REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19529
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas ruger »

Nagu näha siis rangemaid piiranguid hetkel ei rakendata
Teadusnõukoda soovitas valitsusel reageerida eelmise kevadega sarnaselt: jätta avatuks vaid toidupoed ja apteegid ning algklassid.
https://epl.delfi.ee/artikkel/92678223/ ... usi-kuulda
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Turist 47
Liige
Postitusi: 4370
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Turist 47 »

..
Viimati muutis Turist 47, 25 Veebr, 2021 22:39, muudetud 2 korda kokku.
hjl85
Liige
Postitusi: 6383
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas hjl85 »

Ära tiri lauset kontekstist välja!! Oma olemuselt ongi firma ainult paber kuid loomulikult on seal taga omanikud ehk inimesed.
hjl85
Liige
Postitusi: 6383
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas hjl85 »

Soome läheb piiranguteha täpselt sama rada nagu Eesti. Lihtsalt ajaliselt on nad meist tagapool. Soome saadab koduõppele klassid alates 7-st
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas tympsa »

ennustamine on tänamatu tegevus, kuid pakun,et Soome ei jõua kunagi 14-päeva nakatumises 850 liigasse nagu Eestil praegu .
Soome nakatumine on praegu umbes 120 kandis, surmad miljoni kohta aga 10 korda väiksemad kui Eestil.

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

See,et Eestis asi nii käest läks, on valitsuse passiivsuse ja kõhklemise teene . Kehtib mõlema, nii Ratase kui Kaja valitsuse kohta . Soomlased püüavad taolist seisu ennetada, meil ei saada isegi epideemia sabas sörkides resoluutselt tegutseda , ikka poolpehmed meetodid ja rahva anumine.

Anumine ja õpetussõnad ei tööta,seda on ammu nähtud. Isegi Rootsi sai sellest lõpuks aru
parkija
Liige
Postitusi: 1068
Liitunud: 04 Veebr, 2015 20:14
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas parkija »

Siit üle tuhande nakatunuga päeva kohta väikeses riigis esmalt meenutan M. Kaddai nimelist spetsialisti , kes selles COVID 19 nakkuses mingit ohtu tulemas ei näinud . Huvitav oleks teada , millisele toolile teda istutati .

Hea küll , keerab selle teema siin vahest hjl85 ja oponentide kahekõneks , aga tühja sellest - sõna on vaba .

Mis on tõsiselt halb on see et jätkuvalt tuleb otsustajate poolt mingit poolleiget iba , mis ei mõju julgustavalt , ei sunni inimesi maski kandma , 2+2 reeglit täitma , kõik nagu ootavad riigilt tuge = rahalist abi , ise aga midagi teha ei suvatse .
PM jätab sellise saamatu äpu mulje , kuigi just praegu on vaja otsustada , kas A. Ansip saaks hakkama ?
NICHTRAUCHER
Uudistaja
Postitusi: 17
Liitunud: 14 Mär, 2020 12:23
Kontakt:

Vaktsineerimis"passid" üpris kohe tulekul...

Postitus Postitas NICHTRAUCHER »

Kokkulepetest vaktsineerimispasside kohta
https://www.bbc.com/news/world-europe-56202645
Peeter
Liige
Postitusi: 2575
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Peeter »

parkija: Ansip saaks otsustamisega kindlasti hakkama. Millised need otsused oleksid, st millise tee ta valiks, see on iseasi, aga tema ma liigitaks küll "otsuse-tegemise-meheks", aga mitte "igaühele-midagi-mett-mokapeale-ümarajutu-meheks". Ja autoriteeti nii otsustamiseks, kui ma arvan, et ka tema otsustega kaasa minemiseks, on tal rahva seas piisavalt.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2635
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas vanahalb »

tympsa kirjutas:[
Kust see erasektor vaktsiini saab ? Ja kui ta saaks, miks ta seni pole saanud ? Mis on keelanud mõnel erahaiglal osta EU müügiloaga vaktsiini ja inimesi tasuliselt vaktsineerida nagu tehti gripivaktsiiniga ? Kui nad oleks selleks võimelised ?

Asi selles,et vaktsiini pole ja erafirmad pole seda ka võimelised hankima, sest tootjad nii väikeste kogustega lihtsalt ei opereeri.

Eestil pole kuskil mingeid sadu tuhandeid doose laos vedelemas, mida hädine riiklik süsteem ei suuda inimestele käsivarde süstida . Ilmselt on mingi väike varu laos 2.doosi jaoks,sest tarnimine on ebakindel. Kuid see peaks olema ka erafirmal, sest 2 doosi on ikkagi vajalikud.

Eesti mure pole see,et riiklik meditsiinisüsteem on vaktsineerimisega jänni jäänud, vaid et vaktsiini pole piisavalt ! Ja ükski erafirma seda juurde tekitada ei saa .
Vaktsiini tundub olema nii et tapab. Viide on küll The Guardianile (mida ma kahtlaseks allikaks pean : ) ) aga 80 % Euroliidule tarnitud Astrazeneca vaktsiinist ehk 4,8 miljonit doosi on laos ja mitte keegi ei taha.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007826918.html
Kas siin pole tegu mitte EL ühishanke eripäraga?
tuuba
Liige
Postitusi: 401
Liitunud: 12 Okt, 2010 18:24
Asukoht: harjumaa

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas tuuba »

eesti olukord--vaktsineerituid pea 70 000, neist kahekordselt pea 30 000 (41%) ja ladudes vedeleb 35 000 annust...
keskmine tempo 1000 inimest päevas

selgelt on keegi kuskil sellisel ametikohal,mille jaoks jumal ega ka partei enam mõistust ei jaganud. eesotsas Kiigega
Kasutajanimi
Liige
Postitusi: 617
Liitunud: 25 Juul, 2007 2:40
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Kasutajanimi »

https://epl.delfi.ee/artikkel/92664215/ ... ama-ei-saa
Kui AstraZeneca tarnete algus veebruaris paistma hakkas, tehti sotsiaalministeeriumis mõistlik plaan. Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse selgitas 9. veebruaril Eesti Päevalehele, et AstraZeneca vaktsiini süstimine koondatakse haiglatesse ja suurematesse perearstikeskustesse, kus on olemas meeskonnad (ühed süstivad, teised jälgivad) ja juba nõuetele vastavad tingimused. Koolides on küll olemas kooliõed, kuid üksinda nad vaktsineerida ei saaks, samuti tuleks seal teha ettevalmistusi ja dooside laialijagamise logistika läheks keerukaks.

Juba järgmisel päeval reageeris Tallinna linnavalitsus Jesse intervjuule raevukalt. Linnapea Mihhail Kõlvartile alluv abilinnapea Vadim Belobrovtsev kuulutas, et pealinnas korraldatakse vaktsineerimine koolides, sest raehärrade arvates on see toredam ja parem. „Koolid on parim koht vaktsineerimiseks,” ütles ta ja nõudis sotsiaalministeeriumist vastavat luba.

Kas Kõlvarti keskerakondlasest parteikaaslane, tervise- ja tööminister Tanel Kiik keeldus? Ei, luba muidugi anti. Ja tulemus? Vaktsineerimine kulgeb aeglasemalt, kui suudaksid tagada haiglad. Ühe Tallinna suurhaigla esindaja põhjendas Eesti Päevalehele, miks seal suudetakse päevas vaktsineerida nii vähe õpetajaid. „Mõnel juhul soovivad koolid, et vaktsineerimised toimuksid õppeasutuse ruumides, mis on kindlasti õpetajatele mugav, kuid meedikutele logistiliselt keerukam kui haiglas vaktsineerimine. Vaktsiinide ja töötajate logistika, ruumide ettevalmistamine (vajalik on näiteks jälgimisala) pluss vajalik internetiühendus meedikute arvutitele – kõik see võtab palju rohkem aega kui sissetöötatud rutiiniga haiglas.”
Tuvastan siin liidrite puudumist, ilmselt puudus päris mitmel tasandil oskus rusikas lauale lüüa ja öelda, et tegemist oli lolli ideega.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas tympsa »

tuuba kirjutas:eesti olukord--vaktsineerituid pea 70 000, neist kahekordselt pea 30 000 (41%) ja ladudes vedeleb 35 000 annust...
keskmine tempo 1000 inimest päevas

selgelt on keegi kuskil sellisel ametikohal,mille jaoks jumal ega ka partei enam mõistust ei jaganud. eesotsas Kiigega
Isegi kui laos on 35 000 doosi,. on seda igati mõistlik seal hoida,sest tarned on nii ebakindlad. Keegi ei tea kuna ja kuipalju jälle juurde saadakse . Osaliselt on vaktsineeritud 40 000 inimest, nad peavad ka 2 doosi saama.

Nagu öeldud, Eestis ei ole mingeid sadu tuhandeid doose vaktsiine laos vedelemas, mida ebeefektiivne riiklik meditsiin pole võimeline ära süstima ja mille siis üliefektiivne erameditsiin imekombel kohe ära teeks miljonite eest . Muide Eestis on see riiklik haiglameditsiin samad inimesed, mis erameditsiinis . Arst ja õde töötavad haiglas teenindades patsiente, kus järjekord on kuid kui mitte aastaid ( näiteks puusaliigese vahetusel ) Ja samas on nad tööl ka erakliinikus, kus vastuvõtule saab kasvõi hommepäev, ka suvalise operatsiooni saab tehtud hommepäev kui patsient rahapakiga meedikud õnnest oimetuks lööb .

Ühed ja samad meedikud ei saa olla k. 9-17 uimased , hädised ja saamatud vaktsineerijad ja siis peale k.17 erakliinikus efektiivsed, asjalikud ja kõik sujub neil nagu kulda.
LupusII
Liige
Postitusi: 527
Liitunud: 03 Veebr, 2015 22:06
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas LupusII »

12päeva tagasi õnnestus kaks päeva olla nakatanutega lähikontaktis. Sõita autos kõrvuti. 5 inimesest olen mina tänaseks ainuke kes ei nakatanud. Teised olid muidugi varem nakatunud ,aga kuidas krt see minust mööda läks? Maske kontoris ei kantud .
manjabes
Liige
Postitusi: 403
Liitunud: 17 Jaan, 2006 21:05
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas manjabes »

tympsa kirjutas: Isegi kui laos on 35 000 doosi,. on seda igati mõistlik seal hoida,sest tarned on nii ebakindlad. Keegi ei tea kuna ja kuipalju jälle juurde saadakse . Osaliselt on vaktsineeritud 40 000 inimest, nad peavad ka 2 doosi saama.
35000 doosi on enam vähem Pärnu linna jagu inimesi. Viiruseleviku ohjeldamise mõttes oleks märksa mõttekam neile see doos ära süstida ilma paaniliselt kartmata, mis teisest saab. Biontechi vaktsiini esimene doos annab juba ~90% kaitse, teine kõigest kinnistab seda. AZ vaktsiinil on aga esimese ja teise doosi vaheline aeg nii pikk, et pisut liialdades isegi kui tarned täielikult katkevad siis enne jõuab suvi kätte kui teise doosi süstimise aeg, vahepeal oleks aga 35000 inimest vähemalt osalisegi kaitsega juba see poolteist-kaks kuud ära elanud.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Postitusi: 1897
Liitunud: 17 Aug, 2014 15:32
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas loomake »

Kui hästi vaktsiini tootjad kursis on sellega, et meil laos ettenähtud teise doosi varu olemas on? Selles mõttes küsin, et kas tarnet võiks mõjutada kui ladu tühjaks vaktsineerida ja karjuma hakata, et meil on ruttu vaja muidu jäävad teise doosi ootajad õigeaegselt vaktsineerimata? Kära võib vahel tulemusi anda. Ja kui tuleb tootjalt mingi hägune vastus et peate ikka varu hoidma siis lükata eellepingu tarnelubadused vastu väiteks.

Kunagi sain korralik peahaava. Muidugi reede õhtul. Läksin EMOsse ise käterätikuga haava kinni hoides. Ja siis jäätis mind sinna istuma. Pärast poolt tundi istumist otsustasin rätiku ära võtta ja lasta verel põrandale tilkuma hakata. Esimene mööduv meedik lõi kisa lahti ja kohe viidi nõelumisele. Point jutul, et vahel peab natuke probleeme tekitama. Vaikselt istudes võidakse sind ära unustada või arvesse võtta et et selle juhtumiga siin ei pea kiirustama kuna käitub korralikult, vait on
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 16 külalist