Puhas jama metsavendadest

Relvastatud gruppide tegevus väljaspool ametlikke väeosi. Metsavendlus, sissisõda, mittekonventsionaalne sõda, gerilja, banditism ja mis iganes nimed sellele nähtusele antud on.
oliver
Liige
Postitusi: 2100
Liitunud: 01 Dets, 2004 17:53
Asukoht: Saarel
Kontakt:

Re: Puhas jama metsavendadest

Postitus Postitas oliver »

Kuidas see Vene jalavägi siis Maksimeid taris? Ja 82mm miinipildujaid ja tankitõrjepüsse ja Degtjarjove ja kaablirulle ja laskemoona? Usun et ikka enamjaolt seljas, kõige selle jaoks jagus Studesid alles seal kuskil Preisimaa kandis.
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Postitusi: 1047
Liitunud: 23 Juul, 2006 21:04
Asukoht: Paldiski
Kontakt:

Re: Puhas jama metsavendadest

Postitus Postitas sadist »

Mul ongi kuri tunne, et see politruk ei valetanud. Miks ta oleks pidanud? Küsis veel saatejuhi käest: "Kas tead, kui raske see on?" Ta oleks ju võinud lihtsalt öelda, et mahv oli kõva. Kindlasti oligi. Ka see on tõsi, et nii Punaarmee kui Wehrmachti jalaväelased läbisid kogu pika sõjatee sõna otseses mõttes jalgsi, mõlema poole veteranide mälestustes on piisavalt kirjeldatud mitmesajakilomeetriseid rännakuid.

MG-3 vintrauda peaks teoreetiliselt vahetama vist iga 150-200 lasu järel? Ma olen olnud juures, kui lasti ilma vahetuseta järjest läbi 600. Aga raud hõõgus siis nii, et paistis praktiliselt läbi :lol: (öösel, pimedas) ning ohvitser karjus selja taga: "Kas te vintrauavahetusest ei ole midagi kuulnud??" Kuna tuline raud ei jahtu täiesti maha poole minutiga, siis ma tegelikult ei näe probleemi selles, et statsionaarsel positsioonil oleval MG-l on mitu varurauda ligi. Mõnega juhtub kindlasti tõrge veel ja siis on kiiresti rauavahetust vaja, tõrge eemaldatakse hiljem.

PS. Kiire google otsing andis info, et MG-42 eelkäija MG-34 komplekti muide kuuluski 6 varuvintrauda ja terve jagu aitas neid ning laskemoona vedada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist