Mis Ukrainas toimub? vol.2

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.2

Postitus Postitas pagan »

Tsarev ütles Strelkovi kohta "mudak" ja sai Strelkovi meestelt küünarnukiga näkku.
Tsarev olla vihasena otsinud Strelkovi taga:
"Mille eest sulle Mudak raha makstakse? Selle eest, et sa Slavjanskist saba jalge vahel põgeneksid? Vastad iga kopika eest, idikas. ("nedonosok") Kus teie jebannõi Strelok on? Vastab iga hülsi eest."
http://rus.newsru.ua/ukraine/07jul2014/carevlico.html

Siia haakub järgnev uudis:
Tsarjevile keelati VF-i sisenemine ära 40 miljoni $ omastamise eest. Need 40 miljonit olid VF-i riiklikud vahendid "Ukraina rahulikele elanikele ja võitlejatele".
"Деньги, которые направлялись на помощь мирному населению и боевикам осели в карманах Олега Царева и его сторонников", - заявил накануне известный экономист, директор Института исследований развития Восточно-Европейских стран, Андрей Истевич, об этом говорится на сайте института.
----------------
Первым о ситуации узнал Сергей Глазьев, советник президента России, и он и доложил о растрате денежных средств в особо крупных размерах.
"Был бы Царев гражданином России, тюрьма стала бы для него наиболее мягким вариантом наказания", - резюмирует Истевич.
http://obozrevatel.com/politics/74056-n ... 40-mln.htm
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Tsiteeri Siga:
On mis on, Strelkovi grupi lahkumine Slavjanskist võis olla mis iganes (kaalutletud-edukas operatsioon või juhuslik kiire põgenemine - mis osalt joppas).
Teel Donetskisse-Gorlovkasse nähti mitmetest soomusmasinatest koosnevaid kolonne ja seega osad räägivad - edu missugune.
Väga suure hulga relvade, laskemoona, toidu ja ka isikkoosseisu maha jätmine viitab kui mitte põgenemisele, siis käsuliinide mittetoimimisele kindlasti. Strelkov ühes videos(kusagil ülalpool on see olemas) hindas kadusid elavjõus ja tehnikas algul 10-15%, päev hiljem juba 25%. Neljandik kadu organiseeritud taganemisega kokku ei lähe üldiselt.
Tõlgendamise küsimus. Kas Bassajevi Groznõist lahkumine (kaotas sellel läbimurdel oma jala ja sadu mehi) oli edukas või mitte? Kas Gelajevi Pervomaiskist lahkumine oli edukas või mitte jne.jne. Edaspidised sündmused näitavad edukuse või mitte edukuse olemasolu. Hetkel on lahkumise lubamisega loodud eeldused, et mingi jama hiljem ukrainlastele sünnib. Kui ei sünni, eks sa võid siis ühelt jalalt teisele keksides seda minu liigset kriitikat mulle ette heita.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Arvan, et tasub siia täismahus postitada üks võõrkeelne tekst Slovjanskist taandmisest ja tulemustest.
Võib-olla ka vabalt ilukirjandus. Eks kaevake, kui kellegi silma riivab:

В сети вот еще, что попалось, деза или нет пока никто точно не знает.
Взято с фейсбука, не у всех есть, полный текст
-------------------------------------------------------------
Интересная сводка попалась. С той стороны. Начало

Итак, здравствуй ПО, на связи спецкор Макеевка-кун. Как и обещал запилю небольшую простыню. Ко мне седня приехал старинный друг ***, который состоит в НОД забирал свои вещи. Настроение у него было не очень. Насколько я понял, назревает ЗРАДА. Постараюсь все обрисовать вкратце:

*1. Неделю назад был серьезный конфликт, его отделение заблокировало разведку укров, запросили подмогу, но вместо этого с ними связался "Кречет" (правая рука Стрелка) и приказал сделать коридор разведке. Делать нечего бойцы подчинились, а когда укры выходили, на прощанье дали залп из подствольников по нодовцам (у отделения 2-200). Когда те вернулись устроили разборку, дело дошло до выстрелов, еле замяли, но осадок остался.

*2) Славянск покидали в спешке, Кирюха возмущался, что пришлось оставить почти все боеприпасы, охуенные укрепления, бросили все птрк, почти все пзрк, 8 зушек (из 12), почти все боеприпасы к стрелковке, все ящики с гранатами. Оставили даже склад с сухпаем и мало того на днях к ним привезли 4 газельки с новыми брониками (в них кстати большой недостаток (в его отделении было всего 2, хотя они на самом передовом рубеже), тепловизоры, коллиматоры, аптечки,лазерные дальномеры, бинокли ночные, гпс защищенная связь все досталось украм.

Но и это еще не все... Кум Кирюхи главмех, в его ведении бронетехника и транспортные средства. На состояние 3-4 июля у нода было 18 танков (вместе с памятниками), около 30 бмп-бтр-брдм-бмд и 12 зушек. Танки проебали ВСЕ: вывезли только один, но он походу не добрался донецка. Арьергард укры раздолбали из артиллерии (танк, несколько бмп и брдм)+ накрыли в броню, которая должна была отвлечь укров, но ее бездарно просрали вместе с экипажами, ИС кстати сломался почти сразу когда его стащили с памятника, бросили его во дворе рембазы под навесом, бмд, бтр и брдм раздолбали в поле. Накрыли газель со снайперами-спецами из Империи. 4 танка бросили во дворе там же остались 2 ноны из 4. Одна в состоянии металлолома, одна с разбитым шасси, но ее вроде подлатали (хотя толку с остальных немного), почти все мины бросили. Зато вместо эвакуации раненых и боеприпасов, нагрузили 3 камаза рефрижератора с прицепами барахлом из дома штепы и сына Азарова: картины, антиквар и еще что-то. *Кстати Мозговой очень зол на Стрелка, так как тот проебал 3 танка 2 бмп и бмд, который Мозговой ему передал. Проебались кстати и ИМР. (в кол-ве 1 исправная штука)

*Итак выезжали 2 колонны и одна по полям: арьергард и та что по полям рас***асило (там была броня и немного легковых). На основную колонну не упал ни один снаряд, 2 штурмовика сопровождали их до горловки, там оставили роту, забрали людей и 1бмп. Всего из Славянска и Крамахи выехало больше 1000 человек, не считая 2 роты прикрытия (они почти сразу посдавались-расбежались). До Донецка добралось меньше 700 (рота в Горловке) + почти вся проебанная броня и боеприпасы. У Стрелковцев осталось точно: 1-2 брдм, 3бмп, 3бмд, 2ноны, 2-3 бтр, 1тягач с зу 1 танк( но его никто е видел, по ходу сломался по дороге), 3 грузовика с ЗУ), 2 града из 4 (забрали из Крамахи). Ополченцы недовольны, в спешке или специально оставили "кассу" (многие не доверяют картам и предпочитают нал). Стрелку дали 5 дней чтобы найти деньги. Мозговой теперь с ним не в ладах из -за проеба брони и опасности его позиций (+ он просил птуры, что привезли из Империи недавно, но Стрелок не дал почему то). В итоге все досталось воякам. На ополченца осталось всего по паре боекомплектов. (3 боекомплекта на "ноны").

3) По приезду из примерно 700 бойцов, часть поехала в Макеевку, часть скрылась в неизвестном направлении (скорее всего Луганск-Краснодон, а где то 300-400 осела в Донецке в СБУ и захваченной ВЧ, надеялись пополнить боекомплект и людей в "Востоке", но там послали на***. У Востока завались патронов, но нет мин, минометов, птуров-пзрк. Из техники: 7бтр-брдм (часть неисправна) и 5 зушек с ограниченым боекомплектом, нет мин лля минирования и хреновая структура управления. Помимо группы стрелка в Донецке около 1200 бойцов Востока, РПА, Оплота и прочих, причем у все отношения весьма напряженные. Стрелку тут не рады. Скоро должны подойти группа Торез-снежное их вроде сильно потрепало и они тоже недовольны, что стрелков просрал часть их брони. В Горловке ( где до утра и был Стрелков) осталось около 300 +100 стрелка бойцов Беса (он тоже недавно понес потери авиация попала в их лагерь и взорвала склад боеприпасов). Во вторник будет большой сход полевых командиров в Донецке, подробности не знаю, но

Макевка-кун на связи. Как и обещал позвонил нодовцу, немножко поговорили задал ему пару вопросов от политачеров бочку он не делает. Короче:
1) Гиркину дали 5 дней чтоб найти деньги на зарплату, пока деньги не получат, будут сидеть на жопе и никуда не лезть.
2) Вчера в Донецке пытались взять аэропорт, участвовали необучаемые РПА и восток, проебали людей, танк и камаз с зу. Главный из Снежного (а танк оттуда пообещал прищемить яйца тому, кто послал его ебашить туда прямой наводкой. Теперь у снежного осталось 0 танков, будут просить у луганска, но у них всего 4 и один в краснодоне, а в очереди еще Мозговой, который отдал свои Гиркину зря конечно
3) Сейчас в Донецке пытаются договориться с тюремщиками, сдать им стволы, те идут в отказ.
4) Назревает ЗРАДА. Ходаковский реально свалил, о "Востоке" и РПА, нодовец отзывался очень презрительно, дескать тупые позеры. Им хронически не везет, вступили с разведдозором в огневой контакт под Донецком, рассчитывали на легкую победу, подтянули резервы, а укры их всех накрыли артиллерией и ушли без потерь. Из РПА уехали сегодня снайперы наемники, сказали что с дебилами работать не будут, и з/п недовольны.
4. У гиркина осталось 2 подчиненных командира из 8: Моторолла (он кстати и передал Гиркину заявку отряда на бабло) и Кречет. Остальные слиняли.
5. Ждали, большой подкреп, запчасти, полезный груз, но их слили на границе и накрыли артой.
6. Северодонецк прислал немного людей в Луганск, оттуда потихоньку будут валить.
7. По савур работала арта, связи с ними нет. В между снежным и торезом были РДГ укров, вроде засады на колонны делали. Кстати, ополченцы неприятно удивлены, укры начали задействовать спецуру, причем последние используют интересную тактику, косят под ополченцев и делают засады и расстреливают блоки.

https://m.facebook.com/viktor.sovietov/ ... 0101976514
richard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas richard »

Kuna see Girkini kolonni teema on endiselt kuum siis katsusin ka kokku panna mingit pilti erinevate osapoolte infokanalitest:

Sellest plokkpostist läbimurde lahingu jääkidest veel üks video:
https://www.youtube.com/watch?v=BaRu7UlZoys

Miinid maas:
Pilt

Pihta on saanud ka UKR masinad.

Paar päeva enne lahingut tehtud foto ja peale lahingut:
Pilt

Väidetav tehnika asetsemise skeem. Punased on UKR masinad. Märgitud on miinitõkke asukoht.
Pilt

Paar päeva varem tehtud fotod plokkpostist:
Pilt

Veel üks foto teiselt poolt:
http://4.bp.blogspot.com/-PfUKr4Xc7Ac/U ... vyansk.JPG
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Tõlgendamise küsimus. Kas Bassajevi Groznõist lahkumine (kaotas sellel läbimurdel oma jala ja sadu mehi) oli edukas või mitte?
Jalg on siin tähendusrikas. Mulle meenub ajaloost väga suur hulk edukaid taandumisi, seoses jalaga aga ainult üks.
Nimelt taandus Drusus 8. aastal e.kr. 6 leegioniga (30 000 meest) Elbe jõelt, kaotades seejuures 1 mehe, seegi kukkus hobuselt nii õnnetult, et murdis jala. Lahtisest murrust tekkis infektsioon ja mees suri neljandal päeval. See mees oli Drusus ise.
Tahan siinjuures rõhutada, et taandumise edukuse mõõdupuu ei ole tingimata Bassajev või ka mõni teine ebaõnnerüütel, valik on ütlemata lai, eksole?
Liige

richard kirjutas:Pihta on saanud ka UKR masinad
Kuum :)
Ukraina masinad ei ole pihta saanud - peavad valvet ja tehakse hooldust, või moona laadimist. Videodelt fotodelt näeb, kui uurida.
Skeem on hea - visuaalne.
Neid miiniridasid on (või oli) seal mitu - ATO saidi fotode järgi peaks saama veel paika panna, kui viitsimist. Samuti need peidetud kaevikud/pesad.
Tõenäoliselt separatistidele kuulunud valge masin on skeemilt puudu.
Ma ei ole päris kindel, kas BMD asukoht sekeemil on õige, millegi pärast jäi mulje, et on kõige tagumine, aga võib-olla eksin - praegu ei saa vaadata.
Lisaks on kusagi vist kaugemal veel üks kraavi sõitnud tank. Väidetavalt kuulub separatistidele, aga võib olla ka sellest paigast hoopis kaugel. Suht terve - ei ole põlenud.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Ma ei oleks nii kade, et vaat kui palju prussakaid pääses. Iga tolgus, kes leiab, et punktist A jalgalaskmine on igati äge mõte, peab saama takistamatult oma mõtte teoks teha ja teda ei pea sundima seejuures vägisi tulistama (saab veel keegi asjata viga).
Varsti leiavad nad vääramatult ka Donetskis, et sealt jalgalaskmine (soovitavalt Venemaale) on üks Nobeli preemiat vääriv idee. Donetsk on lihtsalt suurem linn ja idee küpsemine võtab sellevõrra rohkem aega, ka bardakki tekitada on ruumi ja aega rohkem seal. Unistuste Uus-Venemaad ei õnnestu ka seal luua, ikka ainult bardakki.
Mis on hea - nüüd on kohalikel võrdlusmoment. Kõigepealt vene propaganda verejanulistest bandeeralastest ja reaalsed kaitsjad selle vastu koos oma korraga. Ja nüüd need bandeeralased - kes on tegelikult igati normaalsed ja suudavad elu isegi paremaks muuta, seda ka Janukovitši ajaga võrreldes. Janukovitš oli idas ju oma poiss ja "seaduslik president", kelle Kiievi hunta kukutas...
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rügaja »

Siin tõusis küsimus, et miks mardikad ei kindlustanud ennast Kramatorskis, vaid kohe edasi Donetski leekisid. Geograafilistest põhjustest vast olulisemgi on psühholoogiline: kui ühte linna hoida ei suudetud, siis pole teise samalaadse hoidmine ka kuigi tõenäoline. Ja ilmselt kardeti sellist hoiakut ka kohalikelt elanikelt - koos varjatud vastuhakkude ja vastasele väljaandmisega. Sest slaavlane üldiselt armastab jõudu. Ja jõudu on järjest rohkem hakanud näitama Ukraina riigivõim.
Donetsk on justkui teine asi - suurem, rohkemate ressurssidega, sõjapealikele anonüümsem jne. Samas on selle sissepiiramine pärast Kramatorski jt linnade kättesaamist oluliselt lihtsam. Nii et minu arust ei ole mardikatel ka Donetskisse koondudes midagi head oodata. Pigem hakkavad kohalikud järjest rohkem vastu töötama ja uusi lolle värvata õnnestub järjest vähem. Ukrainal on ka muidugi võimalus kättesaadud linnade abil head propagandat teha: abistame raviga, toome toitu, hakkame remontima, hoolitseme elanike eest jne. Kui Donetskis puudus kätte tuleb, siis hakkab sedalaadi propaganda mõjuma ning tavaline elanik mõtlema, et nahhui mul seda jama vaja, näe teistes linnades elu juba normaalne, toit ja kaup liigub, aga mina pean siin blokaadis virelema...

Muide, Slovjanskis ja Kramatorskis peaks elanike meelsus (ehk koguni rahvuslik koosseis, kuna kõige t-blamad lasid jalga) nüüd oluliselt Ukraina-lembesem olema. Pakun, et nad nägid ja teavad mardikate asjust üht-teist, nii et üks oluline relv - info - on lisaks Ukraina kätte langenud.

Lech Walesa ütles, et Putinil pole mingit võimalust Krimmi oma kätte jätta. Kui vanal õigus on ja venkarid Krimmist taas ilma jäävad, siis lintšivad nad Putja küll ära...
Liige

richard kirjutas:Veel videosid sündmuskohalt:
Lahe!
Järelikult sinu skeemil oli BMD asukoht õige.
Muide kolmandal videol on näha eesmise BMP taga lõhkenud tankimiinide rea jäljed, nii et tõsi mis tõsi - lähestiku olevad miinid kipuvad naabri plahvatusest ka ise detoneeruma :)
Viimati muutis Avatar, 07 Juul, 2014 19:34, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

Tõenäoliselt juhtus järgmine: Ukrainlased istusid oma pisikeste BMDdega seal tee peal ja järsku nägid, et suur mardikakari tuleb. Selle peale lasti sealt kiirelt jalga, miinid olid kas enne juba paigas või tõmmati kiirelt enne minekut. Mardikad sõitsid lihtsalt miinide otsa. Pärast tulid ukrainlased tagasi nagu õiged mehed muiste. Ega neile pahaks kah saa panna, see BMD on pigem kirst, kui kaitse.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

UKR kaitsemin: UKR üksused on blokeerinud Donetski ja Luganski (Uudiste TV Vidio ka juures)
Украинские военные заблокировали Донецк и Луганск
07 июля 2014 | 19:27
Украинские военные заблокировали Донецк и Луганск, чтобы не дать террористам покинуть эти города. Мирные граждане не имеющие при себе оружия и взрывчатки, могут, предъявив документы, выехать свободно.
http://podrobnosti.ua/video/podrobnosti ... 83761.html

Tõmtšuk: Bojevikud tulistavad Luganda lennujaama tankidest, samuti Georgievka suunast GRAD-idest asustatud punkti Metallist.
Semenovka on võetud UKR poole kontrolli alla.
Тымчук: "Террористы обстреливают аэропорт Луганска из танков"
Боевики продолжают обстреливать Луганский аэропорт, находящийся под контролем сил антитеррористической операции. Об этом сообщил координатор Информационного сопротивления Дмитрий Тымчук.

"Продолжаются обстрелы террористами занятого силами АТО Луганского аэропорта. Сегодня обстрелы производились из 6 танков и одной БМП-2 боевиков. Силовики открыли в ответ минометный огонь по позициям террористов", - сообщил Тымчук.

По его словам, боевики также обстреляли блокпост сил АТО в Донецкой области, но были подавлены ответным артиллерийским огнем.

"Взят под полный контроль населенный пункт Семеновка. Подразделения сил АТО провели в данном населенном пункте фильтрационные мероприятия", - добавил Тымчук.

Военный эксперт также сообщил об обстреле террористами из РСЗО БМ-21 "Град" поселка Металлист близ Луганска.

"Обстрел велся со стороны н.п.Георгиевка", - сообщил он.

Ранее сообщалось, что боевики ЛНР ведут огонь из "Градов" и зенитных установок по окраинам Луганска.

Ночью 5 июня боевики обстреляли аэропорт Луганска из "Града".

http://dailymirror.info/news/accidents/ ... ankov.html
http://sprotyv.info/ru/news/2020-svodka ... dy-i-tanki

Bojevikkudel elavjõupuudus juba sellisel tasemel, et blokkpostid on "mehitatud".........

...... :lol: mannekeenidega !

в Антраците на блокпостах сепаратистов были выставлены манекены.
Это подтверждает мнение обозревателей о катастрофической нехватке бойцов в рядах сепаратистов и позволяет заключить о провале устроенного ими мятежа, сопровождаемого многочисленными терактами и актами саботажа.

Манекены были изъяты из местных магазинов. Их общее число не называется.

Виригина заявила также о нескольких постановочных перестрелках, якобы имевших целью дискредитировать украинских военных в глазах населения, дополнительно без надобности повредив жилые постройки.

Напомним, что 7 июля сепаратисты применили артиллерию для обстрела Луганского аэропорта и нанесли потери украинским войскам. Минометно-артиллерийские налеты также были осуществлены сепаратистами в поселках Металлист и Красный Яр.

Также сообщалось о захвате штурмовика Су-25 на летном поле. Официального подтверждения до сих пор не поступило.

На данный момент ущерб от военных действий в одной только Луганской области оценивается в 100 млн. долларов.
Lisaks olevat stardirajalt (kus kohas?? Luganski lennuväljal?) maha võetud/ära võetud üks UKR SU-25

http://www.business.ua/articles/alter-e ... eny-70519/

Bojevikud võtsid positsioonuid sisse Popasnaja linnas
«Ополченцы» заняли город Попасная
Как сообщили жители Попасной, в ночь с воскресения на понедельник в город въехало около трехсот боевиков «Армии Юго-Востока», передает Informator.

Город не контролируется силами АТО, но до этого времени в нем не наблюдалось и сколько-нибудь заметной активности боевиков «ЛНР». Местные жители напуганы происходящим, и сообщают, что знают о нескольких случаях «конфискации» так называемыми «ополченцами» частного автотранспорта.
http://www.obzor.lg.ua/news/popasnaya36730
Террористы укрепляют подходы к "новому Славянску"
http://gazetavv.com/news/policy/121786- ... ansku.html

Video UKR üksustest tagasi võetud Artjomovskis
https://www.youtube.com/watch?v=lhs6dAOdUQU
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Dommbasstaanist:

Kirovskis tugevdasid bojevikud blokkposti linna sisenemisel. Hartsõskisse, Zuevka ja Zugressi vahel, on paigutatud 5 BTR-i. Illovaiski linn on võetud bojevikkude poolt blokaadirõngasse.
После ухода из ряда городов незаконные вооруженные формирования увеличивают количество оборонительных сооружений в других населенных пунктах Донецкой области.

«В Донецке боевики, которые перебрались из освобожденных украинскими военными городов, разместились в ранее захваченных зданиях, обустраивают блокпосты и готовятся к военным действиям. В Кировском боевики ДНР существенно укрепили блокпост на въезде в город. В Харцызске между Зуевкой и Зугрессом расположены 5 БТРов»,- рассказали в Донецкой областной государственной администрации. Также боевики взяли в блокаду г.Илловайск.

Незаконные вооруженные формирования продолжают совершать локальные нападения на украинских военнослужащих. В частности, в Амвросиевском районе был атакован блокпост, установленный представителями Национальной гвардии. В Новоазовском районе 15 террористов, прибывшие в с.Обрыв на двух катерах со стороны РФ, обстреляли пограничный пункт, почтовое отделение, другие государственные учреждения. В результате нападения есть потери со стороны украинских военнослужащих.

По данным обладминистрации, также сторонники самопровозглашенной «Донецкой народной республики» продолжают агитацию среди местного населения. В частности, провели в Горловке, Донецке, Шахтерске митинги, призывая записываться в незаконные вооруженные формирования.

Источник: «Интерфакс-Украина»
http://glavcom.ua/news/218128.html

Kromatorskist leiti hunnik igasugu bojevikkude pabereid, VF lahingumäärustiku koopiatest bojevikkude nimekirjadeni koos kutsungitega.
В МВД отметили, что гражданские люди без должного образования не смогли бы организовать такую схему расстановки и обеспечения блокпостов, а также найти иностранные схемы поражения бронетехники, которых нет в свободном доступе

В Краматорске силовики в брошенных боевиками зданиях обнаружили копии российских учебных пособий по тактике ведения боя. Об этом сообщает пресс-служба МВД.

"Также среди прочего были найдены схемы поражения бронетехники, списки боевиков с их позывными, ксерокопии российских учебников по тактике ведения боя в городе. Всю эту литературу террористы бросили в одном из административных зданий Краматорска", - говорится в сообщении.

В МВД отметили, что даже беглый анализ найденных документов говорит о высокой организацию террористов, а так же о том, что ими руководят хорошо обученные кадровые офицеры.

Отмечается, что гражданские люди без должного образования не смогли бы организовать такую схему расстановки и обеспечения блокпостов, а также найти иностранные схемы поражения бронетехники, которых нет в свободном доступе.

"Все найденное свидетельствует о том, что террористам поставляли не только технику и оружие, но и кадровых офицеров, в задачи которых входил процесс обучения террористов на месте", - добавили в МВД.

Pilt

http://112.ua/glavnye-novosti/v-kramato ... 84742.html

Mariupolis moodustatakse uus eripataljon
В Мариуполе создают новый спецбатальон "Азов-Сич"
Сегодня же стало известно, что в Мариуполе создают еще один спецбатальон - "Азов-Сич". В него войдут около трехсот человек, готовых вести бой.
http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2014/ ... 83769.html

Tõmtšuk: UKR üksused vabastasid Semjonovka
Тымчук: силы украинские войска освободили Семёновку
Взят под полный контроль населённый пункт Семеновка. Подразделения сил АТО провели в данном населенном пункте фильтрационные мероприятия, сообщает координатор движения «Информационное сопротивление» Дмитрий Тымчук.

Продолжаются обстрелы террористами занятого силами АТО Луганского аэропорта. 7 июля обстрелы производились из шести танков и одной БМП-2 боевиков. Силовики открыли в ответ минометный огонь по позициям сепаратистов.

Боевиками был обстрелян блокпост сил АТО в Донецкой области, однако они были подавлены ответным артиллерийским огнем.

По оперативным данным группы «Информационное Сопротивление», зафиксирован обстрел сепаратистами из РСЗО БМ-21 «Град» поселка Металлист близ Луганска. Обстрел велся со стороны населённого пункта Георгиевка.

Боевики совершали нападения с применением стрелкового оружия на два конвоя сил антитеррористической операции в зоне проведения операции. Ответным огнем силовики отбили оба нападения.
http://ru.krymr.com/content/article/25448664.html

MUU:
Taktikast ida-Ukrainas
The Times: Тактика на востоке Украины
http://glavnoe.ua/news/n182950
Dommbasstaanis andsid miilitsad ustavusvande Dommbasstaani Vabariigile
В Донецке милиционеры ППС приняли присягу на верность республике
Tõmtšuki arvamus ees ootava Donetski vabastamisoperatsiooni raskustest jms.
Освободить Донецк от террористов будет сложно — Тымчук
Viimati muutis Fucs, 07 Juul, 2014 19:43, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rügaja »

Varsti leiavad nad vääramatult ka Donetskis, et sealt jalgalaskmine (soovitavalt Venemaale) on üks Nobeli preemiat vääriv idee.
Neh, aga mu arust pole Donetskist Venemaale enam üldse lihtne minna. Pigem pidanuks Slovjanski tüübid kohe Luhanski peale putkama. Donetsk on sisuliselt juba hobuserauaga ümber piiratud ja ainus tee viib Luhanski poole - ja kauaks sedagi. Nii et justkui mõttetu ringi tegid bojevikud, aga ega neil ei peagi kerge olema :?
Täiesti võimalik muidugi, et mingi kamp üritab hoopis Musta mere kaudu minema pääseda. Kuna aga tähtsad sadamad (Mariupol) on Ukraina käes, siis on seegi plaan kahtlane. Jõelaevadega Donetski juurest Musta merre? :roll:
Liige

Rügaja kirjutas:Donetsk on justkui teine asi - suurem, rohkemate ressurssidega, sõjapealikele anonüümsem jne
Ma ei oska jällegi väita, kas tõsi või vale, aga olen lugenud hinnanguid, et Donetski (ja eeslinnade) kaitseks säärasel kujul nagu Slovjanskis ei ole separatistidel lihtsalt mehi. Keegi arvas et sellise pideva rinde hoidmiseks võiks vaja minna ca 10 000 meest (number ilmselt suht laest). Võib tähendada, et läheb selliseks diversioonigruppidega ja ringkaitses kvartalite pudruks. Eks näis.
IIms suht eri teema ja teistsugused võtted/relvad olid, aga näiteks Lukit (mis on tunudvalt väiksem linn) kaitses saksa poolel ca 7500 meest ja nii 1/5 - 1/4 kaotuste järel hakkati perimeetrit järjest õgvendama, sest mehi ei jätkunud. Lihtsalt nii võrdluseks.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist