Enam täpsemalt ei anna asja ühte lausesse kokku võtta.Talunik ei osta omale edevat pereautot kui ader on läbi
ja traktor aastast 1980.
Nagu ma korduvalt öelnud olen, raha poolest me võiks juba ammu vähemalt BTR-idega sõtta sõita.
Enam täpsemalt ei anna asja ühte lausesse kokku võtta.Talunik ei osta omale edevat pereautot kui ader on läbi
ja traktor aastast 1980.
Kas sõjaline võimekus on ainult taktikalised sõidukid/tegevused või on vaja ka rahuaja admintegevusi teha? Kui rahuaja tegevuseks tsiviilsõidukeid ei hangita kas siis sõidame nende rontBTR-dega linnavahel või? Veame teise linna otsa õppusele BTR-i katusel võitlejaid või? Vaata natuke KL eelarvele otsa, seejöärel vaata nende sõidukite maksumust, jaga ära see sõiduki eeldatava kasutusajaga (mõõdetakse aastates) ja vingu siis edasi.Smith kirjutas:Küsimus on selles, et need bussid on juba olemas.
Vahetatakse välja uute vastu/ostetakse lisaks.
Esmaspäevast Reedeni , kaheksast viieni, mis vabatahtlikke see buss veab ?
Hobesesitakärusid vaevalt õppustele tuuakse ?
Küsimus polnud tegelikult selles , kas kaadrile või mitte.
Sõjalise võime arendamiseks raha ei jätku , siis tunduvad sellised
kulutused pehmelt öeldes arusaamatud.
Järsku oleks mõtekas silmas pidada, et nende "rahuaja admintegevuse" sõidukid passiksid taktikalisse olukorda. Või on kasutusele võetud miski uuem maskeerimisstandard?Kas sõjaline võimekus on ainult taktikalised sõidukid/tegevused või on vaja ka rahuaja admintegevusi teha?
See viitab pigem selgele alaväärsuskompleksi olemasolule, mida soovitakse ilusama, kallima auto abil kompenseerida. Tahetakse näida osavam, parem, rikkam, targem kui tegelikult ollakse. Ehitatakse Jürgen Veberlikult üles näivat võlts fassaadi, mis oleks otseseks tunnistuseks riigi ühiskondlikust-majanduslikust heaolust. Tuleneb see sellest, et firmad ja ettevõtjad said omale B-kategooria luksussõidukeid osta käibemaksuvabalt ja praktiliselt mitte keegi nende tegelikku kasutust ei kontrollinud. Mujalt riikidest selliseid rohkem kui kummalisi seadusi najalt ei leia. Ma saaks veel aru kui C, D või R kategooria sõiduki saad käibemaksuvabalt aga ei. See on selline tüüpiline jokkitamisi ja skeemitamisi soosiv lollidemaa seadus.Jaanus2 kirjutas:Eesti riigiametnikud ja ka kodanikud/elanikud keskmiselt armastavad kallimaid sõidukeid kui meie üldine elatustase eeldaks. Seda on pannud tähele ka väljast tulijad. Vist rahvuslik omapära.
Sa võid kirjutada just selliseid stsenaariume, mida soovid.Preacher kirjutas:Mul tekkis küsimus lp. foorumirahvale, et kui kaua ikkagi Eesti vastu suudaks panna, kui Theineri utreeritud stsenaariumi algosa vähemalt läbi läheks, et Baltikumi pihta tehakse äkkrünnak õppuste käigus? Ma usun et kaitseliitlased automaatidega metsas jäävad vastu panema, aga kui kaua võtaks aega Tallinna jt suuremate linnade okupatsioon? Theiner arvab, et alla 24 tunni?
Nende kahe stsenaariumi vahel on oluline vahe, 24h kukutusrünnak ja selle suuremas osas õnnestumine on oluliselt reaalsem kui agressori päevakesega tagasi löömine. Kogemus, ressursid ja ajafaktor paraku on sellises äkkstsenaariumis pigem meie kahjuks.Sa võid kirjutada just selliseid stsenaariume, mida soovid.
Just sellise tulemusega, nagu soovid.
Kus vastupanu kestab päevakese ja kus sissetungija lüüakse raskete kaotustega koheselt tagasi.
Reaalse eluga ei oma suurt pistmist kumbki.
Ma ei tea muidugi, keda silmas peeti, kuid näiteks Thomas C. Theiner ei jäta just tõsiseltvõetava analüütiku muljet.
Seda räägin siin juba ammu, et andke automaatidega kaitseliitlastele midagi pole ülemiselt riiulilt, et vastane teaks, et ka õnnestunud kukutusrünnnaku korral on talle suured kaotused kindlustatud. Siis ta ei pruugi seda varianti enam väga soovidagi (meile kõige ebamsobivam variant kah). Täna teab vastane väga hästi, et kui "decapitating" õnnestub, siis piirduvad probleemid sporaadiliste, ettevalmistamata ning tulejõuta vastupanukolletega, milliste mahasurumisel on naabri armeel päris pikad kogemused (alates Ungarist peale). Selline vastupanu surutakse kiiresti maha või kui nad väga tülikad pole, siis võivad nad sinna metsa aastateks kükitama jäädagi (nagu ei häirinud metsavendlus eriti nõuka võimu kehtestamist).Ma usun et kaitseliitlased automaatidega metsas jäävad vastu panema,
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist