Omapärased lood tänapäeva Vene sõjaväest

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
ants431
Liige
Postitusi: 729
Liitunud: 30 Jaan, 2007 21:54
Kontakt:

Re: Venemaa lennukikandja-võimekus

Postitus Postitas ants431 »

huvitun kirjutas:Vahest on olnud aga miskipeale vene blogosfääris värskelt liikvel uudis:

Kaks vene sõjaväelast läks 3,6 aastaks vangi raadioside komponentide varguse eest. Kuriteo ulatust hinnati 1,4 miljoni rubla suuruseks. Sellest teatas "Murmanski teataja". Sõjaväelased sulatasid varastatud materjalidest välja väärismetalli, mille müüsid 1,2 miljoni eest maha.

https://www.rosbalt.ru/russia/2018/12/16/1753388.html

PS: Isiklikult mulle tundub kahtlane kuriteo ametlik rahaline mõõde. Ei saa ju olla nii, et väljasulatatud metall on kallim kui asi ise? Või?
Venemal on se täiesti võimalik. Sõltub sellest
Mis hinnaga asjad arvel olid?
Mõtle mis on tankide hinnad Ukraina lähedal külapoes? :write:
Mis oli väärismetalli turu hind?
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Venemaa sõjaline võimekus ja armeereform(id)

Postitus Postitas hjl85 »

Sedasi siis trandporditakse rakette/pomme Venemaal
https://twitter.com/Julius_ALF/status/1 ... 2712627202
Keegi targem ehk oskab täpsustada millega tegemist
Viimati muutis hjl85, 25 Mär, 2019 14:00, muudetud 1 kord kokku.
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Omapärased lood tänapäeva Vene sõjaväest

Postitus Postitas Leo »

See paelusside nakkus tekkis sellest, et keegi toiduvalmistajatest oli haige. Ei usu, et CIA oleks nii nõrgalt esinenud ja ainult veerandsajale kadetile soolestiku parasiidi tekitanud.

Videos on ilmselt lennukipommid, näiteks FAB 250 ilma sütikuta tavalises transpordipakendis, kommentaariumi arvates sellisena ei ole plahvatusohtlikud, kuid peaks ikkagi transporditama liikluspolitsei või SP valvega. Juht on ilmselt juba vangis mingi sõjasaladuse avaldamise süüdistusega, kõige leebemalgi juhul töötu. Mehe paha tuju on arusaadav, arvad näiteks, et vead paberirulle, tegelt on mõni tonn trotüüli metallist ümbrises. Mõni lõhkemajanduse spetsialist võiks välja arvestada, kui suur on plahvatuse raadius, kui keegi pahalane suudaks 1 neist käkkidest plahvatama panna? IEDe tegemiseks jätkuks sealt materjali ilmselt 50 aastaks. EKJ pioneeripataljon ei lase aastaga ka nii palju trotüüli ära, kui seal veokis oli.
Manused
FAB250 aviation bomb.jpg
FAB250 aviation bomb.jpg (129.54 KiB) Vaadatud 14773 korda
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Omapärased lood tänapäeva Vene sõjaväest

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See paelusside nakkus tekkis sellest, et keegi toiduvalmistajatest oli haige
Paeluss ei levi eriti hästi inimeselt inimesele ja selle munad hävinevad kuumutamisega kiiresti.
Pigem võib probleem olla puudulikult kuumtöödeldud või toore liha/kala tarvitamine (ei hakka süvenema, mis sorti uss oli), mis oli nakatunud.
Seejuures kaladest kipuvad sellist asja tegema just mageveekalad ja toidus, mille kuumutamine on kahtlane (nt Eestis on teada, et kaladelt pärinev paeluss on levinud just Peipsi ääres, kus laialt suitsetamist kasutatakse).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
feuerwerk
Liige
Postitusi: 180
Liitunud: 05 Dets, 2014 13:32
Kontakt:

Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas feuerwerk »

Kas see käib ka siia rubriiki?

Peterburi sõjaväeakadeemias pandi miin plahvatama, hetkel 4 haavatut.
Взрыв в Петербурге
https://www.gazeta.ru/social/2019/04/02/12279895.shtml

Võib ka muidugi lihtsalt bardakk olla.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas Fucs »

Kas see käib ka siia rubriiki?
Tundub, et lihtsalt bardakk jälle.
14:45

Уточнение по поводу инцидента в военной академии — незадолго до ЧП там была обнаружена мина. Курсанты попытались перенести ее в безопасное место. Однако сделать это не удалось — устройство взорвалось. В результате была обрушена лестница со второго на третий этаж. Площадь обрушения составила два метра, пишут СМИ. Отмечается, что на месте ЧП работают 15 расчетов МЧС.


15:01

Как сообщает Рен-ТВ, в академии Можайского взорвалась противотанковая мина ТМ-57. Она хранилась на складе факультета и использовалась в качестве учебного пособия. Источник ТАСС в экстренных службах тем временем сообщает, что приоритетная причина взрыва — неосторожное обращение с боеприпасами.


15:11

Тем временем 78.ru, ссылаясь на собеседника в экстренных службах, сообщает об обнаружении в военной академии второго взрывного устройства.
Maakeeli siis (kirjaviis tõlkes muutmata):
14:45
...vahetult enne eriolukorda leiti/avastati akadeemias miin. Kursandid püüdsid seda viia ohutusse kohta, kuid see ei õnnestunud - miin lõhkes.... :shock:

15:01
..REN TV andmetel plahvatas tankitõrjemiin TM-57. Seda hoiti laos ja kasutati õppevahendina. :shock: :shock:

15:11
...78.ru teatel avastati akadeemiast veel üks lõhkeseadeldis.... :wall:

[tõlke lõpp]

No ilmselt on see "sõja-kosmose akadeemia" selliseid täiselujõus "õppevahendeid" neil seal täis ja ime, et kogu see akadeemia pole siiani vastu taevast lennanud.
* Kummaline, et kui see töötav tankimiin oli õppevahend, et midamoodi peab siis aru saama lausungist, et "vahetult enne eriolukorda avastati akadeemias miin" ja, et "Kursandid püüdsid seda viia ohutusse kohta" :scratch:


EDIT

Einoh, seal tuleb aga uut vastuolulist infi aina juurde
15:33

Как сообщили в Минобороны России, в академии Можайского сегодня взорвался «неустановленный безоболочный предмет». Инцидент произошел в 13.30 в одном из служебных помещений административного здания, уточнили в ведомстве. Там отметили, что три человека получили ранения — им уже оказали медицинскую помощь.
Et siis "VF KAMIN teatas, et akadeemias lõhkes "mittetuvastatud kestata/korpuseta ese" "...

Seal on ennegi hulle olnud ja mitte väga ammu
https://www.bbc.com/russian/news-43626316


EDIT 2

Järgmine versioon....
15:50

Тем временем «Фонтанка» публикует еще одну версию произошедшего. По данным издания, днем 2 апреля под лестницой одного из корпусов академии Можайского было обнаружено самодельное взрывное устройство. Руководство учреждения объявило эвакуацию и вызвало экстренные службы. Когда прибывшие на место саперы для обезвреживания накрыли устройство бронежилетами, оно сдетонировало.

В состоянии средней степени тяжести военных госпитализировали в медицинскую академию им. Кирова. Еще одна пострадавшая — преподаватель академии. Она получила ранения осколками.
ehk, et "akadeemia ühe trepi alt avastati isetehtud lõhkeseade. Akadeemia juhtkond kuulutas välja evakuatsiooni ja kutsus kohale eriteenistused. Kohale saabunud sapöörid katsid lõhkeseadeldise soomusvestidega ja see lendas õhku..."

Et ootame siis parem ikkagi ära mõne ametliku teate, et mis seal kõige lõpuks siis tegelikult oli.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Omapärased lood tänapäeva Vene sõjaväest

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

https://www.youtube.com/watch?v=TRvFRpmGgWE
Sellised lõbusad juhtumised Vene kroonus.
Algab esimene videolõik sellest,et keegi tolvan istub tankitornis ja kukub seda keerutama.
Noh,teistel meestel natuke lõbus,kui see toru nende poole suunab.Õnneks viimasel momendil,kui see pauk käib toru natuke muudab nurka ning laks läheb taevasse aga õhusurve lõõb ikkagi autos olevad ajateenijad pikali.
Meenub mulle kroonus etteloetud õnnetuste ülevaade,mida mingi aeg hommikusel rivistusel igapäevaselt tehti.
Oli vist aasta 1986,siis samasugused tolvanid mängisid selle nelja toruga õhutõrjemasina peal,mida kutsuti vist Šhilkaks.Aga selle erinevusega,et torud jäidki horisontaaali,kui tornist keegi pulli pärast päästikule vajutas.Tulemuseks oli paar laipa,Urali tagakastis istunud meeste hulgast,kes samasugusele kaugusele masina oli parkinud,nagu selle video alguses.
Nende meestele võib aga ütelda,et on sündinud õnnesärgis,kui see tornikeerutaja oleks natuke varem nupule vajutanud,siis mehi oleks jupikaupa kokku kogutud.Nüüd vist said aga vaid korraliku ehmatuse osaliseks.
See "ujuv" tank ka samal videol.
Veel mulle meeldib seltskond neegritest palgasõdurite näol,kes vene keelest kroonus olles on õppinud ära korraliku bljaäti ja nahhui:)Klassika on veel "kalalkäik",mingid tsiviilid on telefoni saanud momendi nende kalalkäigul,kus kohaliku väeosa sõdurid teevad ka lõbusõitu.Aga mitte paadiga,vaid BTR on sõiduvahendiks.
Lõpus aga proovitakse seda Msta-S pidama saada,mis allamäge on veerema asunud.
Kõvad poisid proovivad alguses seda lihaste abil seisatada,siis aga hakkavad prusse lintide alla loopima.Mis tekitab mul küsimuse,miks keegi torni ei roni ja sealt seda parajalt rasket masinat seisatada ei taha.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Omapärased lood tänapäeva Vene sõjaväest

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kuna ise toitlustusega ise tegelen,siis paelussi kõige parem kanditaat on vähese kuumtöötlusega kala sõõmine.Isegi suitsetatud kalas võivad elus olla paelussi jupid,mis inimkehas aktiveeruvad.
Teine asi on see,kuidas üldse sanitaarnõuetesse seal suhtuti.Näiteks Eestis nõutakse,et toores liha ja kala oleks eraldi külmetustes,eraldi piimatoodetest ja aed-ja köögiviljast.
Kui ikka käsi ei pese ja sobrad näiteks kalas ning kahmad samas hiljem salatimaterjalide järele(ilma neid pesemata),siis on suur võimalus,et kokatädi käsi on lihtsalt vahelüli,kust paelussi munad edasi salatisse siirdusid.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Omapärased lood tänapäeva Vene sõjaväest

Postitus Postitas Kriku »

See noor kutt, kellel igast asjad kadunud olid, see oli nagu kujunemisjärgus Svejk :)
ants431
Liige
Postitusi: 729
Liitunud: 30 Jaan, 2007 21:54
Kontakt:

Re: Omapärased lood tänapäeva Vene sõjaväest

Postitus Postitas ants431 »

kaugeltuuriv kirjutas:Kuna ise toitlustusega ise tegelen,siis paelussi kõige parem kanditaat on vähese kuumtöötlusega kala sõõmine.Isegi suitsetatud kalas võivad elus olla paelussi jupid,mis inimkehas aktiveeruvad.
Teine asi on see,kuidas üldse sanitaarnõuetesse seal suhtuti.Näiteks Eestis nõutakse,et toores liha ja kala oleks eraldi külmetustes,eraldi piimatoodetest ja aed-ja köögiviljast.
Kui ikka käsi ei pese ja sobrad näiteks kalas ning kahmad samas hiljem salatimaterjalide järele(ilma neid pesemata),siis on suur võimalus,et kokatädi käsi on lihtsalt vahelüli,kust paelussi munad edasi salatisse siirdusid.
Kala sees ei ole paelussi munad vaid vastsed, rahvakeeli tangud.
Peipsi kalurid arnastasid süüa toorest kala ja enamusel on siis paeluss kõhus kes eraldavad lülisid koos hulga munadega. Situvad üle paadi serva järve ja lollid kalad neelavad munad alla millest areneb vastne kes peatub kala lihas või marjas ja jääb ootama toore kala sööjat. Nõuti kaluritelt, et nad järve ei situks. Kas see õnnestus, ei tea. Kui inimene neelab alla paelussi muna siis areneb munast samuti vastne ehk tang, mitte paeluss .See võib olla elule ohtlikum kui uss ise. Paelussi liike on sadu erinevaid. Kõik inimesi ei nakata.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Omapärased lood tänapäeva Vene sõjaväest

Postitus Postitas Svejk »

Kriku kirjutas:See noor kutt, kellel igast asjad kadunud olid, see oli nagu kujunemisjärgus Svejk :)
"...kus on mu hüdropump ja tuletõrjekiiver..." 8)
Teatan tagasihoidlikult, et pole kunagi üheksateistaastaselt väljanäinud nagu neliteist ja pool ja programmistiks pole ka kunagi õppinud! :)

P.S.
Vene armeest õnnestus kaa kõrvale viilida! :D
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Omapärased lood tänapäeva Vene sõjaväest

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

See videos ka hea show sellest,kuidas üks lasketiirus paneb sihikul kauguse paika aga rohkemaks mõistust ei ole,et peale selle tuleks sihik uuesti tagasi lükata.
Seero küll küsib,et kas on mugav lasta ja kas sihikut ta näeb aga rohkemaks,kui käte liigutamiseks enam mõistust mehel ei ole,mistõttu ma kahtlen mehe sõnades,et on juba 7 kuud teeninud.Võimalik,et selle 7 kuu jooksul ei ole ta püssi enne näinudki aga aga see oleks siis ikka väga uskumatu lugu.
ants431
Liige
Postitusi: 729
Liitunud: 30 Jaan, 2007 21:54
Kontakt:

Re: Omapärased lood tänapäeva Vene sõjaväest

Postitus Postitas ants431 »

kaugeltuuriv kirjutas:See videos ka hea show sellest,kuidas üks lasketiirus paneb sihikul kauguse paika aga rohkemaks mõistust ei ole,et peale selle tuleks sihik uuesti tagasi lükata.
Seero küll küsib,et kas on mugav lasta ja kas sihikut ta näeb aga rohkemaks,kui käte liigutamiseks enam mõistust mehel ei ole,mistõttu ma kahtlen mehe sõnades,et on juba 7 kuud teeninud.Võimalik,et selle 7 kuu jooksul ei ole ta püssi enne näinudki aga aga see oleks siis ikka väga uskumatu lugu.
Miks uskumatu lugu? Kui mina olin vene kroonus sain püssi katsuda kah ainult 1 kord. Sattusin kartsa ja saadeti koos valvuriga kolhoosi midagi varuma. Puhkasime metsa servas ja uurisin valvuri relva. Proovis ka täägivõitlust ühe kasega, Tääk läks kõveraks. Painutas uuesti õigeks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist