Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Postitusi: 1112
Liitunud: 10 Juun, 2004 15:02
Asukoht: Tartu või Sinimäe
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas ugandiklubi »

Kõik on õige ,mis saa Madis kirjutada ja kõik meie võime lugusid kirjutada heast ja kurjast venelasest . Aga siis Narva kandis muutub asi järest venemeelsemaks ja Eesti riiki jääb siin järest ja järest vähemaks . Vot see on juba kurb lugu . :rip:
Madis Reivik
Liige
Postitusi: 3321
Liitunud: 20 Dets, 2019 13:30
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Madis Reivik »

Narvas ju päris eestlane linnapeaks praegu ? Tundub nagu liikumine paremuse poole.

Õudne fakt pidi olema selles et Narvas pole peale okupatsiooni lõppu ehitatud praktiliselt mitte mingeid uusi elamispindu. Pankade laenupoliitika jms...
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Postitusi: 1112
Liitunud: 10 Juun, 2004 15:02
Asukoht: Tartu või Sinimäe
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas ugandiklubi »

Nime poolest jahh ,kuid see ka kõik , hea karjääri nimel kõigeks valmis . Minu meelest on meie kõige suurem mure kuidas saaks Narvast eesti linn ja seda realselt . Mitte nagu mõni tegelane käis 3 korda Narvas ja ütles ,et tehtud .
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

PÄEVA TEEMA | Hendrik Agur: eraldi eesti ja vene koolide pidamine on häbiväärne nõukaaegne jäänuk

"Ühtne eesti kool toob eestlased ja venelased samasse väärtusruumi."
Äärmiselt sümpaatne, et president oma aastapäevakõnes tõstatas julgelt ühtse Eesti kooli teema. Selle järele on täna vajadus Ida-Virumaal, Tallinnas ja mujal, kus rahva seas on suur venelaste oskaal.


Hendrik Agur
Kohtla-Järve Gümnaasiumi direktor


Kui ma suhtlen Ida-Virumaal vene põhikoolide juhtidega ja küsin, et kas teie koolis on varajane keelekümblus, siis vaid mõni üksik koolijuht kirjeldab entusiastlikult, kuidas nad seda edendavad. Tavaliselt aga kehitatakse ükskõikselt õlgu või vastatakse: “Ei ole!“ See on ka üks põhjustest, miks vene põhikoolide lõpetajad ei oska riigikeelt.

Tavalise venekeelse õppekava järgi, ilma keelekümbluse ja kodu toetuseta, ei õpi vene põhikooli õppur eesti keelt selgeks. Lihtsalt ei õpi, sest puudub toetav mentaalne ja keeleline keskkond. Nii läheb ta edasi gümnaasiumisse, püüdes leida mõned viimastest gümnaasiumidest, mis on oma sisult samuti venekeelsed, ehkki seaduse järgi peavad gümnaasiumid võimaldama vähemalt 60 protsenti õpet eesti keeles.

Nõukaaegne jäänuk

Seda, et Ida-Virumaa vene keelsete koolide kvaliteedi küsimus on täna olulisem isegi keele, õppekeele ja rahvuse küsimusest, tõendavad nii koolide lõpetamise tulemused kui ka PISA testid. Vene koolide õppurid on eesti koolide õpilastest aastajagu maas.

Hariduse ebaühtlane tase Ida-Virumaal – meie Kohtla-Järve uues riigigümnaasiumis näeme seda iga päev. Kuidas tagada, et riiklik õppekava ei oleks ainult suuniseks? Praegune kahe erineva, vene ja eesti kooli paralleelselt pidamine on häbiväärne nõukogude aja jäänuk, mis suurendab ebavõrdsust ja mitte ainult keelelist ja rahvuslikku lõhestatust, vaid ka tulevikus sotsiaal-majanduslikku ebavõrdsust kogu ühiskonnas.

Kvaliteedi küsimus on täna olulisem pelgalt keele ja rahvuse küsimusest. Selle üle peab kontrolli teostama KOVi koolides koolipidajana KOV. Aga kui ta pole selleks suuteline? Siis peaks sekkuma riik. On nii? Ja siit algab tumehall ala, mis ongi praeguse olukorra kirstunaelaks. Kuidas riigini jõuab signaal ebakompetentse KOVi suutmatusest? Kui jõuabki, mis siis edasi saab? Tavaliselt algatatakse HTMi poolt välishindamine, kui on tõusetunud mingi silmapaistvalt suur rikkumine või anomaalia. Selle põhjal tehakse ettekirjutus KOVile ja algab uus aastaid kestev ring. Aga vahepeal aeg voogab ja kõik jätkub "kohtadel" vanaviisi.

Sekkuma peaks juba märksa tavalisemate ja igapäevaste küsimuste puhul, milleks on kvaliteet, eest keele oskus Eesti Vabariigi põhikooli ja gümnaasiumide lõpetajate seas, aga ka õpetajate kompetents ja samuti eesti keele oskus. Kahjuks me teame ju millisel tasemel ja keda me Ida-Virumaal klasside ees näeme.

Eesti kool kui prioriteet

Ühtne eesti kool on suund, kuhu poole liikumine, võttes arvesse teaduslikel alustel RITA-RÄNNE projekti põhimõtteid ja suundi, võiks olla riigi prioriteediks.

Uus Kohtla-Järve riigigümnaasium, mis avas uksed 2019. aastal, on toimiv mudel ühtsest eesti koolist, kus kõrvuti õpivad eesti ja vene perede õpilased, õppetöö toimub eesti keeles ning toetatud on ka vene emakeelega õpilaste keele areng ja vene kultuuriruumi tunnetus läbi keelekandjast õpetajate.

Ei ole nii, et meil ei või vahetunnis vene keeles rääkida. Võib. Igaüks räägib selles keeles, milles tal on mugavam. Me toetame ja austame erinevaid keeli ja kultuure ning pakume kõikidele õppuritele turvatunnet. Ometi on teatud väärtused ja arusaamad, millest ei taganeta – kui õppetöö on eesti keeles, siis sellest peetakse ka lõpuni kinni. ning seda toetab ka asjaolu, et eesti keelse õppe õpetajateks on keelekandjad.

On vähe usutav, et eesti kooli saaks teha suuremas osakaalus venelastest õpetajatega. Asi, millest ei räägita, aga nii see paraku on. Seepärast tuleb ebaõnnestunuks lugeda ka 60/40 õpe senistes vene keelsetes piirkondades peetud gümnaasiumidega, sest eesti keeles „õpetamine“ vene õpetajate poolt jäigi vaid fiktiivsena paberile...

Seepärast peaks ühtset eesti kooli kriitilisemates piirkondades nagu seda on Ida-Virumaa, toetama riigi selge tugi ja hool. Siia peaks rajama praegu kvartalite kaupu kvaliteetseid õpetajate ridaelamuid ning toetama noori õpetajaid topeltpalga paketi ning riigi selge sõnumiga – meile on oluline venelastele hea ja kvaliteetse hariduse võimaldamine Eestis.

Ärgem häbenegem ka rahvuste nimetusi selgelt välja öelda: „eestlane“ ja „venelane“, öelgem seda vaid uhkuse ja kõrge teadlikkusega nii, et me solvamise ja vastandamise asemel toome inimesi ühtsesse väärtusruumi kokku, läbi mõistmise ja hea läbisaamise, mida toetab ühtne eesti kool.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2618
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas vanahalb »

Madis Reivik kirjutas: Pragmaatilisemalt - Narvasse tuleks kasvõi poolriiklikult luua pank mis annaks laenu elamuehituseks.
Narvasse ei ehita mitte keegi. Polegi õieti kohta kuhu midagi ehitada. Narva-Jõesuusse aga küll ja vaata sealsete uute korterite hindasid :) Kogu progressiivne üldsus elabki Jõesuus ja käib sealt igapäevaselt Narvas tööl.

(Vene rahvus ja eraomand lahkusid koos viimaste valgekaartlastega.)
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Jaanus2 »

Milleks Narva ehitada? Maju on juba praegu liiga palju nende elanike jaoks. Kesklinnast võiks majad maha lammutada ja vana Narva gaasbetoonist taastada. Eesti õpetajatel äkki kõlbaks seal elada? Aga meil pole ambitsiooni, laseme kõrvad lontis edasi oma vene kooliga 30-ndal iseseisvusaastal. See rikub põhiseadust ka ja diskrimineerib teisi keeli, aga see ei häiri kedagi.
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Runkel »

Aimar Ventsel: Jaak, Ivan ja EKRE
https://www.err.ee/1608123637/aimar-ven ... an-ja-ekre
Postimehest Objektiivi edutatud Ivan Makarov jutlustab samuti venelasi magnetina tõmbavast rahvus-konservatiividest. Vene massi laiali löömine eri erakondade vahel on iseenesest hea asi, aga lootused ei pruugi täituda. Kesk võtab ikka oma, kohalikel valimistel koos Vene kodanike ja hallivatimeestega. Kas Ratta võimalik vangerdamine presidenditoolile (mis klapiks ümara jutuga "sildade ehitajale" hästi), lööks kesikud päris auti? Võib-olla, kui erakonna juhtimise võtaks üle kahvatu eestikeelne, siis võiksid rahvus-konservatiivid hea noppe teha küll, aga ka E200 - neid "mittenormaalseid" hõlvates. Kõlvart KE juhina aga koondaks muukeelsed tagasi ühe lipu alla.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2075
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas krizz »

Kriku kirjutas:
krizz kirjutas:kui võtame mingi rahva keskmise näitaja, siis saamegi selle rahva tüüpilise esindaja profiili. Need kes sinna ei sobitu, need ei ole ka selle rahva osa.
Väga õige, kui oled 2.05 pikk, ei ole eestlane.

Nüüd palun lahkesti teema juurde tagasi.
Ok täpsustan - keskmiseD näitajad. Kui üle 50% põhilistest näitajatest kattub - palun väga. Aga sinna juurde kuulub kindlasti ka DNA, geenid ja mitmeid põlvi siin elamist. Ja saamegi defineerida põliseestlase kui etnost. Muidugi on ka lihtsalt nime-eestlai, afroeestlasi jms euferisme. Kuid mingisse etnilisse gruppi kuulumist saabki tõendada vaid seda gruppi valdavalt esindavate joonte kindlaks määramise ja nendega võrdlemise kaudu.

Igaüks ei saa näiteks hakata indiaanlaseks või neegriks ja USA valitsuselt neile gruppidele mõeldud toetusi küsida.
Israelis saad isegi DNA järgi kodakondsust taodelda.

Kui pole rahvusi, siis pole ka etnilist puhastust ega genotsiidi võimalik korraldada. Kõik on üks...

Siin üks eestlase geenietalon:
Viis_müüti_eesti_rahva_kujunemisloost_ja_selle_uurimise_köögipoolest_Ajalugu_ERR_-_2021-01-21_17.36.09.png
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
andrus
Liige
Postitusi: 4332
Liitunud: 02 Juul, 2004 11:39
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas andrus »

«Ma olen kerges hämmingus, kui kergekäeliselt Eesti progressiivne meedia ja poliitiline seltskond natsieugeenikasse langeb,» ütles ta. Küsimusele, mida ta täpselt selle all mõtleb, vastas Helme: «Selle all mõtlen ma, et tegeleb mingite rassiteoreetiliste vereliinidega ja rahvusgeneetilise protsendi arvutusega.»
https://www.postimees.ee/3657269/kuidas ... -venelased
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kriku »

See on päris omapärane mõte, et eestlasest teevad eestlase stepirahvaste või Lähis-Ida põlluharijate geenid :write:
NGolf
Liige
Postitusi: 3036
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas NGolf »

Jevgenia Tširikova: sain kultuurišoki, kui Eesti inimesed hakkasid miitingul täiesti siiralt Putinit kaitsma

Aleksei Navalnõi naasmine Venemaale ning tema viivitamatu vahistamine kujunesid võimsaks katalüsaatoriks putinistliku režiimi vastastele liikumistele kogu maailmas. Polnud erandiks ka Eesti, kus toimus mitmeid aktsioone Navalnõi toetuseks.

Nii näiteks tõi 23. jaanuari miiting Vabaduse väljakul kokku enam kui 600 inimest. Sõbrapäeval projitseeriti Venemaa saatkonnale pilt fotost, kus Navalnõi vaatab kätega südant kujutades otsa oma armastatule, ning osavõtjad tekitasid saatkonna treppidele küünaldest südame.

Taolised üritused toimusid kõikjal maailmas. Kuid vaid kahes riigis tekkis vastasseis. Venemaal riigivõimude poolt. Eestis tegid sama provokaatorid.

https://epl.delfi.ee/artikkel/92699675/ ... it-kaitsma

Täisteksti ei näe...
Madis Reivik
Liige
Postitusi: 3321
Liitunud: 20 Dets, 2019 13:30
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Madis Reivik »

Eestlase defineerimine on eos läbi kukkunud üritus.

- geenide kaudu ? Nope, meil on VÄÄÄGA lai geenivalim siin ning kahemeetrise blondi eestlase kõrvale võid panna tumedatverd lühikese eestlase.
- kultuuri kaudu ? Suur osa rahvast EI loe raamatuid ja veelvähem kuulab etnomuusikat. See et mingite raamatutega vehitakse, ei tähenda midagi (Tõde ja Õigus, millal lugesite vabatahtlikult viimati ?)
- toidu kaudu ? Pärnu oss sööb burksi ja Saaremaal keegi keedab kapsaid, tallinnas hipster hakib ubasid. Kokkulangevus null.
- keele kaudu ? Mina näiteks ei saa tartlaste jutust pooltki aru (mida ja miks nad räägivad ;) Aga tegelikult on keel üks väheseid ühiseid asju. Kuid jällegi, Anu Lamp vs pärnu oss - diktsioon ja sõnavalik kokku ei lange...

Nii et.. raske.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9095
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kilo Tango »

Tõsiselt arutate siin mingi geneetilise segregatsiooni teemat või? Kasutage natuke lahjemat kraami, kui praegune ladva nii sassi ajab.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9095
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kilo Tango »

NGolf kirjutas:...

Taolised üritused toimusid kõikjal maailmas. Kuid vaid kahes riigis tekkis vastasseis. Venemaal riigivõimude poolt. Eestis tegid sama provokaatorid.

https://epl.delfi.ee/artikkel/92699675/ ... it-kaitsma

Täisteksti ei näe...
...

Polnud kinnimakstud

Meie, kes me Navalnõi toetuseks üritust organiseerisime, oskasime provokaatoreid muidugi oodata. Kinnimakstud provokaatorid on Kremli standardvastus mis iganes režiimivastasele tegevusele. See on iseenesestmõistetav ning muretsema ei pane.

Kuid tõelised häirekellad läksid mul põlema siis, kui mind tabas kriitika harilike inimeste poolt. Kui kuulsin, et Eestis pole vastuvõetav vastuhakk putinliku režiimi kuritegudele esiteks seetõttu, et see võib ärritada Kremlit ning tuua Eestile kaasa ebameeldivusi ning teiseks seetõttu, et tegelda tuleb Eesti siseasjade, mitte võõrriigi probleemidega.

Pean ütlema, et sain tõelise kultuurišoki. Muidugi, kui mõelda, seisab selliste avalduste taga üksnes hirm ja rumalus. Minu hinnangul pole need just kõige veenvamad argumendid.

Alustagem hirmust ning rumalus mõtlemise käigus paljastub iseenesest. Meenutagem, kuidas Litvinenko ning Skripalide vastu kasutati Londonis keemiarelva, kuidas lasti keset päist päeva Berliini kesklinnas maha putinliku režiimi vaenlane Zelihmhana Hangošvili. Või võtame muljetavaldavama näite ning meenutame Krimmi?

Bandiitide riik ning jaanalinnud

Venemaa kuulub bandiitidele, kes on tegudega tõestanud, et ei inimelu ega seadused, ei omad ega võõrad neile midagi ei loe. Nii on tõesti normaalne karta riiki, kus võimu on haaranud geopoliitilisest deliiriumist haaratud maffia. Ning jah, ajada putinliku režiimiga asju on ebameeldiv ning ka lihtsalt ohtlik. Ka pea liiva sisse peitmine, näo tegemine, et midagi ei sünni, on täiesti mõistetav instinktiivne reaktsioon... metslooma jaoks.

Inimest kannab aga mõistus ning ta suudab mõtelda perspektiivitundega. Kui kätte lõigata, võib see põhjustada ka ajuinfektsiooni, järelikult tasub haava desinfitseerida. Või mõtleme mastaapsemalt. Kujutlege, et teie naabriks on vägivaldne hull, kes igal õhtul peksab oma naisi ja lapsi ning kuulete, et teistes korterites ilmuvad aegajalt välja surnukshakitud laibad. Instinktiivselt tahaks taolise naabri eest peituda ning uks enda järel hoolikalt kinni panna. Kuid kus on garantii, et niisugune naaber ei lõhu ühel päeval ikkagi kirvega maha ka teie korteri ust?


Ükskõiksusele järgneb okupatsioon

Hirm teeb halba nalja, kui ignoreerite ohtu. Tegevusetus üksnes tõstab riski, et oht materialiseerub ka sinu jaoks ning pole kindel, et kaotatud aja jooksul pole oht hoopistükkis süvenenud. See põhimõte puudutab ka terveid riike. Sellest, mis sünnib Venemaal, sõltub väga tugevalt see, mis hakkab toimuma ka lääneriikides, s.h Eestis. Nagu näitab ajalugu, talupoja mentaliteet, mis tegeleb ainult enda asjadega ning naabri tegevusse ei sekku, lõppeb sageli okupatsiooniga.

Ülaltoodust järeldub, et me ei lihtsalt ei saa teatud asju kõrvalseisjana huvi tundmata pealt vaadata. Kui peaksime selles kahtlema hakkama, tasub vaid meenutada: „kaks korda kaks on viis. Sõda on rahu. Vabadus on orjus. Teadmatus on jõud." Ning mõelda, kas oleme enam üldse vabad, ning milles peame end järgmine kord piirama, et oma naabrit mitte vihastada.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kriku »

Seal pole paraku sõnagi öeldud nende Putini kaitsjate kohta :dont_know:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Jannus, sammal.habe ja 17 külalist