Armeenia vs Aserbaidžaan

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
paalberg
Liige
Postitusi: 591
Liitunud: 17 Mai, 2019 13:27
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas paalberg »

Viiskümmend kirjutas:Lihtsalt lisan, et TB2 on heaks killeriks osutunud tema Kanada L3Harrise päritolu u. 50 kg kaaluva optika pärast, mis lubab aseritel/türklastel tegutseda mitu korrust kõrgemal, kui armeenlaste madalama taseme vastumeetmed ulatuvad. Kui venelased agressorina samasuguse sõjapidamise üle võtavad siis see tähendab, et ka meie jaoks kolib droonivõitlus korrus-kaks kõrgemale.
Kanada ei müüa enam Wescam MX-15D kaameraid Türgi Bayraktar TB2 droonidele nii, et türklastel tuleb mingi alternatiiv asemele leida, iseasi kui edukaks uus alternatiiv osutub ja kindlasti on ka vene inserneridel kodumaise Wescam MX-15D analoogi väljatöötamine hetkel etteantud näidiste järgi käsil nii, et see on lähiaja küsimus kui vene droonid analoogse kaamera koos võimekusega endale külge saavad.
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas alax »

Kõige parem oleks, kui kumbki pool saaks midagi, mis algselt neile ei kuulunud, armeenlased jupi Karabahhi ja aserid jupi Armeeniat, et ühendada Nahhitševani enklaav. Kes veel valele poolele jääks, koliks omade juurde ja edaspidi võiksid pühenduda selle ülesehitamisele, mis käes. Muidu jäävadki seal sõdima kuni ühe poole täieliku võiduni.
Vaadates maakaarti, pole see variant võimalik. Kui Karabahh saakski mingi lahendi, siis Nahhitševani osaks jääbki ekslaavi staatus.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Fucs »

Nendest droonivideodest on näha, et mats tuleb kusagilt kõrvalt (mõnelt teiselt droonilt?), mitte samalt droonilt mis filmib (ja sihitab?)
Kuna siia videosid üles laadida ei saa, siis tegin kahest videost animeeritud GIF-i, aeglustades kaadridagedust 2,5 korda (ja GIF-i pidi veel optimeerima, et selle maht jääks mõistlikuse piiresse, seepärast pole kvaliteet eriti hea)
Nendes kahes näites tuleb mats vasakult, osades videotes tuleb paremalt jne.
droonid_001.gif
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Runkel »

Nahhitševani autonoomses vabariigis (mis on Pärnumaa suurune) on ikkagi Tallinna jagu rahvast. Ümberrahvastamise seisukohast Mägi-Karabahhist suurem probleem vaatamata sellele, et laua taga oleksid arutamas vastava ala spetsialistid sultan, tsaar ja mägilased.
Aserite suhtelist edenemist Karabahhi lõunaosas läände on pannud küll spekuleerima, kas minnakse Nahhitševaniga maismaa ühenduse peale välja, loodaks nn Megri koridor. See aga tähendaks Armeenia ala kontrolli alla võtmist. Megris on ka armeenlaste ja venelaste piirivalve üksus ca 2000 meest. Sõjaliselt vähetõenäoline ettevõtmine.
Pilt
Vene asjatundja kommenteerib:
https://www.ng.ru/armies/2020-10-08/2_7985_aliev.html
Viiskümmend
Liige
Postitusi: 2083
Liitunud: 04 Aug, 2010 12:33
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Viiskümmend »

See TB2 lased oma raketi välja arvatavasti kusagil 5+ km kõrguselt ning on ise liikumises ja jääb sinna sihitamiseks tiirutama, et ei pruugigi teine droon olla?
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas alax »

https://www.svoboda.org/a/30892729.html
Olukord pingestub. Aserid väidavad olema teinud preventiivse löögi Armeenias asuvatele rakettidele.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Lobo
Liige
Postitusi: 33
Liitunud: 12 Juun, 2020 7:48
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Lobo »

https://maailm.postimees.ee/7085891/arm ... vastuloogi
Armeenlased leiavad, et neil on nüüd õigus vastata.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kommentaariks niipalju, et suurem osa sellest sinisest alast M-Karabahhi põhjaosas oli aserite kontrolli all juba varem, praegu on nad sealt õige vähe juurde saanud. Tegu ei ole nõukaaegse M-K osaga, vaid armeenlastega asustatud alaga (Šaumjani rajoon), mis jäi väljapoole selleaegse M-K piiri ja mille kohalikud M-K osaks hääletasid, kuid varsti aseri vägedele kaotasid.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2076
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas krizz »

Nonii nüüd ei saa Venemaa ja SRÜ pugeda selle taha, et Armeeniat ei ole rünnatud. Kui Venemaa hakkab nüüd ka vabandusi tooma, siis kaotab ta igasuguse tõsiseltvõetavuse.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
paalberg
Liige
Postitusi: 591
Liitunud: 17 Mai, 2019 13:27
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas paalberg »

Droonide poolt siis väidetavalt hävitatud miljardi dollari eest Armeenia tehnikat.

Pilt
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

krizz kirjutas:Nonii nüüd ei saa Venemaa ja SRÜ pugeda selle taha, et Armeeniat ei ole rünnatud. Kui Venemaa hakkab nüüd ka vabandusi tooma, siis kaotab ta igasuguse tõsiseltvõetavuse.
Minu meelest on mõlemad teineteist selle konkreetse konflikti ajal juba ennegi kostitanud terava moonaga(mõtlen siin Armeeniat ja Aserbadžaani,mitte aga Mägi-Karabahhiat),siin on kaasfoorumlased isegi videosid sellest ülesse pannud.
Ok,see on see mini "Varssavi-pakt",mis peaks nagu reageerima aga ma ei usu,et näiteks kogu see Kesk-Aasia kupatus hakkab ennast asjasse segama,sest osad ju ka seal need turgi keelkonna rahvad ja Türgi on sinna aktiivselt investeerinud.Valgevene diktaatoril on endal pisikeselt piss püksis ja loodab ise abi saada.
Venemaa aga ilma Kasahhita,peaks hakkama lennukitega Armeeniasse sõtta minema,sest vaevalt Gruusia nüüd Vene vägesid läbi laseb.
Pealegi on kuumaks teemaks tõusnud koroona(päevas juba +14000 haigestunud ametlikult,mis minu hinnangul tuleks korrutada kahega) ning suur vihalaine Kaug-Ida provintsides,peale seda nuuti andmist Habarovskis.Valgevenet ma ei hakka mainimagi.
Ja vaevalt,et ta hakkab oma laevastikku Mustalt Merelt Türgi vastu saatma,siis on kohe tegemist NATO-ga ja see pakasuhha toimetatakse kiiresti merepõhja.
Dozdis on Lavrovi tänane intervjuu,mees on seal sellise näoga,et justkui midagi väga ebameeldivat on püksis,suust tuli mingit tõlla mõllat vaherahust ja sellest,et see võtab aega.
Ma ennist siin ütlesin seda,et Kaukasuse rahvad,kes Venemaa piirides elavad vaatavad seda asja väga tähelepanelikult ja ma pakun,et Venemaa julgeolekuteenistused on rohkem mures jamade edasiarenemisest neile aga mitte abist Armeeniale.Kellele neid surnuid Vene sõdureid vaja seal on,juba Ukrainas langenutega oli probleem aastatel 2014-2016.Mäletate seda lugu Pihkvasse tagasitoodud laipadega,need ei langenud Ukrainas ametlikult vaid põlesid kasarmusse.See Riigiduuma saadik,kes oli tollal veel Jabloko poolt valkitud Pihkvast hakkas asja sorkima ja sai õhtul nurga taga tappa,nii,et viimane peale paranemist põgenes Venemaalt Ukrainasse(mille peale talt võeti saadikumandaat,nüüd elab mees Leedus).
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Minu viis kopikat siis ka.
See asi on tänaseks meedia poolt aetud oluliselt segasemaks, kui ta tegelikult on :|

-- aserid ei ole rindel siiamaani reaalselt mitte sittagi saavutanud..
-- võidukad "drooniraportid" ei otsusta sõda - selle sõja otsustavad jalaväelased..
-- aserid on (mõningal määral) edenenud vaid sõjateatri lõunapoolseimas punktis - tungides edasi piki ARAKSi jõe orgu (mis on ühtlasi ka aserite ja armenite piiriks IRAANiga)..
-- aga nad võivad seal kassvõi "päris" ARMEENIA piirini välja tungida - see ei halvendaks kuidagi KARABAHHi kaitset..
.. ja sõja viimine n-ö "päris" ARMEENIA territooriumile ei saa ka kuidagi olla aserite eesmärk - sest see muudaks kogu olukorra poliitiliselt täiesti kontrollimatuks(-loe: viiks uuele tasandile), mis omakorda tekitaks türgiaseri poolele rohkem kahju kui kasu..
-- samuti ei ole võimalik KARABAHHi "ümber piirata" - sest see pikliku sardelli kujuline KARABAHH toetub ülimalt mugavalt oma pikliku seljaga ARMEENIA külge ning kogu see piklik kitsas ala nende vahel on ka üldiselt läbimatu mägiala..
-- armenid on(gi) seni ära andnud vaid mõttetuid madalamal asetseva "maastikuservasid" ning kõige järgi otsustades istuvad edukalt edasi oma kõrgemal paiknevatel (põhi)positsioonidel - kuhu aseritel pole mingit lootustki edasi tungida..
-- üle maailma levitet aseri "droonivideod" loovad toimuvast väärpildi, ühesõnaga..

Kriku kirjutas:Kui uuel nädalal midagi ei muutu, on Mägi-Karabahhi saatus otsustatud.
..lugupeet moderaator evalueerib ehk tsipa täpsemalt - et millel põhineb niiisügav "expertarvamus" :roll: :?: :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3503
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Chupacabra »

60 aserit otsa saanud armeenlaste varitsuses: https://www.youtube.com/watch?v=KiL6CdXjku8

juhin tähelepanu maastikule.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Teistest kohtadest on aserid ka saanud natuke Karabahhi tagasi aga eks selles sõjas maastik on ikka peamine otsustaja.Ja ilma kõrgemate punktide vallutamiseta,kus saab kontrollida orge ongi selline väga vaikne edasiliikumine,sest ega ka Alijev ei taha laibamägesid kodumaale tagasi.
Iseküsimus on kaua selline droonidega sebimine maksma läheb ja kauaks kestab finans asrite poolel sõjataegevuseks.
Euroopast on prantslased vahest kõige suuremad Armeenia toetajad aga ilma sakslaste jah sõnata ei hakka ka nemad EL riikide hulgast Karabahhi iseseisvust seadustama.Aga sakslaste suurte majandushuvide tõttu Türgis jääbki see jah Macronil saamata.
Britid pakun juba kiusu pärast on Alijevi selja taga,pealegi on BP tugevalt aserite naftaäris sees.
USA-s hetkel aga tohuvabohu ja enne uut aastat ei liigu sealt arvamus sõja kohta kusagile.Nii,et aseritel on ca paar kuud vabu käsi.Iseasi,kas nad ise nii kaua kannatavad sõdimist.
sada
Liige
Postitusi: 235
Liitunud: 29 Jaan, 2013 11:56
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas sada »

paalberg kirjutas:Droonide poolt siis väidetavalt hävitatud miljardi dollari eest Armeenia tehnikat.
Hinnad tunduvad seal ikka väga soolased, näiteks keskmiselt miljon dollarit auto kohta :scratch:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: POZ ja 15 külalist