Jajah, mitte see õlu, vaid sellest tekkinud söögiisu...Standartenführer kirjutas:Ühes 0,5L õllepudelis on 200cal - see on kolm tiiru jooksu ümber maja. Tahaks näha teilt, et te seda ära teeks, }kui nii 5-6 pudelit on joodud aga ma ise ei viitsi.....
Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 40239
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Igasugune alkohol pidi avaldama mõju ka hormoontalitlusele, mis omakorda pidi soodustama kilode teket. Refereerin seda, mida seletas taoline tegelane nagu Fred Antson.
Õlu jt suhkrut sisaldavad asjad pidid olema veel topelt halvad, sest lisaks tuleb sealt märkimisväärne kogus suhkruid, mis leiab kiiresti tee verre ja sealt tavaliselt vöövahele.
Puhtalt kalorite pealt tuleb ainult pool tõde - küsimus pidi olema ka selles, kui kiiresti/kergesti need kalorid sealt kätte saadakse.
Kilo valget saia (praegu ka taimeõli, nishujahu ja rohke suhkruga "rikastatud" leivad) annab jämedalt samapalju kaloreid kui kilo taisemat sealiha (vastab üldiselt vähe aktiivsema eluviisiga täiskasvanu päevasele vajadusel 2500 kcal). Sealihaga saab söönuks ja külmkapi kallale väga ei kipu, kilo saia jagades kolmeks korraks (a 330 g) hoiab organismi täiskõhuseisundis võibolla 2 tundi. Niipea kui veresuhkur hakkab langema, tekib inimesel söögiisu ja see protsess on sõltuvuslik.
Tegelikult on päris masendab, kuidas toidu juures "money talks", EL normeerib küll jõhvikamarjade läbimõõtu ja banaanide raadiust, kuid pole midagi teinud igasugu lõpuni läbi uurimata toidukeemia kasutamise piiramiseks. Taolisi asju söödetakse täna koolis lastale igapäevaselt, kurja juur on Pauligi kompleksmaitseained, mida siis odava lurri söödavaks tegemiseks ohtralt lisatakse. Täna koolis ei luba tervisekaitse suppi keeta lihakontidest, kuid glutamaatidest, paksendajatest ja säilitusainetest kubiseva puljongiaine kasutamine on igagi JOKK. Pärast imestame, et nii palju on käitumishäireid, hüperaktiivsust jne.
Proovige visata oma menüüst välja sissejuhatuseks see, mis sisaldab naatriumglutamaati (E621) ja tema peidetud teisendeid (nt pärmiekstrakt), millega tootjad ostjat lollitavad, elu kvaliteet paraneb. Mõnekuulise taolise dieedi järel tehke üks korralik lõuna supermarketi valmistoitudest ja nii paha pole teil ikka kaua aega olnud
Õlu jt suhkrut sisaldavad asjad pidid olema veel topelt halvad, sest lisaks tuleb sealt märkimisväärne kogus suhkruid, mis leiab kiiresti tee verre ja sealt tavaliselt vöövahele.
Puhtalt kalorite pealt tuleb ainult pool tõde - küsimus pidi olema ka selles, kui kiiresti/kergesti need kalorid sealt kätte saadakse.
Kilo valget saia (praegu ka taimeõli, nishujahu ja rohke suhkruga "rikastatud" leivad) annab jämedalt samapalju kaloreid kui kilo taisemat sealiha (vastab üldiselt vähe aktiivsema eluviisiga täiskasvanu päevasele vajadusel 2500 kcal). Sealihaga saab söönuks ja külmkapi kallale väga ei kipu, kilo saia jagades kolmeks korraks (a 330 g) hoiab organismi täiskõhuseisundis võibolla 2 tundi. Niipea kui veresuhkur hakkab langema, tekib inimesel söögiisu ja see protsess on sõltuvuslik.
Tegelikult on päris masendab, kuidas toidu juures "money talks", EL normeerib küll jõhvikamarjade läbimõõtu ja banaanide raadiust, kuid pole midagi teinud igasugu lõpuni läbi uurimata toidukeemia kasutamise piiramiseks. Taolisi asju söödetakse täna koolis lastale igapäevaselt, kurja juur on Pauligi kompleksmaitseained, mida siis odava lurri söödavaks tegemiseks ohtralt lisatakse. Täna koolis ei luba tervisekaitse suppi keeta lihakontidest, kuid glutamaatidest, paksendajatest ja säilitusainetest kubiseva puljongiaine kasutamine on igagi JOKK. Pärast imestame, et nii palju on käitumishäireid, hüperaktiivsust jne.
Proovige visata oma menüüst välja sissejuhatuseks see, mis sisaldab naatriumglutamaati (E621) ja tema peidetud teisendeid (nt pärmiekstrakt), millega tootjad ostjat lollitavad, elu kvaliteet paraneb. Mõnekuulise taolise dieedi järel tehke üks korralik lõuna supermarketi valmistoitudest ja nii paha pole teil ikka kaua aega olnud
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Trumm, mis sul selle naatriumglutamaadi vastu nii väga on?
Esiteks on see suhteliselt tavaline naatriumsool, teiseks esineb seda ka looduslikult osades taimedes ja vetikates. Jaapani ja aasia köögis on seda kasutatud juba aastasadu ilma nende sinu kirjeldatud kõrvalnähtudeta. Sa ju tavalist keedusoola paned toidu sisse?
Esiteks on see suhteliselt tavaline naatriumsool, teiseks esineb seda ka looduslikult osades taimedes ja vetikates. Jaapani ja aasia köögis on seda kasutatud juba aastasadu ilma nende sinu kirjeldatud kõrvalnähtudeta. Sa ju tavalist keedusoola paned toidu sisse?
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 40239
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Ei maksa järeldusi teha paksendajaid ja glutamaate täistopitud toitu müüvate hiina kiirtoidukettide põhjal.
Need on nt traditsioonilisest jaapani ja hiina toitudest sama kaugel kui maa kuust.
Need on nt traditsioonilisest jaapani ja hiina toitudest sama kaugel kui maa kuust.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Ära demonstreeri oma rumalust.Kapten Trumm kirjutas:Ei maksa järeldusi teha paksendajaid ja glutamaate täistopitud toitu müüvate hiina kiirtoidukettide põhjal.
Need on nt traditsioonilisest jaapani ja hiina toitudest sama kaugel kui maa kuust.
Naatriumglutamaat kuulub juba vähemalt üle saja aastat aasia ja jaapani köögi traditsiooni, nii nagu keedusool euroopa kööki. Soovitan sul korra jaapanis ära käia ja asjaga veidi tutvuda.
Ma võin sulle käsi piiblil kinnitada, et sada aastat tagasi ei teatud hiina kiirtoidukettidest mitte midagi . Ei ole kuulda olnud, et need hiinlased, kes USA-s transkontinentaalset raudteed ehitasid oleks selle töö kõrval veel toiduputkasid pidanud kauboide rõõmuks.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 40239
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Minu info hiina traditsioonilisest toidust tuleneb ühelt Hiinas õppinud ja Eestis tegutsevalt eestlasest kiropraktikult, kelle nimi on mul ununud, kuid selle praksis oli (võibolla on ka täna) Vene tänaval.
Jutu mõte oli see, et hiina traditsioonilise toit on suhteliselt soola- ja vürtsivaba, viimastest on tingitud paljud liigese ja selja hädad (seotud soolade kogunemisega), seda pidid hiina õpetajad igal sammul rõhutama, et inimene teab, et autole käib paaki bensiin, mitte lavendliõli, aga endale ajab sisse juhuslikke asju.
Aasia kiirtoitu Aasia traditsiooniliseks toiduks pidada on umbes sama loll nagu Hesburgerit pidada traditsiooniliseks euroopa ja McDonaldsit traditsiooniliseks ameerika toiduks.
Teiseks, nagu ma eespool kirjutasin, siis asi on keerukam kui "sööme seda". Võibolla 100 aasta pärast on glutamaadid meie toidulaua loomulik osa ja ei juhtu midagi.
Täna on need mängus siin olnud max 20 aastat ja see, mis võibolla keegi tegi läbi 80 aastat tagasi, veel läbi tegemata.
Näiteks itaalias süüakse ka väga süsivesikurohket toitu, aga ringi veerejaid on vähe. Tee sama asi siin ja neid saab olema palju rohkem (juba on kah).
Pole nii lihtne, et "hiinas tehakse, siis on ohutu".
BTW - sinu jutu taga paistab kahtlaselt tuttav vaidluse stiil, kas tegemist on mx77 inkarnatsiooniga?
Jutu mõte oli see, et hiina traditsioonilise toit on suhteliselt soola- ja vürtsivaba, viimastest on tingitud paljud liigese ja selja hädad (seotud soolade kogunemisega), seda pidid hiina õpetajad igal sammul rõhutama, et inimene teab, et autole käib paaki bensiin, mitte lavendliõli, aga endale ajab sisse juhuslikke asju.
Aasia kiirtoitu Aasia traditsiooniliseks toiduks pidada on umbes sama loll nagu Hesburgerit pidada traditsiooniliseks euroopa ja McDonaldsit traditsiooniliseks ameerika toiduks.
Teiseks, nagu ma eespool kirjutasin, siis asi on keerukam kui "sööme seda". Võibolla 100 aasta pärast on glutamaadid meie toidulaua loomulik osa ja ei juhtu midagi.
Täna on need mängus siin olnud max 20 aastat ja see, mis võibolla keegi tegi läbi 80 aastat tagasi, veel läbi tegemata.
Näiteks itaalias süüakse ka väga süsivesikurohket toitu, aga ringi veerejaid on vähe. Tee sama asi siin ja neid saab olema palju rohkem (juba on kah).
Pole nii lihtne, et "hiinas tehakse, siis on ohutu".
BTW - sinu jutu taga paistab kahtlaselt tuttav vaidluse stiil, kas tegemist on mx77 inkarnatsiooniga?
Taimedest leiab kindlasti kogu Mendelejevi tabeli alumise otsa (üliväikestes kogustes), järelikult suht tavaline ja ohutu söögi peale natuke plutooniumi tilgutadaEsiteks on see suhteliselt tavaline naatriumsool, teiseks esineb seda ka looduslikult osades taimedes ja vetikates.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Oskad sa äkki tuua mõne hiina traditsioonilise, kiirtoidust erineva, söögi retsepti.Kapten Trumm kirjutas:Minu info hiina traditsioonilisest toidust tuleneb ühelt Hiinas õppinud ja Eestis tegutsevalt eestlasest kiropraktikult, kelle nimi on mul ununud, kuid selle praksis oli (võibolla on ka täna) Vene tänaval.
Jutu mõte oli see, et hiina traditsioonilise toit on suhteliselt soola- ja vürtsivaba, viimastest on tingitud paljud liigese ja selja hädad (seotud soolade kogunemisega), seda pidid hiina õpetajad igal sammul rõhutama, et inimene teab, et autole käib paaki bensiin, mitte lavendliõli, aga endale ajab sisse juhuslikke asju.
Ning väide, et hiina toit on soola- ja vürtsivaba on ikka väga asjatundmatu. Hiina on suur ja lai nagu ex N-Liit, elavad seal sellised rahvad, kes siiani isegi üksteise jutust aru ei saa, kui just mandariini hiinat ei räägi ja vastavalt on ka toidud täiesti erinevad. Näiteks szechuani piirkonna toidud on nii vürtsised, et eurooplane ei suuda neid süüa, isiklik kogemus. Ja soovitan mitte väita, et sõime kuskil "hiina kiirtoidukas", sest piirkonnas kus käisime nähakse valget inimest megaharva, seega kõik puhas traditsiooniline toit.
Ja milles see mx77 süüdi on? Kas ta on ainuke kes sinuga vaielda julgeb?
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Kas ülivürtsikaid toite ei peeta nii Aasias kui Lõuna-Ameerikas tegelikult pigem vaesema seltskonna lobiks? Et noh, äkki pole algmaterjalid nii kvaliteetsed .
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 40239
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Mulle seletas too hiina meditsiini praktiseerinud tegelane, et vürtsine ja soolade rohke toit pidi olema miski, millele hiina meditsiini praktikud pidid no-no ütlema.
Seda värki ma ei jaga, lihtsalt refereerin. Glutamaatide eesmärk on tegelikult muuda surrogaat (nt väikese lihasisaldusega vorst) söödavaks ja sedasi tehakse lihtsalt kemikaalide söötmisega rohkem raha, sest liha maksab rohkem kui jahu, tärklis ja muu jura. Või koos saba ja sarvedega läbi hakkmasina aetud lehmast tehtud konserv liha laadseks. Võtke vahelduseks Oskari e-ainete vaba suitsuvorst, väga vesise ja maitsetu olemisega, meenutab väga nõuka aegseid suitsuvorste. Seega, et vaesem rahvas sööb rahalistel põhjustel surrogaate, mida on maitsvamaks muudetud keemiaga, on täiesti loogiline järeldus.
Seda värki ma ei jaga, lihtsalt refereerin. Glutamaatide eesmärk on tegelikult muuda surrogaat (nt väikese lihasisaldusega vorst) söödavaks ja sedasi tehakse lihtsalt kemikaalide söötmisega rohkem raha, sest liha maksab rohkem kui jahu, tärklis ja muu jura. Või koos saba ja sarvedega läbi hakkmasina aetud lehmast tehtud konserv liha laadseks. Võtke vahelduseks Oskari e-ainete vaba suitsuvorst, väga vesise ja maitsetu olemisega, meenutab väga nõuka aegseid suitsuvorste. Seega, et vaesem rahvas sööb rahalistel põhjustel surrogaate, mida on maitsvamaks muudetud keemiaga, on täiesti loogiline järeldus.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
See "iidne hiina meditsiin" on paljuski möödunud sajandi keskpaiga leiutis ja traditsioonidega üsna vähe seotud.
Ülevürtsitamine tuleneb praktilisest vajadusest riknemise lõhn ja maitse millegagi kinni katta. Mida kehvemad tingimused toidu (eriti liha) säilitamiseks, seda vürtsikamad retseptid.
Muide, ka nõukogude ajal ilmunud kokaraamatutes oli naatriumglutamaat sees. Eestis kahjuks seda poes pole kohanud, aga tänu Stockholmi suurele asiaatide kogukonnale on üks kott köögikapis olemas.
Kuna olen muuhulgas ka musta huumori austaja ja muidu eriline tõbras, on juhtunud ka seda, et kolleegidele viidud küpsetistesse on ka seda ainet lisatud. Kõik on kiitnud, ka tervisehulludest umbluu-inimesed.
Ülevürtsitamine tuleneb praktilisest vajadusest riknemise lõhn ja maitse millegagi kinni katta. Mida kehvemad tingimused toidu (eriti liha) säilitamiseks, seda vürtsikamad retseptid.
Muide, ka nõukogude ajal ilmunud kokaraamatutes oli naatriumglutamaat sees. Eestis kahjuks seda poes pole kohanud, aga tänu Stockholmi suurele asiaatide kogukonnale on üks kott köögikapis olemas.
Kuna olen muuhulgas ka musta huumori austaja ja muidu eriline tõbras, on juhtunud ka seda, et kolleegidele viidud küpsetistesse on ka seda ainet lisatud. Kõik on kiitnud, ka tervisehulludest umbluu-inimesed.
-
- Liige
- Postitusi: 1403
- Liitunud: 25 Mär, 2008 13:16
- Asukoht: saaremaa
- Kontakt:
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Kuldsed sõnad..et pekihunnikust pasakotti ainult toitumisega lihastesse ei saa, ma arvan et see pole anatoomiliselt võimalik, vanus on läind. Ehk siis mida vanemaks sa saad, seda raskemaks läheb kaalu kaotamine, ma arvan.
Ühes 0,5L õllepudelis on 200cal - see on kolm tiiru jooksu ümber maja. Tahaks näha teilt, et te seda ära teeks, }kui nii 5-6 pudelit on joodud aga ma ise ei viitsi.....
Postituse autor soovib rõhutada et 4-5 pindist Alexandri õlut õhtu jooksul teeb keskealise mehe figuuriga imet..
Kogu dieet peale hommikusi võileibu.. Vahele muidugi lõunata intensiivne tööaeg. Nii 11,5 tundi..
Ehh raisk, kapitalismiajast on ikka midagi kasu ka.. Söömiseks ei jää lihtsalt aega üle..
Ja kaal kukubki.. Keskkooliajal oli kaal 85kg 185 cm kohta. Praegu aga kehamassiindeks 19,8..
Iga perearsti õnnenumber.. Patsient ideaalkaalus..
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Kui me räägime erinevatest vürtsidest lõunamaade toidus, siis ei ole see seal mitte maitse peitmiseks, vaid vürtsikas söök säilib sealses kliimas paremini. Erinevad teravad vürtsid tapavad hästi pahalasi.
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Huvitav, kas inimesed kirjutavad aasia toidu kohta siin ilma seal kordagi käimata?lamjak kirjutas:See "iidne hiina meditsiin" on paljuski möödunud sajandi keskpaiga leiutis ja traditsioonidega üsna vähe seotud.
Ülevürtsitamine tuleneb praktilisest vajadusest riknemise lõhn ja maitse millegagi kinni katta. Mida kehvemad tingimused toidu (eriti liha) säilitamiseks, seda vürtsikamad retseptid.
Muide, ka nõukogude ajal ilmunud kokaraamatutes oli naatriumglutamaat sees. Eestis kahjuks seda poes pole kohanud, aga tänu Stockholmi suurele asiaatide kogukonnale on üks kott köögikapis olemas.
Kuna olen muuhulgas ka musta huumori austaja ja muidu eriline tõbras, on juhtunud ka seda, et kolleegidele viidud küpsetistesse on ka seda ainet lisatud. Kõik on kiitnud, ka tervisehulludest umbluu-inimesed.
Aasias ei ole probleeme toidu säilimisega, sest toit seal ei rikne. Kana tapetakse praktiliselt sinu silme ees ja toitu tehakse korraga täpselt nii palju, et kõik süüakse ära. Suuri loomi peaaegu üldse ei sööda.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 40239
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Käisin just ühel põhjalikumal uuringul, kus võeti 3 lk pikk vereanalüüs.
Kolesterool oli kahjuks ainult üldine, aga peale aastast rämedalt kolesteroolirikka ja süsivesikuvaese toidu tarvitamist (päevas nt 4-6 muna) on üldkolesterool täpselt sama, mis mitu aastat tagasi (kui sai söödud nö segatoidu, sh rohkelt süsivesikuid -kartulit ja jahutooteid). Ka märkis arst ära väga tugeva vere rauasisalduse (pidi olema punastest köögiviljadest-juurikatest ja punasest lihast, nö tugev veri). ja hemoglobiini kõrge sisalduse (oli ülemisele piirile vastav, usun, et selle taga on hapnikutarbimise suurendamisele suunatud treening).
Vähemalt minu puhul on tõestatud, et kolesteroolitase ei sõltu toidust, vaid selle seab organism ise mingite muude seaduspärasuste alusel.
Kummaline on ka see, et sõltumata harjumusest võtta iga päev lonks kalamaksaõli oli D-vitamiini puudus, võimalik sellest, et see Mölleri kalamaksaõli pole päris see, mida reklaamitakse (loe saadud kasvanduse kaladelt).
Kolesterool oli kahjuks ainult üldine, aga peale aastast rämedalt kolesteroolirikka ja süsivesikuvaese toidu tarvitamist (päevas nt 4-6 muna) on üldkolesterool täpselt sama, mis mitu aastat tagasi (kui sai söödud nö segatoidu, sh rohkelt süsivesikuid -kartulit ja jahutooteid). Ka märkis arst ära väga tugeva vere rauasisalduse (pidi olema punastest köögiviljadest-juurikatest ja punasest lihast, nö tugev veri). ja hemoglobiini kõrge sisalduse (oli ülemisele piirile vastav, usun, et selle taga on hapnikutarbimise suurendamisele suunatud treening).
Vähemalt minu puhul on tõestatud, et kolesteroolitase ei sõltu toidust, vaid selle seab organism ise mingite muude seaduspärasuste alusel.
Kummaline on ka see, et sõltumata harjumusest võtta iga päev lonks kalamaksaõli oli D-vitamiini puudus, võimalik sellest, et see Mölleri kalamaksaõli pole päris see, mida reklaamitakse (loe saadud kasvanduse kaladelt).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Mis sul siis see üldkolesterooli tase oli? ja hemoglobiin?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 38 külalist