"Tankid EKV-le"

Vasta
tommy
Liige
Postitusi: 3638
Liitunud: 02 Veebr, 2005 20:50
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas tommy »

Aga missugune oleks Eestile kõige mõttekam - Challenger 2, Leo 2 või Abrams? Või hoopis mõni muu?
Kas nende kolme vahel(paneme prantslased ka punti) on üldse vahet, missugune täpselt.?
Või mängivad rohkem rolli margivälised tegurid..??
mx77
Liige
Postitusi: 1452
Liitunud: 15 Jaan, 2010 20:36

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas mx77 »

Some kirjutas:Loe eelnevad 365 lehekülge läbi ;) Paistab, et kaasfoorumlaste unistuste tank meile on Leo 2A6.
Kujuures ma hakkasin ükskord mõtlema, et miks see Leo2 ikka nii populaarne on? Reaalselt poole vist üheski relvastatud konfliktis ja tegelikus lahingus osalenud?
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Lemet »

Ju see viimase suure sõja maine saksa soomustehnika osas... :scratch:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
vk1
Liige
Postitusi: 1609
Liitunud: 02 Juul, 2007 22:18
Asukoht: tallinn
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas vk1 »

sakslaste suur laotühjendusmüük oli seoses saksamaa ühendamisega läbi viidud armee vähendamine (oli vist isegi üks põhitingimus) ja lisaks viskasid nad neid peoga peale igaleühele, kes miskit saksa kaitsetööstuselt tellis - rootsi, hispaania, kreeka, türgi (lisaks poola, kes pmst. andis selle diiliga sakslastele soomusbrigaadi nende korpuse koosseisu,kuigi poola lipu all). teine suur leopardide müüja oli holland, kelle omad läksid ka kanadasse ja soome. neil küll tänu armeekärpimisele üleüldiselt, mitte eksporditoetuseks.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Sealjuures on turgu isegi Leopard 1-le - paistab, et BRASIILIA on äsja kõik veel maailmas allesolevad Leopard 1-d kokku ostnud ja selle baasil oma tankiväe unifitseerinud :|
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Postitusi: 2079
Liitunud: 18 Apr, 2004 12:55
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas hummel »

Leo 2A4 enam vist ei pidavat kuskilt saada olema. Kas moditud, müüdud või utiliseeritud. Seega oleme odavamast ja jõukohasemast palast ilma jäänud. Oleks võinud osta 1 kompanii tanke CV-de toetuseks, aga meie planeerijad väidetavalt põlgasid ära nö vene 1:3 süsteemi (ilmelik, et KV/KL kompaniide juhtimise tööjaotuses pole vene süsteemi seni ära põlatud ja lääne omale mindud) ja kuna soomus-mehh 1:1 süsteemis teist samapalju tanke kohe ka ei suudetud muretseda, ostetigi vaid CV-de pataljon.

Meie kabinetiplaneerijate üheks probleemiks on, et nad ei hinda riigikaitse arendamist määrustikest ja eeskirjadest märksa laiema ühiskondlikule kaistevõimele ja tahtele mõjuva protsessina. Riigikaitse üheks alustalaks on hea ja motiveeritud personal. Eriti, kui pole vormikandjaid ka võimalik ka rahapakiga uimaseks lüüa. Selleks, et saada motiveeritud personali, keda oleks tsiviilist võtta küll, sest meie ühiksond pole eriti patsifitseerunud, on vaja neile midagi käegakatsutavat pakkuda.
Kui raha pole, siis vähemalt head enesetunnet ja mainet ühiskonnas. Tank on sümbol ja seda sõna teab isegi iga väike laps. Seda teatakse ka küsida kaitseväelastelt tsiviilis seltskonnas (eriti hull on venekeelne ringkond ses osas), et "noooh sõber, aga mitu tanki siis meie eesti armees on?" Ja siis on sellel õnnetul kaitseväelasel 2 põhilist teed enda ego kaitseks:
1) hämada midagi tankide ebavajalikkusest, suurest kulust ja NATO-st (mida targem tsivilist ei usu, mida laps lihtsalt ei mõista ja mida rääkija ajude olemasolul isegi ei usu),
2) nimetada KV ja KaMin juhtkonda külmalt saamatuteks lambapeades, kes pole neid muretsenud ja avaldada lootust olukorra paranemisele.
Kumbki vastusevariant ei tõsta kaitseväelase ega kaitseväe autoriteeti ei seltskonnas ega sisimas. Ja mina näen, et autoriteet on ka üks saladuslik põhjus peale madala palga, miks meil kaitseväes täna paljusid häid inimesi ei teeni. Aga motiveeritud inimestest ja nende võimetest sõltub ikka rämedalt palju. Parim kaitsevägi (ja üldse organisatsioon) on selline, mida ei pea pideva ilustamis-propagandaga (strat teavitus vms) ja võõraste sulgedega ehtimisega oma rahvale kuulutama, vaid mis reklaamib end ISE!
Ei väida, et oleks vaja osta kokku tankiarmeesid, kuid autoriteedi saavutamiseks peavad põhilinnukesed (tank, lennuk, laev) kirjas olema. Oleks ostetud kompanii jagugi tanke, oleks see olnud väga suur investeering kogu KV personali 5 a lõikes ja isegi rühm+varumasinad oleks olnud märkimisväärne, olgugi, et sõjaliselt mitte nii oluline (täielikku kasutust ei saaks kindlasti väita!).
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Lemet »

Austet isand Hummel, sedapidi jätkates riskite liigituda vaenlase mõjuagendiks, virisejaks ja oma riigi halvustajaks...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Lupus
Liige
Postitusi: 872
Liitunud: 02 Juun, 2005 12:44

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Lupus »

Hummeliga 100% nõus! Järjest rohkem tuttavaid noori ei taha enam aega teenima minna kuna kv ei ole midagi millega neid sinna meelitada. Küll meelitaks võimsad masinad ja relvad. Noorte sõnad muide.
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2375
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Martin Herem »

Lupus - järjest rohkem ... ? Mis ajast alates? Kui palju rohkem?
Statistika näitab vastupidist. Visalt aga kindlalt suureneb nende kutsealuste hulk, kes teenistusse jõuavad. Samavõrd suureneb nö vabatahtlike osakaal.
Minu tuttavad noored on läinud hoopis teistel põhjustel. a) sinna tuleb minna nii nagu tuleb makse maksta b) nad tunnevad kohustust. Võimsad masinad ja relvad pole küll mingi näitaja neile olnud. Ma räägin konkreetsest kolmest inimesest, kes hetkel teenivad. Üks Inglismaalt, kaks Raplamaalt. Üks kõrghariduse, kaks tehnikumi haridusega. Tsiviilis said hakkama. Räägi mulle enda tuttavatest.
Ja veel üks tähelepanek. Kui suured relvad nii vinge on, miks siis Kuperjanov nii populaarne on? Siit võiks veelgi kaugemale minna. Ehk keegi teab kui suur on tung soomlaste mehhaniseeritud üksustesse?
Lõpetuseks Hummelile: mul pole kunagi ego kannatada saanud kui tankide kohta küsitakse. Samuti pole ma mitte kunagi mingit pläma pidanud ajama. Pealegi suurest kulust ja NATO-st rääkimine ei lähegi minu arvates hämamise alla. Kuid selle üle on siin juba aastaid vaieldud.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4089
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Some »

Martin, minu teada saab igal aastal kaitseväekohuslaseks 6700 poissi. Palju neist ajateenistusse jõuab? Elan/töötan Tallinnas, tutvusringkond koosneb valdavalt 30a meestest. Ja neist tuttavatest on ajateenistusse jõudnud ainult minu kaks õepoega... Teistel pole ajateenistusse asja olnud, va arvatud paar vanemat meest kes NSVL-i relvajõude teenisid. Ahjaa, üks õepoegadest oli aktiivne noorkotkas ja pressis ennast vägisi sõjaväkke. Paistab et ajateenistusse sattumine on paras loteriivõit :P Paraku oli tema kogemus Tapalt üdini negatiivne, nii et enam ta militaarist ei huvitu. Lühikommentaariks oli - lollimängimine.
Aga nojah, vast oli tal lihtsalt bad luck üksusega kuhu sattus. Samas oleks meil inimresurssi siiski kõvasti rohkem, kui suudaksime kõik kõlblikud noormehed välja õpetada. Aga me ei tee seda.
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2375
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Martin Herem »

Otsustagu moded kuhu see jutt panna aga ...
Eelmisel aastal võeti teenistusse 39% kutsealustest. Mingist järjekorrast rääkida ei saa. Seda on siin kuskil juba lahatud. Praktiliselt kõik, kes teenistusse ei jõua, vabastatakse tervislikel põhjustel.
Järgnev KRA leheküljelt file:///C:/Users/martin/Downloads/Aruanne_2013.pdf :
Kui kogu elanikkonnast peab noormeeste ajateenistust kindlasti või pigem vajalikuks
üle 90 protsendi, siis kutsealuste ja reservväelaste hinnangutes tunnistatakse
ajateenistus vajalikuks 72-73 protsendi vastajate poolt. Seda on sama palju, kui
eelmisel aastal üldharidus- või kutsekooli lõpetanud noormeeste seas tervikuna.
Kui varasemates uuringutes vabatahtlikult ajateenistusse minejate osakaal pidevalt
kasvas, siis tänavuses küsitluses jäi see eelmise aastaga võrreldes väiksemaks. Kui
2012. aastal avaldas ise soovi ajateenistusse minna 33 protsenti, siis 2013. aastal 26
protsenti küsitletud kutsealustest.
Ajateenistuse peamiseks ülesandeks on kahtlemata sõjalise väljaõppe tagamine.
Seda peavad ajateenistuse põhieesmärgiks ka reservväelased ning avalik arvamus
tervikuna. Kutsealused peavad aga sõjalise väljaõppest olulisemakski
meeskonnatunde ja muude sotsiaalsete oskuste omandamist. Tähtsaks peetakse ka
oskuste omandamist füüsiliselt raskete ülesannete ja stressiga toimetulekuks.
Kutsealused peavad küllalt tähtsaks ka oskuste omandamist tsiviilhädaolukorras
käitumiseks.
63 protsenti ajateenistuse läbinud noormeestest jääb oma teenistusajaga Eesti
kaitseväes täiesti või üldiselt rahule. Seda on vähem kui varasematel aastatel.
Tapa kogemustest võiks rääkida privas. Mind väga huvitab ... ma saan aru et Hummelit ka. Noorkotka puhul veel eriti vist.
Ja ajateenistusest olen valmis arutlema vastavas teemas http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?f=35&t=31641
Lupus
Liige
Postitusi: 872
Liitunud: 02 Juun, 2005 12:44

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Lupus »

Vaat üks tuttav ootab juba teist aastat ,et sinna kuperjanovisse teenima saada . Ja ootab veel 8 kuud . Aga selle ootamisega on isu ära kadunud . Sest vahepeal on tekkinud teised huvid . Hea töökoht , elukaaslane , oma elamine, auto. Miks ta peaks sellest loobuma? Teine poiss tundis huvi kaitseväe vastu oli noorkotkas jne. Aga , kui pakkumises on tasuta ülikooli haridus euroopas või aastake AK-4ga siis ?? Aasta AK-4ga kaotas. Ma edasi ei viitsi siia kirjutada .
Statistika näitab? Tõsiselt? Statistika näitab veel igasuguseid ilusaid numbreid mis päris elus paraku kuskilt ei paista.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4089
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Some »

Need viimased postitused võiks moderaator nüüd tõesti õigesse teemasse tõsta. Mis toda Tapal teeninut õepoega puudutab, siis kahtlustan, et teda tappis SBK järgne molutamine ära... Eks proovin järgmine kord kohtudes täpsemalt uurida. Ta oli seal ca 10 aastat tagasi, loodetavasti on praegu olukord parem. Aga seal õiges ajateenistuse teemas on viited sõdurite blogidele täiesti olemas, eks sealt mingi aimduse meeleoludest saab.
Igaks juhuks mainin ära, et pooldan ajateenistust 100%. Ja tahaks tõesti, et läbinute protsent oleks pigem 90. Mis terviseprobleemidesse puutub, siis Kaitseväes ju piisavalt ametikohti kus saab lühinägelikke, lampjalgseid jms kasutada, kõik ei pea püssiga ringi põrkama.
HeiniR
Liige
Postitusi: 2023
Liitunud: 15 Juul, 2008 19:32
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas HeiniR »

Lupus, ei saa Sinuga kindlasti nõus olla ajateenijate osas. Ise oma tutvusringkonnas pigem väidaksin vastupidist, st mehed tahavad juba üha enam aega teenima minna.
Mida rohkem tuleb peale uusi (all+)ohvitsere, seda paremaks ja täiuslikumaks läheb ka ajateenistus.
Sageli on teenistusjärje ootamises süüdi kaaskodanikud või kodanik ise, kui on lükatud või lükanud oma teenistusaega edasi, lootes pääseda või pikendust saada. See aga kuhjabki ühel hetkel "kvoodi" üle ja need, kes tahaksidki kohe ära käia peale keskkooli, ei saa seda just sel põhjusel teha ("full").

Tekkis mul aga veidi seotud küsimus, keegi oskab ehk vastata? Nimelt kui meil nüüd see uus ja suurepärane seadus, mis teeb kõik perekonnad ja kodanikud veel võrdsemaks, kas sellega kaasneb "oht", et sellise "probleemiga" enam teenistusest vabaks ei saa? :)
Lupus
Liige
Postitusi: 872
Liitunud: 02 Juun, 2005 12:44

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Lupus »

Tehakse "selle probleemiga" erirühmad. Vaenlase kõige suurem hirm
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 24 külalist