kaevamine

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Suletud
rebasekutsikas

kaevamine

Postitus Postitas rebasekutsikas »

mida arvate sellest, et II maailmasõjas hukkunute haudu ja lahingupaiku käiakse rüüstamas ja sealt leitud kraami välismaale maha müüakse?
-=Grenadier=-
Liige
Postitusi: 433
Liitunud: 15 Veebr, 2004 20:55
Kontakt:

Postitus Postitas -=Grenadier=- »

minu arvates on haudade rüüstamine rõve aga niisama sinimägedes tuhnimise vastu pole mul midagi...kuigi seal on ka 99% tõenäousus mingi laiba otsa komistada...ja müümise kohta nii palju, et võiks selle väikse vidina endale hoida (olgu see siis märk, MG või kiiver)...aga ega eestlased vist ei olegi need edasimüüjad...see on ikka venelaste ja selliste sitapeade amet!
riburabu
Liige
Postitusi: 56
Liitunud: 16 Veebr, 2004 13:15
Asukoht: viimsi
Kontakt:

Postitus Postitas riburabu »

kuule -=grenadier=-
pane siia vastava video link ka! :)
Kasutaja avatar
istorik
Liige
Postitusi: 1042
Liitunud: 02 Mär, 2004 17:36
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Hauarüüstajad

Postitus Postitas istorik »

Minu lööks küll sellised raisad, kes surnutele rahu ei anna, kõik maha!
Tore, et Ida- Virumaal on ka selliseid selle, kes peaaegu nii tegutsevadki. Maha vist pole nad küll kedagi löönud aga kõva koslepi on mõnigi hauaröövel saanud! Sedunovi Igor (see, kes tanki Kurtna järvest välja tõmbas) pidavat olema üks karmima käega karistajatest? Ja õieti teebki!
Istorik
UnterKroon
Liige
Postitusi: 220
Liitunud: 15 Veebr, 2004 21:15
Asukoht: Dorpat/Estland
Kontakt:

Postitus Postitas UnterKroon »

Hauarüüstamine on väga rõve asi. Kui ma peaksin mingile rüüstajale peale sattuma siis lööksin küll hambad sisse. Õnneks eestis seda nii palju ei tehta kui Venemaal. Seal on pooled asjad haudadest võetud.
UnterKroon
Liige
Postitusi: 220
Liitunud: 15 Veebr, 2004 21:15
Asukoht: Dorpat/Estland
Kontakt:

Postitus Postitas UnterKroon »

Siin on üks video, kus venelased hauda rüüstavad. Sealt välja tulevad asjad on iseenesest muidugi head aga jah...
http://www.kolonianet.pl/miczel/ru/xss.avi
Jüri

Postitus Postitas Jüri »

Kas teate, et Valgevenes on juba ligi 10 aastat olemas väeosa nimega "üksik otsingupataljon" (vene k: ... Otdelnõi spetsialnõi poiskovõi bataljon)? Ma ei tea, kui korralikult seal need väljakaevamised riigi kontrolli all käivad, ent vähemalt ei ole seal jäetud asju saatuse (=hauarüüstajate) hooleks nagu meil. Selle poolest ma Lukašenkat isegi austan...

Meie kaitseväe juhid käivad ainult aeg-ajalt mälestussambaid avamas, kaugemale nende austus ajaloo vastu eriti ei küüni.
OveT.
Liige
Postitusi: 2610
Liitunud: 22 Jaan, 2004 13:22
Kontakt:

kaevajatest

Postitus Postitas OveT. »

Mida siis nimetada hauarüüstamiseks ja keda hauarüüstajateks? Kas Saksa Sõjahaudade Hoolde Liit ja muud nn. ametlikud kaevurid on hauarüüstajad ja laibarüvetajad? Kaevavad nad ju raha eest välja sadu inimjäänuseid. Kas see tanki järvest väljatõmmmanud venelane ei ole samamoodi hauarüüstaja? Kas tank oleks välja tõmbamata jäetud, kui laibad sees oleks olnud?
Kaevamine on huvitav ja asjalik tegevus. Mujal ilmas tegelevad sellega MILJONID inimesed. See on meeletult arenev hobi. Kõik sõltub inimeste eetilisest tasemest ja muidugi ka seaduste piiridesse jäämisest.
Loodan, et kaevajad suudavad palju esemeid päästa hävinemisest.
Mis puutub välismaale müümist, siis kollektsioneerimine ei tunne piire. Väga edukalt võite kõik osta Läänest suvalisi Saksa esemeid.
Eestis ei näe te sellistest undki. Ei saa siin keegi II MS väljadel kaevates rikkaks.
Viimati muutis OveT., 28 Jaan, 2005 17:11, muudetud 1 kord kokku.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

noh, herr "raudristi" signatuur laseb arvata, mis masti mehega tegemist...
OveT.
Liige
Postitusi: 2610
Liitunud: 22 Jaan, 2004 13:22
Kontakt:

Tere külaline!

Postitus Postitas OveT. »

Ehk valgustad mind ennastki, mis masti mind määrad?
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Pahandus
Liige
Postitusi: 122
Liitunud: 16 Veebr, 2004 21:46
Asukoht: Lääne-Virumaa
Kontakt:

Postitus Postitas Pahandus »

Mehed kas kisub kakluseks, seda küll vaja ei ole
Estland
Uudistaja
Postitusi: 25
Liitunud: 30 Apr, 2004 7:41
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Estland »

Rahu

Siin on vist "kogujate " kirg jälle üle pea laineid löömas. Ma vahest tutvustaks teile ka asja tegelikku tuuma, sest ma loodan, et keegi teist ei ole 10 aastat vana ega tee selliseid asju lihtsalt fani pärast.

PS! Mina isiklikult ei ole "koguja" niisiis arvestge sellega.

Asja puhul ei ole tähtis kes otsis ja kes leidis. Avalikke rahulaid ei tohiks kaevata - seda küll (nojah kindlasti on Toilasse maetud maha nii mõnigi auraha!). Kuid muudes kohtades leitud ja otsitud asjad peaks salvestama digis. Saage aru äri-äriks, kuid ajalugu vajab tõepäraseid andmeid. Alati tuleks fikseerida kuidas, kus jne asi leiti. Ei ole tähtis kes, kuid kaevamine peaks olema asjatundlik. Kui keegi tahab anonüümseks jääda, siis probleemi ei ole. Tähtis on asjadega seotud info salvestada. Asja (ka edasimüüdud asjade kohta) võib kasvõi 50-neks aastaks jätta enda teada, kuid PALUN SALVESTAGE ASJAD ÄRA DIGIS. Ning kui keegi leiab mingeid jäänuseid inimestest (neid on aga kusagil Sinimägede kandis päris võimatu kaevates mitte leida), siis palun teatage kasvõi mulle - ma jätan asja anonüümseks ning tegelen vene ja saksa ametlike võimudega ise. Informatsioon asjade kohta on tuhandeid kordi väärtuslikum asjadest enestest - kuigi paljudele võib see tunduda vastupidisena. Ning veel lisaks - kui keegi on saksa fänn (ma oma suhtumist siinkohal ei ütle - uurige ise, kes tahab) siis pidagu meeles, et sõda lõppes ammu ning ajalugu on inimkonna ühine pärand. Selleks, et saada aimu toimunud sündustest on vaja teada mõlemat poolt.

PS! Meie ühine eesmärk oleks see, et Sinimägedel ei vedeleks maas nimetuid inimluid!
sturmkommando
Liige
Postitusi: 371
Liitunud: 16 Veebr, 2004 15:30
Asukoht: siin-seal
Kontakt:

täitsa õige

Postitus Postitas sturmkommando »

estlandi jutul on jumet. eks see asi on iga inimese sisetundel põhinev - kas kaevata või mitte.
ma võtaks sõna vähe teisel teemal. olles nii 14 aastat sõjanduse huviline.. mõningaid tähelepanekuid:

mis üleüldse toimub?
nimelt eesti vabariigi suhtumine: oleks aeg juba midagi ette võtta. või oodatakse veel 20 aastat kuni kõik asjassepuutuvad inimesed on kadunud ning aeg "uuteks tõlgendusteks"? ;) ... jaanalinnu taktika.
loomulikult saan aru, et tahetekse hoida võimalikult neutraalset hoiakut, jumalapärast, ons siis vaja neid komisjone jms tegelasi siia surkima? ega leo ka asja ei parandanud - bushman ise helistas hr kallasele uurimaks, et mehed - mis teil seal pärnus toimub!
asi on nadi. valitsus võiks mingigi seisukoha kujundada. loomulikult kardeti ka EU sanktsioone. või õigemini enne liitu astumist võimalikke sanktsioone. minu arvates sai eesti jaoks II ms alles nüüd, euroopa liitu astudes läbi, kuigi seda liitu ma ei poolda. kas nüüd varsti on wh ja ss'i sümboolika meilgi ametlikult keelatud? või mein kampf. ajalugu pole menüü kust võib endale meelepärast valida. ning mis toimub tegelikult nn "mustade arheoloogide" turul? see on täielik košmaar. osta endale granaat ja pauguta aga. võiks mingi süsteem olla, kui kogud militaar-kama, saad litsensi vms. üksikuid lube on antud, kuid üleüldiselt valitseb kaos. küsige kasvõi politseist - kuidas on korraldatud mittetöökorras olevate tulirelvade müük või kas on relvaseaduses midagi selle kohta. null. uurisin teemat, kirjas oli et mittetöökorras tulirelvade ostu-müügi korra kinnitab siseminister - saatsin sinna teabepäringu. saadeti politseisse.. sealt tuli vastus: antud küsimusega tegeleb siseministeerium.. :shock:
ma ei hakka siin pikemalt rääkimagi.

ning näiteks see rebase ümbermatmine metsakalmistule. täielik ooper. valitsus eraldas raha et "kangelane" ümber matta - ligi poolsada tuhat krooni ning ühtgi esindajat kohale ei läinud. (http://www.ce-review.org/99/2/amber2.html) see iseenesest juba näitab midagi.
samas miks siis kaitseväe õppejõud sellel saksa ja eesti teemal IIms nii pikalt peatuvad? mingi sümpaatia seal ikkagi on. ning see kaitseliidu saksa kiivrite kandmise maania.
aeg oleks lõpetada vahe tegemine: sina olid sel poolel, sina sellel..
ellujääjad on võitjad. vähemalt minu arvates. ning tuleks lõpetada see heroiseerimine.
Külaline

Re: täitsa õige

Postitus Postitas Külaline »

sturmkommando kirjutas:nimelt eesti vabariigi suhtumine: oleks aeg juba midagi ette võtta. või oodatakse veel 20 aastat kuni kõik asjassepuutuvad inimesed on kadunud ning aeg "uuteks tõlgendusteks"? ;) ... jaanalinnu taktika.
loomulikult saan aru, et tahetekse hoida võimalikult neutraalset hoiakut, .
See meie riiklik neutraliteedipoliitika ajab lausa marru... Ma ei mõtle siin ainult igasugu tegemata/ütlematajätmisi, vaid üldist suhtumist isamaasse. Kõik need integratsiooni- ja muud programmid, mis lõhustavad eestlust ja rahvuslust, on kahjulikud meile kui rahvusriigile. Keegi peaks maailmale selge häälega ütlema, et jah, meil on muulasi diskrimineerivad seadused, jah, meil on põlisrahvas eelisõigustega, aga seda kõike seetõttu, et meid on ainult üks miljon ja me peame enda rahvusriigi/-kultuuri säilitamiseks kasutama drakoonilisi ja võib-olla kohati ebaõiglastena näivaid meetmeid.

Ja vabandust, et poliitika mängu tõin...
UnterKroon
Liige
Postitusi: 220
Liitunud: 15 Veebr, 2004 21:15
Asukoht: Dorpat/Estland
Kontakt:

Postitus Postitas UnterKroon »

Minu poolt samuti vabandust et poliitika jälle mängu tuleb aga ma ei saa seda ütlemata jätta. Mind vihastab see, et terve Eesti on kommunistide ausambaid ja muid märke täis, aga kui taotletakse luba püstitada üks ausammas saksa poolel võitlejatele on kohe paanika majas. Nii ikka asi ei tohiks olla. Jah võibolla tõesti oli see Pärnusse kavandatud ausambal kohatu nimi et vaba Euroopa eest jne... aga öeldi ju televisiooniski välja et kardetakse Venemaa vastukaja. See on ju pugemine
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist