Armeenia vs Aserbaidžaan

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
HAT
Liige
Postitusi: 965
Liitunud: 25 Dets, 2016 10:18
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas HAT »

Täiendan ⚡️СРОЧНО⚡️НГШ Азербайджана обьявлен агентом ГРУ⚡️Источники @wargonzo из Стамбула сообщают, что турецкие генералы отстранили от службы начальника генерального штаба ВС Азербайджана Нежметтина Садыхова.
allikas: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... 0%BB%D1%8B
andmetel on/oli oglõ Sadõkov aserite PSÜ ning KM 1.asetäitja. Ühesõnaga VIP nii vene GRU-s kui ka kodumaal .
Kuidas "kõrbes" pole momendil oluline, sõjajal on esmatähtis leke sulgeda igal tasandil. Aserite (vastuluure) poolt tubli sooritus.
kuido20
Liige
Postitusi: 3325
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas kuido20 »

Ukraina ajakirjaniku Yurii Butusovi ülevaade 27-29 sep 2020 sündmustest
https://www.facebook.com/butusov.yuriy/ ... 5778830348
Sõda Karabahhis: mis juhtus objektiivse kontrolli järgi kolme päeva jooksul 27-29 septembril? Mis on oluline Ukraina sõja mõistmiseks?
Sõjatsooni video ja kokkuvõtted võimaldavad kahepoolse kontrollitud ja objektiivselt kinnitatud teabe põhjal luua aimu olukorrast.
Aserbaidžaani ründeoperatsiooni eesmärgid:
1. Armeenlaste poolt okupeeritud ′′ turvatsooni ′′ vabastamine - tegelikult Aserbaidžaani territoorium. Võtame kokku lõuna, Fizulini suuna.
2. Mägipiirkonna jäädvustamine ligipääsuks Karabahhi (Artsakh) Vardenis-Mardakerti rajale, üks kahest suurest piirkonda ühendavast maanteest Armeeniaga. See võimaldab kiirtee tule alla võtta ning ähvardab Armeeniast pärit Karabahhi edasist edutamist ja äralõikamist. Võtame kokku Põhja-Kalbajari suuna.
3. Aserbaidžaan rakendab 2016 aasta sõja stsenaariumi laias laastus. Ainult sel korral, et armeenlased ei saaks manööverdada ja jõude ühte kohta koondada, toimub rünnak igas suunas. Aserbaidžaanlased püüavad igas kohas territoriaalset kaldet teostada ja end uutel ametikohtadel parandada. Pluss Türgi sõjaline meeleavaldus, et maksimeerida Armeenia armee piirini ja hõlbustada põhiülesannete täitmist.
Mõlemalt poolt kinnitatud videote ja avalduste põhjal tehtud järeldused:
1. Rünnak algas rünnakuga 27 septembril 'Bayraktar' droonide vastu Armeenia raketivastaste komplekside vastu, kattes positsioonid Karabahhi rindejoonel. Osa ' ' Os ' ' oli lahinguvalmiduses, radar oli kaasas, kuid ' Bayraktar ' ' ' ei näinud Karabahhi sõja alguse andmetel oli armeenlastel 16 '' Os ", ütles Aserbaidžaan et hävitati 15 ZRK, hävitati 9 kompleksi pluss 1 transpordilaadimismasinat. ' ' Bayraktarid ' ' saabusid Türgist juulis, polnud aega neile meeskondi ette valmistada, ilmselgelt kontrollivad Türgi arvutused droone. Pärast seda tegutsesid Aserbaidžaani droonid rindejoonel takistamatult. Geirah küla piirkonnas asuvate Armeenia positsioonide videos tulistavad sõdurid droone automaatdroonidest, mis ei kujuta endast tõsist ohtu kõrgetasemelistele droonidele. ' ' herilased ' ' on iganenud süsteem, nad on ka Ukraina relvajõududes.
2. Aserbaidžaanlased edenesid ootamatult Murovdagi ja Talyshi piirkonnas üksuste, arvatavasti erivägede ja kergjalaväe sissetungimisega Armeenia lahingukorralduste sügavustesse. Armeenia kaitse mägedes on õhuke vaatluspunktide ahel, mis ei suuda eraldada piisavalt jõude mägede kontrollimiseks. Aserbaidžaan tabas Talyshi küla piirkonnas Armeenia vaatluspunkti ja varitses kahte autot, arvatavasti töövahetusega, mis läksid posti. Aserbaidžaani video järgi otsustades ei suutnud neli hukkunud noort Armeenia sõdurit, kelle dokumente postil näidati, vastu panna. Vähemalt neli inimest hukkus kahes autos. Aserbaidžaanlased tegutsesid ehk öösel - Armeenlaste väga tagasihoidliku varustuse ja SSH-68 vanade nõukogude kiivrite järgi otsustades on ebatõenäoline, et surnutele varustati öise lahingu vahenditega.
3. Seni pole ükski külg näidanud ühtegi vangistust. See tähendab, et pole manööverdatavaid lahinguid, ümbrust, suurte jõudude rinderünnakuid, võitlus on võluv tegelane. Armeenia kinnitas, et 27 septembril suutsid Aserbaidžaanlased ootamatult tabada Murovdagi, edendada vastaseid Talyshi piirkonnas ning Aserbaidžaanlased võtsid Vardenis-Mardakerti raja tule kontrolli alla. Aserbaidžaanlased viisid läbi madalad kalded mitmel rindejoonel.
4. Aserbaidžaani droonid konfiskeeriti õhus domineerimise põhilöökidega, mis tapavad tahtlikult armeenlaste lahinguvarustuse ja varustuse. Videos postitati vähemalt 4 Armeenia tanki T-72 ja 1 SAU ' Acacia ". ' Bayraktar ' ' kaotuse videol hävitas 1 BMP, kaks RSZO BM-21 '' Grad ", insuldid viidi läbi viiel paagil, kuid nende kahjustuste ulatus ei ole selge, kuid need pidid olema kahjustada saanud. Lööke ründavad ka varustusmasinad. Armeenia õhukaitse töötab, kuid droonidest suurt rindejoont katta ei ole võimalik. Armeenlastele endile droone ei ole, katse kasutada Su-25 tormisõdureid vägede toetuseks tõi kohe kaasa kaotused - üks lennuk sai pihta. Armeenlased ei suuda pakkuda vägesid kogu usaldusväärse õhukaitse rindel - see on uus võitluse tegur. Droonid läbivad pikki vahemaid. Karabah Stepanakerti pealinna kohal löödi mitu drooni. Armeenlased deklareerivad kümnete droonide kaotust, kuid see ei muuda veel õhuolukorda.
5. Armeenia põhjustab vastasele kaotusi ja hoiab positsioone jalaväe kõrgema kvaliteedi tõttu. Videos alistati vähemalt 5 Aserbaidžaani tankivastaste rakettidega, miinuskraadid kahjustasid vähemalt 3 tanki. Samuti hävitati 2 BMP-2, IMP-2, kaks armeenlaste poolt jäädvustatud BMP-2
6. Mõlemad pooled alahindavad selgelt vaenlase tõhusust ja ülehindavad nende võimeid. Videos on enamik Armeenia statsionaarseid positsioone kehvasti kaitstud, maskeeringut ei ole ning droonid leiavad hõlpsasti sihtmärke ja streiki. Ilmselt polnud 30 sõjaaastal aega ja vahendeid. Aserbaidžaani soomusvarustuse kolonn omakorda satub lahingus Geizah külas tule alla ja üritab end küla varemetesse peksta, kui seda peksavad paar Armeenia jalaväe arvutust PTRKst peaaegu avatud positsioonid. See näitab tõsiseid probleeme Aserbaidžaani armee osade juhtimisel, korraldamisel ja ettevalmistamisel.
6. Praegu on olukord rindel stabiliseerunud. Pärast Armeenia armee üleviimist ei ole Põhja-Kalbajari suunal arenguväljavaatel Aserbaidžaani. Aserbaidžaanlased püüavad aga armeenlasi lõunas 'turvatsoonist' välja peksta ja laiendada Karabahhi kaldeid tänu droonide üleolemusele ning Türgi valmisolekule täita kaotusi ja lahingukomplekti. Armeenlased peavad mägedes vastase välja lööma - muidu on nende olukord Karabahhis tõsiselt keeruline.
7. Kohaliku sõja jalavägi on hädavajalik, kuigi droonid. Video järgi otsustades on Aserbaidžaani armee tehnikasse liialt kiindunud. Videos, kui kolm Aserbaidžaani BMP-2 läksid Armeenia positsioonidele ja said peksa - kaheksa surnud meeskonnaliikme surnukehad, liikusid nad ilma langevarjurita.
8. Külgede suurtükiväe efektiivsus, arvestades suure hulga videos olevaid esemeid, ei ole kõrge.
9. Enamus võitlustest toimub päeval, osapooled on öölahinguks nõrgalt valmistunud ning see võib olla intensiivse kohaliku võitluse puhul võtmeeelis.
10. Ilmselgelt ei ole osapoolte kaotused nii suured, kui infoaruannetes viitavad, kuid kaotused arvutatakse sadade hukkunute ja vigastatute, kümnete sõjavarustusega. Alates 1994 aastast polnud Karabahhis lahingut.
11. Mobilisatsiooni ressursid. Viidatakse, et mõlemad pooled väldivad meessoost elanikkonna massilist mobiliseerimist - rindele tulevad mõned reservistide ja vabatahtlike erialad. Massimobiliseerimise ajastu on möödunud - neil pole mõistust, pole relvi, kaasaegne sõda on vabatahtlike ja professionaalide sõda.
12. infosõda. Mõlemad pooled pööravad sellele komponendile suurt tähtsust, tegelikult on vaenutegevuse tuumaks muutunud info-ja psühholoogilised operatsioonid, sõja kajastamine meedias on mõlema riigi sõjalise-poliitilise juhtimise põhirõhk. Seega ei tohiks tõsiselt võtta teateid kaotustest ja edukusest ilma video ja foto kinnituseta või mõlemalt poolt kinnituseta.
13. Ma ei usu, et Türgi plaanib Armeeniasse tungida oma territooriumilt. See saab olema tõsine konflikt Ameerika Ühendriikidega ja mobiliseerib rahvusvahelist tuge armeenlastele. Sõjaline meeleavaldus aga jätkub.
14. Mis järgmiseks? Äkiline tegur on kadunud ja nüüd on oluline - kes on professionaalsemalt koolitatud ja kes on valmis endaga riskima. Kõik lahendab ebakindlas keskkonnas, stressis, varustuse ja toetuse puudumisel ning pädevalt olukorda hinnata suuteliste osade ja üksuste meeskonna sõltumatust ja pikka tahet. Võitlejate motivatsioon ja treenimine lahendab kõik. Kolme päeva möödudes avaldab personali väsimus suurt mõju vägede lahinguvõimele ning see võib viia ootamatute tulemusteni lahinguväljal. Väsimus ja kokkupuude stressiga, käsk kaldub alati alahindama ja need tegurid langetavad vägesid lahinguvõime tasemele, mis tegelikult harjutustel välja töötatakse. See sõda pole veel läbi
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19202
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas ruger »

Jerevani eeslinnade lähedal Armeenia õhutõrje tegeleb tundmatute UAV-dega ja tiibrakettidega.
Confirmation from Armenian MoD: S-300 systems just engaged and shot down 2 missiles near Yerevan.
https://twitter.com/AuroraIntel/status/ ... 8736779268
The Armenian Government claims to have shot down an Azerbaijani drone in the Kotayk Province, which borders the capital Yerevan.
https://twitter.com/OCMediaorg/status/1 ... 6086250496
4 drones detected in Kotayk, #Armenia - 3 shot down, 1 in the process of being intercepted.
https://twitter.com/IntelDoge/status/13 ... 3570781184
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19202
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas ruger »

Vene ajakirjanik Julia Latõnina Armeenia-Aserbaidžaani konfliktist
https://leht.postimees.ee/7076155/miks- ... niat-reeta
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

..kes saab võiks kogu artikli siia panna...
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
nordlys
Liige
Postitusi: 80
Liitunud: 20 Nov, 2012 21:51
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas nordlys »

kalvis
Liige
Postitusi: 947
Liitunud: 03 Aug, 2014 9:49
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas kalvis »

Tuntud Venemaa ajakirjanik Julia Latõnina jõudis ootamatu järelduseni, arutledes Mägi-Karabahhis puhkenud sõja üle: «Kui Kreml ei astu välja armeenlaste kaitseks, siis lõhub ta omaenda kätega sellesama Vene impeeriumi jäänused, mida ta nii väga soovib taastada.

See tähendab, et me kas sõdime – hübriidvormis või otse – Türgiga või Türgi vallutab osakesi endisest Nõukogude impeeriumist. Venemaal ei õnnestu siin jääda kõrvaltvaatajaks,» jätkas Latõnina.

Ootamatu oli järeldus selles mõttes, et Latõnina ei ole tavaliselt impeeriumimeelse jutu ajaja. Ka sellessamas arutelus kritiseerib ta oma riiki selle eest, et Vene relvad ja mehed osalevad kõikvõimalikes sõdades alates Donetskist ja Luganskist kuni Aafrikani välja.

Vene-Türgi mõõduvõtt

Millest siis selline kummaline meelemuutus, et sõda põlgav ­venelanna kutsub korraga üles sõdima oma naaberrahva eest? Asi on selles, et tegelikult annab ta endale aru – ja ütleb ka välja –, et Venemaa on selles sõjas juba ammu ning ühtlasi teadlikult ja tahtlikult süüdi ka selle praeguses ägenemises.

Igasuguse pika vinnaga konflikti seletamise puhul on tähtis, kuhu panna oma loo alguspunkt. Kui alustada mõni päev tagasi alanud Aserbaidžaani rünnakust, siis on selgelt süüdi Bakuu. Kui alustada NSVLi lagunemise lõpust ja Mägi-Karabahhi ning ümbritsevate rajoonide vallutamisest Armeenia poolt, on süüdi Jerevan.

Kui alustada armeenlastevastastest genotsiidilainetest, siis on süüdi Türgi ja armeenlased pelgad kannatajad ja vastuhakkajad. Kui aga Suur-Armeenia loomise aegadest... Noh, saite niisiis vist aru, millest ma räägin.

Igal juhul tuleb ja saab praegu surma külvavat sõjategevust Armeenia äärealadel vaadelda kui Venemaa ja Türgi vahelise kummalise partnerluse järje­kordset mõõduvõtmist. Partnerlus, mis on eri aegadel ulatunud vastastikku kasulikest äritehingutest kuni otseste sõdadeni välja.

Peamine erisus on praegu aga selles – vähemalt kui lähtuda Latõnina välja pakutud loogikast –, et rünnaku Armeenia pihta on tellinud Venemaa ise. ­Milleks? Aga selleks, et tõrjuda võimult Armeenia ­praegune ­liider peaminister Nikol Pašinjan. Mille eest? Selle seletamiseks tuleb appi võtta Gruusia näide.

Seletuskäik kõlab nii. Kui Gruusias rahva toel võimule tulnud Mihheil Saakašvili hakkas tegelema korruptsiooni väljajuurimisega ning võttis maha kõrgeimad jõuametkondade juhid, siis sekkus Venemaa sõjaliselt.

Sekkus selle eest, et oma tegevusega asus Saakašvili läbi nüsima neid korruptiivseid ahelaid, mis sidusid Gruusiat Vene­maa mafioosse süsteemiga. Gruusia kaotas sõja, kaotas Abhaasia ja Lõuna-Osseetia ning seejärel kaotas ka Saakašvili valimised.

Armeenias toimub praegu umbes sama. Nikol Pašinjan on küll Saakašvili väga ettevaatlik ja hillitsetud versioon, kuid laias laastus sai ta võimule samamoodi ja ajab sama asja.

Selle loogika järgi on Kremli eesmärk kiskuda Armeenia sõtta, mille ta on ette nähtud kaotama.

Suve hakul võttis ta mitme vormikandja hulgas maha ka kohaliku julgeolekuameti ülema. Kõik ametist kõrvaldatud isikud olid aga osa üdini korrumpeerunud süsteemist, mida hoiab koos Venemaa. Venemaa omab Armeenias sisuliselt kõike, mil vähegi väärtust.

Niisiis on selle loogika järgi Kremli eesmärk kiskuda Armeenia sõtta, mille ta on ette nähtud kaotama. Tõsi küll, ründaja pole mitte Venemaa, vaid Türgi, tegutsedes väga läbipaistvalt Aserbaidžaani varjus.

Võti on Ankaras

Nii läbipaistvalt, et mitte kellelegi pole saladus, kelle droonid ja nüüd ka hävitajad purustavad Armeenia sõjatehnikat. Kuid eesmärk on lahti saada Pašinjanist, kes peab kaotuse järel kaotama ka valimised.

Olen ammu ja korduvalt väitnud, et Mägi-Karabahhi konflikti lahendamise võti pole ei Jerevanis ega Bakuus. Isegi mitte Moskvas. See võti on Ankara käes, kes kas laseb Artsahhi/Mägi-Karabahhi-nimelisel nähtusel eksisteerida või laseb selle likvideerida või vähemalt ära kohitseda, võttes Aserbaidžaanile tagasi need alad, mille Armeenia n-ö puhvrina 30 aastat tagasi kaaperdas.

Pöördume lõpuks tagasi selle loo põhjaks oleva mõttekäigu juurde. Vene ajakirjanik kutsub oma riiki üles kaitsma armeenlasi türklaste vastu selleks, et lasta Armeenial ennast lahti siduda Venemaa kriminaalkorruptiivsest võrgustikust. Impeeriumi põlastav ajakirjanik kõditab impeeriumi eneseuhkust selleks, et impeeriumi lagundada. Kummaline ja omamoodi võluv, kas pole?
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas nimetu »

Ma alguses imestasin, et miks need An-2 seal konfliktis lendavad, kuid paistab, et aserid kasutavad neid söödana, et välja peilida armeenlaste õhutõrjet. Ega An-2 kaotamine pole ka mingi eriline traagika, võrreldes näiteks relvastatud drooniga. Ka armeenlaste endi peibutised paistavad vähemalt osaliselt toimivat. Aserid on mitu papist ÕT maketti droonidega õhku lasknud.

Jällegi paar asja, mida meil endil tasuks tulevikuks kõrva taha panna. Igasugused peibutised võivad üsna odavalt säästa tehnikat ja elusid.
HAT
Liige
Postitusi: 965
Liitunud: 25 Dets, 2016 10:18
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas HAT »

kalvis kirjutas:Tuntud Venemaa ajakirjanik Julia Latõnina jõudis ootamatu järelduseni, arutledes Mägi-Karabahhis puhkenud sõja üle: «Kui Kreml ei astu välja armeenlaste kaitseks, siis lõhub ta omaenda kätega sellesama Vene impeeriumi jäänused, mida ta nii väga soovib taastada.

See tähendab, et me kas sõdime – hübriidvormis või otse – Türgiga või Türgi vallutab osakesi endisest Nõukogude impeeriumist. Venemaal ei õnnestu siin jääda kõrvaltvaatajaks,» jätkas Latõnina.

Ootamatu oli järeldus selles mõttes, et Latõnina ei ole tavaliselt impeeriumimeelse jutu ajaja. Ka sellessamas arutelus kritiseerib ta oma riiki selle eest, et Vene relvad ja mehed osalevad kõikvõimalikes sõdades alates Donetskist ja Luganskist kuni Aafrikani välja.

Vene-Türgi mõõduvõtt

Millest siis selline kummaline meelemuutus, et sõda põlgav ­venelanna kutsub korraga üles sõdima oma naaberrahva eest? Asi on selles, et tegelikult annab ta endale aru – ja ütleb ka välja –, et Venemaa on selles sõjas juba ammu ning ühtlasi teadlikult ja tahtlikult süüdi ka selle praeguses ägenemises.

Igasuguse pika vinnaga konflikti seletamise puhul on tähtis, kuhu panna oma loo alguspunkt. Kui alustada mõni päev tagasi alanud Aserbaidžaani rünnakust, siis on selgelt süüdi Bakuu. Kui alustada NSVLi lagunemise lõpust ja Mägi-Karabahhi ning ümbritsevate rajoonide vallutamisest Armeenia poolt, on süüdi Jerevan.

Kui alustada armeenlastevastastest genotsiidilainetest, siis on süüdi Türgi ja armeenlased pelgad kannatajad ja vastuhakkajad. Kui aga Suur-Armeenia loomise aegadest... Noh, saite niisiis vist aru, millest ma räägin.

Igal juhul tuleb ja saab praegu surma külvavat sõjategevust Armeenia äärealadel vaadelda kui Venemaa ja Türgi vahelise kummalise partnerluse järje­kordset mõõduvõtmist. Partnerlus, mis on eri aegadel ulatunud vastastikku kasulikest äritehingutest kuni otseste sõdadeni välja.

Peamine erisus on praegu aga selles – vähemalt kui lähtuda Latõnina välja pakutud loogikast –, et rünnaku Armeenia pihta on tellinud Venemaa ise. ­Milleks? Aga selleks, et tõrjuda võimult Armeenia ­praegune ­liider peaminister Nikol Pašinjan. Mille eest? Selle seletamiseks tuleb appi võtta Gruusia näide.

Seletuskäik kõlab nii. Kui Gruusias rahva toel võimule tulnud Mihheil Saakašvili hakkas tegelema korruptsiooni väljajuurimisega ning võttis maha kõrgeimad jõuametkondade juhid, siis sekkus Venemaa sõjaliselt.

Sekkus selle eest, et oma tegevusega asus Saakašvili läbi nüsima neid korruptiivseid ahelaid, mis sidusid Gruusiat Vene­maa mafioosse süsteemiga. Gruusia kaotas sõja, kaotas Abhaasia ja Lõuna-Osseetia ning seejärel kaotas ka Saakašvili valimised.

Armeenias toimub praegu umbes sama. Nikol Pašinjan on küll Saakašvili väga ettevaatlik ja hillitsetud versioon, kuid laias laastus sai ta võimule samamoodi ja ajab sama asja.

Selle loogika järgi on Kremli eesmärk kiskuda Armeenia sõtta, mille ta on ette nähtud kaotama.

Suve hakul võttis ta mitme vormikandja hulgas maha ka kohaliku julgeolekuameti ülema. Kõik ametist kõrvaldatud isikud olid aga osa üdini korrumpeerunud süsteemist, mida hoiab koos Venemaa. Venemaa omab Armeenias sisuliselt kõike, mil vähegi väärtust.

Niisiis on selle loogika järgi Kremli eesmärk kiskuda Armeenia sõtta, mille ta on ette nähtud kaotama. Tõsi küll, ründaja pole mitte Venemaa, vaid Türgi, tegutsedes väga läbipaistvalt Aserbaidžaani varjus.

Võti on Ankaras

Nii läbipaistvalt, et mitte kellelegi pole saladus, kelle droonid ja nüüd ka hävitajad purustavad Armeenia sõjatehnikat. Kuid eesmärk on lahti saada Pašinjanist, kes peab kaotuse järel kaotama ka valimised.

Olen ammu ja korduvalt väitnud, et Mägi-Karabahhi konflikti lahendamise võti pole ei Jerevanis ega Bakuus. Isegi mitte Moskvas. See võti on Ankara käes, kes kas laseb Artsahhi/Mägi-Karabahhi-nimelisel nähtusel eksisteerida või laseb selle likvideerida või vähemalt ära kohitseda, võttes Aserbaidžaanile tagasi need alad, mille Armeenia n-ö puhvrina 30 aastat tagasi kaaperdas.

Pöördume lõpuks tagasi selle loo põhjaks oleva mõttekäigu juurde. Vene ajakirjanik kutsub oma riiki üles kaitsma armeenlasi türklaste vastu selleks, et lasta Armeenial ennast lahti siduda Venemaa kriminaalkorruptiivsest võrgustikust. Impeeriumi põlastav ajakirjanik kõditab impeeriumi eneseuhkust selleks, et impeeriumi lagundada. Kummaline ja omamoodi võluv, kas pole?
lisan ühe nägemuse autor https://t.me/s/RealnaiaBelarus Lühidalt . Luka võib olla võti Kaukaasias just Türgi vaates. Igatahes huvitav.
И продолжим гадать на кофейной гуще: может ли целью давления Турции на Армению и РФ через Нагорный Карабах быть попытка избежать санкций со стороны ЕС, договорившись с Путиным о том, что тот «сдаст» Лукашенко?

PS Практически одновременно со всем этим, Тихановская встречается с Макроном и после этой встречи довольно уверенно говорит о новых выборах «до Нового года»
kuido20
Liige
Postitusi: 3325
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas kuido20 »

Aseritel droonide laskemoona jätkub ka jalaväe jaoks, video viimases paugus on armeenlased hakanud maastikul pugema presendi alla varjamaks ennast termokaamera eest.
https://www.youtube.com/watch?v=taEQcL4Q6mU
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas hjl85 »

https://twitter.com/herooftheday10/stat ... 6294204417
ja ikka on vaja koguneda veoka ümber punti
Rabapistrik
Liige
Postitusi: 152
Liitunud: 04 Mär, 2016 9:54
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Rabapistrik »

kuido20 kirjutas:Aseritel droonide laskemoona jätkub ka jalaväe jaoks, video viimases paugus on armeenlased hakanud maastikul pugema presendi alla varjamaks ennast termokaamera eest.
https://www.youtube.com/watch?v=taEQcL4Q6mU
No vähemalt PSYOPS'i mõttes tundub jalaväe hävitamise sellisel moel näitamise mõju suurem. Selline puntratants üksustel, et päris õudne ikka. Metsa, mis varjaks, ka pole.

Kas video viimases lõigus ei ole nad mitte magamiskottides lihtsalt?
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19202
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas ruger »

Aserid panid raketiga sillale. Rakett on suure tõenäosusega Iisraeli päritolu Lora.
Video of the moment when Azerbaijani forces targeted the bridge on the Berdzor-Goris highway on the Hakari river
https://twitter.com/Liveuamap/status/13 ... 6512994304
https://en.wikipedia.org/wiki/LORA_(missile)

Armeenia kasutas Tochka-U raketti
Hikmet Hajiyev says Armenia used Tochka-U missiles to hit Sabirkend and says Azerbaijan will shoot back on legitimate targets in Armenia in order to defend itself.
https://twitter.com/cavidaga/status/1311974961041547266

TFB ka kirjutab konfliktist
Pilt
https://www.thefirearmblog.com/blog/202 ... ticipants/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2075
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas krizz »

Ei maksa ka unustada, et Põhja-Iraanis elab rohkem asereid, kui Aserbaidzaanis endas. Kindlasti Iraan ei saa taluda seda, kui sealkandis Türgi laiutab ja pretendeerib kõigi aserite nn "isakeseks" olemisele. Iraanil on ammu Armeeniaga soojad suhted, Tehranis elab ka omajagu armeenlasi, on kirikuid.
Mina Vene ja Iraanina hakkaks praegu usinasti kurde utsitama ja toetama. Seda võiks ka USA rohkem teha. Tuleks hakata seda kusipääst sultanit tasapisi munadest Maa peale tagasi tirima, muidu lendab veel päris kosmosesse ära...

See on nüüd ehk ulme, aga mina lahendaks selle knflikti nii, et Aserbaidzaan saaks omale tagasi Mägi-karabahhi ja Armeenia Nahhitsevani. Oleks kohe ruumi, kuhu oma rahvast ümber kolida ja poleks nende ebamugavate enklaavidega tegemist. Win-win situatsioon. Ok aserid kaotaksid piiri Türgig aga küll saaks sellegi arukalt lepingutega lahendada.

Muide kui siin keegi räägib, et aserid vallutavad oma seduslikke alasid tagasi, siis ärgem unustagem, et kui meil pandi piir paika Tartu rahuga, siis Armeenia piirid pandi paika Seversi rahulepinguga. https://et.wikipedia.org/wiki/Armeenia_ ... 80%931920)
Liitlasriigid ja Osmanite impeerium kirjutasid 10. augustil 1920 Sèvres'is Prantsusmaal alla Sèvres'i rahulepingule. Lepingus oli klausel ka Armeenia kohta: kõik rahulepingu osapooled lubasid tunnistada vaba ja sõltumatut Armeenia riiki. Konkreetsete piiride tõmbamine jäeti aga USA presidendi Woodrow Wilsoni ja USA Riigidepartemangu hooleks ning Armeeniale esitati need alles 22. novembril. Uued piirid andsid Armeeniale juurdepääsu Mustale merele, samuti ulatusliku osa Osmanite impeeriumi idaprovintsidest.
Pilt
Sèvres'i rahulepingu kohaselt kavandatud Armeenia Vabariigi alad.

Pilt
Sèvres'i rahuga loodud Armeenia riik.

Nii et kui nüüd nii võtta, siis... Armeenial oleks piisavalt okupeeritud maid, mida tagasi vallutada... :scratch: Ja me ei pea selleks teps mitte ajaloolise Armeenia alade kallale minema - piisab 20. sajandistki! 8)
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Tux »

https://www.youtube.com/watch?v=on-3wup0GfY

Iraan on ka käe lõpuks valgeks saanud. Azerbadzaani lennuk oli korra üle riigipiiri läinud ja Iraani õhutõrje tõmbas selle kohe alla. Armeenlased olevat juba 12 Azerbadzaani õhusõidukit alla toonud viimase 4 päeva jooksul.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: 1uudistaja ja 15 külalist