Donald Trump tagasi?

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Benjy
Liige
Postitusi: 422
Liitunud: 03 Jaan, 2015 22:08
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Benjy »

Kriku kirjutas:
Benjy kirjutas:Puuduvad igasugused positiivsed omadused ja samas on saavutanud nii palju? Midagi ei klapi selles valemis.
Ja need "saavutused" on järjkordne subjektiivne sisekaemus või pretendeerib see väide objektiivsusele?
Araabiamaade leppimine Iisraeliga on päris suur saavutus, ei? Piiriületuste piiramine. Ja võibolla kõige olulisem, tööliste töökohtade hoidmine. Sealt hargneb edasi väga palju, opioidsõltuvuse kriis, ühiskonna lõhestumine. Valgekraed ei saa aru, kui ohtlik on need inimesed omapäi ilma tööta jätta. Abirahade peal elamine ei ole lahendus, see viib ainult opioidide tarvitamiseni. See oli esimene kord üle pika aja, kui need inimesed tundsid, et neid vajatakse. Et keegi räägib nendega ja nende eest. See tõstis need inimesed üles ja pani nad uuesti elama. Sellest suhteliselt tormikas poolehoid tulenebki. Trump ei põhjustanud idanevat raevu ühiskonnas, ta pani selle mõneks ajaks seisma. Need elus pettunud inimesed on relvastatud ja järjest rohkem rahulolematud. Bideni järgmised sammud on neilt relvade võtmine, mis võib viia konfliktideni. Flyover states, bible belt jne. suhtumine hakkab kätte maksma. Seda kõike ei ole keeruline näha ja ma olen tegelikult üsna hirmul, milleni see kõik lõpuks jõuab. See raev ei ole kuskile kadunud ja demoraliseerumise asemel hakkab see grupp pigem koonduma.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Kriku »

Kui pretendeerib objektiivsusele, siis on mõtet arutada - sellepärast küsisin.
Benjy kirjutas:Ja võibolla kõige olulisem, tööliste töökohtade hoidmine.

Ma ei näe selles graafiku laskuvas osas jõnkse, mida tingimata Trumpile omistada:
Pilt
Benjy
Liige
Postitusi: 422
Liitunud: 03 Jaan, 2015 22:08
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Benjy »

Üldine statistika ei näita, kui hästi läheb erinevatel ühiskonnagruppidel. https://www.atlantik-bruecke.org/en/for ... s-personal
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Kriku »

Benjy kirjutas:Üldine statistika ei näita, kui hästi läheb erinevatel ühiskonnagruppidel. https://www.atlantik-bruecke.org/en/for ... s-personal
Märksõna on siis ilmselt "Manufacturing jobs":
Between 2000 and 2016, the number of manufacturing jobs in the United States has fallen from 17.3 million to 12.3 million. And even with the pressure from Mr. Trump, at least 400 Carrier workers will still lose their jobs in Indianapolis, as some production will still move to Mexico next year.

What is more, another 700 jobs at a United Technologies sister plant in Huntington, Indiana, a two hour drive from Indianapolis, are also set to move to Mexico.
Obama ajal polnud ju väiksem tõus?
Pilt
Benjy
Liige
Postitusi: 422
Liitunud: 03 Jaan, 2015 22:08
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Benjy »

Suur osa sellest oli 2008 kriisist taastumine, mis 2016 aastaks läbi sai. Aga nagu ka seal kirjas, globaalses maailmas ei ole miski kindel.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Kriku »

Täpselt samamoodi võib väita, et suur osa Trumpi ajal toimunud tööstustootmise tõusust oli tänu üldisele majanduskasvule :dont_know:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Kriku »

Kapitooliumi tunginud märatsejaid ähvardab nüüd aastakümnete pikkune vangistus.
Kadri Veermäe, kadri.veermae@epl.ee
42-aastane kentuckylane Chad Jones tormas 6. jaanuaril koos vihase rahvahulgaga Kapitooliumi hoone poole. Ta pääses sisse, põikas politsei eest kõrvale ja marssis mööda looklevaid koridore, kuni jõudis esindajatekoja saali ette. Ta haaras lipuvarda ja hakkas ukseklaase puruks taguma. Politsei hoiatas saalist, et kui ta kohe ei lõpeta, avatakse tuli. Jones jätkas, politsei tulistas ning ruumi ronida üritanud naine Jonesi kõrval sai pihta ja suri.

Järgmiseks päevaks oli rünnakuelevus haihtunud. Sõbraga peetud telefonikõnes ütles Jones masendunult „Ma olen täielik debiilik” ja tunnistas, et tal tuleb ilmselt suuri sekeldusi. Ta ei eksinud.

60 aastaks trellide taha

Nädala pärast panid FBI agendid Jonesil käed raudu ja toimetasid ta vanglasse. Jonesi süüdistatakse mitmes kuriteos, sealhulgas politseiniku relvaga ründamises. Relv oli mainitud lipuvarras. Kui Jones süüdi mõistetakse, peab ta halvimal juhul 60 aastaks trellide taha minema.

Jones on üks neist üle 300-st Kapitooliumi ründajast, kellele on juba süüdistus esitatud. Järgmistel nädalatel peaks nende arv veelgi suurenema. Kohtualuste hulgas on näiteks üks rabi, endine latiinojõugu liige, New Yorgi kanalisatsioonitöötaja ja kunagine olümpiavõitja. Mõnda neist ähvardab vaid aastane vangistus, kuid need, keda süüdistatakse kavatsuses kongresmene tappa või vigastada, võivad süüdimõistmise korral aastakümneteks vangi minna.

Juhtumitega seotud sajad kohtudokumendid paljastavad, et enamik Trumpi toetajaid ei mõelnud rünnaku ajal suurt midagi, vaid läks massihüsteeriaga kaasa. Paljud märatsejad ei vaevunud oma isikutki varjama, vaid hakkasid hoopis sotsiaalmeedias praalima. Edward Jacob Lang postitas foto, millel ta pressib end koos teiste Trumpi toetajatega Kapitooliumi poole, jagades tee peal politseinikele hoope. Hiljem postitas ta veel ühe häguse foto, millel näpukujuline emotikon osutab ühele udukogule. Pildi alla kirjutas Lang uhkelt suurte tähtedega: „SEE SEAL OLEN MINA.” Võimude tööd see teadagi ei raskendanud. Lang arreteeriti 16. jaanuaril kodus New Yorgis.

Mõnda kahtlusalust leida oli veelgi lihtsam. 60-aastane endine Arkansase tuletõrjuja Richard Barnett poseeris fotol esindajatekoja spiikri Nancy Pelosi kabinetis, jalad laual ja naeratus näol. Järgmisel päeval ilmus Barnetti foto üle riigi eri väljaannete esikülgedel – koos tema nimega. Barnett võeti kinni mõne päeva jooksul.

Tõi kaasa Pelosi nimega ümbriku

Süüdistusmaterjali järgi on talle esitatud süüdistus elektrišokirelva Kapitooliumile toomises – ehkki ta ei kasutanud seda seal üldse. Peale selle süüdistatakse Barnetti varguses: ta oli kabinetist kaasa haaranud Pelosi nimega tühja ümbriku. Kohtunik Beryl Howell ei ilmutanud Barnetti vastu erilist leebust ja keeldus teda enne kohtuprotsessi vanglast välja laskmast. „Võimud on veenvalt tõendanud, et Barnett osales rõõmuga Kapitooliumi rünnakus ja demokraatliku protsessi häirimises,” teatas Howell. „6. jaanuari sündmused Kapitooliumil kujutavad endast kuritegu, mis läheb kirja ajalooraamatutesse,” lisas ta.

Üks märatseja sai kuulsaks juba enne Kapitooliumi hoonest lahkumist: näomaalingute ja karunahast peakattega „ QAnoni šamaan” – 33-aastane Arizona elanik Jacob Anthony Chansley. Ta poseeris esindajatekoja saalis spiikrikohal ja tema pildid levisid juba mõne minuti pärast sotsiaalmeedias kulutulena. Võimud võtsid Chansley kolme päeva pärast vahi alla ja esitasid talle muu hulgas süüdistused vägivaldses hoonesse sisenemises ja korrarikkumises. Chansley kaitsja Al Watkins väitis kohtus, et tema klient on vanglas juba viis kilo alla võtnud, sest talle ei anta mahetoitu, mis on šamaaniuskumustes ja elustiilis oluline.

Pärast rünnakut vahi alla võetud isikuid ühendas Donald Trumpi pooldamine ja veendumus, et valimisvõit anti pettusega vastaspoolele. Ent praegu avalikuks saanud dokumentidest ei saa järeldada, nagu olnuks tormijooks Kapitooliumile hästi koordineeritud ja kindlal eesmärgil korraldatud.

Süüdistusmaterjale analüüsinud USA meediakontsern NPR jõudis järeldusele, et 13 süüdistatavat on QAnoni (paremäärmuslik vandenõuteooria, mille järgi maailma juhib saatanat kummardav pedofiilide võrgustik – K. V.) järgijad. Vähemalt 15 isikul on sidemeid paremäärmusliku immigrantidevastase rühmitusega Proud Boys. Ühtlasi avastas NPR, et 14% süüdistatavaid on olnud seotud sõjaväe või õiguskaitseorganistega.

„On aeg sel maol pea maha lüüa.”

Kohtu alla saadetud märatsejate videote ja sotsiaalmeedia postituste järgi ei saa nende veendumuste kohta suuri järeldusi teha, sest tihtipeale on pöördumised segased ja ebaühtlased.

Näiteks Pelosi laua taga istunud Barnett jaurab ühel paar kuud enne rünnakut YouTube’i üles pandud videol „uuest maailmakorrast”, olles ise parajasti parempoolsete meeleavaldusel. „On aeg sel maol pea maha lüüa,” ütleb ta. Oleme jõudnud hetke, kus vabadus ja headus on vastamisi kurjusega,” ütleb ta videos, käes midagi, mis meenutab väga Kalašnikovi automaati. „See ei toimu ainult USA-s, vaid kogu maailmas. Nad hävitavad tuumikperekonna,” kurdab Barnett.

Väljavaade aastaid trellide taga veeta on paljude Trumpi nimel Kapitooliumile tunginud isikute kirge jahutanud. Pärast karumütsiga Chansley arreteerimist sõnas tema advokaat Watkins, et tema klient mõistab nüüd, et langes Trumpi propaganda ohvriks. „Ta on aru saanud, et endine president teda tegelikult ei armastanudki,” märkis advokaat.

Ründajad olid kaasa võtnud mägironimisvarustuse ja relvad

Möödunud nädalal selgus kongressis toimunud kuulamistel, et võimude hinnangul kogunes Kapitooliumi juurde umbes 10 000 meeleavaldajat, kellest hoonesse tungis tuhatkond. Pärast rünnakut Kapitooliumi politsei juhi kohalt tagasi astunud Steven Sund rääkis senatis, et osa ründajaid oli tegevuse koordineerimiseks kaasa võtnud raadiosaatjad, teised aga müüride ületamiseks mägironimisvarustuse. Sund lisas, et paljudel olid relvad. „Need kriminaalid oleksid nagu sõtta tulnud,” sõnas ta.

Kapitooliumi lähedal korda taganud politseinikud tunnistasid, et jäid meeleavaldajatele arvuliselt kõvasti alla ega suutnud rahvamassi ohjeldada. Korravalvuritel kulus märatsejatega hoone ees ja sees võitlemiseks neli tundi, enne kui neil õnnestus ründajad tagasi suruda.

Kuulamistel süüdistasid politsei ja föderaalagendid üksteist selles, et julgeolekut ei suudetud tagada. Sund kinnitas, et föderaalsest juurdlusbüroost (FBI) ega mujalt ei tulnud talle ühtegi vihjet, mis oleks hoiatanud tuhandete hästi varustatud ja relvastatud mässuliste rünnaku eest. Hiljem selgus, et FBI oli oma siseraportis päev enne rünnakut hoiatanud, et Washingtonis on oodata äärmuslaste vägivalda. „Rünnakut ei soodustanud Kapitooliumi politsei puudulik ettevalmistus, vaid see, et mitu föderaalametit ei suutnud infot selgelt ja täielikult edastada,” süüdistas Sund.
devro
Liige
Postitusi: 151
Liitunud: 26 Jaan, 2015 14:13
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas devro »

10 sekundit kunsti, mis osteti oktoobris 67000 dollariga müüdi 6,6 miljoniga

https://twitter.com/i/status/1364745727889530883
oh sa kuriloom, oh sa kuriloom, oh sa Põltsamaa kuriloom
dendroloog
Liige
Postitusi: 36
Liitunud: 09 Apr, 2008 11:20
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas dendroloog »

Washington Post isegi vabandab?!
https://www.err.ee/1608143851/salvestus ... ga-valesti

The Washington Poston Bidenile sama mis Fox News oli Donald Trumpile: avalik meediaväljund.
Tendentslikust ja erinevast meediakajastusest kahe presidendi puhul:

http://www.informationclearinghouse.info/56437.htm
Madis Reivik
Liige
Postitusi: 3321
Liitunud: 20 Dets, 2019 13:30
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Madis Reivik »

// Washington Post isegi vabandab?!
// https://www.err.ee/1608143851/salvestus ... ga-valesti

Tore on ju, ajaleht eksib ja vabandab

// The Washington Poston Bidenile sama mis Fox News oli Donald Trumpile: avalik meediaväljund.

Meelevaldne väide

// Tendentslikust ja erinevast meediakajastusest kahe presidendi puhul:
// http://www.informationclearinghouse.info/56437.htm[/quote]

Läbinähtav trikk, see et sa mainid seda lehte koos WP-ga ei tee seda lehte veel infoallikaks. Tendentslikkuse väljatoomisel võiks jääda erapooletuks ja soliidseks aga selle asemel ikka mingi seniilimula.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Kriku »

The Washington Poston Bidenile sama mis Fox News oli Donald Trumpile: avalik meediaväljund.
Pilt
https://www.adfontesmedia.com/static-mbc/
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Üldiselt 10% piires oleva töötuse teemal ei maksa erilist traagikat veel näha.
Tööturul ongi taoline hulk seltskonda, kes ei viitsi, ei taha, ei suuda tööd teha. Lisaks inimesed vahetavad tööd ja võivad vahepeal ilma tööta olla.
Selle viimase 10% töötute töölepanek toimub lihtsalt tööandjate kasumi ja üldise majanduse konkurentsivõime arvelt (nt Hiinaga) ega pole pikemalt jätkusuutlik nagunii.

Tööandjad tassivad oma tootmise Mehhikosse mitte koroona, vaid seepärast, et valged ameeriklased ei viitsi musta tööd teha või küsivad selle eest liiga palju palka. Koroona ja piirangud on siin lihtsalt mugav ettekääne oma näo säilitamiseks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
dendroloog
Liige
Postitusi: 36
Liitunud: 09 Apr, 2008 11:20
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas dendroloog »

The Washington Post tugines oma loos anonüümsele allikale.
Kriku poolt toodud "väärtusteskaalas" asub The Washington Post ühel tasandil CNN -ga.
Millistest väärtushinnangutest lähtutakse informatsiooni kogumisel ja kaastöötajate valikul:
https://www.thegatewaypundit.com/2021/0 ... iot-video/
Madis Reivik
Liige
Postitusi: 3321
Liitunud: 20 Dets, 2019 13:30
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas Madis Reivik »

dendroloog kirjutas:The Washington Post tugines oma loos anonüümsele allikale.
Kriku poolt toodud "väärtusteskaalas" asub The Washington Post ühel tasandil CNN -ga.
Millistest väärtushinnangutest lähtutakse informatsiooni kogumisel ja kaastöötajate valikul:
https://www.thegatewaypundit.com/2021/0 ... iot-video/
Washington Postist libisesid sujuvalt CNNi peale ja tõid viite millele ? Ühe-korra fotograafile ? https://www.reuters.com/article/uk-fact ... SKBN29O2LG

Mida sa muidu üritad tõestada ?


Akf dendroloogi mõte on hüplev tõesti.

Kriku
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Postitusi: 1969
Liitunud: 23 Veebr, 2005 19:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: MINEVIK - Donald Trump OLI USA president

Postitus Postitas MadMan »

Kapitooliumile tunginud "märatsejatest" enamus olid tavalised ettevõtjad ja erialaspetsialistid mitte QAnon paremäärmuslastest rünnakrühmlased väidab Chicago ülikooli teadlaste tehtud uurimus.
Asst. Prof. Austin Wright of the Harris School of Public Policy and David Van Dijcke of the University of Michigan found a surprising number of the people arrested at the Capitol Hill riot who were business owners and other professionals obviously upset over election fraud.
https://pjmedia.com/uncategorized/victo ... s-n1430314
https://bfi.uchicago.edu/insight/findin ... vice-data/
Pilt
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist