siin pigem selles, et Soome ja Poola liigituvad mõiste alla riik aga Eesti vastupidiselt eelnevatele sümboolse keskvõimuga ebamäärane demilitariseeritud hall tsoon. Kui Soomel ja Poolal on kaitseminister siis Eestil on ainult "kaitseminister"? Sellepärast Eestil mingit reaalset kaitsevõimet ei tekigi, mõistad?
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
vk1
Liige
Postitusi: 1609
Liitunud: 02 Juul, 2007 22:18
Asukoht: tallinn
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas vk1 »

Viiskümmend kirjutas:rbl: olukord on täpselt vastupidine. Ainult üks suur poliitiline tahe meil ongi, puudu on aga oskused ja teadmised kuidas neid VV poolt kinnitatud plaane ellu viia. Kehtiv 10 aastane kärssab suurvõimete osas ju igast otsast.

Soomel ja Poolal on kogu aeg "õng sees" ning nad sikutavad tuima järjekindlusega häid ja väga häid diile välja. Meil on kogu hankimine aga mingi kalendriaastaga seotud projektipõhine poodlemine ehk müügisalongi vitriinide ees ilulemine ja oma kukla sügamine. Teadmine, et KV varustamine (põhivarustuse osas) on ministri tasemel riikidevaheline diplomaatia, mitte peaspetsialisti poolt hinnapakkumiste võtmine, ei ole 20 aastaga veel kohale jõudnud või on alles jõudmas...
poola diil oli vist ju põhimõtteliselt selles, et see esimene brigaad, mis leopardide-m113-dega varustati, läks saksa korpuse koosseisu.
tommy
Liige
Postitusi: 3638
Liitunud: 02 Veebr, 2005 20:50
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas tommy »

Lemet
Liige
Postitusi: 19944
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Lemet »

NATO tankidest Saksamaal- kui eelmise aasta aprillis olla Saksamaalt ära viidud viimased 22 USA tanki, siis nüüd näikse, et Grafenwöhri sõjaväebaasi olla tagasi toodud 30 uusima modifikatsiooni soomusmasinat. Koolituseks...
Боевая техника США находится в Европе с момента высадки в Нормандии в 1944 году. После окончания Второй Мировой войны ее присутствие Вашингтон объяснял необходимостью поддержать союзников в "холодной войне". Однако в апреле прошлого года американцы вывели из Европы последние 22 танка, и этот факт был назван вехой в разрядке отношений.

Взамен устаревших танков "Абрамс" на базу близ Графенвера доставлены около 30 машин последнего поколения.

Планируется, что переданная техника будет использована для подготовки специалистов различных частей на ротационной основе. Первыми в ходе учений войск НАТО, которые запланированы на 2014 год, новые танки обкатают военнослужащие 1-й кавалерийской дивизии США
http://www.ng.ru/news/456176.html
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
metsanurk
Liige
Postitusi: 127
Liitunud: 26 Jaan, 2007 19:11
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas metsanurk »

Боевая техника США находится в Европе с момента высадки в Нормандии в 1944 году
Ei puutu küll teemasse, aga ameeriklased panid jala ja tehnika Euroopas maha juba 10. juulil 1943 Itaalias.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 40 külalist