REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Loodame, et see Hiina lennuk siiski tuleb.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
trs
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 15 Mär, 2014 14:31
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas trs »

TA ja Mossadi võrrelda on omaette tase :mrgreen:
Kindlasti võib maskiturul toimuvat nimetada sõjaseisukorraks ja meil on samuti olemas vastavad ametkonnad, kes on suutelised sularahas üle maailma arveldama ja erioperatsioone läbi viima, aga ilmselt kainelt kalkuleerides ei ole otsustajad veel nii meeleheitel, et selliseid meeleheitlikke samme rakendada. Oluline on ennekõike see, et maskiturul toimuv "sõjaseisukord" ei muutuks päris sõjaseisukorraks. Kuskil on mingi peenike joon, millest üle minnes me võime ka ühekordse maskipartii saada, aga tegelikult anname muus mõttes diplomaatiliselt ja julgeoleku valdkonnas jällegi mitu käiku ette ära.
Ghostship
Liige
Postitusi: 365
Liitunud: 02 Jaan, 2020 1:13
Asukoht: Kraken
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Ghostship »

See hiina kauba lennuk on kuskil Laadoga kandis hetkel. ETA umbes tunni aja pärast, eks siis saab näha, kas kõik vastab kokkulepitule.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Postitusi: 1897
Liitunud: 17 Aug, 2014 15:32
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas loomake »

Huumorit ka. Kuna palavik mul alla läks siis enam testimis lootust pole. Hingelda ja köhi palju tahad
Terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuht Arkadi Popovi sõnul on valitsuse plaanitava masstestimise eesmärk saada teada, kui paljudel Eesti inimestel on tekkinud koroonaviiruse suhtes antikehad ning selle järgi on võimalik prognoosida, kas Eesti peab olema valmis uueks viiruselaineks või mitte.
Massitestimisest ma siis peaksin ise põhimõtte pärast loobuma kui antikehad olemas on siis minu veregrupp väga hää kaup. :twisted:
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19206
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas ruger »

Venelastel käib paraadiks ettevalmistamine. Kohal 15 000 inimest. Maske muidugi kellegil pole.
Video purportedly of Russian troops at the Victory Day Parade rehearsals in Alabino who aren't quite meeting the 1.5 meter social distancing requirement instituted by local officials.
https://twitter.com/RALee85/status/1245630198885650432

Juba olemas Venemaa sõjalise võimekuse all (siit teemast tõstetud) aga ok, las on siis siin ka. Rohkem pole vaja jagada.

Tänud,
E.T.
passija kirjutas:Kõigest hoolimatta jätkuvad võiduparaadi proovid Moskva külje all endiselt.
https://www.yapfiles.ru/show/2357622/54 ... c.mp4.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
hannesK
Liige
Postitusi: 358
Liitunud: 12 Veebr, 2020 12:50
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas hannesK »

Jah palkasid USA logistika firma aga pole eriti valida.
Kuuba on vihane USA riigi "kriminaalse blokaadi" pärast seda, kui embargo takistas Hiina e-kaubanduse suurärimees Jack Ma annetatud Covid-19 proovikomplektide ja ventilaatorite kohaletoimetamist.
"Keiserliku valitsuse kriminaalne blokaad rikub Kuuba rahva inimõigusi," ütles president Miguel Diaz-Canel kolmapäeval säutsus.

# NoMásBloqueo # CubaSalvaVidas Keiserliku valitsuse kriminaalne blokaad rikub Kuuba rahva inimõigusi. # SomosCuba # SomosContinuidadhttps: //t.co/rluHN6OvVQ
- Miguel Díaz-Canel Bermúdez (@DiazCanelB) 1. aprill 2020

Kuuba saadik Pekingis Carlos Miguel Pereira selgitas, et palgati Ameerika ettevõte, kes toimetaks Covid-19 vastu võitlemiseks vajalikke meditsiinikaupu, mille annetasid Hiina filantroobi ja e-kaubanduse hiiglase Alibaba omaniku Jack Ma hallatav fond. Siiski keeldus firma saadetist "viimasel minutil" tarnimast, "ütles Pereira.

Uudisteagentuuri Xinhua teatel oli ettevõte eriti mures võimaluse pärast rikkuda USA 1995. aasta Helms-Burtoni seadust, mis tugevdas sanktsioone Kuuba vastu.

Johns Hopkinsi ülikooli kogutud andmete kohaselt on Kuubal 212 kinnitatud Covid-19 juhtumit ja kuus surma. Minu teatas eelmisel kuul, et tema sihtasutus annetab erakorralise meditsiinitarbe Kuubale ja 23 teistele Kariibi mere ja Lõuna-Ameerika riikidele. Väidetavalt sisaldas annetus 2 miljonit maski, 400 000 testikomplekti ja 104 ventilaatorit.

USA on Kuuba suhtes rakendanud kaubandusembargot alates 1960. aastast.
Duerte nalja ei mõista.
Filipiinide president Rodrigo Duterte on hoiatanud, et Covid-19 kriisi ajal karantiini rikkujad võivad surnud surnuks lüüa, tellides julgeolekujõududelt vägivaldsete rahutute esindajate tulistamise, kui riik võitleb haiguspuhangu vastu.

Karm hoiatus tuli kolmapäeva õhtul plaanivälise televisioonikõne ajal, milles Duterte ütles politseile ja sõjaväele, et nad võtaksid eelmisel kuul Luzoni - riigi suurima ja rahvarohkeima saare - sulgemismeetmete rikkujatele kinnise lähenemise, et peatada koroonaviiruse levik.

“Ma ei kõhkle. Minu korraldused on politseile ja sõjaväele, aga ka [ringkondadele], et kui on probleeme või tekib olukord, kus inimesed võitlevad ja teie elu on joonel, tulistage nad surnuks, “ütles president
Viimati muutis hannesK, 02 Apr, 2020 10:48, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas:
Troll kirjutas:Viimane ööpäev oli väga hull, suri tervelt 6 (!) inimest! Ajavahemikul 1. aprill kell 7 kuni 2. aprill kell 7 laekus Eestis 1372 koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust, millest kuus protsenti ehk 79 analüüsi osutusid positiivseteks.
Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (30), Harjumaal (25), Pärnumaal (6), Ida-Virumaal (5) ja Viljandimaal (5).
Eestis on kokku tehtud 15 725 testi, nendest 858 ehk 5% on olnud positiivsed.
Täna hommikuse, 2. aprill seisuga, vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 85 patsienti, 16 inimest on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 45 inimest ning surnud 11, neist 10 haiglates ja üks hooldekodus.
Eks näeb, mis järgnevad päevad toovad. On võimalik, et läinud päevade suht kasinad leiud tähendasid, et positiivsed kumuleerusid nüüd.
Näiteks seepärast, et tehti kontrolliks kordusteste.

Harjumaal, kus tempo on olnud 10-15 uut päevas, on ka 20 uut.
Hospitaliseeritute arvus (ka uute hospidaliseeritute) on väike langus, see annab lootust. Muidugi on see umbes nädalase viitega nakatunute suhtes, aga ikkagi.

Aadress ka kogu selle jutu juurde: https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89437999
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas tympsa »

Teiste riikide kogemus ütleb,et ca 80 % intensiivis olevaist patsientidest sureb . Nii et intensiivravil olijate arvu järgi saab ka üsna tõenäoselt ennustada kuipalju lähiajal juurde tuleb. Eesti väiksuse juures on ka taolised jõnksud võimalikud nagu täna .

Minu arust see intensiivravi ja surmade stats ongi epideemia arengu suhtes kõige korrektsem ja õigem näitaja . Kui intensiivravil olijate arv ikka järjest kasvab,siis pole nakatumiskordaja R0 ühe kandis .Arvestada tuleb muidugi ajanihet,et võib minna 7-10 päeva enne kui haigestunu seis on nii vilets,et ta intensiivi jõuab .

Nakatunute arv ja suhe testitutesse on hoopis juhuslikum, kuna testimise kriteeriumid on väga segased ja erinavad palju kamaakondade lõikes.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

tympsa kirjutas:Minu arust see intensiivravi ja surmade stats ongi epideemia arengu suhtes kõige korrektsem ja õigem näitaja . Kui intensiivravil olijate arv ikka järjest kasvab,siis pole nakatumiskordaja R0 ühe kandis .
Jah, aga ma ei tea, milline on intensiivi jõudmise ajaline viide ja suhte hospitaliseeritutesse... St. kui palju kõigepealt hospitaliseeritakse ja siis x päeva pärast viiakse intensiivi. See, et hospitaliseeritakse keskmiselt 8. päeval (olgu siis intensiivi või mitte) on vist enam-vähem õige.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas tympsa »

Eesti intensiivi näitajad on muidugi praegu liiga väiksed,et neist järeldusi teha . Kuid see on olukord, kus väiksed numbrid ja usaldusväärse tendentsi puudumine seetõttu on hea asi .

Me ei tahaks ju intensiivi 160 inimest, mille pealt võiks selgemat tendentsi välja lugeda, kas see hakkab vähenema või suurenema .See oleks ikka paras katastroof .
hannesK
Liige
Postitusi: 358
Liitunud: 12 Veebr, 2020 12:50
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas hannesK »

Valitsuse pressikalt jäi silma see
- Kaks meedet käibemaksu soodusmääraga ajakirjandusväljaannetele: e-väljaannete käibemaksumäär langeb 20 protsendilt üheksale.
Kuidas oleks toidukaupade piim, leib, sa,i juust, vorst käibemaksu vähendamisega kriisiajaks ? Keda huvitab,et aaptekrile kuuluvat propaganda saab 9% käibeka.
Leivapeale postimeest ei lõika.
Kasutaja avatar
Porutšik
Liige
Postitusi: 574
Liitunud: 14 Apr, 2014 14:13
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Porutšik »

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) töötas koostöös Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) ekspertidega välja juhendi kaitsemaskide valmistamiseks nii eraisikutele kui ka ettevõtjatele.

https://tervis.postimees.ee/6939918/ttj ... 1571314751
https://www.ttja.ee/sites/default/files ... 97_est.pdf

https://www.ttja.ee/sites/default/files ... 4.2020.pdf
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Il-76 on praegu Soodla kohal.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
traatjalg
Liige
Postitusi: 176
Liitunud: 13 Mär, 2007 15:30
Asukoht: harju
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas traatjalg »

Lendas tõesti just üle.
hannesK
Liige
Postitusi: 358
Liitunud: 12 Veebr, 2020 12:50
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas hannesK »

Korralik andmine Israelis araablased ei ole rahul karantiiniga. Euroopas seisab musulmannide ohjeldamine alles ees. ramadan hakkan mõne nädala pärast.
DRAMATIC FOOTAGE Jaffas puhkevad vägivaldsed kokkupõrked, kuna politsei üritab jõustada koroonaviiruse liikumispiiranguid. Politsei teatel peeti ohvitseri ründamise kahtlusega kinni 4 protestijat ning mehele määrati trahv tervishoiuministeeriumi korralduse rikkumise eest.
Iisraeli politsei teatas, et protestijad tõrjusid rehve ja heitsid relvajõudude kohale kive.Jaffa-Tel Avivi volikogu meedik Amir Badran ütles, et mõned politseinikud kasutasid tarbetut jõudu ja kohtlesid kohalikke elanikke “lugupidamatuse ja vägivallaga”.
Juudid praegu nalja ei tee. Araablasi nagunii nad ei salli.

https://twitter.com/MichaelShuval/statu ... wsrc%5Etfw
https://twitter.com/MichaelShuval/statu ... 3158280192
https://twitter.com/tombateman/status/1 ... 2871860225
See toimub praegu # Jofa / # Jaffa naabruses #TelAvivis. Rühma palestiinlasi võib näha #Iisraeli politsei vastu mässamas, sest nad ei soovi, et neile kehtestataks karantiiniseadus. Nad arvavad, et on # COVID19 / # CoronaVirus suhtes immuunsed, kuna nad on moslemid!
Tormijooks
https://twitter.com/BabakTaghvaee/statu ... 9477124101

https://twitter.com/BabakTaghvaee/statu ... 6553248773
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist