Kes on lasknud B-300 st

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Kasutaja avatar
Aumees
Liige
Postitusi: 79
Liitunud: 10 Dets, 2005 10:25
Asukoht: Harjumaa
Kontakt:

Kes on lasknud B-300 st

Postitus Postitas Aumees »

Ise olen.

Kui keegi on ka , kirjutagu.

Lihtsalt asi on ju pulli pärast 1 laksuga~25 000.- eek vastu mätast põrutada.
Vaesed ja vallasemad hakkasid meelde tulema.
-Minu au on truudus-
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Aga mind huvitab B-300 läbistusvõime. Tema suur pluss on ta kergus. Kolm kilo on raud, mis küll plastikust. Kas B-300 on kusagil lahingus proovitud? BTR/BMP vastu võiks ta teoreetiliselt üsna asjalik olla.
Unforeseen consequences
kalapea
Uudistaja
Postitusi: 22
Liitunud: 27 Mai, 2005 8:52
Kontakt:

haa

Postitus Postitas kalapea »

kas mitte tüüp 2 läbistusvõime 90 kraadise nurga all ei olnud 550 mm soomustatud terst vms btrile oleks kahju siukest laksu raisata
õigekirja vigadest teadlik...parandada ei oska.
kui miskit tahab siis installib MSN ja suhtleb.
kuido20
Liige
Postitusi: 3325
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Olen lasknud

Postitus Postitas kuido20 »

Omapära on sellel relval "kõrge kaar", ehk tõepoolest lendab kui rakett, tõuseb ülesse ja siis lendab sihtmärgi peale. Meeldiv on see, et riistapuu ise on kerge, ei kaalu suurt midagi.
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Olen nimetatud relvast lasknud 5 raketti, nii valges kui ka pimedas. Valges lastes ei näinud peale lasku ise midagi, lasust tekkinud suits varjas vaate. Aga noh, selleks ongi sihturi abi, kes ütleb kuhu rakett tabas või kuhu mööda ta lendas. Pimedas oli raketi lendamine selgesti näha (nagu komeet!) ja tabamus oli väga efektne, sädemeid lendas igas kaares. Relv ise on väga kerge, mis teeb tema kaasaskandmise mugavaks. Päästik on samas elektrooniline, mis eelnevalt laskmata ei võimalda täpselt ette aimata lasu hetke. Laadimine nõuab täpset tööd, et relva ja raketi klemmid ikka kohakuti satuksid. Seda eriti pimedas, mul korra laeti ebatäpselt ja päästiku muljumisel lasku ei toimunud. Oli ebameeldiv tunne (tõrge TT- relvaga!), aga peale uuesti laadimist kõik toimis. Peast ei oskagi öelda, kas peale TT- moona ka muud moona kasutatakse, igatahes mina olen ainult kumulatiivi lasknud. See muudab ka sihtimise veits mugavamaks, ei ole vaja kruttida sihikuid nagu Carl Gustavil ja ka vähemate teadmistega võitleja on suuteline seda relva kasutama. Arvatavasti, kuna lask tekitatakse elektri abil, on relv tõrkealtim kui mehaanilise päästega relv ja viga on raskem leida ja parandada. Tegemist kahtlemata relvaga, millest on võimalik ka tanki lasta, st. BTR ja BMP on jah pisut lahjad sihtmärkidena. Kahtlemata on B-300 kõvem asi kui meie Hiina päritolu RPG analoog M-69 või samuti hiinlaste TT- lask PF-89, mis sobivadki just parajasti eelnimetatud masinaid hävitama. Lahingus kasutamise kohta ei tea, pole uurinud. Tegemist vist juutide relvaga, seega ehk mõnes Iisraeli osalusega konfliktis. Minu teada oli B-300 ka Marine Corpsi relvastuses 1. Lahesõjas, nii et ehk ka seal. Ise olen näinud pilti ajalehes, kus mingil juudi sõduril oli see relv ja raketid seljas ja tegeleti palestiinlaste "ohjamisega".
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Postitusi: 1112
Liitunud: 10 Juun, 2004 15:02
Asukoht: Tartu või Sinimäe
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

B-300 üks olulistest miinustest on tema suurus võrreldes RPG ,mis ilmneb eriti linna võitluses ,aga ka pääste mehanismi nõrkus ja laadmine mis nõuab täpsust .
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: haa

Postitus Postitas Kapten Trumm »

kalapea kirjutas:kas mitte tüüp 2 läbistusvõime 90 kraadise nurga all ei olnud 550 mm soomustatud terst vms btrile oleks kahju siukest laksu raisata
Teoreetiliselt on RPG kumulatiivgranaadi läbivusvõime ka vähemasti 600 millimeetrit. Ilmselt vist pehmet terast, et nii palju.

Praktikas on (lahingus groznõis) sellega tanki vastu edu saavutatud ainult ülalt lastes (mootoriruumi või torni peale luukidesse).

Ja praktikas T-72-tüüpi tankil 90kraadist terast nagu pole ka kuskil.

Soomustatud teras on ka väga lai ja veniv mõiste. Lamineeritud/mitmekihilised sinna alla kindlasti ei lähe.

Kui B-300 suudaks nt 100 meetri pealt ühe lasuga T-72 torni pealt minema lasta, siis poleks muud vajagi. Aga ilmselt on.
uusmario
Liige
Postitusi: 1355
Liitunud: 28 Aug, 2005 20:30
Asukoht: järvamaa

Postitus Postitas uusmario »

B-300 on tõesti Iisraeli relv.Esmalt ta oligi mõeldud bunkrite (või hoonete) purustamiseks(HEFT),sest palestiinlastel selle relva loomisaegu enam tanke ei olnud.Kuid talle tehti ka massitootmisse jõudmise ajaks TT-mürsk,mis oligi mõeldud enamjaolt välisturule,sest nagu juba öeldud IDF-il seda eriti vaja ei läinud.

HEFT:High Explosive Follow-Through.Läbistab ja seejärel plahvatab.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

kui see lahjaks jääb äkki siis tuleb appi see




http://www.fas.org/man/dod-101/sys/land ... spigot.htm
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: haa

Postitus Postitas Satakas »

Kapten Trumm kirjutas:Praktikas on (lahingus groznõis) sellega tanki vastu edu saavutatud ainult ülalt lastes (mootoriruumi või torni peale luukidesse).
rpg/m-69 ei ole muuseas eriti võimeline ülalt alla laskma. sel lihtsal põhjusel, et granaat kukuks lihtsalt otsast ära. ei mäleta enam täpselt, palju see optimaalne kaldenurk oli aga mitte just eriti palju. ei tea...võibolla groznõi vennad kasutasid teipi vmt, et granaati torus sees hoida. igasugu trikkidele vastu muidugi vaielda ei saa aga...et mõni tola lihtsalt X-päeval katuselt tanki laskma hakates ei imestaks, et "tohho-tille, kuhu see granaat nüüd äkki ära kadus :shock: "
Kapten Trumm kirjutas:Ja praktikas T-72-tüüpi tankil 90kraadist terast nagu pole ka kuskil.
eks ta oleneb laskja asukohast tanki suhtes. t-72 esisoomus on 90-kraadise nurga alt vaadates muideks vaid 20cm paks kuid nurk lisab omad dimensioonid juurde ja nii see kasvabki...tramaimäletakuipaksuks aga kui see mälu palju ei peta, siis miskit üle poole meetri. võin kodus kirjandusest täpsemalt järgi vaadata. aga jah, lisaks on t-72 kasutusel ka komposiitsoomus nii, et ühest kergest paugust ilmselt ei piisaks
Kasutaja avatar
nublu
Liige
Postitusi: 926
Liitunud: 16 Dets, 2003 19:25
Kontakt:

Re: haa

Postitus Postitas nublu »

Satakas kirjutas: rpg/m-69 ei ole muuseas eriti võimeline ülalt alla laskma. sel lihtsal põhjusel, et granaat kukuks lihtsalt otsast ära. ei mäleta enam täpselt, palju see optimaalne kaldenurk oli aga mitte just eriti palju. ei tea...võibolla groznõi vennad kasutasid teipi vmt, et granaati torus sees hoida. igasugu trikkidele vastu muidugi vaielda ei saa aga...et mõni tola lihtsalt X-päeval katuselt tanki laskma hakates ei imestaks, et "tohho-tille, kuhu see granaat nüüd äkki ära kadus :shock: "
Kas polnud mitte nii, et RPG-7 granaat lukustub ning ei kuku välja, aga hiinakate M-69 seda lukku tõesti pole ning tuleks teipi kasutada?

Mind vähemasti hariti nii, RPG-7 ise pole käes hoidnud :wink:
kui sul on vanu lennundusega seotud pilte, dokumente või muud huvitavat - võta ühendust...
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

kle m69 kohta kehtib see kindlasti. võibla rpg tõesti lukustab granaadi.
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Igal juhul Araabiamaades levinud võte on panna närimiskummi raua ette, kui katuselt lastakse. Eesti M-69/RPG-7 ei lukustu. Laeng on asetub torusse täiesti vabalt.
Unforeseen consequences
Jim Piim
Uudistaja
Postitusi: 8
Liitunud: 19 Sept, 2005 15:02
Kontakt:

Re: haa

Postitus Postitas Jim Piim »

kalapea kirjutas:kas mitte tüüp 2 läbistusvõime 90 kraadise nurga all ei olnud 550 mm soomustatud terst vms btrile oleks kahju siukest laksu raisata
Meil on olemas ainult MK1 ja see läbistab umbes 400 mm soomust!

Ise olen selle relvaga ühe granaadi lasknud...aga läks mööda :oops: ;)
Hea kerge relv ja suhteliselt töökindel. Üks halb asi on see, et härrased Iisraelimaalt suutsid meile tavalised kumulatiivgranaadid sellise hinnaga müüa, et oi-oi-oi ;)

Ja võrreldes M-69 jääb peale laskmist tunduvalt väiksem suitsupilv granaadiheiturit paljastama...
Jim Piim
Uudistaja
Postitusi: 8
Liitunud: 19 Sept, 2005 15:02
Kontakt:

Re: haa

Postitus Postitas Jim Piim »

Kapten Trumm kirjutas: Teoreetiliselt on RPG kumulatiivgranaadi läbivusvõime ka vähemasti 600 millimeetrit. Ilmselt vist pehmet terast, et nii palju.
Erinevatel RPG-7 gr. tüüpidel on erinev läbistusvõime! Tsekka siia - http://world.guns.ru/grenade/gl02-e.htm

Ja meie "õnnetud hiinlased" läbistavad ainult 180 mm soomust :(
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist