Vene propaganda on üle võlli läinud

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
mart2
Liige
Postitusi: 5174
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas mart2 »

Seda videot ei maksa eriti arvestada, sest kogu sõnum oli tegelikult ainult selle ühe venekeelse artikli peale ehitatud.
Liikuv pilt oli lihtsalt taustaks ja ju siis ei suudetud midagi "häbiväärsemat" leida! 8)
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
AndresTy
Liige
Postitusi: 953
Liitunud: 07 Mär, 2019 13:27
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas AndresTy »

Hea universaalne artikkel. Sobib nii siia, kui pandeemia teemase ja venekeelsete integreerimise omasse samuti.
Kui sisestada Venemaa uudistekanali RIA Novosti portaali otsisõna „Pfizer”, on ilmekalt näha, millise fooniga Vene meedia vaktsineerimist kajastab.
„Viis inimest suri pärast vaktsiini manustamist”, „Prantsusmaal teatati rohkem kui 130-st Pfizeri vaktsiini kõrvalmõjust”, „Iisraeli arst kurtis Pfizeri vaktsiini tüsistuste üle”, „Iirimaa teatab 80-st Pfizeri kõrvalmõjust”, „Euroopa Liit võttis otsuse Pfizeri vaktsiini turule laskmiseks vastu surve all”, „Norras 23 surnut”.

Tegemist on selgelt koordineeritud tegevusega. Need pealkirjad pärinevad kõigest viiepäevasest vahemikust. Andmed näitavad, et süstemaatiline propaganda on avaldanud Eestis selget mõju isegi meie haiglate töötajatele.
Süstemaatiline propaganda on avaldanud Eestis selget mõju isegi meie haiglate töötajatele.
Võiks eeldada, et raviasutuste töötajad näitavad selles vallas ülejäänud ühiskonnale eeskuju. Enamjaolt nii ongi.
„Siiani pole töötajad vaktsiinist keeldumisest teada andnud,” ütleb Eesti suurima raviasutuse, Põhja-Eesti regionaalhaigla infektsioonikontrolli talituse juhataja dr Mait Altmets.
„Tahtjaid on pigem rohkem, kui saame vaktsiini pakkuda,” kostab Ida-Tallinna keskhaigla turundusosakonna juht Inga Suder.
„Valmisolek vaktsineerimiseks on arstidel 100%,” ütleb Raplamaa haigla juht Pille Mukk.

Liikudes ida poole, muutub pilt järsult. Narva haiglas on vaktsiini saanud alla kolmandiku töötajaid. „Meil on vaktsineeritud 197 töötajat. Narva haiglas on 686 töötajat,” tõdeb haigla kommunikatsioonispetsialist Jevgenia Parv. Ida-Viru keskhaiglast (IVKH) teatatakse, et töötajatest on vaktsineeritud alla poole.
Ida-Viru torkab silma
Suundumust kinnitavad ka teised näitajad. Sotsiaalministeeriumi küsitlus näitas jaanuaris, et valmisolek end koroonaviiruse vastu süstida on eestlaste seas 67% ja teisest rahvusest elanike seas 52%.
Veel näitavad ministeeriumi andmed, et Ida-Virumaal on vaktsineeritud kõigest 0,89% rahvast, mis jääb ülejäänud Eestile selgelt alla.
„Ida-Virumaal on tõepoolest vaktsineerimistega hõlmatus kõige madalam Eestis ja haiglate endi hinnangul oodatust madalam,” tõdeb sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juht Heli Paluste.
Järgneb Harjumaa 1,39%-ga. Näiteks Tartumaal on end vaktsineerida lasknud 2,74% elanikke.
„Peamiseks põhjuseks on keeldujatel kahtlused vaktsiini ohutuse üle,” tõdeb Narva haigla pressiesindaja, miks on seal 20. jaanuari seisuga avaldanud soovi end vaktsineerida ainult napilt üle neljandiku töötajaid.
„Kõige sagedamini vastatakse, et „soovitakse oodata”. On ka neid, kes pelgavad vaktsiini raskemate kõrvalmõjude avaldumist,” selgitab IVKH pressiesindaja Anna Medvedeva.

„Nimetatud probleem asub meediatarbimise vallas,” kostab kaitseväe akadeemia lektor ja vene infooperatsioonide ekspert Igor Kopõtin.
Venemaa propaganda murrab aknast ja uksest
Seda võib nimetada ka kaubandussõjaks, milles on Vene meedia olnud venekeelse elanikkonna mõjutamisel edukas kogu Ida-Euroopas. RIA Novosti artiklitega sarnaseid pealkirju võib leida peaaegu kõigis tuntumates Venemaa uudisteportaalides. Sääraseid uudiseid on jõudnud ka Eesti meediasse.
Näiteks avaldati 22. jaanuaril Elu24 terviserubriigis uudis, milles väideti, et USA naine hakkas Pfizeri COVID-19 vaktsiini tõttu kontrollimatult värisema. Lugu põhines kahtlastel väidetel ning selle algallikad olid Venemaa propagandakanal RT (endine Russia Today) ja sotsiaalmeedia. Praeguseks on artikkel Elu24-st eemaldatud.
Propagandameedia ei sea kahtluse alla vaktsineerimist üldiselt, vaid inimeste süstimist kõigega, mis ei ole Venemaa Sputnik V, millel Euroopa Liidus müügiluba pole. Vene meedia on nimelt jätnud mulje, et just näiteks Pfizeri vaktsiin on erakordselt ohtlik ja ettearvamatu.
Vene meedia on nimelt jätnud mulje, et just näiteks Pfizeri vaktsiin on erakordselt ohtlik ja ettearvamatu.
„Seoses sellega, et suur osa kesk- ja vanemaealisi venekeelseid elanike tarbib Venemaa riiklikku meediat, milles tehakse süstemaatiliselt Pfizeri vaktsiini maha ja kiidetakse Venemaal toodetud niinimetatud Sputniku vaktsiini, on selline käitumine venekeelsete inimeste poolt mõistetav,” selgitab Kopõtin.
„Arvestades Eesti venekeelse elanikkonna meediaharjumuste hargmaisust, tuleb tõdeda, et suurem osa Venemaal levinud koroonateemalisi narratiive on pääsenud ka Eesti kohalike venelaste inforuumi,” kinnitab ka rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse juht Dmitri Teperik.
Seda suundumust on hiljuti kirjeldanud ka Euroopa Liidu StratComi (idasuunalise strateegilise kommunikatsiooni rakkerühm) veebileht EUvsDisinfo.
Portaal märgib, et Venemaa propagandas kajastuv ei ole tihti otseste vale, vaid pooltõde.
Vaktsiinide kõrvalmõjusid ja nende manustamise järgseid surmi registreeritakse ning on alati registreeritud. See, kas surmad ja tüsistused on tegelikult ka vaktsiiniga seotud, on enamasti ebaselge, kuid see tõsiasi jääb propaganda- ja vandenõuteoreetilises meedias tähelepanuta.
Teperik tõdeb, et vaktsineerimist seostatakse tervisega ja seda tajutakse sügavalt isiklikuna. Tervisesse sekkumine tekitab tugevaid emotsioone.
„Emotsioonidega saab osavalt manipuleerida ja suuresti sellel väärinfo tootmise efektiivsus põhinebki,” selgitab ta. „Kusjuures toimub see kõik halvenenud tervise- ja majandusolukorras, mis idavirukatel on ju värskelt meeles.”

Skeptisism viis korruptsioonini
Kuid anomaaliaid leiab mujaltki kui Ida-Virumaalt. Näiteks Valga haiglas olla vaktsineerimises kahtlejaid nii palju, et selle juht Margus Ulst hakkas vaktsiine althõlma pakkuma Tartu Rotary klubi liikmetele, põhjustades selle korruptsioonimaigulise käitumisega suure skandaali.
Eesti Päevalehele täpsustab Ulst, et vaktsiini on praeguseks soovinud umbes 40% tema töötajaid. Selles arvestuses on see Eesti üks kehvemaid tulemusi.

Paljud haiglatöötajad on haigust juba põdenud

Haiglad, kus vaktsineerimine jääb 70% lähedale, on vaktsineerimise aktiivsusega rahul.
Kõik haiglate esindajad sõnavad kui ühest suust, et kõik, kes praeguseks pole end vaktsineerinud, ei liigitu veel keeldujate alla. Seega on lootust, et vaktsineerimise protsent raviasutustes veel kasvab.
„Me ei ole nõudnud kohe vaktsineerimisest keeldumise teatist, vaid võimaldanud mõtlemisaega ning pakkunud võimalust arstiga küsimusi arutada,” ütleb Lääne-Tallinna keskhaigla vanemarst-infektsionist dr Helen Müller.
Näiteks ootavad nii mõnedki kõhklejad, kuidas läheb kolleegidel, kes on juba süsti saanud.
„Arvan, et praktiline eeskuju on nakkav. Usutakse neid inimesi, keda isikutena usaldatakse. Eeskujud on väga tähtsad,” selgitab Rakvere haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev. „Nii hakkas teise vaktsineerimisnädala lõpus jah-inimeste arv kasvama.”
Helen Mülle tõdeb, et nii mõnigi töötaja ootab enne vaktsineerimist, et kolleegid saaksid kätte mõlemad doosid. Samuti mõjutab protsente tõsiasi, et töötajad võivad minna keeldujana kirja, kui töötavad mitmes raviasutuses korraga.
Pealegi on mitmes haiglas olnud töötajate seas haiguspuhanguid ja personal võib loota loomulikul teel omandatud immuunsusele. Seda toovad vaktsiinist keeldumise põhjusena esile mitu haiglat. Siiski ei ole see põhjendus just kõige veenvam.
„COVID-19 haiguse läbipõdemine ei pruugi anda kaitset. Vaktsiini nappuse olukorral võib vaktsineerimist samas edasi lükata,” selgitab sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juht Heli Paluste.
Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask toob ühe põhjusena veel esile vastunäidustused. „Mingit vaktsineerimise põhimõttelist vastasust kollektiivis ei ole täheldanud,” kommenteerib ta raviasutuse 58% aktiivsust.
„Ma annaks enda doosi hea meelega neile, kes seda tahavad. Eesti valitsus pole näidanud, et vaktsiin oleks usaldusväärne,” näitab haiglajuht üht talle vene keeles laekunud vaktsiinist keeldumise kirja.
Kõige skeptilisemad haiglatöötajad on seega Ida-Virumaal, Harju- ja Valgamaal, mis on juhuslikult ka maakonnad, kus elab vene keelt emakeelena kõnelevaid inimesi kõige rohkem.
Kopõtin usub, et vaktsiinidest keeldumine arstide ja õdede seas näiteks Ida-Virumaal võib kanduda ka elanike hulka.

Mida teha?
„Ei ole sugugi lihtne vastata,” tunnistab Kopõtin. „See probleem on osa suuremast integratsiooniprobleemist, mida ei ole siiani Eesti riigis lahendatud.”
Sotsiaalministeeriumi meedianõunik Anna Tisler-Lavrentjev probleemi nii tõsiseks ei pea. Ta tõdeb, et tõepoolest Eestis elavad venekeelsed inimesed jälgivad Vene meediat, kuid tema hinnangul mitte tingimata koroonaviiruse teemadel.
See probleem on osa suuremast integratsiooniprobleemist, mida ei ole siiani Eesti riigis lahendatud.
Riigikantselei ja sotsiaalministeeriumi mulluse uuringu järgi nimetas viiendik venekeelset rahvast olulise allikana Eesti riigiasutuse lehti, näiteks terviseamet.ee või kriis.ee, samuti rahvusringhäälingut. Tisler-Lavrentjev rõhutab, et sama uuringu järgi peab Vene meediat oluliseks koroonainfo allikaks ainult 9%.
Ilmselt on venekeelse elanikkonna kokkupuude sellise infoga tähtsaim hoopis sotsiaalmeedias, mida nimetas oluliseks allikaks ligi kolmandik.
Igor Kopõtin arvab, et Eesti kanalite reitingud on venekeelsete elanike seas endiselt madalad.
„Kui alustame laiemalt elanikkonna teavitust, tuleb kindlasti ka Ida-Virumaal venekeelsele teavitusele rõhku panna,” ütleb Tisler-Lavrentjev.
Aitäh jagamast, allikas kah: https://epl.delfi.ee/artikkel/92369777/ ... taastumist

E.T.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19498
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas ruger »

Venemaalt
Another video from a corporate event by Sima-Land, an online shopping business based in #Yekaterinburg, #Russia. These workers chant “Putin is our president”
https://twitter.com/AlexKokcharov/statu ... 8438634496
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
virulane1
Liige
Postitusi: 56
Liitunud: 12 Apr, 2007 10:18
Asukoht: Ida-Viru
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas virulane1 »

Väike näide vene propagandast.
Umbes paar nädalat tagasi oli REN TV-s mingi saade kus oli klipp 10 kõige imelikumat seadust maailmas. Külma kõhuga väideti, et Eestis on keelatud seksimise ajal malet mängida. Ja edasi teatati , et malet ei tohi mängida aga NATO õppuste vaatamine on kohustuslik. Ma olen vene kanalitest igasuguseid tobedusi näinud aga sellise peale annab tulla.
Leitnant erus. Alates 1992a. EPV,PPA,Kaitseliit. NA-s tankist Taga-Kaukaasias.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Troll »

virulane1 kirjutas:Külma kõhuga väideti, et Eestis on keelatud seksimise ajal malet mängida.
See lollus Eesti kohta on venekeelses netis juba paar aastakümmet ringlemas. Kuskil nullaastatel püüdsin selle algallikat leida, kuid edutult.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Crispy
Liige
Postitusi: 858
Liitunud: 03 Veebr, 2016 14:53
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Crispy »

Sedasama "fakti" nägin hiljuti ka ühel kaardil kus olid veidrad Euroopa seadused ära toodud. Nüüd siis tean kust see pärineb...
AndresTy
Liige
Postitusi: 953
Liitunud: 07 Mär, 2019 13:27
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas AndresTy »

Sobib ka siia teemasse hästi - E. N. Krossi kokkuvõte Venemaa võltsist vaktsiinikampaaniast:
Viimastel kuudel Vene eriteenistuste poolt välja töötatud ja eesti ajakirjanduse ja Tallinna linnavalitsuse abil õhutatud jutt, justkui võiks Venemaal toodetav Sputnik V vaktsiin leevendada Eesti ja Euroopa vaktsiinidefitsiiti ja oluliselt kaasa aidata koroonaviiruse epideemiast jagusaamisele, on üsna tavaline desinformatsioonikampaania.

Mihhail Kõlvart esines sarnase jutuga 4. märtsil Postimehe otsesaates ja 15. märtsil vene riiklikus telesaates “60 minutit.” 9. märtsil kirjutas Jüri Ratas Tallinna linnalehes “Pealinn”, et “kui Sputniku vaktsiin saab müügiloa, on see ka Eestisse oodatud.”

Eesti on kõige kõrgemal tasemel kinnitanud, et “suhtub Venemaal toodetud Sputnik V koroonavaktsiini apoliitiliselt ning on valmis seda kasutama.” Nii ütles president Kaljulaid 3. märtsil Vilniuses.

Eesti võib Sputnikusse apoliitiliselt suhtuda, ent see ei tee Sputnikust apoliitilist vaktsiini. Venemaa on alustanud massiivset ja globaalset Sputnik V müügi- ja reklaamikampaaniat. Sellega kaasneb vene eriteenistuse poolt juhitud laimukampaania Läänes toodetud vaktsiinide vastu. Wall Street Journal kirjutas mõne nädala eest pikema loo USA luureasutuste raportist, mis tõi esile neli erinevat Venemaa luureteenistuse kontrolli all olevat meediaväljaannet, mis on aktiivsel tegutsenud Lääne vaktsiinide turvalisuse, tootmisvõimekuse, tarnekindluse ja efektiivsuse kahtluse alla seadmisega. Kaks neist väljaannetest allub SVR-ile ehk vene välisluurele, üks FSB-le ja üks GRU-le. Samaaegselt propageerivad nad Sputnik V-d. Pfizeri ja teiste Lääne vaktsiinide turvalisuse üle muretsevad ka Vene valitsuse ja Välisministeeriumi Twitteri kontod, ülemaailmsest trolliarmeest sotsiaalmeedias rääkimata.

Ühesõnaga, samal moel kui venelased võitlevad sanktsioonide, NATO usaldusväärsuse ja Euroopa Liidu ühtsuse vastu, võitlevad nad ka meie usalduse murendamiseks vaktsineerimise suhtes “Lääne vaktsiinidega” ja oma “apoliitilise” Sputniku eest. Kõigi jõududega ja kõige kõrgemal tasemel.

Selle asemel, et taolist jampsi ignoreerida, nii nagu me oleme üsna edukalt õppinud ignoreerima samast allikast tulevat samadel eesmärkidel räägitavat juttu Balti riikide natsilembuse, NATO imperiaalsete kavatsuste, ukrainlaste venelasteks osutumise või Merkeli Euroopa islamiseerimise plaanide kohta, oleme me osutunud Sputniku juttude suhtes nakkusohtlikeks.

Küsimus ei ole selles, kas Sputnik V töötab. Arvatavasti töötab ja võib-olla ka mitte oluliselt halvemini kui Lääne vaktsiinid. Arvatavasti on vahe umbes sama, mis saksa ja vene autol. Mõlemad töötavad ja ajavad asja ära.

On tõsi, et Euroopa Liit ei ole Venemaale seni müügiluba andnud. Seda mitte kuritahtlikkusest, vaid asjaolust, et venelased küsisid müügiluba mõne nädala eest, seitse kuud pärast vaktsiini valmimist ja globaalse Sputniku-kampaania algust. Ebamäärastest sõnumitest Brüsselis jääb mulje, et müügiloaks vajalikke andmeid tootmisprotsessi, kliiniliste testide tulemuste ja muu osas ei ole ka täna venelastelt saadud. “Kiirendatud korras hindamine kestab seni, kuni ettevõte on EMA-le ametlikuks müügiloataotluseks piisavalt andmeid esitanud”, tähendab ilmselgelt, et seni neid piisavalt esitatud ei ole.

Järeldada saab sellest üheselt, et Venemaal ei ole Euroopa Liidu müügiloa saamisega kuhugi kiiret. 7 kuud jooksul pärast vaktsiini Venemaal registreerimist kulutati võimsalt ressurssi, et rääkida, kuidas venemaa kangesti tahaks vaeseid eurooplasi aidata, aga halb Euroopa Liit ei lase. Hoopis huvitavam on meelitada Euroopa Liidu riike rikkuma Euroopa seadusi ja Euroopa ühishanke lepinguid ning tegema Venemaaga vaktsiinikaupa ilma euroopa müügiloata. Hoopis lõbusam on seletada, nagu tegi äsja Vene suursaadik Tallinnas, et “saatkonnalt küsitakse, kuidas oleks võimalik vaktsineerida Vene preparaadiga”, küsivad eraisikud ja ettevõtted “kus töötab sadu inimesi, aga “Vene vaktsiini küsijatele siiski pakkuda ei saa, mil Eesti eelistab Euroopa Liidu heakskiidu saanud vaktsiine.”

Euroopa Liidu riikidest on seni Sputniku ostmisest teatanud Ungari ja Slovakkia. Mõlemad 2 miljonit doosi. Ungarlased on sellest meedia andmeil kätte saanud 40 000 doosi ja slovakid 200 000. Saame näha, kuidas läheb ülejäänuga.

Probleem on selles, et jutt Sputniku kättesaadavusest ja kasutamata võimalusest asendada sellega vaktsiininappus Euroopas on lihtviisiliselt alusetu. Miks? Sest juba seda vaktsiini, mida Venemaa oma vasallriikidesse või poliitiliselt mõjutada soovitud riikidesse on ette müünud, ei ole reaalselt olemas.

Saksa turu-uuringute firma Statista andmetel on venelased tänaseks ette müünud 320 miljonit doosi Sputnikut. Põhiosa sellest Indiasse, Palestiinasse ja Egiptusse. New York Timesi andmeil on venelased ette müünud koguni 1,2 miljardit doosi, põhiliselt Aasiasse ja Lõuna-Ameerikasse.

Venemaa tootmisvõimekust on hinnatud 4 miljonile doosile kuus. Financial Timesi andmeil toodab Venemaa selle aasta lõpuks 31 miljonit doosi, millest ekspordib vähem kui 5% ehk 1,5 miljonit doosi ehk isegi kui kõik see läheks Slovakkiasse ja Ungarisse jääks 2,5 miljonit doosi puudu. Aga mis saab siis ülejäänud 50 riigist?

Võrdluseks, Pfizer on lubanud aasta lõpuks toota 1,5 miljardit doosi, Astra Zeneca 3 miljardit doosi ja Moderna 600 miljonit doosi. Kokku umbes 5 miljardit. Kui venelase suudavad ennast ületa ja toota aasta lõpuks 31 miljoni doosi asemel 50 miljonit, oleks nende toodang 1% meie põhiliste vaktsiinitarnijate toodangust. 1%! Ja siia sisse peab veel mahtuma ka venelaste endi vaktsineerimine, mis viimastel andmetel on praktiliselt seiskunud.

Midagi ei ole öelda. Selle seisu pealt on suudetud üles ehitada muljetavaldav meediakampaania. Kasulikud idioodid üle maailma süüdistavad oma valitsusi ja Euroopa Liitu aeglastes vaktsineerimisplaanides ja vaktsiinide kõrvalmõjudes. Muide, kas Sputnikul on kõrvalmõjusid, me muidugi ei tea. Ametlikult loomulikult mitte. Loodetavasti ei saa me seda ka kunagi teada. Tõenäosus, et saame on igatahes väiksem kui 1%.

Sest Sputnikut reaalselt Euroopas mingilgi mõjusal määral müügile tulemas lihtsalt ei ole. Sputnikut „apoliitilise vaktsiinina“, mida kasutatakse inimeste massiliseks vaktsineerimiseks koroona vastu ei eksisteeri. Sputnik on poliitiline kummitus.

Samal ajal on Eestis tänaseks ühe süstiga vaktsineeritud 12% riigi elanikkonda. Hea tulemus ja paremaks läheb. On tõsi, et Euroopa ja Eesti on teinud selles epideemias palju vigu, paljud plaanid on ebaõnnestunud, paljud asjad juhtunud liiga aeglaselt. Aga peame meeles, et oleme praegu edukad osalised inimkonna ajaloo kõige kiiremas vaktsiini leiutamise ja massvaktsineerimise protsessis. Nii et palun, pange ennast perearsti juures päris vaktsiini järjekorda ja seniks vaktsineerige ennast Sputniku-juttude vastu.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Leo
Liige
Postitusi: 3322
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Leo »

Eeldades, et Sputniku tootmise numbrid on õiged, siis on täiesti selge, et müüakse ainult õhku ja poliitilist propagandat. Tuttavad Venemaal räägivad, et ollakse isegi riskirühmade vaktsineerimisega väga alguses. Samas mingite vene pensionäride vaktsineerimine on valitsejatele täiesti pohhui, kui samade vaktsiinidooside müümisega on võimalik valuutat teenida ja propagandat teha.
Drax
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 22 Mai, 2009 13:42
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Drax »

Troll kirjutas:See lollus Eesti kohta on venekeelses netis juba paar aastakümmet ringlemas. Kuskil nullaastatel püüdsin selle algallikat leida, kuid edutult.
Te tahate väita, et meil on lubatud seksimise ajal malet mängida!?
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9122
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Kilo Tango »

Drax kirjutas:...
Te tahate väita, et meil on lubatud seksimise ajal malet mängida!?
Lubatud on ka sibulaid istutada, värvimisraamatuid värvida, põrandat lakkida, nõudepesumasinast nõusid välja võtta, kabet mängida ja teatud tingimustel on lubatud mängida ka saskut või bridži :-)
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas huvitun »

Täheldan viimased kuud vene blogisfääris valitsuskriitilise temaatika vähenemist. Igasuguse temaatika, mis kritiseerib Venemaad või tema tegevusi nii täna kui minevikus.

Kas keeratakse kruve kinni või hakkab riigipropaganda ajupsu mõjule pääsema ja rahvas muutub rumalamaks.
Lemet
Liige
Postitusi: 19935
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Lemet »

FB-s jagab Sputnik juhiseid kaasmaalastele...

9 мая в Таллине пройдет автопробег в честь Дня Победы - как подготовиться

Активисты НКО "Российские соотечественники Европы" проведут в столице Эстонии массовый автопробег с целью почтить подвиг участников Великой Отечественной войны. О том, что необходимо для участия в нем, Sputnik Meedia рассказал организатор акции Сергей Чаулин.

ТАЛЛИН, 5 мая – Sputnik Meedia. Празднование Дня Победы в Таллине обогатится новой традицией – 9 мая по главным улицам эстонской столицы проедет колонна автомобилистов, украшенная георгиевскими ленточками.

Мероприятие зарегистрировано в Пыхьяской префектуре Департамента полиции и погранохраны Эстонии в качестве открытого собрания в соответствии с положениями Закона об охране порядка.

Соблюдайте все правила дорожного движения!

По словам организатора автопробега в честь Дня Победы – члена правления НКО "Российские соотечественники Европы" (РСЕ) Сергея Чаулина, изначально идея проехать автомобилями по Таллину рассматривалась в качестве альтернативы шествию "Бессмертного полка".

Мы подозревали, что под предлогом угрозы заражения коронавирусом зарегистрированное Андреем Гончаровым таллинское шествие "Бессмертного полка" может быть отменено, и заранее подстраховались", - рассказал Чаулин Sputnik Meedia.
Сбор участников автомарша в честь Дня Победы состоится 9 мая в 12:00 на парковке у торгового центра Rocca Al Mare в Таллине по адресу Палдиское шоссе 102. После этого колонна двинется по маршруту Палдиское шоссе - улица Эндла – бульвар Каарли – площадь Свободы – бульвар Эстония – улица Гонсиори – улица Рауа – Рейди теэ – Нарвское шоссе – улица Смуули – Лаагна теэ – улица Тюрнпуу – улица Одра – Фильтри теэ – Ярвевана теэ – Таммсааре теэ - Палдиское шоссе - торговый центр Rocca Al Mare. Закончится мероприятие в 14:00.

Всем участникам автомарша перед его началом будут выданы карточки маршрута и георгиевские ленты, которые можно повесить в салон или привязать на антенны автомобилей.

"Мы настоятельно просим всех, кто хочет принять участие в автопробеге в честь Дня Победы, тщательно к нему подготовиться. Машины должны быть чистыми и полностью соответствовать всем требованиям, чтобы сотрудники правоохранительных органов не имели поводов выписать штраф", - подчеркнул Чаулин.

Организаторы обратили особое внимание на то, что участие в зарегистрированном полицией автопробеге не избавляет его участников от необходимости соблюдать скоростной режим и все правила дорожного движения, реагировать на знаки, останавливаться на красный свет, пропускать пешеходов на переходе и подчиняться всем требованиям работников полиции. Резина на колесах автомобилей должна быть поменена на летнюю или "межсезонку", в багажнике или в салоне необходимо иметь аптечку и огнетушитель.

"Нельзя допустить, чтобы противники Дня Победы получили повод обвинить нас в провокации и нарушении общественного порядка", - сказал Чаулин.

Шествие "Бессмертного полка" отменено, но шанс остается

Sputnik Meedia уже писал о том, что 4 мая Андрей Гончаров, зарегистрировавший проведение шествия "Бессмертного полка" в Таллине, объявил об отмене памятного мероприятия.


Гончаров заявил, что к этому решению он пришел после разговора с представителями полиции и Департамента здоровья. По его словам, участников шествия невозможно организовать в колонну из 150 человек группами по 10 человек, как того требуют антиковидные ограничения, а если бы даже это получилось, то другим людям невозможно было бы подойти к "Бронзовому солдату" на Военном кладбище.

В настоящее время разрешения на проведение акции пытается добиться от полиции Сергей Чаулин, проводивший ее с 2016 по 2019 годы. По словам Чаулина, он уже послал соответствующий запрос в Пыхьяскую префектуру Департамента полиции и погранохраны и в настоящее время ждет от него ответа.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Roamless
Liige
Postitusi: 3808
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Roamless »

Et tulemas on sõidame "Eesti vabaks 2", aga nüüd siis juba õigete lippudega. :D
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas huvitun »

Vene reaalsus. Õpetatakse kuidas surra aga mitte kuidas elada - kodumaaarmastust ilma vastuarmastuseta.

Pildil lasteaia lapsed sümboliseerivad haudu.
Manused
182433595_3939663046150591_2628700803460412213_n.jpg
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas huvitun »

Vladivostokis pannakse selliseid vimpleid üles. Kas siin on propameistritel kogemata jaapani lipuga sarnased kiired viisnurga taha sattunud?

Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist