Viskaks ka õli (vana artikli) tulle
Kas oleme oma järeldused teinud?
Sa võid kirjutada just selliseid stsenaariume, mida soovid.
Just sellise tulemusega, nagu soovid.
Kus vastupanu kestab päevakese ja kus sissetungija lüüakse raskete kaotustega koheselt tagasi.
Reaalse eluga ei oma suurt pistmist kumbki.
NATO piirialade lähistel järsult sagenenud Vene sõjaväeõppused võib olla osa Moskva strateegiast, mis jätab avatuks võimaluse rünnata kiiresti Balti riike, arvab Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse asedirektor Martin Hurt.
Kommenteerides Newsweekile Venemaa hiljutist hoiatust, et riigi relvajõud jätkavad eelhoiatuseta õppusi, rõhutas Hurt, et selliseid uudiseid tuleb võtta täie tõsidusega, vahendas ERR.
"Minu arvates tahavad Venemaa võimud suurendada oma vägede valmisolekut ning samas harjutada Euroopa riike uue normiga, kus Venemaa relvajõud peavad sageli välkõppusi," ütles Hurt.
Terve stsenaarium ja jutt siin:Как сообщает Шведское радио, в финской прессе появилась публикация группы военных экспертов, в которой они излагают потенциальный сценарий завоевания Россией Балтийского региона. Брешью в обороне Северных стран финны считают стратегически расположенный, но практически демилитаризованный остров Готланд. Захватив его, Россия сможет легко угрожать центральному командованию в Стокгольме и воздушному сообщению во всем регионе, заявляют финны......
Kogu artikkel siin:«Если Россия захватит Готланд и привезет сюда системы противоракетной обороны S-300 или S-400, противокорабельные ракеты К-300Р, тогда авиация США не сможет достигнуть стран Прибалтики, а военные корабли США не смогут зайти в Балтийское море. Такие ракетные системы у России уже есть в Калининградской области — как и ядерные ракеты „Искандер“. Поскольку Калининград может занять армия Польши, Россия за несколько часов до нападения на страны Прибалтики нападет на Готланд», — цитирует Lietuvos rytas Тейнера.
Seega eeldada, et sealtpoolt idapiiri ainult strateegiliselt pädevalt planeeritud tegevusi võiks oodata, on pehmelt öeldes naiivne.По словам бывшего посла, Россия «аннексировала» Крым скорее ситуативно, чем запланированно. Присоединение полуострова стало результатом эмоциональной реакции президента России на государственный переворот в Киеве.
See, et Ukraina oma armee kasutamisega Krimmis lihtsalt mitu kuud mökutas on minu arust tekitanud vildakaid mõttekäike.pagan kirjutas:Ei fetišeeriks siin presidendi-, Toompea lossi ega muud hoonet. Üllatusmats panna hoopis "organitesse", esmase vastupanu võimega baasidesse, ladudesse.
24 tunni pärast kuuleb veel vabaduses viibiv osa juhtkonnast aga pantvangistatud lähedaste hääli raadioeetrist ning teadet: "anna alla ja nad elavad".
Ja edasine "vabastusretk" võib alata juba hulka lihtsamalt.
Lihtsalt üks abstraktne versioon ka minu poolt, ajurünnaku mõttes.
Mulle tundub, et ka kaitsevaldkonnast saab selliseid silmapaistmise püüdlusi välja tuua, näiteks kohe esimesena meelde tulev 2%. Meie panustame 2 protsenti seega me oleme väga tublid ja teeme oma kaitsmiseks kõik ja rohkemgi veel, vaat kus lohhid sakslased panustavad NATOsse vaid nii vähe protsenti...Teine fakt, mida ma selle nelja kuu jooksul teada sain, oli, et eesmärk meie majanduspoliitikate juhtimisel ja kavandamisel on indeksid. Rahvusvahelised indeksid ja kuidas me neis välja paistame. Seejuures teadmiseks võetakse vaid need, kus me ilusad välja paistame.
.По словам бывшего посла, Россия «аннексировала» Крым скорее ситуативно, чем запланированно
http://www.golos-ameriki.ru/content/mcf ... 14297.htmlkaur3 kirjutas:Kas keegi leiab selle Regnumi poolt tsiteeritu?
No liigume me õiges suunas, suuremad õppused, paremad relvad jne.Kellele on selle jutu sisu üllatuseks? Tagasi teemas küsiks, mis põhjusel peaks uskuma poliitikute, karjääriametnike ja osade karjäärisõdurite seletamist, et riigikaitses tehakse kaalutletud, analüüsitud, põhjendatud jne õigeid otsuseid?
Minu arust äratuseks vägagi hea artikkel. Aga kui vaadata reageeringuid, siis hakatakse taas hoopis sõnumitoojat laskma maha...ribikardin kirjutas:Soovitan lugeda:
http://pluss.postimees.ee/3159591/ruta- ... i-soovinud
Kellele on selle jutu sisu üllatuseks? Tagasi teemas küsiks, mis põhjusel peaks uskuma poliitikute, karjääriametnike ja osade karjäärisõdurite seletamist, et riigikaitses tehakse kaalutletud, analüüsitud, põhjendatud jne õigeid otsuseid?
Kõik reageerijad on siiani olnud reformierakondlased, nii et neid "vasturünnakuid" võib ilmselt ignoreerida.Castellum kirjutas: Minu arust äratuseks vägagi hea artikkel. Aga kui vaadata reageeringuid, siis hakatakse taas hoopis sõnumitoojat laskma maha...
http://majandus24.postimees.ee/3159865/ ... ttepanekut
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=71265489
Ei pea uskuma. Ei esimesi, teisi ega kolmandaid.mis põhjusel peaks uskuma poliitikute, karjääriametnike ja osade karjäärisõdurite seletamist,
See 2% on mõningate poliitikute jaoks nagu asi iseeneses, mis peaks automaatselt tagama meie kaitstuse. Olulisem peaks olema mitte see 2% ise, vaid et kuidas seda kasutatakse. Koalitsioonilepingus järgi on eesmärkideks muuhulgas kaitseväelaste teenistuskeskkonna parandamine, 50% võrra ajateenijate hüvitise suurendamine, aga prioriteedid peaks praegu nagu mujal olema?ribikardin kirjutas: Mulle tundub, et ka kaitsevaldkonnast saab selliseid silmapaistmise püüdlusi välja tuua, näiteks kohe esimesena meelde tulev 2%. Meie panustame 2 protsenti seega me oleme väga tublid ja teeme oma kaitsmiseks kõik ja rohkemgi veel, vaat kus lohhid sakslased panustavad NATOsse vaid nii vähe protsenti...
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist