Sõjaõigus

Sõjaväelised erialad. Elutsükkel väljaõppest kuni reservist kustutamiseni. Nii nippidest kui ka relvadest/vahenditest.
Vasta
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Postitusi: 558
Liitunud: 17 Okt, 2004 17:52
Asukoht: Eestimaa,Läänemaa
Kontakt:

N.LIIDU ARMEE SÖJAKURITEOD 1917- 1994

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

ehk siis alustaks teemat,mille pärast päid lendas ja kisa oli taevani.

ilma läbustamata paluks siis postitada selle armee teada-tuntud kuriteod,mida on too armee korda saatnud erinevatel aegadel.

ja alustuseks küsiks : kas peale Poola okupeerimist ja kaheks jagamist reichiga 1939.a. punaarmee korraldas kohalike elanike vastu terroriakte ?
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Charlemagne
Liige
Postitusi: 1483
Liitunud: 12 Juun, 2005 18:33
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Kui rääkida NL armee sõjakuritegudest, siis peaks olema aastanumbrid 1917-1991. Milleest on võetud 1994? Kui aga Vene armeest, siis tuleks alustada .... ei tea isegi millest? Kas sellest,kui Moskoovia vürst kõik teised kõrvale surus? Novgorodi hävitamine? Ja kestavad need kuriteod siiamaani.
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Postitusi: 2238
Liitunud: 01 Veebr, 2005 15:29
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Kui rääkida NL armee sõjakuritegudest, siis peaks olema aastanumbrid 1917-1991. Milleest on võetud 1994?
Sama küsimus ka minu poolt :?:
kas peale Poola okupeerimist ja kaheks jagamist reichiga 1939.a. punaarmee korraldas kohalike elanike vastu terroriakte ?
NSVL hõivas Poola territooriumi, kus elas 12 miljonit inimest. Punavägede kätte sattus vangi umbes 250 000 Poola sõdurit ja ohvitseri. Punaarmee juhtkond ei teadnud, mida tohutu hulga vangidega teha, polnud konvoivägesid nende valvamiseks ega jätkunud toitu. Stalin leidis lahenduse
Vangid anti üle siseasjade rahvakomissariaadile, mille juurde moodustati sõjavangide valitsus, mis hakkas looma jaotuspunktide ja laagrite võrku. Juba nädala pärast saadeti esimesed vangid maanteid ehitama ning hiljem rauamaagi- ja lubjakaevandustesse, kus neid kasutati kõige raskematel töödel
Kohe pärast Poola vallutamist sai NKVD ülisalajase käsu, mille kohaselt tuli teha lõpp kontrrevolutsioonilistele elementidele Poolas, olenemata sellest, kas nad on nõukogude korra vastu.
Kõik potentsiaalsed vastased (sõjaväelased, politseinikud, riigiasutuste töötajad, religiooni esindajad) tuli teha kahjutuks. Otsekohe alustas NKVD Lääne-Ukrainas ja Lääne-Valgevenes nõukogudevastase elemendi arreteerimist. Arreteeritute pereliikmed saadeti Kasahstani. 140 000 poolakat viidi vägivaldselt Kaug-Põhja metsavarumistöödele
Poliitbüroo kinnitatud plaani järgi, see tähendab lihtsustatud korras, kohtuta ja süüdistusi esitamata tapeti NKVD vanglates ja Smolenski lähedal Katõni metsas 21 857 poola ohvitseri. Peale nende mõrvati 6726 tsiviilisikut. Nagu ajalooarhiivides avanenud materjalidest nähtub, oli Stalinil kavatsus likvideerida kohapeal veel 300 000 poolakat. Seejärel oli Stalinil kavas Punaarmee poolt “kapitalismi ikkest” vabastatud Euroopas hävitada kolmandik sealsetest rahvastest.
Poola ohvitserid koondati Kozelski, Starobelski ja Ostashkovi laagrisse. Neis laagrites olnud sõjaväearstid pöördusid laagrite juhtide poole avaldusega, milles teatasid, et Genfi konventsiooni järgi pidanuks NSVL nad kohe pärast sõja lõppu vabastama.
Segadusse sattunud Starobelski laagri ülem saatis arstide pöördumise Moskvasse, kust talle vastati: “Genfi konventsioon pole dokument, milles te oma praktilises tegevuses juhinduma peate. Juhinduge NKVD sõjavangide valitsuse direktiividest
8. oktoobril 1939 kirjutas siseasjade rahvakomissar Lavrenti Beria alla direktiivile, mis laagrite eriosakondi kohustas välja selgitama kontrrevolutsioonilised formeeringud sõjavangide seas.
Siitpeale hakkasid eriosakondade töötajad agaralt “avastama” kontrrevolutsioonilisi ja nõukogudevastaseid organisatsioone Poola sõjavangide hulgas.
See informatsioon kinnitas Stalini veendumust, et Poola ohvitseridest on vaja lahti saada: vaenlane jääb vaenlaseks. Laagritest välja lasta neid ei või, aga lõpmatult laagris hoida läheb kulukaks.
Pärast küsimuse arutamist poliitbüroos saatis Beria 1940. aasta märtsis Stalinile ettepaneku vaadata ohvitseride asi läbi eriolukorra alusel ja kohaldada nende suhtes kõrgeimat karistusmäära - mahalaskmist. Beria kirjutas: “Nad on nõukogude võimu paadunud vastased, keda täidab viha nõukogude võimu vastu.” Ja Stalin lisas Beria kirjale: “Nõus.” Otsus vormistati poliitbüroo otsusega 5. märtsil 1940.
Vangide toimikud toodi Moskvasse ja neid töödeldi NKVD esimeses eriosakonnas ning koostati mahalastavate nimekirjad, mis esitati kinnitamiseks Beriale. Süüdimõistetud saadeti rongidega Kalinini, Harkovi ja Smolenski oblasti linnadesse ja paigutati NKVD oblastivalitsuste sisevanglatesse.
Ohvitserid lasti põhiliselt maha vangla kambrites, mis oli polsterdatud vildiga, et väljast poleks laskmist kuulda. Seda tehti öösiti. Vangil pandi käed raudu, viidi kambrisse ja kihutati kuul pähe.
Mahalaskmisel kasutati ettenägelikult Saksa Waltheri püstoleid, mida kohvrite viisi saadeti Moskvast. Laibad veeti autodel linnast välja ja maeti NKVD suvilate rajooni territooriumile, sest seal ei käinud võõraid. Osa Kozelski laagri vange lasti maha Katõni metsas. Nende ühishaua avastasidki sakslased, kui olid Smolenski vallutanud.
Iga päev saatis NKVD Moskvasse shifrogrammi, kus lühidalt oli märgitud öösel hukatute arv. Näiteks: “Täide viidud 292.” 1940. aasta mai lõpuks oli maha lastud 21 857 poola ohvitseri. Kui sakslased avastasid Katõni metsas mahalastute ühishaua, ei tegelnud laipade ekshumatsiooni ja säilmete identifitseerimisega ainult sakslased, vaid Poola Punase Risti palvel poola patoanatoomidki.
Sakslaste “valepropaganda” vastukaaluks moodustas NSVL komisjoni, mida juhtis akadeemik Nikolai Burdenko, kes oli Punaarmee peakirurg ja meditsiiniakadeemia president. See komisjon väitis, et tegu on sakslaste järjekordse provokatsiooniga ja et tegelikult lasksid sakslased ise poolakad maha. Komisjoni argument oli, et kõik poolakad olid maha lastud Saksa relvadest.
Burdenko komisjoni väiteid läänes küll ei usutud, kuid kuna NSVL oli liitlane sõjas Saksamaa vastu, pigistati juhtunu suhtes silm kinni. Winston Churchill keelas Inglise pressil sellest kirjutada, kuna rahvas võinuks küsida: miks Inglismaa on liidus mõrvariga?
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
andrus
Liige
Postitusi: 4332
Liitunud: 02 Juul, 2004 11:39
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

hugo1 kirjutas:....siseasjade rahvakomissariaat poos ja lasi...
Hmm, minu teada NKVD polnud punaarmee koosseisus ?

Ja viisakas oleks viidata ka pärnu postimehele, kust tekst võetud on: http://www.parnupostimees.ee/120405/esi ... 4811_1.php
Veltu
Liige
Postitusi: 605
Liitunud: 02 Nov, 2005 19:34
Asukoht: Minu kodumaa on N-Liit.
Kontakt:

Postitus Postitas Veltu »

Eks Hugo tahtis au endale võtta. Vaevalt et see süütust eksimusest tingitud oli.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Koera, kes kogu aeg haugub, pannakse kõige vähem tähele
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan4.gif[/img]
Elagu sõnavabadus!
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Postitusi: 2238
Liitunud: 01 Veebr, 2005 15:29
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Ja viisakas oleks viidata ka pärnu postimehele, kust tekst võetud on
Eks Hugo tahtis au endale võtta. Vaevalt et see süütust eksimusest tingitud oli.
Hugo lootis jah alatult ja salamisi, et äkki saab selle teksti eest medali.
Andrusele suured tänud, et minule viisakust õpetab.
Tekst on mul ammu arvutisse copytud, algallikat ei viitsinud uuesti otsida.
Selle teksti autor peaks olema Vaino Kallas, lennuväepoiste klubi ajalootoimetaja.[/quote]
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Wiking
Liige
Postitusi: 1308
Liitunud: 10 Apr, 2004 18:09
Asukoht: Haapsalu
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Kui soovite kamraadid, lasen siia klubi "Wiking-Narva" ajaloolaste poolt välja antud Avinurme massimõrvast raamatu. Ja alati kui kuulen korpuslaste juttu oma õilsatest iideedest, tuleb mulle silmeette see massimõrv Avinurmes, samuti Porkunis. SiniMustValge kuulipildujaga allalaskmine Toompealt jne jne. Aga see selleks.

Kui huvi, siis hõigake.
Mobutu
Liige
Postitusi: 190
Liitunud: 14 Nov, 2005 23:19
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Mobutu »

Üks kuritegu hilisemast ajast. 1983. a. septembri lõpus tapsid Tartus Raadi lennuväljal teenivad sõdurid minu tuttava T.P. Süüdlased püüti üsna pea kinni, selgus, et tegemist oli suurema mustadest koosneva jõuguga, kes röövisid Tartus inimesi ja saatsid röövitud asjad (enamasti riided) postiga oma kodumaale. Tribunal määras jõugu pealikule surmanuhtluse, mida aga ei viidud täide.
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Postitusi: 558
Liitunud: 17 Okt, 2004 17:52
Asukoht: Eestimaa,Läänemaa
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

tänud härrastele, et juhtisid tähelepanu mu apsakale seoses nende aastaarvudega :shock:

JA KÖIGILE SELLE TEEMA LUGEJATELE/KIRJUTAJATELE : ärge laske end Veltu /dietrich sönavöttudest köigutada.see ongi tema soov,et taolised tema lemmik riiki puudutavad teemad lukku saaks.kasutage tema puhul IGNORE nuppu ja süda palju kergem. :D

mind huvitab see aeg,kui nliit södis mandzuurias.kas ka seal verisele reziimile omaselt punaarmee vägivallatses ?
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Postitusi: 2238
Liitunud: 01 Veebr, 2005 15:29
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Kui soovite kamraadid, lasen siia klubi "Wiking-Narva" ajaloolaste poolt välja antud Avinurme massimõrvast raamatu.
Kui see on kusagil üleval võiksid otselingi panna küll, mina ei ole seda lugenud
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Charlemagne
Liige
Postitusi: 1483
Liitunud: 12 Juun, 2005 18:33
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Hea nõuanne, Vana Lõukoer, aga modena ma ei saa endale ignoret lubada, siis läheb mõni mees väga isaseks. Ja ma ei näegi, mida jälle korda saadetakse. Mõtlen siinkohal Veltut.

Wiking, sinu raamatust olen väga huvitatud. Kui mõeldav, siis koguni printerisõbralik versioon. Sest viimasel ajal trükis ilmuv II MS teema kipub kuidagi taas lugemiskõlbmatu olema, või tuleb jälle ridade vahelt ajada.
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Postitusi: 558
Liitunud: 17 Okt, 2004 17:52
Asukoht: Eestimaa,Läänemaa
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

ehhe,sain veidi naerda su kirjutise üle,Charlemagne.... :D :D :D :D

paraku on jah mode amet selline,et pead tegema.aga sulle lohutuseks vöin öelda,et kui korrapidajaid poleks,siis kisaks siin sada veltu/dietrichi karistamatult.nii,et töö on tänuväärne.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kui on tehtud märkuseid teema pealkirja ebakorrektsusest, siis võiks ehk parandada? Lisan kohe, et Vene impeeriumi (m)uudetud kujul tulek ei kandnud 1917 aastal nime Nõukogude Sotsialistlike Vabariikide Liit. Seega ei saanud sel ajal eksisteerida ka N.Liidu armeed. NSVL moodustati paberil kusagil 20-te alul (teate kindlasti paremini), aga seesinatse armeed kutsuti uhkelt punaarmeeks (krasnaja armija) ka II MS ajal ja hiljemgi. Kuna see "sovetskaja armija" üldlevinuks muutus, ei teagi.
Teiseks sõjakuriteod. Teeme siis selgeks, mis on kuriteod, mis sõjakuriteod, mis inimsusevastased kuriteod ja mis liikluseeskirja rikkumised! Avinurme lahingu mitmed episoodid on kindlasti sõjakuriteod, kusagilt mingi lipu mahalaskmised ei küündi isegi praeguse lipule pealelaskmiseni. Katõnis tehtu on enamat kui sõjakuritegu ja seda ei teinud armee.
Niigi on teada, et kommunistlik Venemaa ja natsistlik Saksamaa olid oma olemuselt kõike muud kui normaalsed kodanikuühiskonnad. Seega mingid üldised heietused ja copy-paste teadus midagi uut siin teemas ei anna.
Kui endal mingeid uusi, täiesti teadmata fakte pole esitleda, siis võiks nagu kodu kotile kobida! Muidu jälle häda, et teemasid liiga palju, ei leia kuhu oma astelt kõige parem torgata (veltu)!
Vanale Löukoerale aga küsimus, et kas Sa oled nii padusaarlane, et kirjas ka aktsent välja lööb? Ma võiksin ka mahlast võro murrakut ajada, aga te ei saa siis ju midagi aru :wink:
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Postitusi: 558
Liitunud: 17 Okt, 2004 17:52
Asukoht: Eestimaa,Läänemaa
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

ma arvan,Arnold,et see ei ole ju probleem,kui ma nii kirjutan,möte ei muutu ja kirjapilt on tsipa ju teistsugune :D
ja see vöro muurak on küll nagu hiina keel,tean omadest kogemustest :D :D
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Shiim
Moderaator
Postitusi: 1720
Liitunud: 20 Jaan, 2005 2:52
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Wiking kirjutas:Kui soovite kamraadid, lasen siia klubi "Wiking-Narva" ajaloolaste poolt välja antud Avinurme massimõrvast raamatu. Kui huvi, siis hõigake.
Olen väga huvitatud!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist