Leitnandid, starleid ja kaptenid vene sõjaväes vanuse järgi

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
frantzus
Liige
Postitusi: 810
Liitunud: 26 Jaan, 2015 21:42
Kontakt:

Re: Leitnandid, starleid ja kaptenid vene sõjaväes vanuse jä

Postitus Postitas frantzus »

eks see pudelikaela probleem on vast kõikide tsiviliseeritud riikide armees, ja just nendega kes sinna pudeli kaela ei mahu; vägisi reservi saata ei ole ka nagu aus kui pension veel välja teenimata, samas kasvab ju järgmine põlvkond ka koguaeg peale!? parketikindralid on veel omaette teema. aga venemaal on ju miski müüt juba üle 200 aasta et "igal sõduril peab marssalikepike seljakotis olema" :dont_know: . oli äkitselt Suvorovi mõttetera? igatahes nõukogude armees minu arusaamise järgi võidi ka päevapealt erru saata kui staaz täis oli tiksunud, mõtlen just vanemohvitsere; kindralitega oli teine teema. ei ole sada kindel aga pealiku jutust nagu miskit sellist on meelde jäänud et kui õigeks ajaks kindrali auastet ei saa siis "game over"?? ja siis lähedki kuskile sõjakomissariaati komissariks; või kutsekasse-keskooli-tehnikumi-ülikooli sõjalise õpetajaks; või veel peenem amet on nn tsiviilkaitse spetsialist kuskil suuremas tehases jne! need ametid olid üldjuhul jah juba erusõjaväelaste pärusmaa, ja ikka vanemohvitserid! TEMT-s oli sõjalise õps erupolkovnik, ikka päris vana mees aga sirge seljaga ja triksis-traksis olekuga, rahvuselt eestlane, oma jutu järgi isegi korpusemees! no kerge vene aksent oli kohati kõnes tunda aga muidu tipp-topp vana, igatahes sõjaväkke minnes oli frantzusil rivisamm, gaasitorbiku kasutamine ja automaadi lammutamine väga kõval tasemel, paremini kui seerudel kes meid kottima hakkasid! eks sõjaväelastel oligi suur probleem mida teha kui erru saadeti, igat sõjaväelist oskust tsiviilis ikka üks-ühele kasutusele ei võta, ja seda enam et harjunud ju subordinatsiooniga mitte et igal matsil on oma arvamus.
vähekene OT, võib kustutada...
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Leitnandid, starleid ja kaptenid vene sõjaväes vanuse jä

Postitus Postitas Leo »

Eks see ongi õige, et olukorras, kui järgmisele astmele mahub maksimaalselt kolmandik või isegi veerand, on paratamatus, et keegi jääb pensionini tiksuma. Soomes on näha, et juba suhteliselt varakult eristuvad need, kellel eesmärgiks peastaap ja kindrali ametikohad - esiteks muidugi peab teenistus olema eeskujulik, teiseks on väga soovitav kusagil välismissioonil ja NATO või EU staabis ära käia ja kolmandaks ei tee ka paha, kui hetkel peastaabis juhtuvad Sõjakooli kursusekaaslased ees olema, loomulik, et kui keegi juhtivale kohale saab, siis eelistatakse ikka neid, kes vanad tuttavad. Kindrali kohtade rotatsiooni tagamiseks on need tähtajalised - 5 a ja siis on edasi või pensionile. Sõjalist algõpet Soomes ei tunta, nii et enamik läheb ikka otse erru ja siis vaatab ise, millega aega veedab, näiteks riigikaitselisi koolitusi korraldavas MPK RYs on märgatav kogus erruläinud vanemohvitsere. Osa neist täiesti mõistlikud inimesed, teised ikka sellised teiba alla neelanud, kes oskavad ainult määrustikust näpuga järge ajada ja ei suuda oma peaga mõelda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist