Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Postitusi: 772
Liitunud: 29 Dets, 2012 19:55
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Jalutu »

Oeh... No Sa rbl oled ka jonnakas, kuid ... Hää küll, ehk aitab järgmine lõik Sul pisut rohkem maailma piiluda ja mõista tagamaad:
"Second, and related, a more effective societal-wide use of pro-American propaganda could dramatically improve the United States´image around the world. Such efforts were highly successful during the Cold War and may be successful in the present security context. Since the end of the Cold War, organizations such as the Voice of America have been largely ineffectual in promoting a generally positive view of the United States. It is time to mobilize national capabilities to combat poisonous ideologies as was done against communism during the Cold War. This can be done with relatively limited fiscal resourses while repeating significant gains."
Allikas: Deterrence. Rising powers, rogue regimes, and terrorism in the twenty-first century. Ed. Adam B. Lowther.
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
ivanorav
Liige
Postitusi: 922
Liitunud: 30 Juun, 2008 22:38
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas ivanorav »

TSITAAT:
[quote="eldrp"]Ma oleks lihtsalt lasknud tsiviilriides sõduritel paarkümmend trotüüli täis seljakotiti koos ajamehhanismiga nii barrikaadidele kui mässajate sekka viia (prügi oli seal nii palju, et need seljakotid poleks kellegi tähelepanu köitnud). Oleks pannud ühel ajal plahvatama ja kõik. Peale pauku oleks saatnud eriväed koos soomukitega peale> bussid taga ja oleks veel aktiivsemad lihtsalt bussidesse toppinud. Milleks selline tsirkus, mis nüüd tehti....
Ma oleks tahtnud näha, kes peale sellist pauku oleks julgenud veel massi koonduda...
Seejärel sõjavägi välja ja komandanditund. Mis peale seda liigub> see kas kinni või vastuhaku korral kuul.
Seda oleks oodanud legitiimselt võimult.
Aga noh, minu skeemid on ennegi selles foorumlastes sügavat viha ja põlgust äratanud. Mis teha, pole ma selline aus kakleja tüüp...

VASTUS:
Tule taevas appi! :shock:
Mis teha, kui haridustee on lünklik ja selle pöhjal on maailmavaade väärastunud!

Demokraatlikus riigis on on igal kodanikul inimöigused, nende öiguste hulka kuulub ka arvamus, kogunemis ja väljendamisvabadus!
Ega need meeleavaldajad ei ohustanud Ukraina elu-olu seal väljakul, ehk rahvusvaheliste reeglite järgi ei olnud mingit möjuvat pöhjust neid laiali peksta! Aga et juba komandanditund ja kuulide andmine! :dont_know: Kui järgmine kord öpetajad Toompeale tulevad, siis peaks Ansip neile keretäie tappa organiseerima ja möni aktiivsem tuleks teiste hirmuks maha lasta! :lol:
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas kaur3 »

СИМФЕРОПОЛЬ, 23 фев - РИА Новости, Дмитрий Жмуцкий. Руководство Крыма будет выполнять решения Верховной Рады Украины, силовые структуры региона подчинятся назначенным парламентом руководителям, сообщил журналистам в воскресенье премьер-министр Крыма Анатолий Могилев.

"Верховная рада Украины взяла на себя ответственность за ситуацию в стране. Она принимает решения. Легитимность этих решений пусть оценивают юристы, об этом можно долго спорить, но депутаты принимают решения и эти решения необходимо исполнять", - сказал Могилев.

По его словам, работники крымских силовых структур будут выполнять все соответствующие конституции Украины распоряжения новых руководителей ведомств.

Верховная рада Украины в субботу после длившегося около трех месяцев политического кризиса избрала спикером оппозиционера Александра Турчинова и назначила новых руководителей МВД, минобороны и Службы безопасности Украины. Президент страны Виктор Янукович заявил, что решения, принимаемые Верховной Радой, незаконны.
http://rian.com.ua/politics/20140223/340297489.html
20 тысяч человек собрал «митинг народной воли» на центральной площади Севастополя, где было принято постановление избрать городским головой гражданина России Алексея Чалого, который является владельца группы «Таврида

Председателя Севастопольской ГГА Владимира Яцубу не хотели даже изначально допускать на трибуну. Однако он зашел и обратился к севастопольцам. Он призвал граждан сохранять спокойствие, не поддаваться на провокации и хранить единство с Украиной. Митингующие встретили это заявление возмущенными криками.

После этого митинг проголосовал за отказ перечислять налоги в Киев и переподчинить милицию городским властям.
http://glagol.in.ua/2014/02/23/20-tyisy ... z2uA9FLEbs
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Manurhin »

Olümpia on selleks korraks läbi, eks ole näha, kas hakkab midagi toimuma. Kaldun pigem arvama, et ei. Igatahes jäävad õhku mitmed huvitavad küsimused: kõigepealt, kui palju relvi ja laskemoona sattus sõjaväeladudest revolutsionääride kätte? Meediast on käinud läbi arvud 1500 relva ja 100000 padrunit. Palju aga tegelikult? Veelgi huvitavam, mis neist relvadest edasi saab. Dokumendi alusel ja allkirja vastu neid ilmselt pihku ei pistetud. Palju neist viiakse vabatahtlikult tagasi ja palju jääb inimeste kätte, nii igaks juhuks? Et kui uus valitsus samuti võimuhaigete klikiks muutub, siis hea võtta, eduka revolutsiooni kogemus ju olemas ja võidu magus maitse suus. Samuti on spekuleeritud läänest saabunud relvaabi üle, hiljuti ilmus meedias lugu, kus üks maidanlane seda väidab ja näitab tõestuseks oma .357 magnum revolvrit. Ei oska arvata, kas tõesti oli selle taga mõne riigi salateenistus või pigem lihtsalt illegaalsed relvaärikad, kes nägid head võimalust veidi teenida, raha ju annetati maidanlastele kastitäite kaupa ja täiesti võimalik, et selle eest ka relvi osteti. Muidugi võis pildil nähtav relv ka üldsegi mitte ehtne olla, ülemäära üksipulgi seda ei demonstreeritud, ja võimalik, et oli lihtsalt maidanlaste väike hirmutamistaktika.

Veelgi huvitavam on, mis saab Sevastoopolis asuvast Venemaa mereväebaasist ja Musta Mere laevastiku peakorterist. 2010. a. sõlmitud lepingu järgi jääb see Venemaa kasutada 2042. aastani. Kui aga Ukraina võtab nüüd selge kursi läände, on riigi peamisi eesmärke liitumine EL-ga, Schengeni viisatsooniga, võimalik, et tulevikus ka euro kasutuselevõtt. Kuid kindlasti kerkib teemaks ka võimalik NATO liikmeks saamine. Selleks on Ukrainal ju üsna head eeldused: erinevalt Balti riikidest omatakse üsna arvestatavat armeed ja kaitset vajava riigi asemel on tegu vajadusel abi osutada võiva riigiga või vähemalt suudaks nad konflikti korral Venemaaga (kellega siis veel?) end üsna kaua kaitsta. Kuid kui oletada, et Ukraina kusagil 15-20 aasta jooksul NATO liikmeks saab, tekiks absurdne situatsioon - Vene väed NATO riigis! Või peitubki äkki siin vastus küsimusele, miks Vene väed Janukovitšile appi ei tulnud? Eelistati verevalamise asemel diili maidani juhtidega - meie ei saada tanke ja teie jätate meie baasi alles (st. ei trügi NATO-sse). Polekski ju kõige halvem variant, ukrainlased said oma revolutsiooni eduka lõpuni viia ja nüüd EL poole suuna võtta, Venemaa pääses lääne hukkamõistust (mis vägede sisseviimisele kindlasti oleks järgnenud) ja ühtlasi garanteeris, et NATO vähemalt sealtkandist lausa külje alla ei poe. Vähemalt mitte käegakatsutavas tulevikus ja enne Putini 90 sünnipäeva.
Viimati muutis Manurhin, 24 Veebr, 2014 1:09, muudetud 1 kord kokku.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Postitusi: 772
Liitunud: 29 Dets, 2012 19:55
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Jalutu »

Krimmi küsimuses on juba mõnda aega mitmeid tuuli puhunud. Üsna üllatav artikkel:
Украина продает Крым — но не России
http://www.gazeta.ru/business/2013/12/09/5796029.shtml

Ka see:
http://svpressa.ru/politic/article/82660/?rpop=1
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Postitusi: 1600
Liitunud: 10 Veebr, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Smith »

Manurhin kirjutas:
eldrp kirjutas:Ma oleks lihtsalt lasknud tsiviilriides sõduritel paarkümmend trotüüli täis seljakotiti koos ajamehhanismiga nii barrikaadidele kui mässajate sekka viia (prügi oli seal nii palju, et need seljakotid poleks kellegi tähelepanu köitnud). Oleks pannud ühel ajal plahvatama ja kõik.]
Sellise terroriakti peale oleks üle maailma juba nii suur kisa puhkenud, et ka Putin oleks olnud sunnitud nõustuma Janukovitši ja veel terve rea teiste tegelaste Haagi kohtu ette toomisega. Võimalik, et ka Ukraina sõjavägi oleks sekkunud, näiteks õhuvägi oleks valitsushooneid ja presidendi residentse rünnanud. Obama ette oleks kerkinud väga ebamugav küsimus, et kuidas selle terrorismivastase sõjaga siis ikkagi lõppude lõpuks on. Et kui juba Talibani ja Saddami režiimi vastu sai sõditud ja KAV-s on plaanis samuti kord majja saada, kuidas Ukrainaga jääb? Riigiga, milles asuvate tuumaelektrijaamade saaste võiks tervet Euroopat päris korralikult reostada, kui nendega midagi juhtuma peaks.

Janukovitši Haagi kohtu andmise üle oleks juba ammu avalikult spekuleeritud kui poleks ühte aga.
Nimelt Ukraina pole ise ennast allutanud rahvusvahelisele kohtule ja ükski Haagi seadusehammas hr.Viktori peale ei hakka. Simple as that. :wall:

Edit: tükivead
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Poti soldat
Liige
Postitusi: 1716
Liitunud: 02 Dets, 2012 12:44
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Poti soldat »

Miks inimesed veel üldse üritavad rubla vandenõuteooriatega vaielda? Ma olen kindel et ta peab meie omaaegseid teletorni kaitsjaid ka zionistide palgalisteks agentideks.
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas alax »

Ukraina ja Eesti suguste riikide saatus sõltubki mitte rahva tahtest vaid eelkõige siiski suurriikide st. Venemaa ja USA omavahelistest kokkulepetest.
Ei tasuks võrrelda Ukrainat ja Eestit.
Ukraina on siiski suurriik,koguni Vene riigi häll. Ukraina tahab end kehtestada ukrainlaste riigina, ukraina keelsena ja mitte olla Venemaa vasall.
Huvitav, kas nn.Dnestri vabariigi staatuses ka midagi toimub?
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Manurhin »

Smith kirjutas:
Janukovitši Haagi kohtu andmise üle oleks juba ammu avalikult spekuleeritud kui poleks ühte aga.
Nimelt Ukraina pole ise ennast allutanud rahvusvahelisele kohtule ja ükski Haagi seadusehammas hr.Viktori peale ei hakka. Simple as that. :wall:
Päris nii simple siiski mitte: http://uudised.err.ee/v/valismaa/d9693f ... 9f17db73cd
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas alax »

Huvitav, kus riigis saaks Janukovitš asüüli? See poleks isegi Venemaale mõttekas? Tundub, et polegi Janukovitši jaoks varianti.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Kasutaja avatar
rbl
Liige
Postitusi: 1466
Liitunud: 29 Nov, 2011 23:10

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas rbl »

ivanorav kirjutas:Demokraatlikus riigis on on igal kodanikul inimöigused, nende öiguste hulka kuulub ka arvamus, kogunemis ja väljendamisvabadus!Ega need meeleavaldajad ei ohustanud Ukraina elu-olu seal väljakul, ehk rahvusvaheliste reeglite järgi ei olnud mingit möjuvat pöhjust neid laiali peksta!
Rahvusvaheliste reeglite järgi, demokraatlikus riigis poleks midagi sellist toimuda saanud sest suur osa neist lamaks juba pikka aega kirstus mulla all või kannaks terrorismisüüdistusega pikaaegset vanglakaristust Guantanamo Bay´s.
alax kirjutas:Ukraina on siiski suurriik,koguni Vene riigi häll. Ukraina tahab end kehtestada ukrainlaste riigina, ukraina keelsena ja mitte olla Venemaa vasall.
USA miljardite toel seal vaevalt mingit ukrainlaste riiki kehtestatakse, võib ta ju olla oma olemuselt ukraina keelne e. etnokraatlik aga paraku siiski ainult USA vasallina. Ega Soros & Co. neid miljardeid sinna niisama laiali pillu. Seda võetakse kui investeeringut, mis hiljem ebaproportsionaalselt kõrge kasumimarginaaliga, mitmekümnekordselt Ukraina rahvast ja ressursse aktiivselt ekspluateerides tagasi teenitakse. Manipuleerides rahvustundega on neid naiivseid Lääne-Ukraina natsionaliste lihtne USA -l petta ja nendega manipuleerida, sama lugu sisuliselt eestlastega aga reaalselt ei oota seda Ukrainat ega ukrainlasi Euroopas eriti keegi. EL senisegi liidu kooshoidmisega piisavalt probleeme ja milleks seda suurt ja vaest Ukrainat veel sinna vaja peaks minema? Ukrainlased oma naiivsuses ei saa vist ise sellest kõigest veel õieti aru, peavad ennast teiste jaoks liialt tähtsaks ja asendamatuks.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
EOD
Liige
Postitusi: 4694
Liitunud: 12 Jaan, 2006 15:57
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas EOD »

Et Uue Maailmakorra loojad Ukrainast huvitatud on ja sellel suunal tegutsevad, selles osas peab rublaga ilmselt nõustuma. Muuseas ka kapral Aadu tahtis luua sedasama Uut Maailmakorda. Venelaste tabav ütlemine: Deduška umer a delo živet - lutše bõ bõlo naoborot. Eesti keeles nii hästi ei kõla, aga mõte selles, et taat on surnud, kuid üritus elab edasi. Võiks olla vastupidi.
Euroopa vähese huvi osas ukrainlaste vastu - no muidugi, tööjõupuuduse käes vaevlevas vanas Euroopas pole igasuguste oskusteta ukrainlastega midagi peale hakata, parem ikka kõrge haridustasemega ja töökaid somaallasi ja muid eri karva moslemeid sisse tuua. :lol:
Aga tänud neile lõhkeasjanduse spetsialistidele, kes soovitasid kesklinnas betoonilaadseks külmunud barrikaade väliste kontaktlaengute ja demineerimislaengutega purustada. Tõesti lõbus lugemine oli. :wink: Barrikaadidele poleks need laengud suurt midagi teinud, kuid kui palju inimesi oleks ümbritsevate hoonete aknaklaasidest vigastada või isegi surma saanud... :cry:
Kasutaja avatar
Pirr
Liige
Postitusi: 541
Liitunud: 07 Dets, 2007 14:08
Asukoht: Tartu

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Pirr »

EOD kirjutas:Et Uue Maailmakorra loojad Ukrainast huvitatud on ja sellel suunal tegutsevad, selles osas peab rublaga ilmselt nõustuma. Muuseas ka kapral Aadu tahtis luua sedasama Uut Maailmakorda.
Kust see info pärit on, et Aadu uut maailmakorda (NWO) luua tahtis? Pigem kõlab see tänapäevase (propaganda)müüdina nagu see, et Aadu olla ka juudi päritolu olnud.

Ukraina suhtes peab ka rbl`ga paraku nõustuma, et mingu kuidas läheb, ukraina lihtrahvas jääbi ikka kaotajaks.


HEAD VABARIIGI AASTAPÄEVA KÕIGILE!
Tegelane5
Liige
Postitusi: 799
Liitunud: 07 Veebr, 2009 12:28
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Tegelane5 »

Samas, kas Januki jätkamisel poleks ukrainlased anyway oma maalt emigreeruma hakanud? Kuna arvatavasti on see: http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... raine.html
alles algus.
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Lemet
Liige
Postitusi: 19913
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Lemet »

Eile Dnepropetrovskis...hoolimata fotograafi pingutustest on siiski näha, et tegu on sedavõrd suure linna kohta kuidagi nigela osavõtuga...

http://www.056.ua/news/481391
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist