Austatud kaasfoorumlased Frantzuz ja Seenior tõukavad nüüd ka minu mälestuste radadele. Iseasi, kas ma nende värvikuse tasemele küünin. Aga ma proovin.
Esmalt üldised sättungid:
- Olen Järvamaa poiss, kes läks sõjaväkke 4. juulil 1988 ja jõudis tagasi koju 26. augustil 1989. Vene kroonut teeninud panevad vast kohe tähele, et kahest aastast jäi kõvasti puudu. Esialgu ei valgusta, miks nii läks, see on tulevikumuusika

- Teenisin Sõjaõhujõududes, vene keeli Военно-Воздушные Силы - sellest ka teema nime üks osa BBC. British Broadcasting Company здесь не причем

- Õppeväeosa oli 19. nooremlennutehnikute kool (в/ч 33746) koduses Läti linnas Aluksnes. 6 kuud helikopteriõpet (Mi-8 ja Mi-24)
- Riviväeosa oli 80. üksik ründelennuväepolk (80. ОШАП, в/ч 29115) Sital-Tšai lennuväebaasis Aserbaidžaanis.
Selle üle olen muuseas siiani uhke. Mul õnnestus teenida eliitväeosas. Ja olen tänulik, sest see aitas ja aitab väga palju kaasa minu praegustele tegudele. Mina pean oma nõukaarmee teenistust väga positiivseks.
Aga lähemalt juba edaspidi. Võib-olla mitte nii tihti, kui nimetatud kaasfoorumlased...
PS. Kutsun akf Tuxi üles oma mälestusi ühte kohta kokku koguma. See on tõeliselt fantastiline lugemine!