Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
Wittmann
Liige
Postitusi: 136
Liitunud: 20 Dets, 2014 23:07
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas Wittmann »

Natuke olen T34 kallal ka jännanud.
Manused
IMG_20160221_153235.jpg
IMG_20160221_201207.jpg
Restitäis plastikut, liimi ja värve
Et argielu mõtetest puhata närve
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Postitusi: 1607
Liitunud: 23 Veebr, 2009 9:03
Asukoht: Dorpat, nõudmiseni
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas Hertsog »

väga hea näeb välja. aga üks asi jäi painama: dessandi"sangad" - need on puudu. et need "nõukogude eesti" tankid olla toodetud tehases nr 112, Krasnoe Sormovo ning see tehas oli tuntud just nende käepidemete osas... ? samuti olid neil ka kummibandaažiga rattad. fossiil on pädevam, lisab oma kommentaari kas zvezda on haltuurat teinud

meenutuseks ka kunagine andrusani teema: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=19590

enda oma pilte ei viitsinud otsida, aga on ka 112-da tehase oma ja samade kirjade ning käepidemete/ratastega.
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
fossiil
Liige
Postitusi: 3553
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas fossiil »

No sellele tankile ei kõlba see dekaal kohe üldse mitte - eelkõneleja juba mainis, et tolle tankikolonni masinapargi moodustasid Sormovo tehases toodetud tankid. Nii "pirukad", kui ka "mutrid". Kuid konkreetne mudel on sul Stalingradi tehase isend ning selline dekaal selle masina tornil mõjub nagu sea seljas sadul... :dont_know:
Igal juhul tasuks enne mudeli kallale asumist veidi materjalosaga tutvust teha. No et mida millega paaritada kõlbab - pärast võtab ennastki muigama.. :wink:
Ja dessandi käepidemete rohkus ei aita antud juhul samuti - rattad ja iseloomulik torn osutavad kohe, millega tegu on. Samuti poleks paha olnud veidi mõelda esimeste poritiibade pikkuse üle ja võrrelda neid veidi "päris" tanki samade juppidega - no et kas ikka on teised samamoodi ettepoole õieli, nagu nad Zvezda mudelil jäävad.
Kasutaja avatar
Wittmann
Liige
Postitusi: 136
Liitunud: 20 Dets, 2014 23:07
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas Wittmann »

Tänud Hertsogile hea sõna eest. Pidemete osas seda, et juhendis polnud neist sõnagi juttu ja restide küljest ka ei leia. Üks konks eest vasakult on puudu, kuna siin liigub veel elusolendeid peale minu ja kui midagi maha kukub, kipub sellega ühel pool olema. :D

Nüüd aga, kallis rahvas, räägin teile siis, miks ma õigupoolest mudeleid ehitan. Lugu selline, et mulle meeldib seda teha. Võtan poest riiulist (või tellin) meelepärase mudeli karbi, maksan selle kinni ja viin koju. Lõigun restilt juppe ja liimin kokku, kuni saabki sõiduriist valmis. Värvin ta ära, panen riiulisse ja olen rahul, et ta mul olemas on.
Selle kõige juures on mul täiesti sügavalt ükskõik sellest, et antud mudeli pärisversioon on ehitatud vanadest hobuseraudadest ümbersulatatud metallist Sarajevo oblasti puidutšehhis aastal 1941, mil oli kombeks luugid teha paremalt vasakule avanevad ja katta need kolme millimeetrise värvikihiga. Mind jätab täiesti külmaks, kui porilaud turritab pikalt ees nagu Ron Jeremy tööriist kibedal argipäeval. Ausalt, MIND EI HUVITA sellised detailid. Jääb mulje, et kui siin foorumis mudeleid julged näidata, pead ennem seda mudelismivärki Tiibeti mägedes kolmkümend aastat õppima.
Saan aru ja mõistan, kui inimesed ajavad sajaprotsendilist tõetruud välimust taga. Kui mõni viskab pooled restid minema ja nikerdab kuus kuud ise uusi juppe asemele, kuna see või teine asi on kolm-neli mikromeetrit liiga suur või väike, aga seda ei maksa teps mitte kõigilt oodata. Tegu on hobiga.
Kas Cariuse tanki vasaku lindi kuuenda lüli vasakpoolne ots oli viiendal oktoobril 1943 paremast kolm millimeetrit õhemaks kulunud? Täiesti suva. Mitu polti käib Tiiger I kardaaniristile? Täiesti suva. Mis kell kuuetuhandes T34 tehasest väljus, kuhu rindele saadeti ja mitu meetrit tema üks roomik teisest eluea jooksul rohkem või vähem läbis? Absoluutselt ükspuha.
Niisamuti on sellest kõigest sajaprotsendiliselt ükspuha kõigil neil, kes mu mudeleid reaalses elus vaatavad.

Ma ei hakka mitte kunagi makulatuuri läbi lugema selleks, et ennast täiesti mõttetute ja tähtsusetute detailidega kurssi viia. Mina kui suvaline amatöör, nagu kunagi siin tituleeritud sain, tahan rahus oma amatööriasja ajada. Amatöör ei pea sellise asja peale tulema, et ostes poest mudeli, mille karbil ilutseb T34/76 tornikirjaga "Nõukogude Eesti eest" ei tohi ta seda dekaali ikkagi peale panna, kuna ainult idioot ei tea, et antud kirja maalis esimesena T34 tornile Vjatšeslav Ossipenko Kõrgestani talu hoovis aastal 1944, viieteistkümnes jaanuar.

Mina tänan. Ärge vihastage, lihtsalt arvestage, et mina tegelen siin hobiga, mitte teadustööga.
(Muide, ma saduldangi sigu, kuna neil on õigus sadulaid kanda)
Restitäis plastikut, liimi ja värve
Et argielu mõtetest puhata närve
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Postitusi: 1607
Liitunud: 23 Veebr, 2009 9:03
Asukoht: Dorpat, nõudmiseni
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas Hertsog »

nagu valimisstuudio juba :D vihakõne on popp viimasel ajal. ei ole ka ise tuntud just oma kass leopoldilike sõnavõttude poolest, mis soovitavad kõigiga sitaks sõbralikult elada. aga lisaks siiski oma kommentaari ka. mitte et ma peaks end siin foormus mingiks vastutavaks töötajaks ega arvamusliidriks, kuid iseloom on selline.
Jääb mulje, et kui siin foorumis mudeleid julged näidata, pead ennem seda mudelismivärki Tiibeti mägedes kolmkümend aastat õppima.
sitt argument. vastukaaluks võin kohe öelda, et alusta minu teema esimeselt leheküljelt. kõik rõvedus ning õudus on alasti kistud otsast peale. justnimelt algusest peale ja seal kajastub ka areng. endalgi tore vahest lapata ja hirnuda, et issand jumal, niimoodi kirve ja kuvaldaga sa mees ehitasidki euroopat või ? keegi ei tõuse hommikul ülesse ja ei tee rähmaste silmadega oma esimesest mudelist midagi sellist, et kogu renessansiaegne kunstnikepunt poob end vaimustusest nuttes omaenda soolikatega ülesse (mitte et nad surnud juba kõik oleks). pigem ongi hea kui inimesed näitavad oma töid - saab õppida, arvustada, diskuteerida. mitmeid kordi olen ennastki tabanud mõttelt, et sitta kah, ei viitsi pildistada... kuid siis koputab südametunnistusele: võiks ikkagi oma panuse anda siinsesse foorumisse. ma ei tea kas ja kui palju (üldse) on minu aastatetagused pläkerdised, millest on kasvanud enamvähem talutavad asjad, andnud motivatsiooni ja võibolla ka näitlikke õppetunde just teistele... loodan, et midagi siiski on ka kasu olnud ning siis pole üritus surnud ja panus on antud.
Kas Cariuse tanki vasaku lindi kuuenda lüli vasakpoolne ots oli viiendal oktoobril 1943 paremast kolm millimeetrit õhemaks kulunud? Täiesti suva.
taaskord - sitt argument. kui sa teed SUVALIST mudelit, siis on jah überükskõik mis selle küljes oli, või mis seal ripub. aga kui väidad et see on JUST Cariuse tiiger või "nõukogude eesti" t-34... SIIS oleks kena neid detaile taga ajada.

miks ma seda kõike kirjutan ? aga eks sellepärast et minul isiklikult ei ole ka kalduvust anaalset ajaloolist tõde taga ajada. ma teen suhteliselt vaba käega ning süüdimatult kõige parema meelega what-if asju. just selle pärast, et saaks lasta fantaasial lennata. samas on meil kindlasti (heas mõttes) "süvaperverte" siin foorumis, kelle kõrval olen ma poisike. nagu näiteks fossiil, kelle teadmistepagas nii ajju ladestununa kui ka pildipankade, raamatute ja muu sellisena on osade inimeste jaoks hindamatu. see, kui sina ei oska hinnata seda, on sinu tragöödia. tema tahtis aidata - sa lihstalt viskasid selle talle näkku tagasi.

miks sai kogu diskussioon alguse ? sellepärast et sa presenteerisid just "nõukogude eesti" tanki, mis on vägagi spetsiifiline masin - sestap sai ka tähelepanu juhitud mõningatele silma röökivatele "kitsaskohtadele".
Ma ei hakka mitte kunagi makulatuuri läbi lugema selleks, et ennast täiesti mõttetute ja tähtsusetute detailidega kurssi viia.
piinlik... keegi ei käsigi raamatuid pähe õppida, kuid elementaarne huvi asja vastu paneks vähemalt korraks guuglitki kasutama. mul näiteks on kogutud just arvutisse "mudelikausta" erinevaid fotosid ja meistrite töid just selleks, et aegajalt sealt ideid ammutada ning natuke ka reaalsusega kokku puutuda.

aga kui detailid ei huvita, siis võid tegelt hakata ehitama näiteks kolmanda seeria bemme - tead küll, neid 90-date pätipauke. hobikorras või nii. ilma teaduseta. jumala pohuilt.

jõudu.
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
Wittmann
Liige
Postitusi: 136
Liitunud: 20 Dets, 2014 23:07
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas Wittmann »

Tema tahtis aidata, ütled sa? Mulle ei tundu erilise aitamisena teravaid "oleks olnud viisakas tutvuda" stiilis jutt. See on rohkem halvustav kui õpetlik.

Ja nüüd tuled sina hüppama, et mul on valed argumendid ja peaksin kolmanda seeria bemme tegema. Suured sõnad nii kitsaste õlgade kohta. Ma võtaks omaks kriitika, mis puudutab töövõtteid, mitte mingeid mudelite eritunnuseid. See on hobi ja mu argumendid on igati õigustatud. T*raha kui haiged kodanikud siin ikka mõned on. Täiesti uskumatu.
Restitäis plastikut, liimi ja värve
Et argielu mõtetest puhata närve
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas Lemet »

Mis see teema pealkiri nüüd oligi.,, :lol:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Joss Metsast
Liige
Postitusi: 2062
Liitunud: 23 Aug, 2005 9:34
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas Joss Metsast »

Huvitav kas siis zvezda on tõesti sellise hatuuraga hakkama saanud. Kunagisel sama kleepsuga masinal oli kõik tipp topp. Kas tõesti on "sokikuivatustorud" välja ratsitud, sama mudeli eelmistel väljalasetel olid nad ju kenasti kaasas. Antud juhul on tank kenasti teostatud , aga kleeps tõesti kuidagi ei sobi. Tee või tina. Nagu eeltoodud 3 seeria bemm aga kolme rattaga :)

Tootja prohmakast nüüd selline tuline heitlus..
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Postitusi: 2105
Liitunud: 21 Apr, 2006 1:42
Asukoht: Kalamaja
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas vaoinas »

Wittmann kirjutas:Tema tahtis aidata, ütled sa? Mulle ei tundu erilise aitamisena teravaid "oleks olnud viisakas tutvuda" stiilis jutt. See on rohkem halvustav kui õpetlik.

Ja nüüd tuled sina hüppama, et mul on valed argumendid ja peaksin kolmanda seeria bemme tegema. Suured sõnad nii kitsaste õlgade kohta. Ma võtaks omaks kriitika, mis puudutab töövõtteid, mitte mingeid mudelite eritunnuseid. See on hobi ja mu argumendid on igati õigustatud. T*raha kui haiged kodanikud siin ikka mõned on. Täiesti uskumatu.
Lülitun ka veebikakelungi.

Alustuseks, Fossiilile ette heita halvustavat ja üleolevat suhtumist on ülekohtune - Urmase näol on tegu inimesega, kes alati tingimusteta ja tasuta on nõus igal ajahetkel väga asjatundlikku nõu andma.

Mis puutub mudeldamisse, siis see, millisesse täpsusesse minna on igipõline vaidlusteema. Siinne foorum on koht oma tööde näitamiseks, aga ka tagasiside saamiseks. Ja tuleb leppida, et tagasiside on ennekõike omane tagasiside andja enda mudeldamisharjumustele. Kuna ma loen, et mitte igasugune tagasiside ei ole siinses teemas teretulnud, siis ehk tasuks arusaamatuste ennetamiseks mudelit alustades ära mainida, et see Otto Cariuse Tiiger, mis siin sünnib, ei oma suuremat sarnasust reaalse isendiga, või et selle Nõukogude Eesti T-34 side ajaloo ja päris masinaga on olematu. Esiteks jääks ära suurem osa soovimatust tagasisidest, ning kui ka keegi hooletult pritsibki sellist kriitikat, on hea juhtida tähelepanu disclaimerile ning saata ta oma kardaaniristi poltide arvu ja Cariuse suitsupakiga puu taha.

Ning et teema on nime poolest nõrganärvilistele mittesoovitatav, siis sooviks lõpetuseks ka teemaalgatajale endale eelkõige tugevat närvi.

Kristjan
Kasutaja avatar
calico
Liige
Postitusi: 1209
Liitunud: 08 Apr, 2009 23:12
Asukoht: Laisholm - Jõgewa
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas calico »

:D jee, foorum elab taas!! :lol: :lol: ja mina just mõtlesin, et kõik nii vaikseks on jäänud... :P
Meie asutuses töötamiseks ei pea te olema hull, kuid see tuleb kasuks...
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Postitusi: 1607
Liitunud: 23 Veebr, 2009 9:03
Asukoht: Dorpat, nõudmiseni
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas Hertsog »

Ning et teema on nime poolest nõrganärvilistele mittesoovitatav, siis sooviks lõpetuseks ka teemaalgatajale endale eelkõige tugevat närvi.
ei tea jah, lugesin seda teemaalgataja viimast posti... et nii lühikese sütikuga tegelasi ka siit leida võib - tuli isegi mulle ootamatuna...
See on hobi ja mu argumendid on igati õigustatud.
samas kunst kuulub rahvale ja ilu on vaataja silmades. sestap sean endalegi ühe tulevase eesmärgi: teeks ära 20. SS-diviisi legendaarse ning täiesti autentse tanki: http://cs3.gamemodding.net/posts/2012-1 ... -03-78.jpg

ja kui keegi ütleb, et see ei ole õiget tooni roosa või kiisu pea on vale nurga all, siis on ta lihstalt loll ! :D
T*raha kui haiged kodanikud siin ikka mõned on. Täiesti uskumatu.
selle peale ei jää küll muud soovitada, kui Hank Moody sõnu tsiteerides: change your manpon and get your shit together - it's another day in dreamfactory ! ;)

piiss änd rakkaus !
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
von manstein
Liige
Postitusi: 1403
Liitunud: 25 Mär, 2008 13:16
Asukoht: saaremaa
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas von manstein »

Ei nohh, pill on aus ja autor on vaeva näinud.. Nii et respekt.. :shock:

Põhiline keeruta see jobannüi vinüüllint alla ja värvi päris roomikuks.. :shock:

Saab pill nagu muiste..
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Postitusi: 1239
Liitunud: 17 Aug, 2005 21:23
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas kalle »

Mõtlesin, et pean ka kaks sõna ritta seadma. Esiteks, et avasin mina teema vaatasin, et näed kui kena töö ja mul polnud aimugi tehasest 112, selle sangadest ja muust säärasest, lihtsalt tundus korralik mudel olevat. Siis lugesin edasi ja mõtlesin järgi. Vahepeal vaatsin uuesti.. ikka tundus kena mudel olevat.
Lõpuks tundus, et õigus on mõlemal poolel. Igal juhul on õigus ehitada just sellist mudelit ja just nii, nagu ise tahad ja pähe tuleb, sest tõesti see ON hobi. Samas saan ka aru nendest, kelle õigustunne on riivatud, kui ´justkui on etendatud reaaset asja ja midagi on valesti. Paistab siiski, et kriitika andmise ja sellest aru saamisega ei läinud nüüd kõik siiski päris nii, nagu plaanitud, sest päeva lõpuks peaks hobist ikka hea tuju jääma.. soovitavalt kõigile. Ja kuigi, nagu ma selle jupikese lõpus endiselt arvan on õigus nö mõlemasl poolel, oleks siiski VÄGA kahju, kui keegi selle teema lugemise lõpetuseks otsustab oma töid mitte näidata.

Kk
AivarP
Liige
Postitusi: 38
Liitunud: 10 Okt, 2008 10:34
Asukoht: Harjumaa
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas AivarP »

Hei, herr Wittmann!
Sa oled endale päris fännklubi saanud. :D
Peab tunnistama, et sul on hea käsi. Abrams on värvitud nii ehedalt, et õige tausta puhul ei teekski vahet kas tegu on mudeliga või päris tankiga. Väga korralik töö!
T-34 on samuti vinge. Usun, et lõpptulemus saab olema vähemalt sama õnnestunud kui seda on Abrams.

Tegelikult pean tunnistama, et mind ei ajendanud kirjutama otseselt Wittmanni konkreetne mudel, vaid tekkinud mõtteavaldus selle üle kuidas ""peab"" mudeleid tegema ja oma hobi harrastama.
Ma ühtin nende mudelistide arvamusega kes ütlevad, et tegamist on ennekõike hobiga ja iga ühel on õigus otsustada kuidas ta oma mudeleid teeb. Mina panen ka mudeleid kokku kasutades kaasa pandud juhendit ja ilmselgelt oleksin teinud sama "andestamatu prohmaka" nagu Wittmann. No ja siis? Ma saan oma hobiga edukalt tegeleda ka ilma selleta, et peaksin tundma huvi kus tehases teraskoletis valminud on või mis värvi oli kuvalda vars tööriista kastis. Minu jaoks on tüli tekitanud tank lihtsalt üks T-34 mille tornile on maalitud kiri "Nõukogude Eesti Eest" Ja mitte midagi enamat. Samuti ei tee minu silmis kiri tornil seda tanki mingitki moodi erilisemaks minu Tiiger ühest mille tornile on kleebitud punases kirjas number 301. See torninumber on samuti vägagi konkreetse Tiigriga seotud. Ometi võtsin ma endale vabaduse värvida tankile camo mida see reaalelus kunagi kandnud ei ole. Ma ei usu, et ma selle pärast nüüd alatu ketser olen ja tuleriidal põletatud saan. Julgen väita, et ma ei telli mitte kunagi oma mudelitele custom made roomikuid, ega hakka vaeva nägema ise valamisega, mis sellest, et karbis kaasas olevad on mikromillimeetri võrra liiga laiad. Mulle sobib, sest nii kui nii ei mõõda ma detaile supleriga üle. See, et mina selline olen ei tähenda kaugeltki seda, et ma ei omaks respekti mudelistide suhtes kes näpuvahel rohutirtsu peenise suuruseid polte teevad ja keermestavad. igaühe vaba valik millega oma aega sisustada.
Kalle kirjutas väga õieti, et oleks kahju kui keegi otsustaks seda teemat lugedes edaspidi oma töid mitte näidata. Mina loobusin ka juba aastaid tagasi piltide postitamisest ja teiste tööde arvustamisest. Põhjusteks miks ma nii otsustasin olid just mõnede sellide kommentaarid ja ilkumine täiesti tühiste asjade pärast. Kommid ei känud toona minu pihta, aga see selleks.
Vähe rohkem kui aasta tagasi mõtlesin, et propageerin natuke dioraami tegemist ja panin paar pilti üles. Tutvustavas tekstis rõhutasin, et kuigi Tiiger 1 kannab torninumbrit 301 ei tasu ajaloolist autentsust reaalse isendiga otsida. Sellest olenemata leidus ikkagi seltsimees tankiteadlane kes oma kolmanda seeria BMW kardaaniga mulle silmadevahele virutas. Teemaks tuli tookord labidas mille olin tanki ninale paigutanud. Seda konkreetset labidat tohtivat seostada ainult ühe konkreetse Tiiger 1. maailmas. Selle info levitamisega pani mudelisõber muidugi kõvasti mööda.
Tookord üleslaetud pildid jäid minu poolt siin foorumis viimasteks. Küsimus pole selles, et ma ei talu kriitikat. Mina teen mudeleid oma moodi ja ma tõesti ei viitsi iga kord kaaskirja alustada mingi vabandava bla bla tekstiga, et oma mudelit siinsetele arvamusliidritele vähegi söödavaks teha.
Ilmselt jääb see ka minu poolt viimaseks kommentaariks.

Tervitades,
Roosa Panter
Kasutaja avatar
Wittmann
Liige
Postitusi: 136
Liitunud: 20 Dets, 2014 23:07
Kontakt:

Re: Nõrganärvilistele mittesoovitav teema

Postitus Postitas Wittmann »

Tänud hea sõna eest, kellele mudel(id) meelejärele on. Mõnedel ikka on veel reaalsustaju olemas siin foorumis! Ei olegi ilmtingimata vaja kaks päeva Rahvusraamatukogus istuda või ETV arhiive vaadata, et tohiks ühe mudeli kokku panna. Abramsiga on asi nii kaugel, et mingi dioraam hakkam ilmavalgust nägema ja valesti ehitatud T34 on lindid alla saanud ja pangetäie pori kah krae vahele. Abramsi upper hull on alumise külge veel liimimata, sellest ka vahe esiotsa juures. Ma pole veel otsustanud, mil moel linte kohtlen, sellepärast ei saa veel kokku liimida. Lisaks on üks kuuliprits torni pealt puudu, aga seda ei saa ennem panna, kui mehike sees istub, kuna sangad peavad pihku minema. T34 on veel ilmselt vaja natuke pesudega jännata, aga kindel pole. Jooksvalt toimetan, oleneb hetketujust. Ma sihuke emotsioonivend. Mis pähe torkab, teen ära.
Manused
IMG_20160226_162458.jpg
IMG_20160226_172714.jpg
Restitäis plastikut, liimi ja värve
Et argielu mõtetest puhata närve
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist