Kulibin kirjutas:
Nonii, alustaks siis kirvest, täiesti olemas selline tööriist väljaspool piloodikokpiti.
Nagu EOD ütles, A320 ei ole kirvest väljaspool piloodikabiini. Võin pea pakule panna.
Kulibin kirjutas:Herr EOD !
Ma üleüldse ei väida, et sellel lennul see A oli nõuetekohaselt varustet.
Lennukid ei lenda välja ilma nõutekohase turvavarustuseta, sest see on väga ränk rikkumine. Kui su istme alt on päästevest puudu ja tagavara vesti anda ei ole, siis jääb lend ära või kui WCs oleva prügikasti luugi vedru on katki, siis ei lenda lennuk kuskile ennem kui see vedru on korras, sest see luuk peab sulguma hermeetiliselt, et seal sees tekkinud põleng kustuks hapniku vaeguse tõttu. Nii ongi. Lisa siia Saksa täpsus antud firma korral.
Walter2 kirjutas:Tänud selgituste eest, mõned küsimused veel: miks kokpiti uks avaneb pilootide kokpiti poole mitte reisijate salongi poole, on sel ka mingi põhjus? Paremaks kaitseks salongi poolt tuleva ründe vastu võiks uks ju avaneda reisijate salongi poole? Kui lennuki kere deformeerub määral, et kokpiti uks kiilub kinni (ebareaalne aga oletame), kuidas piloodid välja pääsevad, kas ainult akende kaudu?
Ma ARVAN, et ukse avanemise suund on lihtsalt võimaluse küsimus, sest näiteks B737-l avaneb ta väljapoole. Kuna ühel või teisel pool tekkiva dekompresiooni tõttu peab see uks avanema nii ühele kui teisele poole, siis ei saa seda ust ehitada ülemäära tugevat. Kui uks kinni kiilub, siis on ukse sees olemas väiksemad paneelid, mida saab eemaldada ainult kokpiti poolt. Aknast saab ka välja, köied on olemas, et maani laskuda.
Kulibin kirjutas:
Ja herr Harald jätab targu kirjeldamata omapoolse reaktsiooni, oletades, et tegu turvaspetsiga.
Turvaspetsid ei saa mõistagi avaldada kogu neile tedaolevat.
Ma ei ole turvaspets, olen lennundustehnik. Tüübipädevusega just sellele samale A320 lennukiperele. Olen kogu seda kokpiti ja reisijate kabiini (k.a piloodikabiini ust) lahti võtnud, kokku pannud ja testinud mitmeid kordi. Kui sa helistaksid mulle sarnases olukorras, siis ma räägiks täpselt sama juttu mis ennem. Lennukis olevate vahenditega sa sealt uksest läbi ei pääse. Kui ma teaksin viisi, kuidas sealt pääseda läbi, siis ma kirjutaksin oma teadmisest kuhu vaja, et see võimalus ellimineeritaks.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.