REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
parkija
Liige
Postitusi: 1076
Liitunud: 04 Veebr, 2015 20:14
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas parkija »

Aga kui ei ole vaid rahvusele omane pohhuism , äkki on midagi veel , no näiteks organiseeritud ja teadlik eesti meditsiinisüsteemi "uputamine" ja sellele lisaks riigi "murendamine" , eriti veel , kui valitsuse poolt otsustavat tegutsemist ei paista .
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Dr.Sci »

https://epl.delfi.ee/artikkel/92690191/ ... er-poorata
Saksa tervishoiuametnike kinnitusel on elanike esimeseks eelistuseks Saksa firmaga koostöös toodetav Pfizeri vaktsiin, see aga tähendab, et ladudes kasvavad Briti-Rootsi firma AstraZeneca vaktsiinide varud üha kõrgemateks kuhjadeks.

Kohalik meedia on kirjutanud, et paljud sakslased jätavad kaitsepookimisele tulemata, kui selgub, et neile süstitaks AstraZeneca ravimit. „Vaktsiine on jätkuvalt liiga palju külmkapis ootamas,“ teatas eilsel pressikonverentsil Saksa tervishoiuminister Jens Spahn.

Kasutatud vaid pisku


Saksamaa epidemioloogilist olukorda jälgiva Robert Kochi Instituudi (RKI) andmed räägivad selget keelt: kaks nädalat pärast seda, kui Saksamaale jõudis 1,45 miljonit AstraZeneca doosi, oli sellest kasutatud ainult umbes 271 000.

Sel nädalal ilmus Berliini AstraZeneca vaktsineerimispunkti ühel päeval vaid 200 inimest 3800-st registreeritust, kirjutab Briti ajaleht The Times. Sarnast käitumist on märgata ka teistes Euroopa riikides.

AstraZenecaga seotud kõhkluste taga on vähemalt osaliselt ebaõnnestunud ja ekslik meediakajastus. Nimelt lõhkas Saksa ärileht Handelsblatt jaanuaris uudispommi ja kirjutas, nagu oleks vaktsiini tõhusus üle 65-aastaste seas vaid 8 protsenti.

Saksa võimud ja ravimitootja lükkasid kuulduse kiiresti ümber, kuid kahju oli juba sündinud. Eriti halvaks muutis uudise selle avaldamise aeg: tol hetkel küpses AstraZeneca ja Euroopa Komisjoni vahel kõva tüli, sest ravimitootja oli teada andnud, et jääb paraku juba esmatarnetega hiljaks.
Saksa vaktsiinikomitee (STIKO) juht Thomas Mertens oli jaanuaris valitsusele soovitanud, et alla 65-aastastele ei tasu AstraZeneca vakstiini süstida, sest selles vanusegrupis pole tehtud piisavalt uuringuid. Nüüd tunnistab ta, et antud hinnang võib olla praeguses probleemis osaliselt süüdi.

„Pingutame nüüd väga selle nimel, et veenda rahvast vaktsiini aktsepteerima ja seda usaldama,“ tunnistas Mertens Briti rahvusringhäälingule BBC. „Kuid tegu on psühholoogilise probleemiga ja seetõttu võtab eesmärgini jõudmine aega,“ lisas ta.

Meditsiinitöötajad tõrguvad samuti

Kuna vanemaid inimesi Saksamaal AstraZeneca vaktsiiniga ei kaitsepoogita, läheb see nimekirjas järgmisele grupile ehk hooldus- ja meditsiinitöötajatele. Suurt käitumiserinevust pole aga märgata ka tervishoiutöötajate seas, kes võiksid eelduste kohaselt olla vaktsiinide toimimise suhtes paremini informeeritud. Osa neist keeldub kohe, teised põhjendavad keeldumist võimalike kõrvaltoimetega.
Ebakindlust süvendasid ka teated, et mitmed haiglad peatasid esialgu AstraZeneca vaktsiini süstimise, sest hulk töötajaid koges kaitsepookimise järel palavikku, nõrkust, peavalu ja muid vaevusi. Arstid on korduvalt kinnitanud, et need kõrvaltoimed on normaalsed, kuid usaldust vaktsiini vastu need ei suurendanud. Nagu meist kellegil poleks korraks palavikku olnud...
Berliini politsei on palunud liidumaa võimudelt juba mõnda aega politseinike vaktsineerimist, kuid seni vastasid võimud nende palvele eitavalt. Sel nädalal toimus pööre: äkki eraldati neile 24 000 doosi. Kui selgus, et tegu on üle jäänud AstraZenecaga, sai osa politseinikest pahaseks, et neile pakutakse vaktsiini, mille teised on ära põlanud.
Roheliste erakonna tervishoiu kõneisik Kordula Schulz-Asche süüdistab tekkinud olukorras Spahni ja kristlikke demokraate, kes pole tema hinnangul sakslastele suutnud lihtsalt ja arusaadavalt ära seletada, et vaktsiinid on nii ohutud kui ka tõhusad.
Probleem ulatub Saksamaalt kaugemale, sest Euroopa Komisjoni andmetel seisab EL-i riikide külmkappides hetkel ligi 20 miljonit AstraZeneca doosi, kirjutab Politico. Osa neist on mõeldud teiseks doosiks, kuid osa seisab lihtsalt jõude.

Sakslaste skepsis AstraZeneca vaktsiini suhtes on hakanud häirima ka riigi vaktsineerimisajakava. Kui aga uusi nakatumisjuhtumeid tuleb suuresti lukku keeratud riigis üha peale ja vaktsineerimistempo pole selline, nagu vaja oleks, tähendab see, et normaalsusesse naasmist tuleb veel kauem oodata.

„Mul isiklikul on vähe sümpaatiat vaktsiinide üle pirtsutamise suhtes. Tegemist on esimese maailma probleemiga, eriti nende inimeste silmis, kes ootavad alles oma esimest doosigi,“ pahandas Saksamaa president Frank-Walter Steinmeier.

Kuratlik 70 protsenti

Pfizeri vaktsiin on kliiniliste katsete põhjal 95 protsenti. AstraZeneca tõhusus on erinevate uuringute järgi 60-90 protsenti – muu hulgas sõltub toime sellest, mitu nädalat jääb kahe doosi manustamise vahele. Tervishoiueksperdid rõhutavad aga, et eri vaktsiine ei saa otseselt võrrelda, kui seda just sama uuringu raames ei tehta. Lisaks soovitavad nad vastu võtta ükskõik millise ravimi, mida pakutakse, sest isegi nõrkade sümptomitega nakatumisjuhtum võib viia pika ja vaevalise paranemiseni.

Robert Kochi instituudi direktor Lothar Wieler viitas eilsel pressikonverentsil aga värskelt Šotimaal tehtud uuringule, mille järgi vähendas isegi üks AstraZeneca doos haiglasse sattumise riski 94 protsendi võrra. „See on suurepärane uudis,“ teatas Wieler ja koputas veel kord inimestele südamele, et praegu on eesmärgiks vaktsineerimistempot hoida, mitte vaktsiinide vahel valida.

„Mind isiklikult ei muudaks miski õnnelikumaks, kui saaksin seda AstraZeneca vaktsiini varsti ise kasutada,“ lisas Wieler.

Probleem on aga selles, et inimestel on varasematest teadetest meelde jäänud 70 protsenti ja see number on nüüdseks kui kivisse raiutud.

Euroopa Ravimiamet ealisi piiranguid ei seadnud

Euroopa Ravimiamet ei seadnud vaktsiinile heakskiitu andes sellele ealist ülempiiri, kuid Prantsusmaa ja Saksamaa otsustasid seda üle 65-aastastele mitte süstida. Šotimaalt tulnud uudiste valguses kavatseb Prantsuse terviseamet varsti oma soovitused üle vaadata ja sama plaanib teha Austria.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4383
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Turist 47 »

Päevalehelt . Tanel Kiik: oleme koroonamaratoni lõpusirge alguses (https://epl.delfi.ee/artikkel/92695147/ ... ge-alguses )
" Meil tuleb ühiskonna ja riigina veel mõnda aega pingutada, et tervisesüsteem peaks vastu, kuni meil on arvestatav osa elanikkonnast ja eeskätt riskirühma kuuluvad inimesed vaktsineeritud.
Jõuame selleni aprillikuu lõpuks."

Selge. Kaks kuud ja tehtud. Hea teada.
T.
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Dr.Sci »

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 9451 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 1570 ehk 16,6% testide koguarvust.
....
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=92695465

:wall:
hjl85
Liige
Postitusi: 6402
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas hjl85 »

% on tähtis ning surmajuhtumid ja haiglas olevad mitte pos arv.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36641
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

% tähtsust ei oska ma hinnata, sest valimi koostamise põhimõtted (keda testitakse) on mulle arusaamatud.
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Dr.Sci »

Kriku kirjutas:% tähtsust ei oska ma hinnata, sest valimi koostamise põhimõtted (keda testitakse) on mulle arusaamatud.
See ongi anarhia.
Testitakse
- reisile minejate hulgas
- värsketes kolletes
- siis kui perearst suunab
- väga vabatahtlikult ja väga oma raha eest... (või tööandja raha)

Tuttav jäi lähikontaktsena koju (õnneks nädal+ ja nähtusid pole). Helistas siis perearstile et kas peaks testima... vastus oli et ei, kui tunnete et 10 päevaga pole midagi juhtunud, olete terve Minu tõlgendus - võimalik ka et asümptomaatiline ja minge nakatama
Sama tuttava lähikontaktse perekond. 1 vanematest tundis maitsekadu, sai testimiseks loa, oligi koroona... aga kas abikaasat ja lapsi uuritakse? Võite 1 kord arvata. Jäävad isolatsiooni aga nimekirjas tervetena mis siis et lastel kõhulahtisus ja kaasal kergemad viirusnakkuse tunnused...

EDIT
On idee kuidas tuvastada aktiivses keskkonas leviva viiruse suht adekvaatset protsenti.

Kaubanduskeskused ja nende söögikohad on lahti. Internetis isegi leitav kunas on see tipp-tipp tund.
Ja siis tõmmata sissepääsud ja väljapääsud kinni ja kõigile sees olijatele teha sunniviisiline koroonatest...
... Ülemiste, Viru keskus, Rocca... Tartus Tasku või mis iganes seal külas kaubanduskeskuses loeakse.
mart69x
Liige
Postitusi: 912
Liitunud: 06 Juul, 2009 15:30

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas mart69x »

Leedu tõmbas korraliku locki samade näitajate juures elaniku kohta. Kõik mis vähegi võimalik kinni, teed lukku ja eri piirkondade vahel liikumine kinni ning kohe saadi numbrid alla. Ei jahunud keegi mingist restoranist ja kinost. Meil üritatakse viirust piirata Hoia äpiga ja Wifi kinni keeramisega :?
Tänane kord sisuliselt tähendab seda, et riik võib otsustada, et kõik elanikkonnast peavad tõestama, et nad ei ole rasedad ja rasedustest selleks ei kõlba, samas kõlbab ostutsekk 5 kuud tagasi ostetud kondoomile.
mart69x
Liige
Postitusi: 912
Liitunud: 06 Juul, 2009 15:30

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas mart69x »

Ei ole mõtet jahuda utoopiast nagu söögikohas sunniviisiline koroonatest. Sööd rahulikult lõunat ja siis kargab 3 terviseametnikku 4 politseiniku 6 abipolitseiniku ja 4 syalbi töötajat sisse ning hakkavad jõudu kasutades inimestele tikke ninna toppima. Tuleks ikka oma ideedega maapeale tagasi ja üritaks püsida kehtivate seaduste piirides.
Tänane kord sisuliselt tähendab seda, et riik võib otsustada, et kõik elanikkonnast peavad tõestama, et nad ei ole rasedad ja rasedustest selleks ei kõlba, samas kõlbab ostutsekk 5 kuud tagasi ostetud kondoomile.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Anarhia on selle jama kohta hea iseloomustus :lol:

Teine sihandne coronaanarhia toimub täna ilmselt Venemaal..
Vaatsin eile õhtul poole silmaga miskit vene kanali uudistesaadet - sääl raporteeriti, et üle kogu suure Venemaa olla olnud vaid 11 000 nakatumist (sh 1 000 Moskvas)..
Mõtsin, et vägev küll - meil pisukses Eestis juba üle 1 000 päevas(-täna siis 1 500 :shock: ) - ja neil kogu suure Venemaa pääle miski närune 11 000 :mrgreen:

Huvitav - kassnad ise ka sellist jama usuvad :twisted:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
hjl85
Liige
Postitusi: 6402
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas hjl85 »

Surmade arv oli tunduvalt suurem ja haiglad ei pidanud vastu.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Postitusi: 1897
Liitunud: 17 Aug, 2014 15:32
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas loomake »

No loodame et me selles ka teistele järgi/ette ei jõua. Võrreldes uusi piirangud praegusega on valitsuse sõnum selge. "Makske makse kuni veel elus" pensioni reform 2.0 ja eelmine valitsus on ikka veel kohutavalt süüdi

Norrast, Taanist, Soomest ja Islandist oleme juba surmadega ees. Surmadega per 1miljon on Eesti 66 koht maailmas
Viimati muutis loomake, 27 Veebr, 2021 12:02, muudetud 1 kord kokku.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4383
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Turist 47 »

% tähtsus, haiglad, ok, saan aru.
Tänane väidetav 1570. Liht liitmise teel on nakatunuid 1476. Kes või mis on see -94 ?
( kodus, teismeline mainis, et liitmise, lahutamisega TA pole asi õige. )
Tsehhist vist mööda ei saa - "vajub" eest ära (juba 1293 )


Teemaväline eemaldatud.

Kriku
mart69x
Liige
Postitusi: 912
Liitunud: 06 Juul, 2009 15:30

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas mart69x »

Valitsuse järgmise nädala tööplaanis saab olema põhiliseks kaubanduskeskustes 4G võrgu kinni keeramine kui nakatumine samas tempos tõuseb :D :D :D :D
Tänane kord sisuliselt tähendab seda, et riik võib otsustada, et kõik elanikkonnast peavad tõestama, et nad ei ole rasedad ja rasedustest selleks ei kõlba, samas kõlbab ostutsekk 5 kuud tagasi ostetud kondoomile.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas tympsa »

Kuid see feil ei lähe ainult Kaja kaela . Ratas oleks pidanud epideemiale pidurit tõmbama juba eelmises novembris kui nakatumisnäit tõusis üle 100. Soomel on praegu pisut üle 100 ja juba piiravad päris rangelt . See,et meil lasti see juba ligi 1000-ni tõusta, on ränk hooletus. Põntsu pani muidugi see,et lapsed lasti pärast pikka vaheaega kooli tagasi ja pärast aastavahetuse platood, ühtlustati Eestis piirangud leevendamise suunas See oli täiesti hullumeelne temp ja seda kõike tegi Ratas .

Kaja on muidugi andnud oma osa ja ega praegugi ei soovi ta veel resoluutseid meetmeid kasutada . Mallid ikka lahti, algklassid koolis,...kõik see on poolpehme
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 27 külalist