Ajakirjandus on meie ajastu au, mõistus ja südametunnistus

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
AndresTy
Liige
Postitusi: 957
Liitunud: 07 Mär, 2019 13:27
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas AndresTy »

AMvA kirjutas:Sattusin eile kuulama KUKU raadio saadet Vox Populi. Teemaks oli riigieelarve kärpekohad.
Päris masendav kuulamine oli - 90% stuudiosse helistajatest soovis kaitsekulude kärpimist. Sellele lisaks veel ka muidugi kommentaarid stiilis, et kui me Venemaaga hästi läbi saaksime poleks üldse armeed vaja ja NATO baasid tuleks Eestist välja viia jne.

See jutt tuli siis ilmselgelt eestlastest helistajate suust. Ei usu hästi ka, et Kremli trollivabrik ennast nii kiiresti suutis käima tõmmata, sest saate päevateema öeldakse vahetulet enne saate algust.
Vox populi on Kuku raadios selline kreisi "freakshow", küllap teavad raadio tegijad ja mõtlemisvõimelisemad kuulajad seda isegi. Karvaste ninadega helistajatest ogarate vanameeste saade karvaste ninadega raadiokuulajatest ogaratele vanameestele....

Sellega pole absoluutselt nõus, et need sealsed püsikunded nagu mingit rahva (kuulajaskonna) enamuse seisukohta esindaksid või kvaliteeti näitaksid. Sama lugu ka meediaportaalide kommentaariumitega - see jamps, mis seal toodetakse ei anna meile tegelikku pilti ühiskonna tegelikust meelsusest (kuigi seal sellist muljet püütakse jätta).

Aga läks räigelt off-topicuks kätte ära.
Viimati muutis AndresTy, 08 Sept, 2020 13:28, muudetud 1 kord kokku.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
ElrikThunderson
Liige
Postitusi: 1695
Liitunud: 30 Dets, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Ajakirjandus on meie ajastu au, mõistus ja südametunnist

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Nääklus eemaldatud, anekdoodiklassika naljanurka liigutatud.

Palun lahkesti foorumi temaatika juurde tagasi.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2632
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas vanahalb »

Kriku kirjutas: Jah, ma olen ka aru saanud, et akf eelistab parteide propagandaväljaandeid muule ajakirjandusele. Foorumi reeglid selle eelistuse järgi käima ei hakka.
"Uued uudised" keerab muarust tavaliselt vindi üle ja ma sealset tõlgendust enamasti ei usu. "Objektiiv" seevastu tundub täitsa loetav. Vahel tasub ka vaadata et mida venelased asjast arvavad ja isegi va soomlastel esineb teinekord selgemaid hetki. "Delfi" on pask.

Nii kirvereegliga võttes - sõltumatu on ajakirjandus siis kui mõni tindijünger vahel kesta peale saab või sootuks kasti lüüakse. See viitab et käsitletakse elulisi ja valusaid teemasid. Selle mõõdupuu järgi on kogu eesti ajakirjandus reklaamimaiguline tellimustöö :)
AndresTy
Liige
Postitusi: 957
Liitunud: 07 Mär, 2019 13:27
Kontakt:

MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas AndresTy »

vanahalb kirjutas:Nii kirvereegliga võttes - sõltumatu on ajakirjandus siis kui mõni tindijünger vahel kesta peale saab või sootuks kasti lüüakse. See viitab et käsitletakse elulisi ja valusaid teemasid. Selle mõõdupuu järgi on kogu eesti ajakirjandus reklaamimaiguline tellimustöö :)
Sinu tõekspidamise järgi on Venemaa sõltumatu ajakirjanduse lipulaev! :|
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
mart2
Liige
Postitusi: 5184
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas mart2 »

Üldiselt on "sõltumatus" tühi vaidlus.

Olen siin militaarnetis kunagi juba toonud välja ühe tuttava ajakirjanikuga toimunud vestluse kokkuvõtte - sõltumatu saab olla ajakirjanik ainult siis, kui ta ise on nii autor, toimetaja kui ka meediumi omanik.
PS. Sedagi ainult siis, kui ta leiab piisavalt tarbijaid, kes on nõus maksma tema toote eest ja aitavad perele leiva lauale!

Vabandan, kui sai valesse kohta!
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4085
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Some »

Delfi ise väga uudiseid ei kirjuta, ostab uudistekanalitest sisse või teeb tõlkeajakirjandust. Selles osas pole eriti probleemi. Küll läheb Delfi imelikuks oma klikimagnetiuudistega - kui Eesti teemas näiteks lüüakse MMSi propageerijad risti, siis Alkeemia osas tsiteeritakse Telegrammi.
Erakondade lehed on paraku otseselt ainult propagandale orienteeritud. Ei kehti mitte ainult EKRE vaid kõigil erakondadel on propakanalid. Kui just erakondlane pole ja partei ametlikke seisukohti levitama ei pea, siis võib erakondade lehed ära unustada.
Kui mingeid ametlikke infokanaleid mitte usaldada siis tänapäeval on endale sobiva info leidmine netiavarustest ülilihtne. Sellega on muidugi lihtne orki lennata, sest normaalne inimene loeb ainult seda infot, mis tema seisukohti toetavad. Kui ma usun,et Biden on reptiil siis leian minutiga 20 lehekülge, mis minu väiteid tõestavad. Täpselt samamoodi võin leida hunniku uudiseid, kuidas Trump tahtis tuumanuppu pressida vms.
Lõppkokkuvõttes tikuvad sarnased inimesed kogunema ühte ja samasse inforuumi ja siis kiruvad teises inforuumis olevate inimeste lollust.
Näiteks nii LHV, HV kui Milneti foorumis on reeglina täiesti terve mõistusega tegelased aga suhtumised näiteks relvakandmisse, koroonapiirangutesse või tehnoloogiasse igapäevaelus võivad üsnagi erineda.
Mis puutub erinevatesse poliitilistesse vaadetesse siis siin on igaühel õigus oma arvamusele ja see ei takista meid teistes küsimustes normaalseid arutelusid pidamast.
Samas fanaatikutega suhtlemine on suht raske. Mulle ei meeldi ükski Eesti erakond ja kritiseerin kõiki mõnuga - samas ainult ühe erakonna toetajad võtavad seda väga valulikult.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9129
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Kilo Tango »

Some kirjutas:Delfi ise väga uudiseid ei kirjuta, ostab uudistekanalitest sisse või teeb tõlkeajakirjandust. Selles osas pole eriti probleemi. Küll läheb Delfi imelikuks oma klikimagnetiuudistega - kui Eesti teemas näiteks lüüakse MMSi propageerijad risti, siis Alkeemia osas tsiteeritakse Telegrammi.
...
Delfi on keerulisem, kuipealtnäha paistab. Neil on oma sisu tootmine (suures osas küll kollane), siis omatöötajate looming (pmst. iga töötaja, ka mitteajakirjanik, saab lugusid üles panna ja afaik ka teenib nende pealt natuke. Lisaks ostavad nad lugusid sisse ja tõlgivad. Sellised alkeemia ja Forte laadsed asjad on tihti hoopis kellegi kolmanda osapoole toodetud sisu, mida lihtsalt peegeldatakse Delfis. Vähemalt nii oli see siis, kui mina nendega koostööd tegin veel Ville Jehe aegadel.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2632
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas vanahalb »

AndresTy kirjutas: Sinu tõekspidamise järgi on Venemaa sõltumatu ajakirjanduse lipulaev! :|
Ajakirjandusvabadus ja ajakirjaniku sõltumatus on muarust ikka erinevad mõisted. Sõltumatud on eelkõige vabakutselised ja Venemaal neid on ikka rohkem kui Eestis. Proovivad läbi lüüa ja jāävad tihti hammasrataste vahele.
Seevastu kui mingis Usa B-kategooria filmis toimub erioperatsioon ja ka ajakirjanik traavib vasakul tiival kaasa, hõlst kirjaga PRESS seljas , on olemas küll täielik ajakirjandusvabadus kuid ajakirjanik sõltub tellijast.

Meediamajad on kõik propagandaasutused. Kui paljud Usa konservatiivid üldse New York Timesi loevad? Guardian, mida eesti ajakirjandus armastab tsiteerida on ju puhas kommunistlik propaganda (1988 kui ma sõjaväest tulin müüdi teda Balti jaama leheputkas) Ja nii edasi.
No aga seal kajastatav pole mitte absoluutne tõde vaid ühe poole nägemus asjast.

Trumpi puudutab see ka ja olen varemgi maininud et ei suuda ära imestada kuidas ta oli nii sõltuv vastaspoole meediast. Kui juba minna nii suurt tükki haukama võiks kõigepealt mingid oma meediakanalid püsti panna. Siis ei pea hakkama rapsima kui facebooki või twitteri tugi üleöö ära kaob.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9129
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Kilo Tango »

vanahalb kirjutas:...Guardian, mida eesti ajakirjandus armastab tsiteerida on ju puhas kommunistlik propaganda ...
Ma olen Guardiani lugenud. Seal on üsna vasakpoolseid artikleid, mõned lausa vastikud, aga üldiselt tervet väljaannet kommunismis süüdistada on ikka tugev liialdus.
Tegelane5
Liige
Postitusi: 801
Liitunud: 07 Veebr, 2009 12:28
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Tegelane5 »

vanahalb kirjutas: Trumpi puudutab see ka ja olen varemgi maininud et ei suuda ära imestada kuidas ta oli nii sõltuv vastaspoole meediast. Kui juba minna nii suurt tükki haukama võiks kõigepealt mingid oma meediakanalid püsti panna. Siis ei pea hakkama rapsima kui facebooki või twitteri tugi üleöö ära kaob.
Trumpi toetajad tegelikult leidsid ja lõid omale sobilikke platvorme nagu ntks Parler. Aga seepeale pani Amazon serverid Parlerile kinni. Umbes sama põhjendusega nagu nende kasutajad Twitterist ja feissarist juba minema kupatati.
Amazon dropped Parler from its web services earlier this month, saying in a letter it “cannot provide services to a customer that is unable to effectively identify and remove content that encourages or incites violence against others.” Parler was identified as a site where people who participated in the deadly January 6th assault on the Capitol had planned the attack.
https://www.theverge.com/2021/1/17/2223 ... app-banned
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
vanahalb
Liige
Postitusi: 2632
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas vanahalb »

Nujah ja sellepärast ongi objektiivset infot selle kohta mis Trumpi peakolus toimus üsna raske leida. Täpselt nii nagu nõukaajal nägi tavaline inimene maailma läbi Vambola Põdra silmade näeb nn peavoolumeediaga piirduja seda läbi mingi "faktikontrolli" pilgu.

The Guardian oli kuskil 1980 -ndate lõpus NSV Liidus päris saadaval. Morning Star oli veel inglisekeelsena putkas , Prantsusmaalt L'Humanite (oli vist sellise kirjapildiga) ja veel igasuguseid vennasparteide väljaandeid Itaaliast Kuubani.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36573
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Kriku »

Jajah, "peavoolumeedial" pole vahet NSVL aegse "Rahvusvahelise panoraamiga"... :wall:

Trumpi peas toimuva kohta saaks mingil määral objektiivset infot, kui talle elektroodid paigutada.
Madis Reivik
Liige
Postitusi: 3343
Liitunud: 20 Dets, 2019 13:30
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Madis Reivik »

Vanahalb, palun pane üks link Guardiani "kommunistlikule" artiklile
Kasutaja avatar
Health
Liige
Postitusi: 863
Liitunud: 25 Aug, 2019 14:13
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Health »

Tegelane5 kirjutas: Trumpi toetajad tegelikult leidsid ja lõid omale sobilikke platvorme nagu ntks Parler. Aga seepeale pani Amazon serverid Parlerile kinni. Umbes sama põhjendusega nagu nende kasutajad Twitterist ja feissarist juba minema kupatati.
Amazon dropped Parler from its web services earlier this month, saying in a letter it “cannot provide services to a customer that is unable to effectively identify and remove content that encourages or incites violence against others.” Parler was identified as a site where people who participated in the deadly January 6th assault on the Capitol had planned the attack.
https://www.theverge.com/2021/1/17/2223 ... app-banned
Mnjah, Parleri mõju selle ürituse raames oli kaduvväike kui mitte olematu, lisaks selle loomist Trumpi toetajate kaela kirjutada oleks natukene ebaaus. Enamik seda asja koordineeriti näoraamatus ning sinutorus, kus ülla-ülla istub enamik nendest inimestest edasi. Ainukene, kes tõsiselt minema kupatamisega tegeles oli Twitter. See serverite kinnikeeramine... Eks ta natukene koostöö sobingu maiku ole, kui kõige pealt Apple, siis Google ning viimaks ka Amazon kõik lühiajaliselt koos teatavad, et see pole koššer. Eriti kui on teada, et suured tehnohiiud sellel teemal koos käramisi peavad. Parler lihtsalt sobis heaks patuoinaks, kuna paistis silma. Pärast kui see kinni keerati keerasid samad ajakirjanikud silmad Telegrami ning nende keskkondade pihta ja jätkasid sama joru, mis Parleri kohtagi tuli.

Isiklikult jättis ning jätkuvalt jätab mind see Parler iseenesest külmaks, aga kärbsest elevanti teha ning seejärel see elevant jube hirmsaks liba-mammutiks maskeerida pole minu meelest mõtet. See turgu monopoliseeriv tehnooligarhial on aga natukene maiku, aga see läheb juba teemast kaugele mööda.
tuuba
Liige
Postitusi: 401
Liitunud: 12 Okt, 2010 18:24
Asukoht: harjumaa

Re: Ajakirjandus on meie ajastu au, mõistus ja südametunnist

Postitus Postitas tuuba »

lõustaraamat, sinutoru ja see säutsutoru--need on nii reklaami täis,et surevad 5-10 aasta jooksul välja .ehk tööle hakkab bakter,mis sööb enda poolt tekitatud elutegevuse jääke.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist