Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Lemet
Liige
Postitusi: 19936
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Lemet »

Sõnavara põhjal ei saa väga midagi väita, ma võin peale tunnist toimetamist võtmeväljenditega ka akf Paganhorde sõnavaraga sihukese jama kokku kirjutada, et lugupeetaval jääb üle vaid kahe käega pead kinni hoides meenutama hakata, millises mäluaugus sihuke saast kokku sai väänatud. Ja ilmselgelt saab piisava arvutioskusega seda märksa suuremas koguses ja kiiremini teha.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kairi
Liige
Postitusi: 172
Liitunud: 02 Aug, 2014 9:55
Asukoht: Austraalia
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kairi »

Z03 kirjutas:Ma olen ka Delfis neid kommentaare märganud. Sageli moderaator Kriku suunas ja vahel ka tema pärisnime mainides. Samas, internet ja iseäranis Delfi on hulle täis, eriti hullunud on olnud kommentaariumid viimased 1,5 - 2 aastat. On lühikesed ja kirjavigu täis kommentaarid, kirjavahemärke ei tunnistata. Ma pole siin sellised kommentaare näinud. Võiks ju arvata, et keegi, kes siit minema löödud või pole kommentaarid positiivset vastukaja leidnud vms.
Tavaline inimene nagu mina ei tea Borja, Kriku ja veel osade inimeste pärisnime- sel põhjusel, et igapäevane tegevus on muul erialal. See peab olema inimene, kes külastab militaarnetti keskmiselt tihedamalt (kui inimene kasutab mitme kuu vältel ühe ja sama foorumi kasutajanimesid, siis see on kinnisidee)+ midagi saaks analüüsida ka postituste kellaaegade järgi. Kõige lihtsam on teha inimestel, kelle pärisnime on kasutatud (kasutajanimega pole see ilmselt põhjendatud) avaldus Delfisse ja paluda väljastada kogu liiklus koos IP-dega, väites et on soov inimene anda tsiviilkohtusse. Selleks pole isegi politseid vaja. See annab võimaluse võrrelda siinseid IP-sid ja vastavalt soovile kujundada edasine tegevus. Seda nagu päris normaalseks ei saa pidada, kui inimene kasutab teise pärisnime ja postitab selle alt Eestit vaenavaid kommentaare.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kas teise isiku pärisnime kasutamine ei ole identiteedivargus?Selline asi võiks küll kriminaalkaristuse alla kuuluda,sest otseselt määrib tegeliku isiku ausat nime ja võib elus hiljem tegelikule isikule tekitada ka tegelikke probleeme?Kasvõi huvi kaitsepolitsei poolt,või vaenu sõprade hulgas,mida ta ei ole ära teeninud.Siin on selgelt ju näha selle isiku kriminaalne soov määrida tegeliku kodaniku ausat nime ning teda kahjustada.
Lemet
Liige
Postitusi: 19936
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Lemet »

Kõige lihtsam on teha inimestel, kelle pärisnime on kasutatud (kasutajanimega pole see ilmselt põhjendatud) avaldus Delfisse ja paluda väljastada kogu liiklus koos IP-dega, väites et on soov inimene anda tsiviilkohtusse
Sedasorti infot antakse siiski ainult politseile.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kairi
Liige
Postitusi: 172
Liitunud: 02 Aug, 2014 9:55
Asukoht: Austraalia
Kontakt:

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Kairi »

Lemet kirjutas:Sedasorti infot antakse siiski ainult politseile.
Seda inimesed ekslikult arvavadki, et see võim on ainult politsei käes. Korolevi kaaslus toimus täiesti ilma politseita. Kõik, kelle nime ta seal kasutanud on, annavad sisse ühise hagi tsiviilkohtusse, nõudega, et see inimene pärast hüvitaks ka kohtukulud ja kohus nõuab need IP aadressid välja. Hagi saab alati vajadusel tagasi võtta. Ma ei tea Eesti hindasid, aga kiire otsing näitas, et ilma moraalse hüvitiseta on see 59 EUR, vastavalt siis liidetavale kahjusummale lõiv suureneb. Pundi peale kokku on see väga väike summa. Ma ei ole ise jõudnud veel otsida, aga vähemalt ühte kasutajanime on kasutatud veel Õhtulehe kommentaariumis. See ei saa olla nagu väga normaalne, et sellega leppida, kui mingi isik teadlikult kolistab mööda neti avarusi ja esineb teise inimese nime all, kujundades vastu õige isiku tahtmist tema mainet oma suva järgi. Kahjuks ei saa ajalehtede kommentaariumite kasutajate IQ-sid alati kõige kõrgemalt hinnata, et loota, nagu kõik inimesed saaks aru, et tegu on nimevargaga.
Korolevi advokaat oli Robert Sarv, alati võib talle ka emaili saata, et üle täpsustada. Lisaks olen ma vähemalt lugenud, et teatud juhtudel kompenseerib riik õigusabi kulusid, rohkem ma täpsemalt ei tea.Sellel lool poleks isegi advokaati vaja, sest siin on see nii selge identiteedivargus, kui selge veel olla saab ja vaidlust ei saa isegi tekkida, kas isik kasutas "kogemata" sarnast nime või ei.

Siin on üks link https://menu.err.ee/866428/korolevi-adv ... ette-votta
Lemet
Liige
Postitusi: 19936
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Lemet »

Jah, ka kohus saab nõuda. Aga arvata, et suvaline Uugametsa Kolla
...inimestel, kelle pärisnime on kasutstud...avaldus Delfisse
jalutab Delfisse vm sisse, nõuab infot ja kohe seda saabki, on pisut idealiseeritud arvamine.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kairi
Liige
Postitusi: 172
Liitunud: 02 Aug, 2014 9:55
Asukoht: Austraalia
Kontakt:

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Kairi »

:lol: No küsija suu peale ei lööda. Neil on õigus keelduda, kuigi kui inimene ennast idenfitseerib, et tema on see isik, kelle nime kasutati, siis mine tea. Alati on ju oht, et isik(ud) võivad foorumi haldaja kohtusse kaevata, et see kuude kaupa laseb seal laiata.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15559
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Fucs »

Et siin on IMHO paar nüanssi.

Võtame siis needsamad milneti vs delfi kasutajanimed.

Kasutajanimi võib olla:

1. Isiku nimi (ees ja perenimi)
2. Kaubamärk (nt. regatud esinejanimi või alias või ärinimi vms)
3. Suvaline kasutajanimi (nt. massiliselt kasutatav qwerty vms)

Kui keegi kasutab kusagil teise inimese isikunime või kaubamärginime, siis see on identiteedi vargus.
Kui keegi kasutab kusagil nt. qwerty (ehk klaviatuuri tähestiku esimesi kuut klahvi järjestikku), siis see ei ole identiteedi vargus seaduse mõistes

Milnetis on terve armee "qwerty" tüüpi kasutajanimesid, millest omakorda juba osa on ise kusagilt mujalt võetud (nt. Kapten Trumm; ruger; propatria; Karl Marx 8) vms

Eraldi nimekirja tavalistest väljenditest kasutajanimena moodustavad nt kaugeltuuriv, pahandus, patrioot, jalutaja, puurija jms.
Ei saa ju keelata mujal kasutamast selliseid kasutajanimesid viidates identiteedivargusele.

Paremad ei ole ka tegelikud eesnimed nagu nt Andres1; Andres2; Andres53 vms, sest meil on ainuüksi Eestis väga palju Andreseid.

Isikunimedega on veel see teema, et tihti juhtub ka nii, et on olemas täpne nimekaim. Kindlasti on meil internetiavarustes terve rida "Kalle Kask"-esid ja "Katrin Tamm"-esid...

Kui rääkida n.ö. "päris" identiteedi vargustest, kellegi isiku nime või kaubamärgi interneti kommentaariumites ja foorumites (aga ka sotsiaalmeedia kontodel) kasutamise valdkonnas (järgmine eraldi internetiväline tase on juba võltsitud dokumendid ja mujal teise isiku identiteediga esinemine), siis seda tehakse üldiselt mingil eesmärgil (vahel harva ka juhuslikult) ja see eesmärk põhjustab ka varga kasutatavad abinõud enda varjamiseks igal üksikjuhtumil eraldi. Nii ei ole üldjuhul erilist kasu, kui keegi kusagil avaliku neti otsas mingi sellise sigadusega hakkama saab. Ja välisest või sisemisest IP aadressist on ka kasu vahel ainult siis, kui see on staatiline mitte dünaamiline. Nii, et alati pole abi ka kohtust ega politseist.

Seal on alati iga erineva juhtumi puhul erinevad võimalused.
Näiteks läheb kodanik X mingisse kohvikusse, ühendab oma nutipluti või läpaka (sisemine IP, MAC või IMEI) seal avalikku võrkku (välimine IP) ja postitab midagi.
Nüüd, pärast kui on vaja leida see isik, siis välimise IP järgi on vahel võimalik välja selgitada, millises kohvikus see postitus tehti ning nt. kellaaeg (ning vbl ka sisemine IP aadress, või MAC aadress, või nutipluti IMEI). Ja kui sellel kohvikul on nt turvakaamerad, ning see isik on püütud kaamerasse, siis on midagi võimalik vbl kindlaks teha. Erikeeruline on siis, kui isik ei ole loll (ei ole mingi tavakasutaja tasemel arvutikasutaja) ja teeb lisaks kõik võimaliku enda varjamiseks. Kasutab VPN-i, kõnekaardi stardikomplekti tel. numbri/internetile ja GSM võrgule ajutise lühiajalise juurdepääsu saamiseks, ajutist ühekordset nutiplutit MAC/IMEI varjamiseks, häkitud võrke ja kasutajakontosid vms. Ei aita siis kohus, tavapolitsei, KAPO ega võrguoperaator, kui just erioperatsiooni tema tabamiseks ei korraldata.

Mida saab ise teha, et vältida oma qwerty tüüpi kasutajanime pahatahtlikku kasutamist kellegi teise poolt?

No see jälle oleneb, kui tähtis see kasutajanimi ise üldse on ja kui oluline on kaitsta tähtsat või vähemtähtsat kasutajanime, mis ei ole isikunimi ega kaubamärk.
Üheks võimaluseks natukene pahatahtliku kasutajanime kasutamisele teiste poolt mujal pidureid peale tõmmata on oma kasutajanime äraregistreerimine erinevates foorumites ja sotsmeedia kontodel. See ei aita kohtades, kus saab anonüümselt midagi kommenteerida või postitada. Artiklite kommentaaridest ma üldse ei räägi, seal on valdavalt täielik anarhia, aga nt foorumites (kus on võimalik ka anonüümselt postitada) ei saa üldjuhul anonüümsena võtta kasutajanime, mis foorumis on ära regatud. Natukene abiks ikka.

On ka mingi võimalus ise mitteprofist pahategijale koos politsei, või võrguoperaatori abiga jälile jõuda, kui tema tegu ikka väga üle viskab ja hing üldse rahu ei anna 8)
... kuid see pahalase tegevus peab üldjuhul andma välja vähemalt väärteo mõõtme, soovitavalt siiski kriminaalteo mõõtme.

Ma olen paaril korral suutnud pahatahtliku isiku enda tarbeks kas täpsemalt või vähemtäpsemalt n.ö. "kindlaks teha" (seal tuleb enamus juhtudel mängu see nüanss, et sinu jaoks võib tõendeid olla piisavalt, aga nt politsei või kohtu jaoks mitte).

Ma ei hakka siin kirjeldama meetodeid ja vahendeid.
Räägime teoreetiliselt kõige elementaarsemast ja lihtsamast võimalusest.

Alustuseks on vaja teada saada kodaniku IP (ja veel parem kui ka MAC) aadress. Selleks on võimalik meelitada (aga uudishimu on vahel tappev :mrgreen: ) anonüümset pahalast klikkima kusagil nt mõnele lingile (või fotole, millel on link "sabas" jms) ja erilahendusi, kus klikkimine klikkija IP aadressi ilusasti kätte toimetab. Seda tuleb teha oskuslikult igas mõttes nii, et klikkija ei saa absoluutselt aru, et ta sinna klikkis kuhu vaja, just ettesöödetult. Edasi on selline lugu, et võrguoperaator ei tohi IP-de kohta ilma kohtu- või politsei taotluseta infot jagada. Ja kui on kaalutletud põhjus seda saada, tuleb kohe pöörduda politsei poole ja loota, et nad on "sinuga samal meelel" (ka politsei ei tohi iga suvalise juhtumi puhul neid andmeid "niisama" operaatorilt küsida, seega peab olema tõsine või mõjus juhtum)... teine võimalus on TEOREETILISELT leida "hea lapsepõlvesõber kes töötab võrguoperaatori juures" ... aga ta rikub sellega seadust, kui sulle andmed annab... kuid selline teoreetiline 8) võimalus alati on (see oli nüüd kirjutatud siia lõppu siis neile pahategijatele kes arvavad, et nagunii keegi kuskilt midagi teada ja keegi midagi teha ei saa). Saab küll ja eriti siis, kui sinu vastu kasutatakse samasuguseid võtteid nagu sa isegi....


********
Mida IP-aadress võib paljastada?

Tänapäeval on üsnagi lihtne internetikasutajat käepäraste vahenditega profileerida. IP-aadressi teades on huvilisel võimalik saada võrgu, seadme või teenuse kohta erinevat teavet. Kanada andmekaitseasutuse raportis5 on analüüsitud IP-aadressi mõju inimeste privaatsusele. Raporti koostajad märgivad, et ilma erilise vaevata oli võimalik luua koondportree üksikisiku tegevustest, huvidest ja kalduvustest. IP-aadressi teades saab näiteks:

* teha kindlaks, kellele võrk kuulub ja kes võrku haldab. IP-aadressi põhjal on WHOIS6andmebaasist otsides võimalik leida teavet organisatsiooni kohta (sh nimi, telefoninumber, aadress);
* teha pöördkontrolli (IP-aadressi määramine sellega seostatud domeeninime põhjal), et leida arvuti nimi, mis sisaldab sageli vihjeid füüsilise asukoha kohta;
* jälgida andmeedastuse teekonda (kasutades arvutidiagnostika vahendit, mis kuvab pakettide teekonna IP-võrgu kaudu), et leida loogiline tee arvutini, mis sageli hõlmab vihjeid füüsilise asukoha kohta;
* teha kindlaks arvuti geograafiline asukoht erineva täpsusega. Sõltuvalt kasutatud kontrollivahendist võib see sisaldada riiki, piirkonda, linna, laius- ja pikkuskraadi, telefoni piirkonnakoodi ja asukohaspetsiifilist kaarti;
* erinevate otsinguteenuste abil paljastada failivahetuse tegevused (nn P2P ehk peer-to-peer) või isikute veebitegevused (nt Wikipeedia toimetamine).

Kõik sellised üksikud killukesed võivad koostoimes anda inimesest põhjaliku ülevaate alates tema huvidest, hobidest, isikuomadustest ning lõpetades poliitiliste eelistuste, terviseseisundi, seksuaalse orientatsiooni ja usuliste tõekspidamistega. Isegi mitteäriline internetitegevus (nt dokumentide lugemine võrgulehtedel) nõuab alati IP-aadressi edastamist, mille põhjal on võimalik tuvastada, mida kasutaja loeb.

Euroopa andmekaitseasutused on küsimust erinevates arvamustes analüüsinud ning jõudnud järelduseni, et IP-aadress kvalifitseerub üldjuhul isikuandmeteks. Internetiteenuse pakkujad (ISP) saavad tuvastada internetikasutajad, kes on saanud neilt IP-aadressi. Seda põhjusel, et ISP-l on kasutajaga internetiteenuse leping, mis eeldab isikuandmete avaldamist ISP-le (näiteks internetiteenuse kasutaja nimi, isikukood, elukoht). Samuti registreerib ISP süstemaatiliselt kuupäeva, kellaaja, kestuse ja internetiteenuse kasutajale antud IP-aadressi.

Kuid on ka erijuhtumid, kus mitmesugustel tehnilistel ja organisatsioonilistel põhjustel tõepoolest ei ole IP-aadressi põhjal kasutaja tuvastamine võimalik. Üheks näiteks on IP-aadressid, mis omistatakse internetikohviku või mõne muu avaliku interneti punkti või avalikus WiFi võrgus olevatele arvutitele või nutiseadmetele ning kus võrgu haldaja ei nõua klientidelt isikutuvastamist (võrgu kasutajaks registreerumist). Sellisel juhul võib väita, et andmed, mis on kogutud X arvuti kasutamise kohta teatud aja jooksul, ei võimalda kasutajat mõistlike vahenditega tuvastada ja seega ei ole tegemist isikuandmetega. Tuleb siiski märkida, et avalike WiFi teenuste pakkujad ei tea tõenäoliselt, kas asjaomane IP-aadress võimaldab tuvastamist või mitte, ja nad töötlevad kõnealuse IP-ga seotud andmeid sama moodi nagu neid, mis on seotud IP-aadressi kasutajatega, kes on registreeritud ja tuvastatavad.
Et IP-aadress on kasutajaga seotud andmed ehk isikuandmed, ei tohi sideettevõtjad ja teised organisatsioonid ning eraisikud IP-aadressi alusel kasutaja isikut kolmandale osapoolele avaldada v.a kliendi nõusolekul või seaduse alusel. Asutused, kellele eriseaduste alusel tohib ISP kasutaja sideandmeid edastada on kirjas ESS § 111 prim 1 lõikes 11
https://www.aki.ee/sites/www.aki.ee/fil ... aatsus.pdf

ESS § 111 lõige 11
(11) Käesoleva paragrahvi lõigetes 2 ja 3 nimetatud andmeid edastatakse:
1) kriminaalmenetluse seadustiku kohaselt uurimisasutusele, jälitusasutusele, prokuratuurile ja kohtule;
2) julgeolekuasutusele;
3) väärteomenetluse seadustiku kohaselt Andmekaitse Inspektsioonile, Finantsinspektsioonile, Keskkonnainspektsioonile, Politsei- ja Piirivalveametile, Kaitsepolitseiametile ning Maksu- ja Tolliametile;
4) väärtpaberituru seaduse kohaselt Finantsinspektsioonile;
5) tsiviilkohtumenetluse seadustiku kohaselt kohtule;
6) jälitusasutusele kaitseväe korralduse seaduses, maksukorralduse seaduses, politsei ja piirivalve seaduses, relvaseaduses, strateegilise kauba seaduses, tolliseaduses, tunnistajakaitse seaduses, turvaseaduses, vangistusseaduses ja välismaalaste seaduses sätestatud juhtudel.
https://www.riigiteataja.ee/akt/13247210?leiaKehtiv
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Kriku »

Üks nüanss veel: mul isiklikult on Eestis vist kolm nimekaimu.

Aga kõik see delfiinikute kirbutsirkus ei lähe mulle vähimalgi määral korda ja soovitan akf-idel ka mitte sellesse süveneda.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kriku kirjutas:Aga kõik see delfiinikute kirbutsirkus ei lähe mulle vähimalgi määral korda ja soovitan akf-idel ka mitte sellesse süveneda.
Siin sul ei ole õigus - ja sel lihtsal põhjusel, et vaenlast tuleb tunda :twisted:

Et kui mingi skiso juba aastaid paneb telhvis ullu esinedes milneti nimel (ja millneti tuntud kasutajanimede all), siis on see igal juhul krd huvitav situatsioon ning mida rohkem me sellest teame, seda parem :|

Sestap leiangi ma selle teemaarenduse siin igal juhul olulise ja hariva 8)
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Z03 »

Inimesed ei anna endale aru, mida nad internetis teevad. Inimestele tundub, et internet ei ole "päris", vaid mingi kunstlikult loodud keskkond, aga tegelikult on ekraani taga ikkagi needsamad pärisinimesed.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Millest arvamus, et need Delfi anonüümkasutajad, kes kuritarvitavad siinseis tuntud kasutajanimesid, on tingimata kuskilt Peterburi (st vaenulikust) trollivabrikust pärit?

Kui sa Borja (toome ühe näite neist kuritarvitatud nimedest) oled mõne asutuse SKO-le kõvasti lisatööd tekitanud siin, et seda ei "tänata" taolisel viisil kuskil peldikuseinal sinu aliast diskrediteerides? Lihtsalt diskrediteerimine kui infosõja võte. Lihtsalt mõte.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Avatar »

Borja kirjutas:Sestap leiangi ma selle teemaarenduse siin igal juhul olulise ja hariva
Arvestades et tegutseja(d) on viitsinud ennast mingil määral kurssi viia persoonidega, siis on ka seesinane teema tänuväärne materjal tagasisidestuse saamiseks. Sa ju trollisid ja jälgisid ühe koha tegevust ise küll teraselt
Kapten Trumm kirjutas:Kui sa Borja (toome ühe näite neist kuritarvitatud nimedest) oled mõne asutuse SKO-le kõvasti lisatööd tekitanud siin.
Ausalt, ma jälgin teatava murelikusega, kuidas isamaalised foorumikaaslased enam ühele põllule vett viskamagi ei mahu. On seda hagu alla vaja ajada... Sellisel viisil infosõda nõuab ka aega ja viitsimist, millist ühel lisatöödega koormatud asutusel vast nii kergesti ei leidu...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Kriku »

Avatar kirjutas:Ausalt, ma jälgin teatava murelikusega, kuidas isamaalised foorumikaaslased enam ühele põllule vett viskamagi ei mahu.
Nõus :(

Mitte et see kuidagi teemasse puutuks.
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Milneti kasutajanimede trollimine mujal

Postitus Postitas Avatar »

Ma ei taha seda teemad avalikult väga pumbata, aga teisest küljest siin privaatselt pole järgnevat mõtet ka kirjutada. Jäi lihtsalt silma, et tegelikult on olemas mitmeid Stiilimeetria vabavaraprogramme. Leiab linke Viki inglise keelselt lehelt. Et kui kellelgi on huvi nendega jännata. Selleks peaks siis ilmselt olema mingi kogus libamateriali. Ja kui on kahtlusi/teooriaid, et postitaja on tuvastataval kujul kas siin foorumis või kusagil mujal sõna võtnud, siis võib kattuvuse leida...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist