Fallschirmjägergewehr 42

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mazz »

See relv jõudis ka 44. aastal siia, lugesin ise raamatust. Kalju veel kiitis seda takka, aga ütles et vene Maxim olla veel parem. Muidu mg 32 oli suht tavaline...
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

Küsin kohe siis mis trükisega tegu oli?
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mazz »

kalju pähklametsa " Eesti leegionääri päevik teiselt maailmasõja aegult" vms
Selles raamatus kõik 43-45. aastani kirjas. Eestima olmest sain ka väga hea ülevaate, ei kahetse raisatuid tunde selle raamatu taga!
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Kui oleks kaasfoorumlasel Drevingul aega veidi pikemalt kirjutada, siis võiks teha äkki üldse uue teema. Näiteks teema nimeks: Fallschirmjägerid ja Eesti.

Minu huviks on saksa langevarjuüksused II ilmasõjas, kahjuks infot nende üksuste Eestis tegutsemise kohta on enam kui vähe ja kui ongi, siis on allikad suht kahtlased ja vastuolulised.

FG laialdast kasutamist Eestis või üldse ka teistel rinnetel ei pea ma eriti usutavaks. Ja mida ühist on FG42-l ja Maximil???
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mazz »

Vena Maxim oli ikka kõige parem.... Raamatust lugesin et ka mõned üksikumad mg42 jõudid sõja lõpupoole Eestisse narva rindele vms.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Mazz kirjutas:Vena Maxim oli ikka kõige parem.... Raamatust lugesin et ka mõned üksikumad mg42 jõudid sõja lõpupoole Eestisse narva rindele vms.
Paluks teemat mitte risustada, kui isegi teema nime ei ole viitsinud läbi lugeda.

Siin on siiski juttu FG e. Fallschirmjägergewehr'ist, mitte MG 42'st.

Muu jutu pädevust ei hakka siin teemas kommenteerima ning ei soovita ka teistel :evil:
gans
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gans »

Meenub,et aastat 15 tagasi pakuti mulle just Saaremaal heas korras langevarjurikiivrit müüa.Tuleb tunnistada,et olin loll ja ei ostnud. Aga kus muud langevarjurikola liigub võiks ju ka Fg 42 liikuda.
Kasutaja avatar
siil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas siil »

paar aastat tagasi leidsime Narva jõe äärest kaitsekraavist sellise relva jäänuse......
igavesti eilne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas igavesti eilne »

Paar tänapäevast videoklippi tulistavast Fallschirmjägergewehrist. Teisel klipil on relva küljes kergekuulipilduja Solothurn padrunisalv. Vaatamiseks kliki kahel valgel taustal oleval pildikesel.
http://www.armietiro.it/edisport/armi/N ... enDocument
Kasutaja avatar
-=Mortyr=-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -=Mortyr=- »

soadf'il on õigus yks selline leiti Saaremal.

vbolla hangin pildid.
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Jõudis siis ka mulle kohale väikene inf siinmail liikunud jäägritest. Inimene,kes laipu pommiauku ajas võttis ära mõned EM - id.Kokku siis kolm,mis nüüd minu kätte on jõudnud ja päring numbrikombinatsiooni kohta ütleb,et tegemist Wittstocki õhujäägrite kooliga. Kahel puhul,kolmanda EM - i vastus pole veel laekunud.Eks suvel tuleb need pommiaugud,kuhu mehed maeti nagunii avada ja eks siis näeb,mis selgub. Ehk on ka mõni Fg kaasa visatud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist