Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Postitusi: 772
Liitunud: 29 Dets, 2012 19:55
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Jalutu »

Oot-oot, need kohalikud rahvamalevlased ju ütlesid ise, et nad neid eraldusmärkideta tüüpe ei tunne ega tea, kes nad on.
Mina ka kõiki Eestimaa elanikke ei tunne... või õigemini tunnen väheseid... See ei näita midagi, et ma kõiki ei oska - suuda kaasmaalasteks pidada.

Veelkord, püüdke teoreetilist konstruktsiooni lahti mõtestada ja näidake selle kitsaskohti või parandage...
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
Lemet
Liige
Postitusi: 19937
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Lemet »

Krasnodari kasakaid olla Krimmi viidud ettekäändega kaitsta seaqlseid venekeelseid krimmi tatarlaste kallaletungide eest...
Я поддерживаю Украинский народ и выступал категорически против отправки парней с нашего куреня на Украину. Мне и самому предлагали,но я отказался, не любо мне враждовать с братским народом, который борется за свою свободу, на своей земле... И хоть официальная версия отправки казаков в Крым, это, якобы, защита русскоязычного населения от взбунтовавшихся крымских татар, но я уверен, что в этом есть подвох и не обойдется без провокаций...
http://endryx.livejournal.com/885246.html
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas kana tagumik »

kibek2si
Liige
Postitusi: 209
Liitunud: 04 Jaan, 2012 14:54
Asukoht: Saare-/Tartumaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas kibek2si »

Nagu aru saan, Ukraina kuulutab välja mobilisatsiooni, Euromaidan
Euromaidan PR ‏@EuromaidanPR 36s

URGENT: General mobilisation in #Ukraine will start at 8am on 2 March - http://censor.net.ua/n273621 | PR News
Seega vastukäik venemaale.
allatah
Liige
Postitusi: 1063
Liitunud: 15 Veebr, 2006 17:04
Asukoht: Tallinn/Tartu/Võrumaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas allatah »

Ka meil on päris palju õppida, mida me saaksime sellises olukorras teha. Õnneks on meil vähemalt olemas minu hinnangul natuke laiapõhjalisem riigikaitsesüsteem ning oleme vähesel määral ka sellist terroritõrjet (esialgsed vene väed piirkonnas olid justkui terroristid) ka harjutanud. Näiteks erinevad "linn lukku" õppused. Positiivne on see, et meie riigikaitse sektorist on rahulikult aktiivset valmisolekut näha nii altotsast, kui ka kõrgemast ladvikust (eelmises postis olev artikkel Ilvese tegemistest).

Ukraina relvajõudude osa antud konfliktis on seni vist küll väga tagasihoidlikuks jäänud. Võibolla, et ongi hea, kuna SENI on suudetud verevalamist vältida, aga selle tagasihoidlikusega on nad võimaldanud venemaal ikka väga palju saavutada. Mul ei ole mõtet unise peaga fantaseerida, eks homne päev toob uued uudised.

Kõige paremad uudised oleks praegusel juhul vist sellised, et Moskvas on tulnud tänavatele sajad tuhanded inimesed Putini vastu meelt avaldama ning vene väed läksid tagasi oma baasidesse. Seda aga ilmselt ei juhtu. Ja isegi kui juhtub, siis on Ukrainal ilmselt rahad päris otsas ning kui pensioni- ja palgaraha ei ole, läheb valitsusel üliraskeks võimule jääda.
Loodetavasti suudame ka enda riigikaitsele selle konflikti valguses olulise "turbo boosti" teha.

Ma küll enne pooldasin seda piirileppe ärategemist, aga praegu mõtlen, et võiks ikka jälle seda asja edasi lükata. Meil seda vist küll vaja pole, sest rahu ja piirid kehtivad meil venemaaga seni, kuni venemaale sobib. Ma kahtlen, et ametliku piiri rikkumine võrreldes mingi kontrolljoone rikkumisega on asi, mis venelast peatab, kui ta tõesti ükskord hakkab siiapoole tulema.

Täitsa huvitav oleks, kui näiteks täna öösel tungiksid mingid relvastatud mehed kuskil vene poolel Karjalas või Setumaal mõnda kohalikku politseimajja, püüaks töötajad kinni pidada, aga vastupanu korral suruks see ilmselgelt sõjaväeline ründav üksus nad siiski maha ning lõpuks tõmmataks vene lipp maha. Ja seejärel nad kaoksid koos jaoskonna relvastusega. Selliseid terroriste jookseb ju Krimmis viimasel ajal päris palju ringi ning miks neid ei või siis ka põhja poole tulla.

---
Mida saaksime meie teha?
Anda suures koguses laenu? Kui palju me suudaks välja käristada?
Saata vastava palve peale oma vägesid Ukrainasse abiks rahu tagama? Meie pakutav kogus saab küll ilmselt väike olla, aga pigem tasuks vist olla seal, kui kuskil aafrikas. Kas me saaksime saata vaid automaatidega rahuvalvajaid või võiks saata lahingüksuse ja paigutada ta konflikti venimisel vastakuti mõne vene üksuse positsiooniga?
President reisib Ukrainasse ja proovib teha midagi sarnast nagu tehti Gruusias. Ehk siis mitme riigi presidendid läksid Gruusia pealinna esinema, kui samal ajal vene üksused ilmselt sinnapoole liikusid.

See venemaa on niipalju s***a keeranud maailmale, et kui mõnest normaalsest inimesest rääkida ja öelda, et ta on venelane, siis peab kohe ekstra juurde rõhutama, et selle rahvuse mainimisega midagi halba ei mõeldud.

Oeh, kell juba kaks öösel...
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Postitusi: 772
Liitunud: 29 Dets, 2012 19:55
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Jalutu »

Ukraina PV Sevastoopoli salk on taastanud kontrolli piiri üle oma vastutusalas, mida 01.03. rünnati.
Allika sõnul tungis salga territooriumile kümmekond relvastatud eriüksuslast pärast seda kui tsiviilriietes inimesed lõhkusid väravad.

Kokku osales rünnakus ligi 300 eriüksuse vormis ja täisvarustuses inimest ning umbes 10 ühikut tehnikat. Ründajate esindaja viitas läbirääkimistel Vene Kaitseministeeriumi korraldusele.
http://lenta.ru/news/2014/03/02/balaklava/

Kummaline rünnak, milles kaotusi ei olnud. Lõppes läbirääkimistega.
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Postitusi: 772
Liitunud: 29 Dets, 2012 19:55
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Jalutu »

USA president Barack Obama ja Venemaa kolleeg Vladimir Putin pidasid Euroopa aja järgi laupäeva hilisõhtul poolteist tundi kestnud telefonikõne Ukraina kriisi teemadel...
Obama leidis, et Venemaa on oma vägede Krimmi saatmisega rikkunud rahvusvahelisi seadusi ning hoiatas Putinit, et jätkuv Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse rikkumine võib tähendada Venemaale suuremat poliitilist ja ka majanduslikku isolatsiooni. Samuti teatas Obama, et USA peatab oma osalemise juunis Sotšis toimuva G8 tippkohtumise ettevalmistustes.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=68134237

Sama teade ka vene meedias: http://lenta.ru/news/2014/03/02/suspend/

Siinkohal on oluline: seekordne G8 tippkohtumine (kavas 4.-5. juuni) on 40-nes ja seega Venemaal teoreetiline võimalus taaskord poliitilist profiiti lõigata. Isegi teoreetiline võimalus selle ärajäämisest / loomulikult langeks süü selle eest agressorile/ on VF-le äärmiselt ohtlik eelkõige majanduslikult ja samavõrra ka poliitiliselt.
Hea näide külma sõja järgsest heidutusest!
Iseküsimus, kas paariariigina käituv VF reageerib ratsionaalselt või jätkab irratsionaalselt.

Analoogselt USA-le teatas ka Kanaada oma osalemise peatamisest...
http://stream.wsj.com/story/deadly-clas ... -2-469243/

Lisan siia ka viite teemakohasele ja huvitavale artiklile
Mikheil Saakashvili: Lessons From the Putin Wars:
http://online.wsj.com/news/articles/SB1 ... ding_now_3
In a 2005 speech, Mr. Putin said "the demise of the Soviet Union was the greatest geopolitical catastrophe of the century" and "a genuine tragedy" that "tens of millions of our fellow citizens and countrymen found themselves beyond the fringes of Russian territory." With its 46 million people and the seat of ancient Kiev Rus, Ukraine was the most painful loss for the Russian imperium. In a private conversation with George W. Bush in 2008, Mr. Putin averred that Ukraine wasn't a real state. ...
Based on Georgia's experience, Mr. Saakashvili believes that Russia will try to incite a clash in Crimea and then offer its services to restore order. He doesn't believe Russia will provoke a direct military clash with Ukraine's still-formidable military, which wouldn't be popular in Russia itself. "It's not Georgia," he says. "Putin wants to be at the same time a peacemaker and a troublemaker," he says. "He did it quite well in Syria." The Russians shielded and armed Bashar Assad's regime. When President Obama late last summer sought a way out of his empty promise to intervene militarily, Russia popped up to mediate with Syria.
Kui just mõni hull kohalik sõda ei alusta, siis selleks korraks võiks suurem pidu läbi olla. Närvipinget ja poliitilist lehmakauplemist jätkub veel pikaks ajaks.
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
Pärtel
Liige
Postitusi: 493
Liitunud: 16 Sept, 2005 11:50
Asukoht: Lõuna - Eesti
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Pärtel »

hommikust! ei usu mina, et see kõik veel läbi on. Ukraina idaosas olevad alad on ju veel kriisikoldeks, juhul kui võimud seal kõike oma kontrolli alla ei saa, aga ainult ilma suurema verevalamiseta. halenaljakas on vaadata putja hüpiknukke igal pool sõna võtmas või figureerimas - valujev, need ööhundid vms, kadõrov jne. ilmselt see kõik mõeldud siseturu ja ka "armsate kaasmaalaste" jaoks vaenulikes välisriikides. hea et USA ja ka Kanada konkreetselt reageerisid. ilmselt juhindubki putler vaid selle järgi, mida USA teeb. aga läbi see näitemäng veel pole, sest mingi aeg läheb asi inertsist edasi. ja siis on veel vaja kuidagi lõppmäng läbi viia. ilmselt stsenaristidele tuli ootamatult tõsiasi, et vastaspool ei teinud paukugi. ei oodatud seda ja seega tehti üle põlve üks näitemäng, mis aga isegi maailma meedias tembeldati koheselt venelaste enda kätetööks (vähemalt cnn ja bbc kanalid küll).
Lemet
Liige
Postitusi: 19937
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Lemet »

Eerik-Niiles Kross: Ukraina iseseisvus on täna otseselt ka Eesti julgeoleku küsimus.
Tänane olukord Ukrainas on Anschlussiga võrreldes hullem ka seetõttu, et Austrial ei olnud USA, Suurbritannia ja Venemaa garantiid tema piiridele ja territoriaalsele terviklikkusele. Ukraina sõlmis nende kolme riigiga 1994. aastal nn Budapesti lepingu, millega loobus tuumarelvadest ja sai julgeolekugarantiid.

28. veebruaril palus Ukraina Raada Budapesti lepingu allakirjutajatelt kinnitust, et garantiid kehtivad. Seni pole keegi Ukrainale seda kinnitust andnud ja tundub, et ei kavatsegi anda. Pigem vastupidi, juba 6. veebruaril andis Moskva mõista, et ei loe end enam 1994. aasta lepinguga seotuks, süüdistas USA-d 1994. aasta lepingu rikkumises, väites, et USA on relvastanud Ukraina "mässajaid", nõudis Ukraina valitsuselt riigipöörde mahasurumist ja hoiatas, et võib "sekkuda" kui "korda" ei taastata.
Täna üritab Kremli spindoktorite armee küll läbi sotsiaalmeedia ja muude kanalite sugereerida, et Krimm on "erijuhtum" ja nad on saavutanud isegi teatavat edu. Mitme Lääne poliitiku avaldustes on hakatud tegema vahet Krimmi ja "päris-Ukraina" vahel. Usutavasti ei leia selline hoiak laiemat aktsepteerimist, sest sel puudub rahvusvahelise õiguse mõttes igasugune tähendus, aga see võiks luua ka Eesti seisukohalt äärmiselt ohtliku pretsedendi. Krimm on osa rahvusvaheliselt tunnustatud, lepingutega ülekinnitatud, julgeolekugarantiidega turvatud ja igasuguse vaidluseta Ukrainale kuuluvast territooriumist.

Lähemate päevade jooksul on Krimmi okupeerimise küsimuses rahvusvaheliselt kõige olulisem, milleks toimunut suurriikide ja rahvusvaheliste institutsioonide poolt kvalifitseeritakse. Eile ütles üks kõrge USA ametnik, et tegemist on vägede "vastustamata saabumise", mitte "sissetungiga". Lääs on mitu päeva Kiievit survestanud mitte mingil juhul venelaste sissetungile sõjaliselt reageerima. Vastutasuks saab Kiiev nüüd teada, et kuna nad pole reageerinud, ei ole tegemist sissetungiga.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/a ... d=68134269

Seoses sellega tulevad mulle meelde siinsamas foorumis toimunud diskussioonid (materdamine oleks tegelikult õige nimetus) selle va viienda paragrahvi üle...ja selle üle, milleks see kohustab ja palju sest x-päeval meile kaitset on. Must mure...

EDIT: Peale sõjaväejuhtkonna väljavahetamist on Ukraina kuulutanud välja ka mobilisatsiooni. Näis, kuidas see kulgema saab, eriti idaaladel ja Krimmis.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige
Postitusi: 2192
Liitunud: 04 Veebr, 2012 13:49
Asukoht: Harjumaa

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Kulibin »

Ukraina kuulutas välja üldmobilisatsiooni
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Lemet
Liige
Postitusi: 19937
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Lemet »

Samal ajal teatavad vene uudised täna hommikul taas, et VDV ja merejalaväe üksused liiguvad õppuste käigus neile ettenähtud rajoonidesse. Pihkva diviis...
..."подразделения Псковского соединения ВДВ оперативно выдвинулись на аэродром погрузки и находятся в готовности к десантированию в назначенные районы", отметили в пресс-службе. "Площадки приземления десантников станут известны проверяемым только после выхода авиации в район приземления", - добавили в министерстве.
В военном ведомстве уточнили, что офицерами Генштаба ВС РФ вручены командирам пакеты с вводными на совершение маршей в районы погрузки на железнодорожные эшелоны, а также аэродромы военно-транспортной авиации с последующей переброской подразделений и воинских частей на полигоны Минобороны, находящиеся на значительном удалении от пунктов постоянной дислокации.

"В каких регионах и какие задачи предстоит выполнять войскам /силам/, до командующих армий и командиров соединений будет доведено офицерами Генерального штаба ВС РФ после вскрытия соответствующих пакетов", - подчеркнули в Минобороны.
http://www.ng.ru/news/459049.html

EDIT: Vabandust, tegu ikka sellesama mitu päeva vana uudisega... :oops: Mida NG värske pähe serveerib.
Viimati muutis Lemet, 02 Mär, 2014 9:30, muudetud 2 korda kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Jaanus2 »

Ukraina kolm endist presidenti kutsusid Raadat üles tühistama Harkovi kokkulepet, millega Venemaa sai Sevastoopoli baasi enda kasutusse. Kõik tähtsamad Ukraina usujuhid (Moskvale alluv õigeusukirik muidugi mitte, ka Ukrainas on neid kaks) kirjutasid alla pöördumisele, milles toimunut on nimetatud agressiooniks Ukraina vastu. Ukraina ja Venemaa suhetes ei ole miski enam endine, Putin ei saa enam teha omletist muna.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Postitusi: 902
Liitunud: 07 Sept, 2007 20:40
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas soesilm »

Kanada ja Suurbritannia saadikute tagasikutsumine
USA G8 kohtumise ettevalmistuste peatamine
Leedu, Läti poolne Art 4 algatamine
Ukrainas mobilisatsiooni läbiviimine
Krimmis sõidavad Moskva oblasti registreerimisnumbriga sõjaväe masinad.
Kas keegi nägi seda ette näiteks 24. veebruaril? Polegi nii vähe ...
Kasutaja avatar
setu
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 11 Mär, 2009 10:32
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas setu »

150 000 oppuse varjus sodurit on toodud lahinguvalmis Vene-Ukraina piirile.
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
EOD
Liige
Postitusi: 4694
Liitunud: 12 Jaan, 2006 15:57
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas EOD »

Ukraina peaks kustutama oma võlast Venemaa ees Vene vägede poolt hõivatud sõjaväe- ja ka tsiviilvara väärtuse maailmaturu hindade alusel. Seda ka juhul kui Vene väed lahkuvad ja vara "kahjustamatult" tagastavad, kuna seda on tõenäoliselt saboteeritud. Lahingulennukiga, mis on olnud mingi aja vastase valduses, ei lendaks isegi kamikadze.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 32 külalist