"Dissidendid" riigikaitsest

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
a11
Liige
Postitusi: 237
Liitunud: 10 Okt, 2014 10:36
Kontakt:

Re: "Dissidendid" riigikaitsest

Postitus Postitas a11 »

Muidugi on hoolib Venemaa enda ja ka vastaspoole tsiviilelanikkonnda kaotustest vähem, kui lääneriigid ja tõenäoliselt ta 100 000 algelise relvastusega IED-mehe pärast siia tulemata ei jäta. Oletame, et NATO üksustest on siin parasjagu ainult 150 USA merejalaväelast, mis ilmselt ka teab mis suurt heidutust ei paku. Mingi plaan peaks ju olema, mida edasi teha, kui meie kaks jalaväebrigaadi kokku kukkuvad.
Miinid on vaese mehe suurtükivägi. Jah tõenäoliselt selles on A4-l õigus, et nendest sajast tuhandest mehest ilmselt paljud "automaadi ja trotüülikäntsaka soomülkasse viskavad." Aga paljud ei viska.
Ilma põhjaliku väljaõppeta, ilma juhtimiseta (sest sidet ei ole ju ette nähtud)
Ma arvan , et valmistuda saab ka nii, et on olemas nii juhtimine, väljaõpe kui side....
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Postitusi: 1600
Liitunud: 10 Veebr, 2012 22:01
Kontakt:

Re: "Dissidendid" riigikaitsest

Postitus Postitas Smith »

A4 kirjutas:Rääkides sellest, kuidas 100 000 algelise relvastuse-varustusega sissi ja IED-meest kujutavad potentsiaalse vastase jaoks mingit õudset heidutust, või kuidas see sissimise ja IED-dega juba maale tunginud vastasele tekitatav kahju annab reaalse efekti ja sunnib vastase maalt välja tõmbuma, tuleks äkki natukene vaadata seda, et kui efektiivne selline lähenemine tegelikult praktikas on viimase paarikümne aasta näidete varal olnud.
Aga "algelise relvastuse-varustuse (nende samade AK-4dega) konventsionaalne gäng" kujutab potensiaalse vastase jaoks mingit õudset heidutust ?
Nüüd nendest sissidest endist. Miks on nii, et ühed ja samad mehed siin foorumis ühest küljest räägivad, et vabatahtliku kaitseliitlase moraali põhiliseks aluseks on tasemel väljaõpe, kaasaegne relvastus, tasemel isikukaitse- ja sidevahendid, kaudtuli, töötav medevac-süsteem jne jne. Ja samas räägivad samad mehed (kui on vaja rääkida sellest, kui lollisti on meil kõik jälle riigikaitses korraldatud), et 100 000 meest (need, kes ei ole vabatahtlikult juba astunud kaitseliitu või läbinud ajateenistust, vaid need n-ö passiivsed vennikesed) oleksid jumala motiveeritud ja valmis minema üksi või paari samasugusega motomehhaniseeritud vaenlase vastu, olles relvastatud 50 aastat vana AK-4 või M-14-ga, ühepäevase laskemoonavaruga, jalas kummikud, peas Rootsi kiiver, IED-materjaliks antakse käntsakas trotüüli või siis ammu best-before’i ületanud vana suurtükimürsk jne. Ilma põhjaliku väljaõppeta, ilma juhtimiseta (sest sidet ei ole ju ette nähtud), ilma kaudtuleta (sest seda ei saa ilma sideta tellida), ilma medevacita (sest seda ka ilma sideta kohale ei telli, eriti vaenlase tagalasse). Selline asi võib paberi peal muljetavaldav välja näha, aga kui hakata seda skeemi lammutama üksikosadeks, kuni selle „vaese mehe sissi“ endani välja, siis kipun mina arvama, et suur osa nendest vähemotiveeritud 100 000-st mehes jäävad konflikti korral lihtsalt koju peitu ja viskavad ka oma automaadi ja trotüülikäntsaka pigem soomülkasse ära.
Asi on lihtsalt selles, et nende 100 000 mehega pole ju üldse arvestatud.
Väga paljudel lihtsalt ei ole sõjaaja ametikohta kaitseliidus, erinevatel põhjustel.
Samuti aktiivne reserv on minu teada 5 viimase viie aasta "ajakad".
Ülejäänud on "järjekorras" koos oma algelise varustuse, 50ndate AK4 ja M14ga.

Küsimus ei olegi ju tegelikult Kaitseliidu muutmises Sissiliiduks.
Ka praegu on olemas meil väljaõpetatud sissid.
Lihtsalt diskussioon on sissisõja pidamise võime suurendamises ja osakaalu suurendamises
antud organisatsioonis. Samuti selle kombineerimine koostöös konventsionaalsete vägedega.
Kui brigaad ajab sarvi kokku vaevnlase löögiüksusega , hävitavad/häirivad KL sissiüksused vastase
moona- ja kütusekolonne. Piltlikult öeldes
Arvutuskäik toodi välja selleks , et näidata - polegi nii kallis.

Ja üks küsimus veel - miks ei peaks olema neil sidet ? Mis sest, et pole ette nähtud.

http://www.mil.ee/UserFiles/sisu/kaitse ... 0_2014.pdf

Kamin hangib kaitseväele 11 miljoni euro eest 2 aasta jooksul Harriseid. Lisaks veel varem olemasolevad.
Kui iga malev annab Kaitseväe pataljonide käsutusse 2 jagu , st. 30 seadet... kas tõesti ei jätku ?
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
planet64
Liige
Postitusi: 128
Liitunud: 22 Sept, 2008 19:23
Kontakt:

Re: "Dissidendid" riigikaitsest

Postitus Postitas planet64 »

100 000 mehe loosung pole küll heidutuseks naabri regulaararmeele, pigem aitab ta võidelda paramilitaaridega, kes asja juurde käivad. Et see muutuks heidutuseks oleks sinna vaja ikka sadadega kustisid, javeline ja muud väärt kraami puistada, aga see pole praegu reaalne.

Praegu oleks oluline toetada vabatahtlike initsiatiivi Kaitseliidu baasil tõstes esmalt selle organisatoorset võimekust ning andes neile, kes on reaalsete tegudega näidanud oma soovi panustada väljaõppesse ja tegevusse ka parimad relvad. Parimad vahendid parimate meeste käes peaks ometi olema see tulemus, mida tahta. Väikesed, hästirelvastatud üksused on tegijad ka kümne-kahekümne aasta pärast ja vabatahtlike ülalpidamine on märksa odavam võrreldes proffidega. Seni jääb kohati küll mulje, et kardetakse, et KL hakkab liiga hästi sõdima kui talle suuremat tulejõudu ka veel anda ning muutub raskemini juhitavaks. Mineviku hirmud löövad välja. Eks Ukrainaski ole praegu vabatahtlikega sama lugu, et ei usaldata neid ning kardetakse seda kuhu suunas nad relvad ükskord võivad pöörata.

Veel ei arvata, et asi on nii hull, et peaks hakkama rahvast relvastama. Kodanikuühiskonna areng on veel lapsekingades ning lähematel aastatel vaevalt, et siin pöördelisi muutusi toimub. Aga lootust on kui juba KV juhataja räägib Kaitseliidule relvade kojuandmisest. Peabki altpoolt rohkem peale pressima.
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Postitusi: 1263
Liitunud: 10 Nov, 2011 1:55
Kontakt:

Re: "Dissidendid" riigikaitsest

Postitus Postitas pagan »

Teoreetiliselt!! Kui EKRE, IRL, VABA ja KESK koalitsiooni looksid, siis võib selle töövõime üheks garandiks saada just Toomse. :)
IRL-il on põhjust olla solvunud REF-i peale. Ja Keskerakond on ka osaliselt salongikõlbulikumaks muutumas. Kui Keskerakonda esindab pigem Simsoni-Ratase tiib ja tasakaalustab "kolmik-unioon" siis on see võimalik.
Lisaks veel muukeelsete kaasamine ja muu selline pingeid maandav värk. Koalitsioonil oleks sellisel juhul 56 häält ja kedagi välja heita ei saaks.
Tuulutaks Stenbocki ja ...
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist