Hiina arengud

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
mäger
Liige
Postitusi: 353
Liitunud: 11 Dets, 2009 22:35
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas mäger »

Artikkel sellest, kuidas Hiina oma muskleid nii sise- kui välispoliitiliselt pingutab. Hiina kasvavat aktiivsust ja autoritaarsust iseloomustab "võitlus partei eest" ja selles osas on Xi ideeline. Protsessid olid käivitunud juba enne Xi peasekretäriks valimist ning partei võimu säilitamine on just see ülesanne, mis Xi´le anti.
otsin puude taga metsa
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas ruger »

Hiina laiendab suures mahus kinnipidamis(töö)laagreid Tiibetis
China sharply expands mass labor program (read re-education camps) in Tibet.

China is pushing growing numbers of Tibetan rural laborers off the land and into recently built military-style training centers where they are turned into factory workers, mirroring a program in the western Xinjiang region that rights groups have branded coercive labor.
https://www.reuters.com/article/us-chin ... SKCN26D0GT
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas ruger »

Hiinas olev kinnipidamislaager teiste rahvuste ja usundite uskujate kinnipidamiseks on ca 3km pikk. Hooneid on ca 60.
This is a political detention camp in Xinjiang. It is 3km long. It would cover Disneyland three and a half times. Almost everyone detained there was detained for ordinary acts of faith and culture (Islamic and Uyghur among others).It last expanded last November, by a kilometre.
https://twitter.com/Nrg8000/status/1315237739474808832
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Tux »

https://www.youtube.com/watch?v=8GDZpGSFoA0

Räägib Nikolai Vavilov. Mees on ajakirjanik ja Hiina uurija. On aastaid töötanud Hiinas ja tõlkinud sealseid uudiseid vene keelde. Teab ja tunneb inimesi ja on selle riigi risti ja põiki ka läbi rännanud. Viimastel aastatel töötab Hiina eksperdina ja kirjutab meiesugustele Hiinast aru saamiseks raamatuid. Üldiselt tasub temaga tehtud usutlusi väga tähelepanelikult kuulata, sest meil ei valda mitte keegi Hiina teemat ja seetõttu ka ei kirjutati mitte kui midagi!

Ühesõnaga on Hiinas kaks ametlikku poliitilist jõudu - ühed on kommunistid ja teised on komsomolid ja see on neil nii ka seadusandluses kirjas. Komsomolid tekkisid enne kommuniste ja komsomoli juhid peavad olema ka kommunistliku partei liikmed, aga parteisse saab astuda ka ilma komsomoliks olemata. Seega on komsomolid autonoomsed ja mõningal määral kommunistidest sõltumatud. Mõlemas on hetkel ligikaudu 90 miljonit liiget.
Esimeseks komsomolide pealikuks oli Mao ja tema korraldas ka nii, et väikeettevõtlus oli riigis lubatud. Seetõttu liitusid väikeettevõtja komsomolidega, et oma elu päästa ja sealt aegade algusest see sisemine võimuvõitlus ka alanud on.

Väga lihtsustatult öeldes on kommunistid sõjaväelased, kes tahavad kruve rohkem kinni keerata ja kõigile tankidega külla sõita ja komsomolid on liberaalid, kes tahavad ameerika ja muu maailmaga äri teha. Juba pikemat aega on aga nende kahe pooluse vahel käimas aktiivne võimuvõitlus ja Covidi epideemiat tuleb ka vaadata selles võtmes, sest seda kasutatakse sisepoliitikas ära!
Mõnes oma varajasemas ettekandes on ta sellel teemal ka rohkem rääkinud, nii puhkes kevadine epideemia just enne kommunistliku partei kongressi, kus läksid ümber valimisele kõikvõimalikud pisikesed ja suuremad ametikohad...
Hiina puhul peab ka arvestama seda, et erinevad provintsid toimivad justkui erinevad riigid ühe riigi sees ja osades on võimul kommunistid ja osades komsomolid ja kõige suurem pealik peab enne oluliste otsuste tegemist kõikide provintside pealikega läbi rääkima ja tugevamate vürstide huvidega ka arvestama.

Selles usutluses räägib ta sellest, et väga tõenäoliselt oli hiljuti ette valmistatud sisemine riigipööre, sest hetkel on erinevate ettekäänetega kinni pandud ülimalt suur hulk võtmeisikuid ja Covid on ka sobilik ettekääne. Igatahes on mille üle järele mõelda!

Ta mainib ka Iraani, nimelt on Hiina lubanud sinna investeerida miljardeid, et selle majandus ülesse ehitada ja on saanud vastutasuks õiguse müüja edasi Iraani naftat, ehk Iraanist on saanud sisuliselt Hiina uus provints!
Muide Ali Baba asutaja, keda praegu kommunistide poolt taga kiusatakse, pidi ka komsomolide esindaja olema.

Sõjandusest ka - Hiina on ehitanud Lõuna-Hiina merre tehissaari ja nende ainukene eesmärk on kontrollida Koreasse, Jaapanisse ja Taiwanisse minevaid mereteid. Nende sõjalise doktriini järgi eeldasid nad sealkandis konflikte juba 2020 aasta paikku.
Huvitav vihje on ka see, et tõenäoliselt üritavad ameeriklased Türgi abiga luua Hiinas uut uiguuride põhist relvastatud islamiliikumist, et destabiliseerida Hiinat sisemiselt ja vältida Kõrgõstani, Turkmenistani, Usbekistani, Kasahstani ja Kirkiisia lõplikku Hiina mõju alla sattumist! See peaks samuti olema Venelaste jaoks parajaks peavaluks ja segama Venemaa integreerimist Hiinaga.
Hiinlased toimetavad aktiivselt ka Tais ja Aafrika mandril, sest muidu lihtsalt pole võimalik riiki vee peal hoida ja esilagu üritatakse sõjalist konflikti vältida, kuid Hiina juhtkond pidi olema leppinud mõttega, et varem või hiljem tuleb siiski ka sõjaline konflikt ja nad valmistuvad selleks juba aastaid.

Selle mehe jutt on nii huvitav, et tee kasvõi eraldi Hiina teema...
Viimati muutis Tux, 16 Jaan, 2021 23:45, muudetud 9 korda kokku.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas Kriku »

On juba olemas.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas ruger »

Hiina andis piirivalvele õiguse vajadusel relva kasutada välismaiste laevade osas, mis vaidlusalustesse vetesse satuvad
China authorises coast guard to fire on foreign vessels if needed

China has passed a law that for the first time explicitly allows its coast guard to fire on foreign vessels, a move that could make the contested waters around China even more choppy.

China has maritime sovereignty disputes with Japan in the East China Sea and with several South-east Asian countries in the South China Sea.

China's top legislative body, the National People's Congress standing committee, passed the Coast Guard Law on Friday, according to state media reports.

According to draft wording in the bill published earlier, the coast guard is allowed to use "all necessary means" to stop or prevent threats from foreign vessels.

The bill specifies the circumstances under which different kinds of weapons — hand-held, shipborne or airborne — can be used.

The bill allows coast guard personnel to demolish other countries' structures built on Chinese-claimed reefs and to board and inspect foreign vessels in waters claimed by China.

The bill also empowers the coast guard to create temporary exclusion zones "as needed" to stop other vessels and personnel from entering.
https://www.abc.net.au/news/2021-01-23/ ... d/13084754
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Tarmo Männard
Liige
Postitusi: 1231
Liitunud: 08 Sept, 2005 0:35
Asukoht: Tallinn, Õismäe
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas Tarmo Männard »

https://www.err.ee/1608095140/hiina-kee ... ltelefonid

Kõlab, nagu Orwelli "1984"...inimene tohib arvata ainult seda, mida on lubatud arvata.



"Peking on karmistanud kontrolli ka sotsiaalmeedias. Internetiettevõtted peavad teavitama avalikkust, et poliitilistest, majanduslikest, sõjalistest ja diplomaatilistest uudistest ei tuleks teisi teavitada ja neid ei peaks ka kommenteerima.
Lisaks internetisisu kontrolli karmistamisele tohivad Hiinas ainult nõuetekohaselt akrediteeritud ajakirjanikud veebis uudiseid teha või kommenteerida. Ajakirjanikud peavad töötama ka Hiina riigile kuuluvates meediaettevõtetes.
Mitmed sõltumatud ajakirjanikud, kes teatasid esialgsest koroonaviiruse puhangust Wuhanis, on vangistatud või lihtsalt kadunud.
"Pole tähtis, mis platvormiga on tegemist ja kuidas teavet edastatakse. Peame kinni pidama õigest poliitilisest suunast, õigest avaliku arvamuse juhtimisest ja õigest väärtusorientatsioonist," teatas Hiina propagandajuhi asetäitja Zhuang Rongwen."
Kasutaja avatar
Health
Liige
Postitusi: 863
Liitunud: 25 Aug, 2019 14:13
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas Health »

Ei tea, kas saab nimetada arenguks... samas on ka taandareng areng ainult, et teises suunas ning antud teema tundus parima kohana. Lühidalt kokkuvõttes, keerasid britid kinni Hiina riigitelevisiooni inglise keelse kanali. Tundub, et britid joonduvad kindlamalt USA taha kraakluses Hiinaga.

https://edition.cnn.com/2021/02/04/medi ... index.html
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas ruger »

Hiina on saatnud oma kalalaevastikust osa Filipiinide lähedale. Ise põhjendavad nad 183 kalalaeva piirkonnas olemist, tormivarju tulemist. Arvestades laevade hulka siis valmistutakse tõsiseks tülinorimiseks. Arvatavalt tahetakse sinna piirkonda oma järjekordne tugipunkt teha.
We have footage showing nearly 200 Chinese vessels in Philippine waters. The government has demanded China to withdraw these vessels, but more than that, a maritime expert suggests taking the matter to an international court.
https://mobile.twitter.com/cnnphilippin ... 9701739528

Teine sarnasesse kohta sobiv uudis. 20 Hiina sõjalennukit sisenes Taiwani õhuidentifitseerimistsooni.
Twenty Chinese military aircraft entered Taiwan's air defence identification zone on Friday - Taiwan reports largest ever incursion by Chinese air force
https://twitter.com/akihheikkinen/statu ... 2986690561
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas ruger »

Filipiinid avastasid, et on ehitatud ebaseaduslike ehitusi
The Philippines said Thursday it has discovered illegally built structures on features in the Union Banks, a series of reefs in the South China Sea near where Manila says a flotilla of Chinese fishing vessels, allegedly manned by militias, had gathered in recent weeks.
The country's military said the structures were spotted during maritime patrols conducted on Tuesday, but it did not give the precise location of the structures or more details as to who erected them or as to their construction, saying only their presence violated international law.
Pilt
https://edition.cnn.com/2021/04/01/asia ... index.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas Kriku »

Sama stsenaariumit arutas "The Military Times" septembris 2020:
Former Air Force Secretary Deborah Lee James said to watch for hybrid warfare akin to the Russian “little green men” who slipped into Crimea to launch the annexation of Ukrainian territory. “It would be fishermen, who suddenly had to be on the Senkaku Islands because their boat was sinking, and this would be the equivalent of the little green men,” James said. “And then somehow, the cyber would go down, and there would be massive confusion.” By the time U.S. and allied political authorities cut through the confusion, figured out what had happened and decided to act, those “fishermen” would already be dug in, she said.
https://www.militarytimes.com/news/your ... look-like/
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas Walter2 »

Teslad kujutavad ohtu Hiina riiklikule julgeolekule
https://rikas.geenius.ee/rubriik/uudis/ ... -ligidale/
nojah - eks nad teavad ise paremini kuidas nuhkimine käib..
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

VALEINFO: PALJASTATUD | Hiina suursaatkond teeb Eesti eliidi e-postkastides punasele võimule sobivat „faktikontrolli”

Hiina valmistutakse suurejoonelisteks pidustusteks, et tähistada saja aasta möödumist kommunistliku partei asutamisest 1. juulil.

Eesti kultuuriinimeste, ajakirjanike, välispoliitika analüütikute ja riigikogulaste e-postkastidesse saabub kord nädalas kiri Hiina suursaatkonnalt Tallinnas. Seni on saadetis jõudnud valitud meilidele kuus korda. Kui kiri mai alguses esimest korda tuli, kostis mitmelt poolt avalikku vastupanu. „Kas teil midagi paremat teha pole, kui YouTube’ist propagandavideoid kokku noppida?” kirjutas terava vastuse Tallinna ülikooli lektor Imar Kutšukali. Tema teist kirja enam ei saanud.

Neid kirju kogub Aasia asjatundja Martti Kalda. Kuigi selline mõjutuskatse ei ole Hiina arsenalis midagi uut, on tema sõnul huvitav jälgida, kuidas kirjade sisu on võtnud eurooplase näo. „Meile püütakse Hiinast ilusat pilti maalida tuttavamate nägude-nimede kaudu,” ütles ta.

..

Selles et saatkonnad saadavad uudiskirju, ei peaks olema midagi eriskummalist. Hiina puhul on aga problemaatiline kirjade sisu. Neile kirjutab alla Hiina saatkond, kuid levitamisega tegeleb hoopis Eesti-Hiina sõprusühing.

„Tahame teile tutvustada 5000 aasta pikkuse värvika ajalooga riiki, et lükata ümber valeväiteid ning võidelda ignorantsusega,” seisab kirjakeste saatelauses. Need kirjad on koostatud Hiina saatkonna poliitikaosakonnas. Iga kiri sisaldab kahte lugemissoovitust, mis peaks ümber lükkama kriitika, mida on muidu Hiina kohta kuulda.

Kui paljudele inimestele saatkond seda saadab, seda nad Eesti Päevalehele ei avaldanud. Teada on, et kirja saavad paljud Hiina-kriitilised inimesed. Esimene kiri ilmus mai alguses, pärast seda, kui hulk akadeemilise taustaga inimesi allkirjastasid pöördumise Eesti riigile, ajakirjandusele ja ülikoolidele, et võidelda Hiina mõju vastu. Avalikus kirjas palusid allakirjutanud Eestile asjakohast Hiina-poliitikat, mis aitaks mõjutustegevusega võidelda. Samuti sooviti, et ülikoolid oleksid Hiina-tsensuurist vabad.

„Hiina saadab neid kirju lootuses, et skeptilised eestlased langevad nende õnge. Vaadates, kui paljud ei uskunud maskidesse või koroonasse, tundub see lihtne. Samal ajal on nad paljud muud võtted juba läbi katsetanud, sokutades oma artikleid lehtedesse ja pakkudes raha äritegevuseks,” selgitas Kalda, kes andis avalikkusele Hiina võimalikust ohust juba kümme aastat tagasi teada. Tema sõnul on Eesti Hiinast rääkides halvas olukorras, sest Eesti poliitika on võimetu midagi pehme jõu vastu ette võtma.

..

Teiste hulgas sai kirju riigikogulane Ruuben Kaalep (EKRE), kes on oma poliitilise karjääri vältel korduvalt Hiina asjus sõna võtnud. Kaalep andis allkirja ka Postimehes avaldatud pöördumisele, mistõttu sattus ta Hiina jälgimisnimekirja. Kaalep kirjutas hiinlastele ka vastuse, kiites nende tugevat valitsemissüsteemi, kuid mõistes hukka riigi poliitilisi valikuid. Propagandas kasutati ära ainult esimest poolt, mistõttu langes riigikogulane ise Hiina mõjutuse ohvriks.

Mida Reformierakond kardab?

See pole aga esimene kord, kui hiinlased riigikogulasi ära kasutavad. Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse nooremteadur Frank Jüris viitab oma uurimuses, et Hiinaga on kontaktid nii sotsiaaldemokraatidel, Isamaal kui ka Reformierakonnal. Sel teemal kritiseeris peaministriparteid ka Kalda. „Partei, millel on Hiinas huvid, pole suutnud aastate jooksul paika panna Hiina-suunalist poliitikat. Välisministeerium on otsustanud Hiinat mitte torkida. Hongkongi kohta pole ministeeriumis mitte ühtegi avaldust avalikustatud,” ütles ta.

..

Venemaad osatakse karta, Hiinat ei tunta

Eestlased tunnetavad Hiina ees pigem väikest ohtu võrreldes näiteks Kesk-Euroopaga, kus peab pool elanikkonda Hiinat ohuks, näitab tänavune julgeolekufoorumi Globesec uuring. Üle 50% eestlasi arvab siiski, et Hiina režiim rikub regulaarselt inimõigusi. Siiski on seda vähem kui Poolas või Austrias, kus on sama meelt koguni 81–90% inimesi.

Orientalist Märt Läänemetsa arvates jäävad Hiina mõjutuskatsed Eestis paljudele kaugeks. „Võrreldes Venemaaga on idanaaber meie vastu palju agressiivsem, sest ta on meil Narva jõe taga. Hiina mõjutustegevus on palju pehmem ja hiilivam.”

Selliseks hiilivaks, kuid mõjusaks näiteks tõi ta kultuuriüritused. „Me tähistame siin Hiina uut aastat, Hiina saatkond korraldab kontserte ja hiinlaste Konfutsiuse instituut pakub keeletunde,” tõdes Läänemets. „See pole otsene ajupesu, aga Hiinast luuakse sõbralik kuvand. Nad ei ähvarda mingi sõjaga, kuid poliitilisel tasandil tehtud otsustele, mis Hiinale ei meeldi, järgnevad karmid noodid ja viisakeelud.”

Nädalakiri jõuab e-postkastidesse vaikimisi, kuid peale selle tehakse katseid tuua Hiina teemasid meediasse. Näiteks pakkus Hiina Meedia Grupp (China Media Group) hiljuti Delfile näitamiseks kommunistliku partei propagandaosakonna kontrolli all oleva riikliku telekanali CGNT (China Global Television Network) saateid. Saadete fookus on Hiina ja Ida-Euroopa ühistel arenguvõimalustel ja humanitaarkoostööl. Delfi siiski keeldus meediapinda andma.

Mida väidab ja jagab Hiina saatkond oma uudiskirjas?

Teine uudiskiri. Selles pühenduti uiguuridele. All toimetajate märkuste hulgas on näha pehme hukkamõist Imar Kutšukalile. „Usume, et eestlaste enesekasvatus on arenenum kui härra Kutšukalil,” hurjutati kriitikut.

1. näide: uiguurid on Hiina vastu suunatud terroristid, keda rahastab CIA

Peamiselt Loode-Hiinas Xinjiangi provintsis elavate islamiusku uiguuride laiaulatuslikku hävitamist Hiina küll eitab, ent levitab samal ajal agaralt vandenõuteooriaid, justkui oleks tegu terroristidega. Nagu orientalist Märt Läänemets selgitab, on Hiina selline katse otsitud vale: „Samamoodi väidavad venelased, et kõik eestlased on fašistid.”

Ühe näitena kasutab saatkond USA erukolonel Lawrence Wilkersoni 2018. aasta videot, kus too selgitab, et ameeriklased on Afganistanis eelkõige seetõttu, et takistada Hiina uue siiditee projekti ja destabiliseerida Hiina võimu Xinjiangis. Seejuures väidetakse, et uiguuri taustaga rühmituse Turkestani Islamipartei terrorirünnakud lõppesid Afganistanis ainult seetõttu, et Peking pani hiinastaja Chen Quanguo uiguuride autonoomset piirkonda juhtima.

Uiguuride genotsiidi eitab ka endine Columbia ülikooli majandusõppejõud Jeffrey Sachs. Varem Huaweid kaitsnud Sachs avaldas kevadel koos Londoni õigusõppejõu William Schabasiga artikli „Xinjiangi genotsiidi süüdistused on liialdatud”.

Nende arvates ei ole uiguuridega toimuv genotsiid, sest sellel puudub (erinevalt holokaustist) „kohtus tõendatav põhjendus”. Nad meenutavad, et kogu Hiinas on pikka aega kehtinud nn ühe lapse poliitika, millest Xinjiangis kinni ei peetud.

Meie lähiriikidest nimetab Leedu Xinjiangi olukorda genotsiidiks. Leedu järgib USA aasta alguses tehtut.

2. näide: Taiwan valetas WHO-le koroonaviiruse kohta

Hiina mustab oma infokirjas ka naaberriiki Taiwani, kellega neil on ajalooliselt väga keerulised suhted. Siin võetakse appi COVID-19 ja viidatakse Hiina-meelsele kodanikuajakirjanduse portaalile The Grayzone, mis väidab, nagu Taiwan poleks andnud WHO-le selle kohta olulist infot.

Läänemets lükkab sellegi väite ümber: „Taiwan hakkas häirekellukesi esimeste seas helistama küll.”

Tõepoolest, Taiwan andis 2019. aasta detsembris WHO-le teada, et nad on tuvastanud seitse kopsupõletiku juhtumit, mille kulg on uudne. Juhtumid pärinesid Wuhanist.

Taiwani võimud saatsid kohalikule WHO kontorile teate: „Ei saa arvata, et tegu on SARS-iga, kuigi haiguste proove veel uuritakse. Juhtumid on isoleeritud. Oleme väga tänulikud, kui teil on jagada asjasse puutuvat informatsiooni.”

Hiinlased püüavad vähendada enda seost koroonaviirusega, viidates uudiskirjades ka WHO esialgsele raportile, mis pidas Wuhani viroloogiainstituudist alguse saanud lekketeooriat ebatõenäoliseks. Uus uurimine pole võimudele sugugi meelepärane. Wuhani laborist alguse saanud teooria tundub lääneriikide luureandmetele tuginedes aina tõenäolisem.

3. näide: Tiibet ja dalai-laama piiravad inimeste usuvabadusi

Hiina osaks oleva Tiibeti budistlikku usujuhti dalai-laamat on kommunistliku riigi uudiskirjas pandud mustama prantsuse autor Maxime Vivas, raamatu „Naeratuse taga. Dalai-laama peidetud pool” autor. Vivas on Hiina riikliku propagandakanali CGNT tihe külaline, eitades rahvusvahelisel tasemel uiguuride sunnitöölaagreid ja inimsusvastaseid kuritegusid. Režiimile sobiva isikuna on tal olnud ka harukordne võimalus uiguure külastada. Selle põhjal on ta koostanud raamatu „Uiguuride lugu. Lõpetades meedia valed”.

Dalai-laama mustamisega tegelevad teisedki eurooplased. Ühes uudislõigus viidatakse temavastasele Oxfordi meeleavaldusele, kus britid pahandasid dalai-laamaga budistlike palvuste muutmise tõttu.

Läänemets selgitas, et nii nagu igas religioonis on eri veendumusi ja usulahke, nii ka budismis. Ning (samal ajal ise moslemeid ja budiste repressseeriv) Hiina kasutab meelsasti ära erimeelsusi Tiibeti budismis kui näiteid inimeste usuvabaduse piiramisest.

Meenutagem, et dalai-laamaga kohtujad satuvad Hiinas põlu alla. Näiteks kohtus temaga 2011. aastal Tartu ülikooli rektor Alar Karis, kes sai seepeale Hiina sissesõidukeelu.

4. näide: „Kui tore on Hiina!”

Sellesse rubriiki kuuluvad lääne meediakanalites avaldatud videod sellest, kuidas mais suri Yuan Longping. Longping aretas vastupidava hübriidriisi, mis aitas vähendada Aasia näljahädasid. Mainimata jäetakse aga see, et Longping tegi oma töö Ameerika nobelisti Norman Borlaugi elutöö põhjal.

Viimases uudiskirjas vahendati ka Cambridge’i ülikooli politoloogi Martin Jacques’i ja Peruu poliitiku Alberto Moreno mõtteid, et hiinlaste kommunism võiks olla edukam kui läänemaailma kapitalism. Jällegi ülistavad Hiina üheparteisüsteemi eurooplastega sarnased inimesed – nende nimed ja näod on meile tuttavad.

..
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas ruger »

Hiina ehitamas oma läänepiirile kõrbealadele üle 100 ICBM-i stardiplatformi
China is building a sprawling network of what appear to be intercontinental ballistic missile silos in its western desert that analysts say could change the equation for US military planners in Asia.
The likely missile field, comprising 120 silos that could potentially house weapons capable of reaching the United States mainland, was documented by researchers at the James Martin Center for Nonproliferation Studies using satellite imagery supplied by commercial satellite company Planet Labs Inc.

https://edition.cnn.com/2021/07/02/asia ... index.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Hiina arengud

Postitus Postitas ruger »

Hiina tegeleb siis geeniuuringutega, korjates infot rasedatelt naistelt. "otsitakse paremaid geene", mida siis oma sõjaväele edasi anda. Pikk Reutersi artikkel.
A Chinese gene company selling prenatal tests around the world developed them in collaboration with the country's military and is using them to collect genetic data from millions of women for sweeping research on the traits of populations, a Reuters review of scientific papers and company statements found.

U.S. government advisors warned in March that a vast bank of genomic data that the company, BGI Group, is amassing and analyzing with artificial intelligence could give China a path to economic and military advantage. As science pinpoints new links between genes and human traits, access to the biggest, most diverse set of human genomes is a strategic edge. The technology could propel China to dominate global pharmaceuticals, and also potentially lead to genetically enhanced soldiers, or engineered pathogens to target the U.S. population or food supply, the advisors said.

Reuters has found that BGI’s prenatal test, one of the most popular in the world, is a source of genetic data for the company, which has worked with the Chinese military to improve “population quality” and on genetic research to combat hearing loss and altitude sickness in soldiers.

BGI is one of about half a dozen major providers of the tests, more generally known as non-invasive prenatal tests (NIPT), which women take about 10 weeks into a pregnancy to capture DNA from the placenta in the woman’s bloodstream. Its tests are marketed in at least 13 European Union countries, including Germany, Spain and Denmark, as well as in Britain, Canada, Australia, Thailand, India and Pakistan. They are not sold in the United States.

Shenzhen-based BGI shot to global prominence last year after selling or donating millions of COVID-19 test kits and gene-sequencing labs outside China. U.S. security agencies warned this was part of an effort to collect large amounts of foreign genetic material. BGI said this year it has built 80 COVID-19 labs in 30 countries, which it plans to repurpose for reproductive health screening.

It says its COVID-19 tests do not collect patient DNA.

But its prenatal tests do.

https://www.reuters.com/investigates/sp ... a-bgi-dna/
https://twitter.com/JulianRoepcke/statu ... 2443739139
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist