Mis Ukrainas toimub? vol.4

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
gooligan
Liige
Postitusi: 1259
Liitunud: 23 Veebr, 2012 14:25
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas gooligan »

Sugga 21 kirjutas:Girkin arvab,et saab varsti kokku autopesijate ja muu saastaga.
Selle asja nimi on Autopesijate Valhalla.
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Postitusi: 843
Liitunud: 29 Aug, 2014 17:38
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Sekeldaja »

Sm. Lavrov arvab, et aeg on mõelda Ukraina detsentraliseerimise peale. :shock:

Esimese asjana meenub Pronksiöö ajal "juhuslikult" Tallinna saabunud Riigiduuma delegatsioon, kelle esimene siin hingatud sõõm õhku muutus välja hingates lauseks: "Eesti valitsus peaks tagasi astuma." Välisministri tasemel niiviisi teise riigi siseasjadesse sekkumine on mõistagi kõrgem tase ja (vist) ennekuulmatu. Kaugeleulatuvaid järeldusi vist esialgu siiski tegema ei peaks, gopnikud jäävad gopnikeks?
atnekas
Liige
Postitusi: 369
Liitunud: 06 Mär, 2014 22:40
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas atnekas »

Igal juhul ei ole selline sõnavõtt juhuslik ja see on mingite lähiajal juhtuvate sündmustega seotud.

Paraku meenub mulle Märtsi algus aastast 2014... mõtlesin siis, et kas järgmise eriti halva arenguni läheb 3kuud või 3 aastat. 3 aastat saab just nüüd täis. Midagi head siin oodata kahjuks ei ole.
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Postitusi: 843
Liitunud: 29 Aug, 2014 17:38
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Sekeldaja »

Kui mina oleks Lavrov, hoiaksin enne halbu asju vastupidi suu kinni, et võimalik sihtmärk ei hakkaks halbadeks asjadeks valmistuma.
Aga ma ei ole muidugi Lavrov.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Seda dentsentraliseerimise mõga on Lavrov siis rääkinud,kui Venemaal on tekkinud lootus midagi enda kasuks keerata.Viimati tehti seda Minski läbirääkimiste ajal aga siis,kui selgus,et nad ikkagi neid sanktsioone maha ei saa,siis lasti sõjaga jälle edasi ning jutt vaibus.
Nüüd samuti,loodetakse suuresti sellele Trump-Putini kohtumisele ning kiretakse välja omapoolset "nägemust",millega justkui nõustudes nad tõmbuksid Donbassist välja.Nii õelda präänik ja mesijutt Trumpile,et see nõustumise korral saaks seda teleshowna etendada,a la vaadake Venemaa tegi konkreetse ettepaneku,mis viiks rahule.Putin ju käis teles eile välja ettepaneku kohtumiseks Sloveenias(Trumpi naine sealt pärit),moosi moodi seegi.Iseasi,kas see Sloveeniale meeldib,riigile kes sai tunda Serbia(Venemaa poolt toetatud riigi) sõdurite sigadusi Jugoslaavia kodusõja ajal.
Selline ratsukäik,millega proovitakse võtta uut administratsiooni kahvlisse.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Svejk »

Ukroppide 39. pataljon nagu oleks vaikselt edasi nihkunud ja kontrolliks Jassinovaata trassi:

Военные из 39-го батальона отныне контролируют дорогу на оккупированную Ясиноватую
https://ru.tsn.ua/ato/ukrainskie-voenny ... 03353.html
Украинские воины продвинулись не только в районе Авдеевской промзоны и подвинули боевиков. Они уже вплотную подошли к стратегической дороге, что ведет в оккупированную Ясиноватую. Почти таинственным подразделением, который воюет буквально под носом у сепаратистов, является 39-й батальон.



Расписание дня на новых позициях героических ребят с Авдеевского леса очень насыщенное. Днем отбиваются от пехоты, а ночью охотятся за танком, который наносит страх авдеевцам. Но бойцы не обращают внимания – сюда он не будет стрелять.

"А если он по нас будет бить, то мы сразу положим его, потому что он выйдет на открытую местность", - объясняет боец 39-й ОМПБ Максим.

Но бойцы быстро набивают ленты патронами. Торопятся, потому что знают – бой все равно будет.

Пока враг пытался выбить украинцев из Авдеевской промзоны, 39-й батальон незаметно выстроил новый укрепрайон. Так близко к вражеской территории украинцы еще не подходили. Их позиции – за 15 метров от дороги.

Желающих ехать на новые позиции и испытывать судьбу найти трудно. Чтобы доехать до ребят, надо прыгать по холмам, как бешеному. Дорога простреливается и днем, и ночью.

В пулеметчика Максима последний день контракта. Прощание с родным батальоном едва не оказался роковым. СПГ попал прямо рядом с позицией. Взрыв прогремел в полуметре от Максима. Спасли мешки с песком. Командир хочет отправить его с позиции. Максим отказывается. Говорит, доведет бой до конца.

"Все будет хорошо, говорю вам!", - успокаивает батальонный оракул Иван Денисюк.

В темном лесу у ребят есть собственный провидец. Этот боец предсказал войну с Россией 10 лет назад.

"Еще в школе я предсказал, что будет война именно с Россией. Но меня всерьез не воспринимали, даже мама. Но, как видите, как я говорил, так оно и получилось", - говорит боец Иван Денисюк.

Когда же парень написал об этом стихотворение "На Москальщину, Иван, на Москальщину", учителя были, мягко говоря, удивлены.

"Нас нет даже среди тех, кого здесь нет", - шутят ребята.

Оказывается, за этот год без лишней рекламы батальон буквально шаг за шагом продвигался вперед к стратегической трассе. За ней – бывший рынок "Хозяюшка" - место, где боевики прячут танки, которые и до сих пор расстреливают защитников Авдеевской промзоны.

"И линия разграничения, которую никак не могут найти, по моему мнению, расположена на границе России и Украины", - говорит заместитель командира 39-го батальона Владислав Трифонов.

На российские сказки о возвращении захваченных украинцами позиций и огромные потери Вооруженных сил, здесь, в Авдеевке, уже даже не обращают внимания.

"Те позиции, которые мы у них "отжали", мы их держим, мы их укрепляем. А то, что они себе рассказывают – пусть рассказывают, что хотят", - говорит боец 72-й бригады "Тимур".

"Мы забирали тех, кто был с пульсом, и все, кто с пульсом, остались живы. Мы не потеряли ни одного из тех, кого забирали", - говорит санитарный инструктор первого батальона 72-й бригады Валентина Пушич.

После недели ожесточенных боев и десятков тонн израсходованных боеприпасов на новых позициях 39-го батальона – лишь один раненый. И даже с пулей в руке тяжелораненый украинец не теряет чувства юмора. Снимает себя сам, находит силы шутить
Avdiijivka metsas (võsas, asulast kirdes) uutel positsioonidel asuvatel poistel igav ei hakka - päeval löövad jalaväge tagasi, öösel jahivad vaenulikke tanke, mis kimbutavad Avdiijivkat.
"Aga kui ta meie pihta tuleb laskma, siis me paneme ta kohe magama, sest ta peab lagedale tulema" - selgitab 39. pataljoni võitleja Maksim
Samal ajal käib kibekiire padrunilintide täitmine, poisid kiirustavad, sest teavad - lahing tuleb jälle niikuinii

Kui peatähelepanu oli Avdiijivka prommzooni lahingutel, 39. ehitas välja uued positsioonid kohati vaid 15 m kaugusel maanteest
Ainult et teekond tagalasse küngaste (võsa) vahel on hujoovinate tule all nii ööd kui päevad.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
tsikkelröövel
Liige
Postitusi: 214
Liitunud: 23 Nov, 2005 16:13
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas tsikkelröövel »

See kaubavahetus ja rongide liigutamine seal.... huvitav, kui kõrge tasemega on seal need "ärimehed", oblasti tase või lausa riiklik tasand? Müts maha meeste ees, nemad sõdivad ja valavad verd, teades samas, et "omad" keeravad seda kõike võimu toel rahaks.
Mis puudutab seda plahvatanud trafot, siis seal on ilmselgelt proosaline põhjus. Sõjatsoon, liinid saavad pidevalt kahjustada, küllap on palju kaitsmiseks mõeldud seadmeid maha põlenud või rikkis ja vool on taastatud neist mööda minnes. Kes seal neid trafosidki hooldab, õli niiske vmt - korralik lühis, kaitse ei rakendu, järsk temperatuuri tõus ja trafo lõhkeb. Pilt sama, kui mingi kümmekond aastat tagasi Pärnu Metsakombinaadi alajaamas - tulekahju lahtise leegiga.
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Postitusi: 2695
Liitunud: 22 Aug, 2014 17:16
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas wk2 »

SBU-d süüdistatakse, et 12.veebruaril kell 20 Tšongari külas on purjus majori juhtimisel BTRi abil üle võtnud krimmitatarlaste baasi.
https://inforesist.org/vsu-obvinili-v-n ... le-kryima/
Kalakala
Liige
Postitusi: 440
Liitunud: 25 Aug, 2014 7:33
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Kalakala »

Sõjaga tehakse ikka head äri kuid.... Mida Sa peaksid siis tegema kui elektrijaam, mis sulle voolu annab on ühel pool eraldusjoont ja süsi millega seda toodetakse kaevatakse maa seest välja teisel poolt eraldusjoont ning see elektriajaam on ehitatud konkreetselt selle söe põletamiseks. Sa võid neid inimesi kutsuda igasuguste nimedega aga kui see on Ukraina territoorium ja seal elavad suuresti Ukraina kodanikud siis oma riigi kodanikele elamise võimaldamine omas riigis on iga riigi kohus. Ukraina raudtee palgal oli 2016 lõpu seisuga mittekontrollitaval territooriumil 17 000 inimest ja Ukraina maksab pensioni umbes miljonile Donbassi pensionärile.
http://rus.delfi.ee/daily/oskolki/kak-d ... 238&page=2
Kui tegu oleks ühetähenduslikult vaenlase territooriumiga siis võiks olla palju sirgeselgsem, ent isegi sellisel juhul tuleb nii mõneski praktilises küsimuses kokku leppida. Krimmi kanali võib ju kinni keerata, sest seal edasi enam "meie omasid" ei ole. Donetskit toitvat kanalit enam nii lihtne kinni keerata ei ole, sest sama vesi jõuab ka Mariupoli välja. Või siis praegu isegi ei jõu, sest väidetavalt on süsteemid sõjategevuse käigus puru lastud.
tsikkelröövel
Liige
Postitusi: 214
Liitunud: 23 Nov, 2005 16:13
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas tsikkelröövel »

Njah. Tõesti. Arvan, et probleem ei ole söe-elektrijaama põletusrežiimide muutmises teistsugusele söele sobivaks. Lihtsalt tundub, et suurem osa šahte on gängameeste alal ja Ukrainal lihtsalt ei olegi eriti kivisütt, mida ahju ajada?
Jabur seis, tegelikult.
Teisalt - see olukord ei saa igavesti kesta, kas tuleb süsi tagasi võtta. Või kui ei suuda, siis õppida elama ilma selleta. Praegune bisness on vaid sõja pikendamine.
Raubritter
Liige
Postitusi: 328
Liitunud: 03 Mai, 2014 21:01
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Raubritter »

Kalakala kirjutas:Ukraina maksab pensioni umbes miljonile Donbassi pensionärile.
Ja peabki maksma. Ükskõik kas nad on vatnikud/gängarid või ei, tööd tegid/makse maksid nad omal ajal Ukraina riigile, kokkuleppel, et vanaduspõlves kannab nende eest hoolt Ukraina.
Alternatiivina võib UKR nad muidugi maha tappa. Selleks nagu on pool vabandust. Aga maksmata jätmine oleks suurem sigadus legaalse poole pealt.
"Venemaa on tanklakett, mis mängib riiki." -John McCain
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Svejk »

Kirjanik Zahhar Prileepin - politruk omaenese pataljonis. Pildikesi politrukist ja tema patist:

Захар Прилепин собрал в ДНР свой батальон. В новом подразделении он занял должность политрука [фото, видео, эксклюзив "КП"]
http://www.kompravda.eu/daily/26642.5/3661046/
- Конечные цели какие у этой войны?

- Киев – конечная цель. Скрывать не станем.

- Киев для того, чтобы поменять там власть, или Киев для того, чтобы присоединить к России?

- Киев – русский город. Русский украинский город. Наше дело маленькое. Наверху решат. Но я думаю, что таких ошибок, которые были с Януковичем, быть не должно. Они прекрасно отдают себе отчет, что посадить какого-нибудь условного Сидорова, Тимошенко и Медведчука, обо всем с ним договориться, а через даже не четыре года, а через месяц он совершит полную перезагрузку, и опять начнется то же самое. Я думаю, что у них хватит ума такие вещи больше не совершать. Вся Украина – цель. Никакой другой цели быть не может.
Millised siis seltsimees kirjaniku mõtted sellest sõjast on ja eesmärgid millede poole püüelda?

Kiiev on lõppeesmärk. Kiiev ja kogu Ukraina. Sest Kiiev on vene linn
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
carrierlost
Liige
Postitusi: 141
Liitunud: 13 Mär, 2016 13:37
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas carrierlost »

Raubritter kirjutas: Ja peabki maksma. Ükskõik kas nad on vatnikud/gängarid või ei, tööd tegid/makse maksid nad omal ajal Ukraina riigile, kokkuleppel, et vanaduspõlves kannab nende eest hoolt Ukraina.
Alternatiivina võib UKR nad muidugi maha tappa. Selleks nagu on pool vabandust. Aga maksmata jätmine oleks suurem sigadus legaalse poole pealt.
Üldiselt see pensionimaksmine on alati töölkäiva rahva maksmine pensionäridele (oma vanematele). Nad ei maksnud omal ajal mitte riigile vaid sisuliselt riigi vahenduse läbi oma vanematele. Praeguste pensionäride eest maksvad nende lapsed jne.
tsikkelröövel
Liige
Postitusi: 214
Liitunud: 23 Nov, 2005 16:13
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas tsikkelröövel »

Et siis ise küsisin. Ise vastan ka.
Täna energeetika kohta siis selline teade: http://www.segodnya.ua/economics/enews/ ... 97520.html

Mõne tunni jooksul oodatakse Ministrite kabinetilt otsust erakorralise olukorra sisseviimisest energeetikas. Teemaks siis, et kivisöevarud Ukrainas on langenud alla kahenädalase kriitilise piiri, mille tõttu juba paari nädala pärast põrkub riik olukorraga, kus ei suudeta enam tagada energiavarustust tippkoormustega toimetulekuks ja energiaga varustuskindlust jätkub ehk vaid kuuks ajaks, pärast mida on võimalikud elektrikatkestused kogu riigis. Peamise põhjusena nähakse juba 2 nädalat kestvat blokaadi söetarnetele Luganskist.

Kõik see tuletas mulle meelde "pildikest Lähis-Idast". Juut sõidab tankiga, tanki ees jookseb palestiinlane, aeg-ajalt pöörab ringi ja tulistab tanki suunas. Siis jääb seisma ja enam ei tulista. Juut pistab pea luugist välja, küsib, milles asi? Palestiinlane: padrunid said otsa! Juut: Aa. Kuule, aga ma müün sulle?
Walter2
Liige
Postitusi: 4001
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Walter2 »

Kas ei toiminud juba varem skeem, kus Ukraina ostis Donbassi sütt Venemaa käest? :D
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 45 külalist