Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Pole õnnestunud näha ühtegi elektroonilist toodet märkega "made in russia".
Venemaal seeriatootmisse minevad arvutid, mis peaksid kasutama uue põlvkonna 16 tuumalist arvutiprotsessorit toodetakse Taiwanis. Ilmselt ka kõik muud komplekti kuuluvad jubinad. Tootmisküpseks pidavat saama aastaks 2022. Juba käesoleval hetkel ollakse arendusega eilses päevas
Mina kevadel nägin. Mehed olid suure vaimustusega ostnud ära muidu võiku hinnaga elektroonilise süüte komplekti Gaz-53 mootorile, mis meil toona veel käigus oli.

Rõõmu oli pooleks päevaks. Peale mida teatas 53 mootor hirmsa paukumise saatel, et talle aitab. Tuli nõuka aegne setup tagasi panna. Uurisime siis ka lähemalt, antud komplektis sisalduval elektroonikamoodulil (selline pioneeride maja raadioringi tasemel jubin) olid pooled rajad läbi põlenud. :oops:

Vot selline elektroonika oli, made in russia oli peal kah. Taolist praaki on vene autode varuosade turg otsani täis. Näiteks süüte katkesti komplektid, kus kontaktid on tehtud puhtast rauast. Töötab natuke. Nõuka aegsed katkesti kontaktid sisaldavad hõbedat, seepärast kestsid ja töötasid palju paremini. Seepärast ei maksa CCCP kirjaga asju kergekäeliselt ära visata ja asendada "uue Venemaa" toodanguga, selle kvaliteet on suuresti juhuslik ja pead hästi teemat tundma, et mitte petta saada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kalakala
Liige
Postitusi: 439
Liitunud: 25 Aug, 2014 7:33
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kalakala »

kana tagumik kirjutas:kopin postimehe artiklist, Tüüri arvamuslugu,sobib siia teemasse see lause küll:
Tüür tõdes lõpetuseks, et paljudele Venemaa inimestele jääb Navalnõi kaugeks. «Enamikele venemaalastele ei ütle Navalnõi nimi kõigi palju. Tema peamine sõnum on korruptsioon ja varastamine, aga see jätab keskmise venemaalase suhteliselt külmaks, sest nii on seal kogu aeg olnud,» selgitas Tüür.
Kui Vene opositsioonil üldse mingi liider on siis on see Navalnõi ja see, et ta nimi just tundmatu oleks või venelastele korruptsioon korda ei läheks pole päris tõsi. Pea neli aastat tagasi tegi ta video "On vam ne Dimon" mis näitas Dimitri Medvedevi losse ja majapidamisi. See on tänaseks kogunud Youtubis 38 miljonit vaatamist. Kuu aega tagasi lasi välja video kus räägib oma mürgitamisest. See on kogunud 22 miljonit vaatamist. Täna tuli välja värske teos nime all "Putini loss. Maailma suurim altkäemaks". Poole päevaga pool miljonit vaatamist.
https://www.youtube.com/watch?v=ipAnwil ... 1%8B%D0%B9
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4083
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Some »

Hästi tehtud video. Samas kommentaarium miski spamboti ründe all.
chac
Liige
Postitusi: 475
Liitunud: 19 Mär, 2014 12:31
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas chac »

Jaanus2 kirjutas:Need asjad tuleks lahku lüüa - kas välja töötatud Venemaal ja toodetud Hiinas või kõik on toimunud Hiinas. Alles siis, kui ka väljamõtlemine on toimunud mujal, on asi kehvasti. Hiinas on lihtsalt odavam toota, isegi Venemaa ei hakka omal maal midagi ainult uhkuse pärast tootma kui see majanduslikult kasulik ei ole. Ainult relvi toodetakse ise kui vähegi saab.
Vaidleks vastu.
Esiteks, Hiinas täna enam ei ole sugugi nii odav toota - sealsed inimesed on tänu suurele iga-aastasele majanduskasvule väga palju jõukamaks saanud, ja teiseks - Venemaa olematu majanduskasv + rubla kursi ränk kukkumine viis selleni et Hiinas on keskmine palk juba suurem kui Venemaal. Ja see vahe suureneb - trend on Hiina kasuks.

Vastav uudisnupp käis ka Eesti ajakirjandusest läbi, aastal 2016:
https://majandus24.postimees.ee/3700793 ... kui-hiinas
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Kommentaariks teemale võrdlus 1990. aastast:
Jurkāns rääkis, et Gorbatšov jäi pärast Vilniuse verevalamist välisriikide tugeva surve alla. Õnneks tema sõnul polnud vastasrindel korralikku tegevusplaani. „Gorbatšov teadis, et lääneta ei jää Nõukogude Liit ellu, pealegi talle väga meeldis, et ta on läänes populaarne. Ta teadis, et kui ta meie vastu vägivalda kasutab, siis lääs talle seda ei andesta. Kui Vilniuse teletorni rünnati, siis vastuseks Euroopa riigid külmutasid oma abipaketid Nõukogude Liidule. Gorbatšovile anti väga selgelt mõista, et ta ei tohi Balti riikide elanikke puutuda. Ka Bush hoiatas Gorbatšovi. Kohe pärast seda kutsus John Major mind Downing Streetile kohtuma. Lühidalt öeldes anti Gorbatšovile mõista, et ta lõpetaks ning et eestlased, lätlased ja leedulased pole valgevenelased või ukrainlased, kellega ta võib teha, mida tahab,” rääkis Jurkāns.

Vilniuse ja Riia sündmuste ajal liikusid Eestis jutud, et Nõukogude võimudel on nimekirjad inimestest, keda Baltimaades arreteerida ja minema viia. „Sel ajal ei otsustanud üksikud isiksused mitte midagi, selle liikumise taga oli kogu rahvas,” arvas Jurkāns. „No oleks Jurkāns ja Lennart Meri maha võetud, mis sellest oleks muutunud? Oleksid tulnud teised ja seda protsessi polnuks võimalik peatada. Oleks tankidega üle sõidetud korra ja pärast oleks jälle sama asi edasi arenenud. Sel ajal oli Nõukogude Liidu ja sõjaväe juhtkonnas meeletu kaos. Lääs andis neile tohutuid rahasummasid, partei ja sõjaväe juhid varastasid enamiku sellest ära. Nad ei saanud endale lubada seda, et nad hakkavad Baltimaades ja mujal tohutul hulgal inimesi kinni võtma. Ma arvan, et selliseid asju räägitakse selleks, et enda väärtust suurendada ja end kangelasena näidata. Võib-olla on keegi Eestis neid nimekirju ja käske näinud, aga mina pole nendest midagi kuulnud ega usu nende olemasolu. Sel ajal polnud meie vastased võimelised tegema mingeid suuremaid ja pikemaid plaane. Nad olid oma naha päästmise ja taskute täistoppimisega hõivatud,” arutles ta.
https://epl.delfi.ee/artikkel/92321333/ ... iia-linnas
Roamless
Liige
Postitusi: 3808
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Roamless »

Minuarust on hoopis huvitavam intervjuu osa nn kõrvalintervjuu endise OMON-lasega, kes kohati mängib salapärast ja siis ei jäta muidugi paadunud Vene šhovinistile kohaselt ohvrites kedagi teist süüdistamast. Imestan, et sellisel lastakse Lätis nii mõnusat elu elada. Rubiks ajab lihtsalt kibestunud kommari plära segatuna vandenõuteooriatega ning muidugi üritab endast rahutuvi pilti maalida.
Unforeseen consequences
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kindlasti on see uudis,mis hakkab mõjutama tulevikus Venemaa majandust.
Nimelt enam ei ole kohustuslikku ühe võõrkeele omandamise kohustust koolides,see muudeti ära.Keeled tehti fakultatiivaineks ehk siis õpilane võib ise valida võõrkeele lisaklassi,kui tahab.
Zirinovskile oli isegi seda palju ja viimane nõudis Riigiduumas,et võõrkeelte õpetamine isegi fakultatiivselt tuleks tühistada a la,kui vanemad tahavad,siis las maksavad selle eest eraõpetajatele,pole meil vaja teiste riikide keeli,sest nendes keeltes tehakse massilistr propagandat Venemaa vastu ja noori on võimalik selleläbi mõjutada.See ei ole isegi lollus ruudus,see on nii suur idiootsus,mille kohta mõistus ei oska hinnangut anda.Isegi Nõuka riigis oli üks võõrkeel kohustuslik,mida ka Zirinovsku kindlasti õppis.Nüüd siis tahetakse kasvatada üles täielikke lambapäid,kes ei adu ühtegi suuremat võõrkeelt,välja arvatud eliidikeste lapsed,kelle vanemad kindlasti palkavad eraõpetajaid,kui järgida Zirinovski soovi.
Aga isegi see fakultatiivõpe,kus keele omandamine vabatahtlik usun hakkab hoogsalt tulevikus vähendama keeleoskust riigis,sest vaesemate perede lapsed ja külakoolid ei saa enam endale lubada ei õpet ega õpetajaid,sest riiklik toetus kaob ära.Keeleoskuse kadu aga mõjutab otseselt tuleviku inseneride kasvu,mis muutub selliseks elitaarseks nagu oli Tsaari Venemaal.Veel üks nii õelda viies vanker Venemaa majanduse alla,täielik tobedus.
Runkel
Liige
Postitusi: 2827
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Runkel »

Žirinovski utoopiast: küll Tik-Tok jms rämps õpetab vaesema rahva võõrkeelt rääkima, sest mingi nutipluti on igaühel noorematest taskus (ja pigem ikka uus ja vinge) ning nomenklatuuri võsukesed valmistatakse ette teadust ja tooraineäri tegema USA, ÜK ja Euroopa parimates ülikoolides, noh, nagu nt Nõukogude tippdiplomaat Lavrov oma võsukestki, kes koolitati Columbia Ülikoolis.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Runkel kirjutas:Žirinovski utoopiast: küll Tik-Tok jms rämps õpetab vaesema rahva võõrkeelt rääkima
Ei õpeta. See on illusioon, et lapsed õpivad internetis inglise keele ära.

Üldiselt oli kooliõpilaste võõrkeeleoskus juba NSVL ajal suures osas Venemaast väga madal ning edaspidi on siis veel hullem. Mis seal ikka.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kriku kirjutas:
Runkel kirjutas:Žirinovski utoopiast: küll Tik-Tok jms rämps õpetab vaesema rahva võõrkeelt rääkima
Ei õpeta. See on illusioon, et lapsed õpivad internetis inglise keele ära.

Üldiselt oli kooliõpilaste võõrkeeleoskus juba NSVL ajal suures osas Venemaast väga madal ning edaspidi on siis veel hullem. Mis seal ikka.
Ma arvan,et see iseloomustab hästi minu mõtet,mida enne avaldasin.Hea arusaamine keelest kaasajal on üheks osaks edukas majanduses aga noh Vene orjade jaoks on ettenähtud vaid maavarade kaevandamine ja eliidi võsukesed saavad oma keeleõppe kätte.Kurb muidugi.
Nüüd uudis sellest torust nr.2,Saksamaa rohelised olid enne ainukesed,kes nõudsid toru sulgemist ametlikult,nüüd on nendega ühinenud Vabad Demokraadid,kes ametlikult nüüdsest nõudsid juhi sõnade järgi torujuhtmele morotooriumi kehtestamist,kuni inimõigused Venemaal korras ja opositsioon saab vabalt tegutseda.Tähelepanuväärne on see,et Merkeli uus parteiliider ning võimalik uus katslerikanditaat(Baieri liidumaa juht) ei taha samasuguse koalitsiooni jätkamist nagu praegu.Ehk siis pikalt kestnud "suur koalitsioon" on järgmistest valimistest arvatavasti läbi ning kristlikud demokraadid on aktiivselt asunud sondeerima pinda roheliste ja vabade demokraatidega.Mis tähendaks selline liit Venemaa suunalises poliitikas on huvitav küsimus,sinna raami mahub ka toru nr.2.
Radio Svoboda sõnul on ka Biden pakkunud Saksamaale diili,et Sakslased külmutaksid ehituse toru 2-le ametlikult,vastutasuks lubati Saksa firmadele sanktsioonide eemaldamist.Kuidagi tundub võimaliku koalitsioonipartneri eilne avaldus ühtib uue administratsiooni pakkumisega.Lisaks sellele tahab USA,et Saksamaa sunniks lepetesse Venemaaga punkti,mis välistaks igasuguse gaasiembargo Ukraina suunal.
Runkel
Liige
Postitusi: 2827
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Runkel »

Niipalju pistan vaid täpsustuseks vahele, et Baieri mees on Markus Söder (CSU), Merkeli partei uus juht Armin Laschet on Nordhein-Westfaleni mehike.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Runkel kirjutas:Niipalju pistan vaid täpsustuseks vahele, et Baieri mees on Markus Söder (CSU), Merkeli partei uus juht Armin Laschet on Nordhein-Westfaleni mehike.
Täpselt nii,täiesti võimalik,et kantslerikanditaat ei ole partei juht nagu hetkel on Merkel,selle üle arutatakse Saksamaal juba pikalt ja populaarsuselt parim kanditaat kantsleri kohale CDU poolt on Baieri liidumaa juht just arvamusreitingutes.
Baieri liidumaa juht on ka olnud suurim kriitik CDU idapoliitika puhul,tema otseselt tahaks ka seostada majandussuhted Venemaaga sealse olukorraga inimõiguste teemal.
Runkel
Liige
Postitusi: 2827
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Runkel »

Venemaa 20 a geopoliitilised kulud.
Mõjuvõimu hind.png
Mõned nopped viidatud artiklist:
1. Luka on Kremlile õige kalliks läinud, keskmiselt 5 mld dollarit aastas tiksub, seda peamiselt tooraine hinna doteerimise kaudu.
2. Ukrainale kuni sõjani kulus ka mehiselt.
3. Stratfor hindab rahvavabariikide (Donbabwe, Luganda, L-Osseetia, Abhaasia, Transnistria) toetuskuludeks samuti 5 mld USDi aastas, pluss sõjaväeüksuste ülalpidamine.
4. Venemaa on osaline 21 tuumaenergiaploki ehituses ja finantseerimises, sh Soomes, Bulgaarias, Ungaris. Ungaris on täismäng, nii rahastus kui ka reaktorid. Küsimus selles, et Vene/nõukogude tehnoloogiaprojektidele ei soovi/ei saa lääne pangad raha anda, venelased ise on helded riski võtmisel - finantseeritakse kuni 90% projektist. Kõrvalepõikena, Ungaris ongi tuumaenergia peamine allikas, üks ükskõiksemaid taastuvenergiale üle minejaid ELis. Veel Ungari strateegiakaupu - Covid 19 vaktsiinid tulevad muuhulgas nii Venest kui ka Hiinast.
https://novayagazeta.ru/articles/2021/0 ... a-velichie
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas nimetu »

Prantslased soovitavad sakslastel NS2 projektist loobuda. Kaalutakse ka uusi sanktsioone Venemaa vastu.
https://www.err.ee/1608093649/pariis-ku ... ream-ii-st
See langeb ilmselt kurdi kõrvadele.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Soome välisminister läheb siis sõnumitoojat mängima,et viimases katses Navalnõid välja saada,muidu vist tulevad korralikud majanduslikud karistused kaela.Tuubis avaldas see Navalnõi parem käsi,kes ise ei ela Venemaal nimekirja,mille nad koostasid,enne Navalnõi tagasipõõrdumist.Seal on sisuliselt kogu see Putleri võimukamp+lähedased semud-oligarhid.Ma ei tea,kui tõene see võib olla aga USA Riigidepartemang olevat nõustunud selklega,et nimekirjas olevate isikute nimed on aluseks majanduslikeks sanktsioonideks.Kordineeritult USA-ga pidavat ka EL samasugust nimekirja koostama.Lisaks julgeolekuga seotud isiktele on seal mainitud ka ühe ööga Venemaa kallima maja omanikuks saanud Rotenbergi.Ju,siis on seda,mida mees hoiab Lääne pankades arestida.
Meilgi Eestis tegutsenud Vekselberg on väidetavalt samuti nimekirjas ja paar päeva tagasi blokeeris UK finantsjärelvalve USA palvel tema kontodel olevad USD taalad,kogusummas 1,5 miljardit taala.Meest peetakse Läänes Putleri rahade hoidjaks.
https://www.youtube.com/watch?v=4XhkLiooOlI
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist