Veidi tõsisemalt võiks muidugi lisada, et valmisjaoskondades on tegelikult väga abivalmid korraldajad, kes võivad igat inimest sellistes küsimustes aidata.
Ausalt, ma ei tahtnud silte kleepida ega laimata. Kuna ma oma sõnu enam tagasi võtta ei saa siis ma palun lihtsalt vabandust.Dr.Sci kirjutas: Nimetades EKRET homovaenulikuks Sa nii sildistad kui ka laimad.
"Eestis ei lubata MSM-del (Meestega seksivatel meestel) olla venedoonor, kuna "nad kuuluvad riskigruppi, kus verega edasikanduvate viiruste oht on suurem."
Teema on küll vahepeal juba edasi kerinud, aga sooviks Borja poolt öeldut kommenteerida. Ma mõistan, Borja, mispärast Te nii vastasite ja saan aru rahvuskonservatiivsuse väärtustamisest. Ma arvan sama, et eestlus, eesti keel, rukkilill, suitsupääsuke ja sini-must-valge vajavad kaitset. Kes siis veel peaks neid kaitsma, kui mitte eestlased, keda paraku vist veidi vähem kui 900 000 alles, vähemalt kodumaal. Ja ma austan igaühe õigust valida meelepärast erakonda ja kandidaate.Borja kirjutas:See siin ongi konservatiivseid väärtusi hindavate (au)meeste foorum - kui sa sellest varem veel aru pole saanud.
Laiemalt, teistes riikides, ongi peetud seda seadust eelsammuks samasoolise abielu kehtestamise suunas. Samas võib see osutuda igati praktiliseks ka heteroseksuaalsetele. Näiteks Prantsusmaal on kooselu sõlmimine sama populaarne kui abielu sõlmimine ja valdav enamus (üle 90%) kooselu sõlmijatest on hetero paarid. Loomulikult on seal on üheks kaalutluseks ka eelised, mis tulenevad astmelise maksu arvestamisest. Meil on muidugi kogu teema kinni kiilutud ja seaduse praktiline kasu tänu sellele realiseerimata.Seda seadust on vaja, et oleks sellise nimega seadus. See ei paranda mitte kellegi õiguslikku positsiooni ega ole seetõttu ka inimõiguste teema.
See on tegelikult omamoodi seksistlik mõttelaad. Selline "valge rüütli" kompleks. Sa projitseerid naistele mingisugust nõrkust, välistades nende enesemääramise võime ja individuaalsuse. Selle saab sujuvalt ümber lükata kasvõi naiste valimiseelistusi vaadates. Nad valivad selgelt teistmoodi kui mehed. Või veel parem, küsi lihtsalt mõnelt naiselt tema arvamust. Pole nad nii mõjutatavad midagi.See selgitab mõnede naiste teadvustamata püüdlust leida meeste heakskiitu teiste naiste halvustamise läbi.
Ei. Meil ei too see seadus kellelegi praktilist kasu ka siis, kui rakendussätted vastu võetakse.nimetu kirjutas:Laiemalt, teistes riikides, ongi peetud seda seadust eelsammuks samasoolise abielu kehtestamise suunas. Samas võib see osutuda igati praktiliseks ka heteroseksuaalsetele. Näiteks Prantsusmaal on kooselu sõlmimine sama populaarne kui abielu sõlmimine ja valdav enamus (üle 90%) kooselu sõlmijatest on hetero paarid. Loomulikult on seal on üheks kaalutluseks ka eelised, mis tulenevad astmelise maksu arvestamisest. Meil on muidugi kogu teema kinni kiilutud ja seaduse praktiline kasu tänu sellele realiseerimata.
Ma pole kindel, kuid minu arust ei saa notariaalse lepinguga lahendada lapsendamisõigust, mis on paratamatult üks kooseluseaduse osa. Nagu ma ütlesin, kõik saavad väga hästi aru, et tegelikult on see eelsamm samasoolise abielu seadustamiseks (nagu igalpool mujal). Seega isegi see kirja pandud linnuke ei ole seaduse algatajate perspektiivist piisav.Täpselt samasuguste õiguste ja kohustustega lepingu võis soovi korral notariaalses vormis sõlmida ka enne selle seaduse vastuvõtmist.
Ei vasta tõele.nimetu kirjutas:Ma pole kindel, kuid minu arust ei saa notariaalse lepinguga lahendada lapsendamisõigust, mis on paratamatult üks kooseluseaduse osa.
Kood: Vali kõik
§15 lg. 2. Kooselulepingu kehtivuse ajal võib registreeritud elukaaslane lapsendada ainult teise registreeritud elukaaslase lapse perekonnaseaduse 2. osa 11. peatükis sätestatud korras.
Eestis muide ei paranda ka abiellumine abiellujate õiguslikku positsiooni, kui välja jätta mõni vähetähtis erand (ühise tuludeklaratsiooni esitamine ja töövõimetu abikaasa ülalpidamiskohustus teatud juhtudel). Ei takistanud enne kooseluseaduse vastuvõtmist ega takista ka kooseluseaduse rakendumisel mitte miski isikutel sõlmida eraõiguslikku lepingut, mis annaks tuludeklaratsiooni asja arvestamata samasuguse õigusliku kaitse nende ettevõtmisele kui abielu.nimetu kirjutas:Nagu ma ütlesin, kõik saavad väga hästi aru, et tegelikult on see eelsamm samasoolise abielu seadustamiseks (nagu igalpool mujal).
Ammu on ju teada, et vendade vahel on vendlus (v.a. siis, kui pärandust jagatakse), õdede vahel õelusZ03 kirjutas: Mehed on omavahel väga solidaarsed. Midagi, mida naised peaksid meestelt õppima. Naised, paraku, ei kipu olema solidaarsed omavahel pelgalt seetõttu, et kuulutakse ühiselt naissoo hulka.
Kasutajad foorumit lugemas: avrnbr ja 1 külaline