lemmik sõjafilm...

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
brone
Liige
Postitusi: 98
Liitunud: 30 Nov, 2004 23:52
Asukoht: Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas brone »

Metsavendadest oli veel "Metskannikesed"
JS
Liige
Postitusi: 106
Liitunud: 03 Jaan, 2005 14:45
Asukoht: Tartumaa
Kontakt:

Postitus Postitas JS »

Ei hakanud uut teemat tegema, aga sooviks natsa teavet ühe filmi kohta. Nime kahjuks ei tea. Prooviks natuke sisu kirjeldada. Jooksis ta siis u.20 aastat tagasi vene kanalil, filmil kaks osa. Tegu siis mängufilmiga. Sisu siis selline et kusagil X-linnas konstrueeriti tank T 34. Riiklikele katsetustele aga otsustati tank viia oma käiguga, kuna rongi peale mingil põhjusel ei mahtunud. See film pajatabki sellest teekonnast. Äkki keegi mäletab või oskab infot anda. Tahaks seda filmi kuidagi omandada.
Ette tänades Jaanus.
sturmkommando
Liige
Postitusi: 371
Liitunud: 16 Veebr, 2004 15:30
Asukoht: siin-seal
Kontakt:

Postitus Postitas sturmkommando »

kes mäletab nõuk sõjafilme,
siis "elavad surnud" oli tase..
üldse tuli kesktelevisooni pealt
pühapäeva hommikul kaheksa paiku
täitsa ok sõjafilme, enne saadet "teenin n-liitu".
pärast näitas etv oma lastefilmi..
mis pärast sellist militaar-süsti
tundus ajaraisk. tuli minna välja
sõda mängima, et seda adrenaliini
maandada.. :lol:
kulda18
Liige
Postitusi: 166
Liitunud: 13 Mär, 2004 16:34
Kontakt:

Postitus Postitas kulda18 »

Jaaa jaaa......
Mäletan mõnda filmi veel äguselt, sest olin ikka suhteliselt noor sellel ajal.
Aga nüüd vaataks hea meelega need filmid üle. Huvi pärast juba, et oleks võimalus kaasa rääkida, kui vanad olijad jutustama hakkavad :wink:
Oskab keegi äkki öelda, kus selliseid saada võiks?
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Postitusi: 2238
Liitunud: 01 Veebr, 2005 15:29
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Stalingrad on üks parimaid sõjafilme mida näinud olen, Uutest on päris vaadatav näiteks In Enemy Hands
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Postitusi: 1378
Liitunud: 31 Jaan, 2005 19:45
Asukoht: Planeet Maa
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

"Das Boot" - nr 1 minu jaoks, konkurentsitult.
"Talvisota" - kohal nr 2.

Väga heal tasemel sõjafilme v -seriaale on teinud ka venelased.
Hiljuti jooksis .. tv-kalanlil seriaal "Trahvipataljon". Suurepärane film nii sisult kui ajaloolises ja sõjalises mõttes. Mis võinuksid veidi paremad olla, olid lahingustseenid: liiga vähe eriefekte ehk siis kuule lendamas, vähevõitu verd jne.
Ja üsna äsja jooksis RTR-is seriaal "Kursandid". Sisu jällegi suurepärane, väga hästi ära tabatud selleaegne karm olustik
scheise
Uudistaja
Postitusi: 8
Liitunud: 02 Veebr, 2005 15:08
Kontakt:

Postitus Postitas scheise »

ei ole küll otseselt sõjafilm,aga soovitan minna vaatama filmi nimega "Napola"(kes pole veel käinud).Räägib ühest eliitkoolist,kus õpetatakse välja Kolmandale Riigile tulevasi Führereid.Päris hea film on. :D
scheisescheisescheise
pisike kenny
Uudistaja
Postitusi: 3
Liitunud: 09 Veebr, 2005 13:38
Asukoht: päälinn
Kontakt:

Postitus Postitas pisike kenny »

aga minule meeldisid - vastukaaluks vene filmidele, kus filmi lõpuks kõik surma said (imestasin juba lapsena, et kuidas me selliste inimkaotustega sõja võitsime) - neli tankisti ja koer ning kapten kloss.

vene omadest oli väga hea "ja kured lendavad" ning "kaks kaptenit".

reamees ryani päästmine on minu arvates :oops: (tõlkimatu kassikeelne sõnademäng).
Seal kus meri kohtub maaga
mõõga mullapinda lööd
hiljem meenutab sust saaga
ainult sinu veretööd
ning su ausat nime määrib
Aga keegi neist ei tea
kuidas vesi skääris käärib
ja lööb laineid üle pea
Kasutaja avatar
denis23
Liige
Postitusi: 1961
Liitunud: 17 Okt, 2004 11:38

Postitus Postitas denis23 »

Hronika pikirujusxchego bombardirovschika :twisted:
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Sõjafilmidega on üldiselt see jama, et võideldakse oma ammukaotanud vaenlasega edasi. Viimasel ajal lisandub veel arvutimängudega ärasolgitud põlvkonnale meeldidapüüdmine. Vaatangi siin, et vist nooremad mehed mainivad heade filmidena sellist paska, et hing jääb kinni! Muidugi on ka asjatundlikke seisukohti näiteks Reamees Ryani kohta. RR liigitub kategooriasse, kus ilutseb näiteks selline nõukogude "film", milles pannakse vangilangenud vene sõdurid sakslaste poolt kättesaadud T-34-ja ja lastakse neil polügoonil liikuva märklauana seilata. Ei ole vist mõtet arutleda sellise eksperimendi jaburuse üle(stsenarist mõtles välja), nagu ka kangelaslike tankistide pääsemise ümberseletus oleks haige ettevõtmine, aga asja kroon oli ss-lase rollis Ervin Abel, kes esines oma tuntud headuses - Jorh Adniel värvatud SS-i :lol: Viimastel aastatel lavastunud asjadest pole vene omi näinud (Kukuška välja arvata), aga hullivuudi värgist julgeks ainult seda "peenikest punast joont" soovitada. Kuradi hea on muidugi ka "Inglise patsient"! Eeepiline, vana kooli film - mmmm! Kahju, et sama kineast ei teinud filmi "Noored lõvid", milline raamat on üks minu noorusea lemmikuid, aga nähes filmi Brandoga peaosas, sain tõelise pettumuse :( On veel hullivuudi filmid, mis tehtud meeste poolt, kes ise sõjas olid. Üks juut, nimi ei meenu, suri hiljuti - tal oli D-day'st film, kus jätkuva ja jätkuva massakre'i ajaliseks tabamiseks näidati aeg-ajalt kaldavees langenud sõduri käekella - tunnid möödusid üksteise järel. Geniaalne! Ryanist oli ka vaadatav ainult dessandi algus - väga naturalistlik ja nii see vist oligi, aga peale seda oleks võinud rahulikult kinole lähimasse kõrtsi lahkuda.
Ja soomlaste "Luurerühma" tasub vaadata - üldine õhustik ja mõningad väga head kohad. Lõpp on kuidagi selline...jah :roll:
Eraldi lugu on veel see Eesti poolpeeretus e. "Nimed marmortahvlil"
Oi ma olin vihane! Teise Maailmasõja kiivritega tolgendavad ringi soomusronglased, raudtee lõhkumise peale minnakse soomusrongist metsa kusele nagu kooliekskursiooniga Lätis metsavahel!!! Kurat! "Hundiseaduste aegu" Vol. 2
brone
Liige
Postitusi: 98
Liitunud: 30 Nov, 2004 23:52
Asukoht: Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas brone »

Siin keegi kaasvõitleja mainis 4 tankisti ja koer filmi. See on täitsa eMules saadaval.
Mulle isiklikult meeldib väga seriaal" band and brothers"
grenader
Liige
Postitusi: 33
Liitunud: 11 Veebr, 2005 9:04
Kontakt:

Postitus Postitas grenader »

Yks hea film on ka Eesti omatehtud eht sojafilm "Inimesed sodurisinelis"kahjuks pole seda kauaaega enam naidatud kas yldse keegi maletab seda. "Trahvipataljon" vene uusimaaja sojafilme- vaart asi. Elutsen praegasel hetkel venemaal ja siin lastakse ysna sageli vene sojafilme nii vanu mustvalgeid ja ka uuemaid kui too propakanda pool valja jatta siis taitsa nauditav vaadata. Venefilmidest veel mainiks "Tabamatud tasujad" ja serjaal "Riigipiir". Laanest "Stalingrad" kindlasti ja "Rapane tosin" ning "Pikim paev".
Varemeist tõuseb kättemaks.
MOrav
Liige
Postitusi: 2150
Liitunud: 28 Dets, 2004 20:45
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

"Inimesed sõdurisinelis" oli oma aja kohta väga hea film. Näidati asju, millest muidu ei kõneldud (tööpataljon) jne, lisaks väga häid episoode. See Tehumardi-järgne ärkamine, "tagala veel näitab ennast", surmasaamine koduuksel jne. Ja tegelikult see laul on ka võimas. Punane ideoloogiline supp oli tegelikult kõrvaline. Mõned filmid veel - "Me olime 18 aastased" oma koolipoistega ja "Jää vabaks"-lauluga; ja tegelikult näiteks ka KGB-tellimusel tehtud "Valge laev" oma võltsemigrantlusega küll, aga seal Uku Masingu luuletuse venekeelsest tõlkest tagasitõlge eesti keelde - "Puruks raiume mõõgad, fanfaarid on mõlkis me käes, ja me pasunaist kuulutab end Suur Viimane Kohtupäev. Saagu maast kas või kõrb ja kuivagu viimne kui kaev, läbi tule ja suitsu me silmis on Valge Laev"... Emotsionaalsed hetked Vene ajast, eh. Kaks viimast küll mitte otseselt sõjafilmid, aga näited Vene ajal mõjunud asjust.

Vene omadest esimesel hetkel meenuvad "Pikeeriva pommituslennuki kroonika" ja "Aga koidikud on siin vaiksed" (jätame jälle ideoloogia kõrvale, neil oli jõuline emotsionaalsus).

Teemaväliselt: respekt, denis23, siin foorumis osalemast.

PS. "Trahvipataljoni" näitasid KesKus-i mehed Tallinnas äsja rahvale.
grenader
Liige
Postitusi: 33
Liitunud: 11 Veebr, 2005 9:04
Kontakt:

Postitus Postitas grenader »

Tegelt selle Trahvipataljoniga on see vark et ka see on tehtud serjaalina 8 u 1 tunnist osa arvatavasti tallinnas lasti karbitud versiooni. Veel uuemad taitsa head vene serjaalid mis ka filmiks karbitud "diversant" ja mingist naissnaiprist ja eriyksusest nime hetkel enam ei maleta. Yldiselt voib venemaalt saada pea koike vanemaid sojafilme ja ka uusimaid nii vhs il ja plaadil mis vahegi talutav pyyan endale hankida
Varemeist tõuseb kättemaks.
oliver
Liige
Postitusi: 2100
Liitunud: 01 Dets, 2004 17:53
Asukoht: Saarel
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Nõustun Estoloogiga - väljendid väga head. Eriti "teine rinne" mida muidu pole üheski teises tolleagses filmis ega raamatus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist