REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kuidagi nagu töllmokad oleme koos siin Eestis.
Just.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
muhgel
Liige
Postitusi: 155
Liitunud: 11 Juul, 2008 10:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas muhgel »

Borja kirjutas:
Borja kirjutas: -- dr JOLLER on järjest rohkem ja rohkem pildil.. siit tekkis mul küsimus - kui POPOV on TA "hädaolukorra med.juht" ja VARBLANE on TA "kriisistaabi med.juht" - siis kesmis "juht" on JOLLER :roll:
..välja mõtlesin vist - JOLLER on TA "hädaolulorra informatsioonijuht // propagandapealik // koolitusjuht" - valige ise, missteile rohkem meeldib :P
mõni aeg tagasi oli pildis ka TA kriisistaabi juht Ragnar Vaiknemets :dont_know:
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

kuido20 kirjutas:Kuidagi nagu töllmokad oleme koos siin Eestis.
..täiesti nõus - aga küllap see "uputatakse" koroonajärgsesse eduraportöörlusse :mrgreen:

Ning muuseas - lõpetage see Trummi kallal norimine selle "sõjaolukorra" üle - tal on täiesti õigus.

Jahh - meil ongi sõjaolukord.
Ja variant, kus mingi ametnikuvorst raporteerib, et ta "täitis tublilt palehigis kõik paberid" aga nääd kurrjamid lõid kaitsevarustuse laadungi ikka üle // tema pole süüdi" - sellise õpitud abituse poputamisega me seda hiina süüfilist oma majandusega küll üle ei ela :lol: :lol:

Pandeemiaolukord nõuab tugevaid liidreid // tulemuslikke tegijaid - ning JOKK-stiilis "õigustustele" siin kohta ei ole.

Ja nii lihtne see kõik ongi.
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 02 Apr, 2020 10:03, muudetud 1 kord kokku.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ghostship
Liige
Postitusi: 365
Liitunud: 02 Jaan, 2020 1:13
Asukoht: Kraken
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Ghostship »

Kas seda TA statistikatsirkust võib juba kritiseerida või on veel liiga vara.
Kuidagi väga segane on lugu nende numbritega.
hannesK
Liige
Postitusi: 358
Liitunud: 12 Veebr, 2020 12:50
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas hannesK »

Los Angeles sõitis vedurijuhil katus ära ja meelga aja veduri rööbastel maha. Üritas enda sõnul jõuda lähedal asunud haigla laeva USNS Mercyni,et inimestele näidata mis leavel tegelikutl toimub :D Video https://twitter.com/MikeRogersTV/status ... 2100334592


Ameeria mereväel on aga jama majas kahel tuumalennukikandjal on koroonaviirus lamutamas.
USS Theodore Rooseveltil on 97 kinnitatud juhtumid testitud on 1000 meest. Nädalavahetusel oli laeval ainult 3 juhtumit olukord on kiiresti halvenemas. Võib arvata et 1/3 on haiged aga seda näitab lähiaeg. Merevägi juba ütles,et edaspidi ütlevad ainult terve mereväe peale olevaid haigeid mitte eraldi iga laeva kohta.
Kui eile veel mereväe juhataja keeldus USS Theodore Rooseveltilt mehi massiliselt evakueerimast siis tänase seisuga evakueeritakse ca 2700. 1000 on juba Guamis karantiinis. Guam lubas maale karantiini ainult neid kelle test on negatiivne ja palaviku ei ole. Neil on enda koroona puhnaguga käed tööd täis. Laevale jäetakse 1000 liikmeline meeskond,et reaktori ja laeva eest hooltkanda. Laeva
Kapten soovis laevale jätta ainult 500 meest

USS Ronald Reagani peal on samuti mõningad kinnitatud koroona juhtumid aga rohkeminfot ei ole praegu.
https://www.washingtonpost.com/national ... story.html
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Toon näite oma mikrokoguse kohta. Kui ma olin mitmesse kohta juba viljatult helistanud ja mailinud, siis ühel hetkel taipasin, et see ei aita, teatati, kõik laovarud olid mitmekordselt broneeritud. Aga kaitsevahendeid on hädavajalikele inimestele tingimata vaja, nad peavad töötama iga hinnaga! Keegi mind ei aita. Kasutasin siis isilikke sidemeid, õngitsesin välja vajaliku info, kus poodides võib veel midagi olla, sõitsin need ise, sularahapakk taskus, läbi, ostsin kõik saadava ära. Võibolla ma ostsin ka ära kellegi broneeritud asjad, aga see mind eriti ei huvitanud, sest maksab tulemus. Oma meeste töös hoidmise eest vastutan mina. Tulemuseks on, et mul on võõrastega kokku puutuvatele anda korralikud aerosoolfiltritega (reaalset kaitset pakkuvad) maskid ja korralikud (25 eur paar) kaitseprillid, kindad ja natuke ühekordseid kaitseriideid, millest paljudes kohtades nähakse und. Ja kogu lugu.

Kolleegid, kes ootasid passiivselt ja ühinesid "riigi ühishankega", ootavad siiamaani vist seda müütilist Hiina lennukit ja neil pole enamasti midagi. Vot see ongi initsiatiiv. Praegu ajavad kõik kaitsevahendite müüjad "mõmm-mõmm" stiilis juttu, et JÄRSKU järgmine nädal midagi tuleb....
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Postitusi: 1897
Liitunud: 17 Aug, 2014 15:32
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas loomake »

kuido20 kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:Aga siin takkajärgi endale õlale patsutada, kui isegi TA ei suutnud korraldada tellimuse olemasolu vastavust, vaid piirdus mingite fotodega, on NÕRK sooritus.
Seda, et kaitsevahendeid massiliselt rohkem vaja läheb oli kindlasti teada juba Itaalia sündmustest saati.
Eriolukord on meil juba 3 nädalat. Kitleid iseseisvalt veel õmmelda ei suudeta.
Kuidagi nagu töllmokad oleme koos siin Eestis.
Siit teemast ka läbi käinud. bürokraatia ja sertide taga kinni.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Troll »

Viimane ööpäev oli väga hull, suri tervelt 6 (!) inimest! Ajavahemikul 1. aprill kell 7 kuni 2. aprill kell 7 laekus Eestis 1372 koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust, millest kuus protsenti ehk 79 analüüsi osutusid positiivseteks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (30), Harjumaal (25), Pärnumaal (6), Ida-Virumaal (5) ja Viljandimaal (5).

Eestis on kokku tehtud 15 725 testi, nendest 858 ehk 5% on olnud positiivsed.

Täna hommikuse, 2. aprill seisuga, vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 85 patsienti, 16 inimest on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 45 inimest ning surnud 11, neist 10 haiglates ja üks hooldekodus.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Z03 »

Borja kirjutas:Pandeemiaolukord nõuab tugevaid liidreid // tulemuslikke tegijaid - ning JOKK-stiilis "õigustustele" siin kohta ei ole. Ja nii lihtne see kõik ongi.
Täitsa nõus. Ja nii ongi.
Poti soldat
Liige
Postitusi: 1716
Liitunud: 02 Dets, 2012 12:44
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Poti soldat »

Borja kirjutas:
Mure perearstidega

Esmaspäeval kurtis Narva linnapea Aleksei Jevgrafov ka murest kohalike perearstidega. „Minu murekoht Narvas on testimine. Proove ei võeta piisavalt,” märkis Narva linnapea Aleksei Jevgrafov Delfile. Jevgrafovi hinnangul ei tegele kohalikud perearstid probleemiga piisavalt ega anna inimestele proovide andmiseks saatekirju.
Kuna mure oli selleks ajaks jõudnud ka Tallinnasse, otsustati, et Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige Karmen Joller teeb Ida-Virumaale agitatsioonidessandi. Kiirkorras lepiti kokku kohtumised Sillamäe, Kohtla-Järve ja Narva perearstide ning kohalike omavalitsuste esindajate/linnapeadega. Nendel, kes kohale tulla ei saanud, võimaldati osaleda Skype’i kaudu.
Sillamäel saadi kokku spordikeskuses, kõik said istuda üksteisest piisavas kauguses. Kohtla-Järve perearstidega kohtus Joller Ida-Viru keskhaiglas, ent Skype’i teel. Kaugelt osalemise võimalust kasutati, kuid tuldi ka kohale.
Narva perearstid kohtumisele ei tulnud, viidates, et praegu, viiruse leviku ajal on see liiga ohtlik. Kuid nad ei võtnud kinni ka võimalusest Skype’i abil suhelda. Arvatakse, et siin pole probleem arstide tahtmatuses kokku saada, vaid Narva linnavõimu ja kohalike perearstide vahelt on läbi jooksnud must kass. Kohtumise oli nimelt organiseerinud Narva linnavõim.
„Kui kahes kohas toimub kohtumine perearstidega ja ühes ei toimu, siis tuleb küsida, miks ei toimu? Kas linnal pole sidet oma perearstidega?” kritiseeris opositsioonilise Meie Narva juht Katri Raik. „See polnud ju kontrollreid, sooviti aidata ja toetada. Nüüdseks on kahjuks selge, et Narva suhteline eraldatus ülejäänud Eestist ei päästnud teda,” nentis Raik, viidates Narvas äsja avastatud esimesele koroonajuhtumile.
Andrei Antonov kinnitas, et probleeme linnavõimu ja kohalike perearstide vahel pole. „Meie täidame peaminister Jüri Ratase korraldusi: ei mingeid suuri kogunemisi,” põhjendas Antonov.
Karmen Joller möönis, et kuigi oli kokku lepitud kolm kohtumist – Narvas, Sillamäel ja Kohtla-Järvel –, siis peeti ametlikud kohtumised vaid kahes viimases kohas. „Sillamäel ja Kohtla-Järvel toimunud kokkusaamine olid väga meeleolukad ja südamlikud, väga palju esitati küsimusi,” ütles Joller.
Samal ajal tõdes ka Joller, et ruum, kus kohtumine Narva perearstide ja linnavõimuga pidanuks toimuma, olnuks üle 30 inimese jaoks liiga väike. Teisalt olevat Jollerile põhjendatud, et kohtumisest etteteatamise aeg oli liiga lühike. „Aga see ei päde. Kuidas siis teised said ja nemad ei saanud. Igal juhul üritan reedel Narva perearstidega eraldi Skype’i teel suhelda,” ütles Joller.
„Polnud võimalik kõigi 38 perearsti jaoks Skype’i teel kohtumist organiseerida. See võimalus pakuti meile välja alles esmaspäeva lõuna ajal. Alul sooviti ju nendega kohtuda otse,” põhjendas Antonov.
-- dr JOLLER on järjest rohkem ja rohkem pildil.. siit tekkis mul küsimus - kui POPOV on TA "hädaolukorra med.juht" ja VARBLANE on TA "kriisistaabi med.juht" - siis kesmis "juht" on JOLLER :roll:
Selle artikli põhjal tekib üleüldse mulje et meie kriisijuhtimine hetkel perearstideni ei ulatu. Kas see MTÜ Eesti Perearstide Selts on ametlikult määratud mingiks vahelüliks või tegutsevad omal algatusel? Mingi Jolleri "agitatsioonidessant", WTF?!?! Jääb täiesti arusaamatuks kas see oli Perearstide Seltsi omaalgatuslik õhuvõngutamine või tulenes kuskilt meie väga udusest kriisijuhtimise käsuahelast? Kui perearstid mõnes Eesti nurgas ei jaga matsu mida nad siin pandeemia olukorras täpselt tegema peaks, siis kelle vastutus on organiseerida et see probleem laheneb ja võimalikult kiirelt? Vaja on selgeid käsuahelaid ja vastutusalasid, mitte et iga tsunft tegeleb oma nurgas isetegevusega.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Siin kirjutati nüüd kahest täiesti erinevast asjast läbisegi.

Esiteks, hankemenetlus. Trumm võib sularahapakiga mööda linna ringi sõita, riigi esndaja riigi rahaga mitte. Jah, muidugi peaks olema ette nähtud lihtsustatud menetlused hädaolukorra puhuks ja võimalik et ongi (see pole minu ala, ei tea) - aga mingite fikseeritud reeglite järgi peab riigi raha kulutamine ka siis toimuma (muudest SA tegevustest rääkimata). Muidu on hullemal juhul tulemuseks Ungern-Sternbergi nn. diviis (tema vihkas südamest igasugu paberitööd staapides).

Teiseks, kauba füüsiline kontrollimine. Sellel pole eelnevaga erilist seost. See on igati seaduslik ja normaalne tegevus igal tasandil.

Kui nüüd veel korraks nende aferisti poolt pakutud maskide juurde juurde tagasi pöörduda, siis minu arust puudub praegu kindlus, et neid üldse olemas oligi.

Palun nüüd teema juurde tagasi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Esiteks, hankemenetlus. Trumm võib sularahapakiga mööda linna ringi sõita, riigi esndaja riigi rahaga mitte. Jah, muidugi peaks olema ette nähtud lihtsustatud menetlused hädaolukorra puhuks ja võimalik et ongi (see pole minu ala, ei tea) - aga mingite fikseeritud reeglite järgi peab riigi raha kulutamine ka siis toimuma (muudest SA tegevustest rääkimata). Muidu on hullemal juhul tulemuseks Ungern-Sternbergi nn. diviis (tema vihkas südamest igasugu paberitööd staapides).
Siin teemas eespool oli info selle kohta, kuidas ja mis võtetega oli Mossad kokku ostnud teste üle maailma. Vaevalt nad seda e-maili teel tegid. Just taoliste, piiripealsete võtetega.

https://www.google.ee/search?q=mossad%2 ... 5815633086

Väidetav Netanyahu kommentaar: Israel ‘utilising all the state’s capabilities … including Mossad’, says Netanyahu’s office
Viimati muutis Kapten Trumm, 02 Apr, 2020 10:22, muudetud 2 korda kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19200
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas ruger »

Rootsis võib aprillikuu lõpuks nakatunud olla ca 50% elanikest.
By the end of the month, around half of the Swedish population could be infected with the coronavirus, according to mathematician, Professor Tom Britton at Stockholm University.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.a ... el=7443833

Täna meile lõuna ajal saabuva lennuki peal olev kaitsevarustus(maskid) on mis klassiga? FFP2 või FFP3 või N100/P100? Eks seda näitab muidugi saadetisest toimuv video aga palju eelnevalt teada on? Kui pikaks ajaks sellest varust jätkub? 1-2 kuud?
Viimati muutis ruger, 02 Apr, 2020 10:29, muudetud 3 korda kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas:Siin teemas eespool oli info selle kohta, kuidas ja mis võtetega oli Mossad kokku ostnud teste üle maailma. Vaevalt nad seda e-maili teel tegid. Just taoliste, piiripealsete võtetega.
Ja kindlasti ongi Mossadil selle kohta oma sisemised reeglid ning aruandlus, kuidas niisuguseid asju tehakse. Vastasel juhul oleks Mossad korruptantide paradiis.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Troll kirjutas:Viimane ööpäev oli väga hull, suri tervelt 6 (!) inimest! Ajavahemikul 1. aprill kell 7 kuni 2. aprill kell 7 laekus Eestis 1372 koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust, millest kuus protsenti ehk 79 analüüsi osutusid positiivseteks.
Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (30), Harjumaal (25), Pärnumaal (6), Ida-Virumaal (5) ja Viljandimaal (5).
Eestis on kokku tehtud 15 725 testi, nendest 858 ehk 5% on olnud positiivsed.
Täna hommikuse, 2. aprill seisuga, vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 85 patsienti, 16 inimest on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 45 inimest ning surnud 11, neist 10 haiglates ja üks hooldekodus.
Eks näeb, mis järgnevad päevad toovad. On võimalik, et läinud päevade suht kasinad leiud tähendasid, et positiivsed kumuleerusid nüüd.
Näiteks seepärast, et tehti kontrolliks kordusteste.

Harjumaal, kus tempo on olnud 10-15 uut päevas, on ka 20 uut.
Viimati muutis Kapten Trumm, 02 Apr, 2020 10:28, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist