Millal algas propagandasõda

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Suletud
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Millal algas propagandasõda

Postitus Postitas kaur3 »

aest kirjutas:To Reigo: vahest tohutu liialdus tõesti ent see liialdus ei pärine mitte Aestilt vaid Edward Hallett Carrilt, kes on öelnud et iga ajaloolane kirjutab oma ajalugu ning kelle antud mõtet armastas mõned ajad tagasi ka Valge kriitikatulva alla sattunud Ilmjärv tsiteerida.
Mingisugusel äsja Kaliningradis toimunud MS üritusel rääkis Ilmjärv taas oma versioonist.
Ученые и интересом выслушали выступление именитого эстонского историка Магнуса Ильмярва. В нем он поднял вопрос, почему эстонские власти пытаются переложить всю ответственность за Холокост на территории республики на германские власти, обходя участие в этом преступлении местных коллаборационистов. Собравшиеся в этой связи напомнили: исполнители нацистской истребительной политики на территории Эстонии первыми отчитались перед Берлином о полном уничтожении евреев.
http://rg.ru/2016/04/23/reg-szfo/v-kali ... rovoj.html
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Millal algas propagandasõda

Postitus Postitas Lemet »

Tänane Kirillitsas Eesti väärib kuulamist...

http://podcast.kuku.postimees.ee/2016/0 ... 016-06-17/
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Millal algas propagandasõda

Postitus Postitas kaur3 »

Euroopa mõttekoda strateegilisest kommunikatsioonist Vene ja ISIS-e näidetel.

http://www.iss.europa.eu/uploads/media/ ... atcoms.pdf
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Millal algas propagandasõda

Postitus Postitas kaur3 »

Lucas/Pomerantsev raport 2.08.2016

Winning the Information War

https://cepa.ecms.pl/files/?id_plik=2715
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Millal algas propagandasõda

Postitus Postitas ruger »

Internetist leidsin ühe kommentaari, mis iseloomustab meie kohapealsete poliitikaekspertide taset:
anaal..lüütikud , kui debilisatsiooni instrument .
Pöörame tähelepanu ühele väga iseloomulikule detailile kaasaegse Eesti poliitilises protsessis .Meil on grupp inimesi , kes on tuntud kui eksperdid ja analüütikud . Kusjuures selle "vennaskonna" koosseis ei muutu , vähemalt 10-12 aastat ja selle väikese grupi tuumik on säilinud veelgi kauem .
palju aastaid roomavad nad kanalilt kanalile , annavad intervjuusid , osalevad mitmesugustel poliitilistel üritustel . Tähtsa näoga räägivad nad Eesti saatusest , tema jooksvast sise ja välispoliitikast , presidendi plaanidest jne. Kõik mida nad räägivad on ülim banaalsus , primitiivse loba tasemel . Väga harva keegi neist analüütikutest usaldab anda mittetriviaalse prognoosi . harilikult nende "tulevikunägemus " läheb lahkarvamuseks . Nõustuge , selleks , et ette ennustada hinnatõusu , pole vaja lõpetada ülikooli ökonoomika alal . Ka esimese klassi laps taipab , et kui hinnad tema lemmiknätsul igakuiselt tõusevad , siis järelikult tõusevad nad
edasi .Eksperdilt ootaks midagi muud .Kuid isegi neil harvadel juhtudel , kui analüütik ütles midagi mittebanaalset , siis ärge oodake , et prognoos täitub . Need , kes tähelepanelikult jälgivad seda analüütilist etendust teavad suurepäraselt , et mittetriviaalsed " ekspertide" ennustused ei täitu kunagi . Ka on väga iseloomulik , et peaaegu keegi neist ei tööta õieti juba ammu . Nad esindavad liikumisi või parteisid milles 3,5 liiget (kui arvestada ka "eksperti" ) , peituvad kõlavate ametinimetuste taha endanimetatud instituutides , mida nagu kirjusid koeri tekkinud , räägivad mingite fondide nimel jne. Selge , et neile ei maksta liiga palju , kuid piisavalt selleks , et elada enamusest paremini ja seejuures mitte midagi teha . Lisaks on neil sidemed , kah mitte eriti tõsised , kuid mis aitavad kergemalt elada . Isegi kõige kaalukamad nende "analüütikute" hulgast kirjutavad parimal juhul kvartalis artikli "natuke keskmisest kõrgemalt" ja see saab "sündmuseks" . Mõningad korüfeed võivad isegi raamatutega kiidelda . Jah , ka seda esineb . Ainult raamatud pole midagi enamat , kui kokkuvõte sellestsamast lobast , mis kostub kõigil ekraanidel ja "ümarlaudadel" .
Lühidalt , meie ees on parasiidid , kes harjunud esitlustel end nuumama .Võimul pole vaja tarka ühiskonda . Selle eesmärgiga ülevalt hävitatakse teadlikult ja eesmärgikindlalt ja diskrediteeritakse formaalsed institutsioonid , mis kutsutud intellekti kultiveerima - kool , ülikool , Teaduste Akadeemia . Kuid võim tegutseb topelt kindlustusega , takistades intellekti võrsete tekkimist ka väljaspool formaalseid asutusi . Sokutatakse inimestele jooke -"joo õlut tarkpea" , kuid mitte kõik ei lange selle õnge . Mõned soovivad kuulata kompetentseid , kultuurseid ja haritud inimesi . Nende jaoks ongi valmis "dšentelmenide valik"
"politoloogidest" , "geopoliitikutest" , "amerikanistidest" , "arabistidest" ja nendetaolistest hernehirmutistest . Kõik nad on väga respektaablid , regaalides ja kallites pintsakutes .
Üks alustab kõnelust , et kaks korda kaks on neli "multikultuursest eksistentsialismist" lähtudes , teine aga ei nõustu temaga , viidates "transtsendentsetele mõtetele" . Kolmas esitab idee "eesti kosmoloogiast" , kus kaks korda kaks pole mitte neli , vaid ei tea kui palju, kuna üleüldises millimeetermõõdustikus ei saa Eestit mõõta , neljas tõstatab aga kohe messianismi teema . Kokkuvõtteks . See ongi seaduspärane riigi poliitika -elektoraadi debilisatsiooni ,tulemus .
kuidas sellega võidelda ? kahjuks on tänane intellektuaalsete traditsioonide häving sedavõrd ulatuslik , et algselt tuleb püüda lahendada kõige lihtsamaid küsimusi - õppida käima , lusikaga sööma , hiljem , esimesi sõnu välja ütlema . See on analoogne sellele , kui inimest tuuakse peale rasket peatraumat taas normaalse elu juurde . vara on rääkida "transtsendentsusest " , mitte sel tasemel pole veel ühiskond .
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/analuu ... 0&no=0&s=1
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Millal algas propagandasõda

Postitus Postitas ruger »

Samasse lahtrisse sobiks ka teine artikkel.
Kalle Mälberg: Meie elu – siin ja praegu
Ükskõik millist peavoolu meediakanalit ka ei vaataks, ikka viskab näkku titepiuks- haige koer, lame staarikene või jõuetu spordiuudis. Meedia zombistab ajusid iidolitega, kes aina kusagil kaugel lehvivad – küll jalgratta, küll maasturiga, jalgsi või hiigellinnu kõhus – peaasi, et eksootikat oleks paksult ning kõik toimuks võimalikult kaugel kodust. Võidab see, kes maapallile rohkem tiire peale keerutab. Erilised meediakangelased on igaveses teismelisuses keskeale lähenevad Eesti naised, kes aina kuhugi teel, balanseerides erutusest värisedes edu ja üliedu piirimail. Ei ole neil kodu, perekonda, lapsi- huugav iha saavutada ja pürgida aina kuhugi, aga mida ja milleks ei tea?

Kuni korraga käib hele plaks. Liibanonis võeti kinni ratturid, Indias laevakaitsjad, Andides hukkusid mägironijad, Nice rannapromenaadil lömastati paar Eesti inimest ning kolm said veel viga islamihullu õhtumaalasi vihkavas kättemaksus.

Hüpokriitiline kujutlus maailmast kui meile kuuluvast meelelahustusparadiisist, igavesest disniländist söövitab noori ajusid. Tiibeti kiltmaast kuni Aafrika džungliteni peab kõik olema lahe ja cool ning kui ei ole, siis kutsume abi.

Pokemonimängu peaminister saab kahe õhkutõusu vahepeal aega sonida midagi segast „meie väärtustest“, diskotühjuses tuikuv ja metsaparseldav president lohistab oma järjekordset naist ühelt plaadikeerutuselt teisele. Oma loius ametilõpus kumiseb mees täielikust tühjusest…hunnik nahakaläinud aastaid.

Võim aga vedeleb rentslis. Selle korjavad üles väikevürstikesd ja minibojaarid erinevatest ametitest. Maanteeülemus viib minema sõidueksamitegijad, maksuvürst mõnitab noort veisekasvatajat Sõrves, keskmise konna füürerid seadustavad piirangud Tuhu looduskaistsealal üle maaomanike peade, kalurite võrgusilmad loetakse liialt suurteks, elektrikuningad keevitavad aktsiisile otsa käibemaksu. Keegi ei köhi, sest kohtud ei märka põhiseadust riivavat valimiskorda. Muru näriva pööbli roll on erutusest nõretades hääletada juhtivate ja seltskonnaajakirjade jaoks kõlbulike erakondade nimekirju vastavalt etteantud valemile, küll server toodab vajalikud kohad söögikünade juures. Valitsejad sõidavad ringi vappudes nõupidamispalavikust, nad on alati hästi kasvatatud, avaldavad solidaarsust ja tunnevad kaasa, leinavad ja lubavad ohvriabi, vajadusel nõustamist.

Eesti ajakirjandust on Papa Jannseni aegadest kuni Juhan Peeglini õpetatud pürgima õhus väreleva tõe poole. Ajal kui tõde ei tohtinud kuidagi avaldada, anti teateid elust enesest kasvõi lilledekeeles, aga vähemalt ei tohtinud rahvale otse valetada.

Ja just siit läheb tänane piir! Seda ei näe teadvat ega hoolivat lapselik raadiopoiss Vikerraadio hommikuprogrammis – kaks noorukit lõkerdavad ja kilkavad teineteise lamedate naljade üle, uhkeldades kui lollid nad on. Teada kõike mingist suvalisest bändikesest, aga mitte midagi Mehikoormast, Ihamarust ega Karilatsist. Muidugi, seal pole ju midagi mis vääriks chilli ja thrilli. Madal ja kõrge, suur ja väike, mina ja maailm on Eesti Rahvusringhäälingu noorukite peades ohtlikult sassis.

Ei ole kusagil maailmas teist sellist riiki, kus valitseksid verinoored harimata ja elukogemuseta kasvuhoonetaimed, kus ekraanile ja kirjasõnasse pääseksid tagapõhjata ja teadmisteta žurnatibid ning poeedid paljuneksid Kulkas pooldumise teel.

Kui arvate, et see siin on ühe mobiiliäpita taadi jutt, siis arvake uuesti: Laadige alla Euroopa, mitte haiged unelmad, vaid kontinendi karm tegelikkus. Koloniaalkarmast enesele õigustust leidev ususõda Vanas Euroopas neelab alla meid kõiki, ka liiginnukaid äärepealseid parema ja õnnelikuma elu otsijaid. Pärast uimastavat internetti tuleb järgmine vägivald meiegi koduse õue peale, vahet ju pole kes enne jõuab, kas vene raketid või džihaadi tapjad.

Seniks aga kogugem kokku lähedased, harigem oma aeda, pikendagem peenraid ning kõrgendagem korstnaid!
http://uueduudised.ee/kalle-malberg-mei ... ja-praegu/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Millal algas propagandasõda

Postitus Postitas kaur3 »

A Powerful Russian Weapon: The Spread of False Stories
Tracing individual strands of disinformation is difficult, but in Sweden and elsewhere, experts have detected a characteristic pattern that they tie to Kremlin-generated disinformation campaigns.

The dynamic is always the same: It originates somewhere in Russia, on Russia state media sites, or different websites or somewhere in that kind of context,” said Anders Lindberg, a Swedish journalist and lawyer.

“Then the fake document becomes the source of a news story distributed on far-left or far-right-wing websites,” he said. “Those who rely on those sites for news link to the story, and it spreads. Nobody can say where they come from, but they end up as key issues in a security policy decision.”

Although the topics may vary, the goal is the same, Mr. Lindberg and others suggested. “What the Russians are doing is building narratives; they are not building facts,” he said. “The underlying narrative is, ‘Don’t trust anyone.’”

The weaponization of information is not some project devised by a Kremlin policy expert but is an integral part of Russian military doctrine — what some senior military figures call a “decisive” battlefront.
http://www.nytimes.com/2016/08/29/world ... .html?_r=0
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Millal algas propagandasõda

Postitus Postitas Kriku »

Akf Oleegi küsimuseasetus läks juba teisest (!) postitusest alates sihituks mölaks. Hiljem asi natuke paranes ning siia postitati hulk näited erinevatelt porpagandistidelt või tekste sel teemal arutlejatelt, aga ikkagi on raske öelda, miks neid ühendab peale selle p-tähega algava sõna. Juba 8 kuud pole keegi tundnud vajadust siia juurde postitada ja seetõttu panen selle teema praegu kinni. Julgen arvata, et uue materjali jaoks leidub muid teemasid, millesse see paremini sobiks.

Paar lehekülge tõstsin siit näiteks Kremli trollide teemasse ümber.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist