Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Xender
Liige
Postitusi: 1700
Liitunud: 16 Mär, 2005 23:15
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Xender »

Arvatavasti kaalutakse Venemaa SWIFTist lahtiühendamist ka põhjusel, et sellega annaks kõvasti vähendada raha väljavoolamist välismaale (mitte küll oligarhide puhul aga keskklassi puhul küll). Raha väljavoolamisega on aga Venemaal võideldud juba vist sama kaua kui aastaaegade ning rahvusvahelise imperialismiga.

Venemaal elavate tuttavatega rääkides kõlab läbi, et majanduslik seis on aasta jooksul kõvasti halvenenud - sissetulekud kukkuvad - hinnad kasvavad. Süüd läänele on selles aga võimudel järjest raskem veeretada

"Пока ни американские, ни международные ограничения, действующие в отношении России, никакого сколько-нибудь значимого ущерба ни российской экономике, ни подавляющему большинству российских граждан не наносят. Чего не скажешь о российских контрсанкциях, которые уже весьма плачевно сказались на уровне жизни россиян."

Nagu tõdetakse ka Vabaduse loos

Eks kõige olulisem on Venemaa jaoks, mida nafta hinnad teevad veidi pikemas plaanis.
mart2
Liige
Postitusi: 5194
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas mart2 »

ruger kirjutas:Venemaa riigiduuma saadik kaalumas ideed, Venemaa lahtiühendamiseks SWIFT-ist(ülemaailmsest maksekorralduste süsteemist)...
... Sarnase teemaga on välisminister Lavrov Hiina visiidil.
Lavrov began his visit to China with a call to reduce his dependence on the dollar
The Russian Foreign Minister also called on Moscow and Beijing to abandon the use of international payment systems controlled by the West.
https://twitter.com/AlanAbdo13/status/1 ... 1448871938
Lavrovil saab raske, et mitte öelda võimatu, veenda Hiinat sellega kaasa minema. Erinevalt väikesest Venemaast, on ülejäänud Hiina turud ssurusjärkudes olulisemad ja need arveldavad ikka edasi rohelise rahaga.
Vene rubla langus on suur, et Hiina sellega kaasa minnes pigem kaotab palju, kui võidab natuke.

Uitmõte mis sobiks ka naljanurka - Tesla ostab patareide tootmiseks Hiinast rublade eest liitiumi...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Runkel
Liige
Postitusi: 2839
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Runkel »

Jah, miks Hiina sooviks omale karme lääne sanktsioone ise kehtestada. Lavrov püüab, mulle näib, sanktsioonipoliitikas initsiatiivi haarata, näitamaks retooriliselt - me oleme teie järgmisteks sammudeks valmis. Võib olla tühi möla, aga tingimata ei pruugi olla. Kahtlemata tuleb Hiinamaal öeldut tähelepanuga võtta. Mõlemad riigid on laienemissoovidega ja mõlemad riigid saavad teineteise agressiooni ÜRO JNis kaitsta, vetostades riikide meetmeid. Lääne vastusammudest see muidugi ei päästa. Karvane tunne, aga kas Venemaa ei plaani uut agressiivset käiku naabrite suhtes?
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7208
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Noh,kui nad ainult läbi Hiina tahavad rahavoogusid suunata,siis müüvad nad ennast koos saba ja karvadega Hiinale maha.Hiina saab siis endale sellise hoova Venemaalt igasugu toorainet ja maid odavalt kätte saada,mida senini neil ei olnud.Piisab,kui keegi Venemaal natukenegi tõstab häält hiinlaste vastu peale ühesuunalist ülekandeplatformi kehtestamist,kui sisuliselt võetakse venelastel kohe kõrist kinni.
Ega siis Hiina SWIFT-ist loobuma hakka,ikka venelased otsivad abi.
Üks kahest,kas Putler-Lavrov bluffib ja hirmutab eelkõige Euroopa suuriike a la Saksamaa ja Prantsusmaa,et meie oleme valmis kogu teie pangandusele trääsa näitama,mis teile toob rahalisi kahjusid.Eesmärgiga lõhestada Lääne omavahelisi suhteid,eelkõige EL ja USA vahel.
Või siis otsitakse Hiina toetust ja seljatagust juhuks,kui minnakse Ukraina või mine sa tea ka meie kallale ning kogu kupatus selle SWIFT-iga eesotsas keeratakse Venemaa jaoks kinni.
Ma millegi pärast usun,et bluffitakse.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36630
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

kaugeltuuriv kirjutas:Noh,kui nad ainult läbi Hiina tahavad rahavoogusid suunata,siis müüvad nad ennast koos saba ja karvadega Hiinale maha.
Nad on ju täiesti avalikult just seda lubanudki teha.
Runkel
Liige
Postitusi: 2839
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Runkel »

Ka mõlema maa - Hiina ja Venemaa - siseriiklik olukord vajab tugevaid käike, Hiina “ravib” uiguure laagrites, Putler püüab režiimivastaseid maha murda. Need toovad samuti sanktsioonid kaela. Hongkongiga tundub asi selge olema, Taivan ootab soodsat hetke. Venelastel on Ukraina küsimus lahendamata. Kaude saavutatakse kah mõndagi: Gruusia on tagasi kukkumas, Armeenia on lõksus, aseritega proovitakse teisiti, präänikuga, Moldova püüab tolle närukaela Dodoni taagast vabaneda jne.
Urams
Liige
Postitusi: 303
Liitunud: 24 Okt, 2020 17:59
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Urams »

Suhtlen endise sõjaväe kaaslasega,peale
kroonut läks praporiks ,sai Tšetseenias
haavata.Tema autobatis pidi kord veel hullem olema kui nõuka ajal ,pealt on kõik ilus aga virutamine pidi ikka väga hull olrma
eriti isakesed komandörid.Rahvas pidi ikka
väga vihane olema eriti noored ja pesionäärid,neil on mida võrrelda ,elu praegu
või nõuka ajal.
Xender
Liige
Postitusi: 1700
Liitunud: 16 Mär, 2005 23:15
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Xender »

Runkel kirjutas:Ka mõlema maa - Hiina ja Venemaa - siseriiklik olukord vajab tugevaid käike, Hiina “ravib” uiguure laagrites, Putler püüab režiimivastaseid maha murda. Need toovad samuti sanktsioonid kaela. Hongkongiga tundub asi selge olema, Taivan ootab soodsat hetke. Venelastel on Ukraina küsimus lahendamata. Kaude saavutatakse kah mõndagi: Gruusia on tagasi kukkumas, Armeenia on lõksus, aseritega proovitakse teisiti, präänikuga, Moldova püüab tolle närukaela Dodoni taagast vabaneda jne.
Soovitan lugeda "12 tooli" (muidugi Kremlis ei anna kaugeltki keegi välja suure kombinaatori Ostap Benderi mõõtu), siis raamatus on selline huvitav idee nagu "Mängu ilu"

Kui vaadata- kuulata erinevat infot mis Kremli müüride vahelt välja imbub, siis tunne on, et enamikul sealt tuleval tegevusel polegi mingit sügavamat mõtet kui "mängu ilu" tagaajamine.

Venemaal saab varastamine asenduda ainult veelgi suurema varastamisega. See vana rahvatarkus
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19603
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ruger »

Aleksei Kudrin nimetas Putinile Roskosmost Vene majanduse suurimaks raha varastamise kohaks.
Alexei Kudrin told Putin that there were more than 30 billion rubles worth of violations from Roscosmos in 2020. He previously called Roscosmos the record holder in stealing money from the Russian government's budget.
https://twitter.com/RALee85/status/1374354759394730000
Счетная палата России выявила в госкорпорации «Роскосмос» нарушения более чем на 30 млрд рублей. Об этом сегодня заявил глава ведомства Алексей Кудрин на встрече с президентом России Владимиром Путиным.
https://www.znak.com/2021-03-23/glava_s ... na_30_mlrd
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas hillart »

Vahva. :-D Kõvasti valefakte, kuid oma sihtgrupile vägagi toimiv. Analüüsige artikli ülesehitust ja nn. faktide esitamist ning te saate suurepärase õppetunni demagoogiavõtete kasutamisest omale vajaliku sihtgrupi kindlasuunalises mõjutamises.


http://vestnikburi.com/waffen-ss-novyie ... rkXIOWm3U8
Viimati muutis hillart, 24 Mär, 2021 15:38, muudetud 1 kord kokku.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7208
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Norra valitsus blokeeris Rolls-Royce tütarettevõtte Bergen Engines müügi venelastele.Ajutiselt peatati müügitehing 2 nädalat tagasi,kohe,kui USA võttis vastu uued sanktsioonid,mis sisaldavad ka tehnoloogilisi piiranguid.Norra valitsus tutvus tehnoloogilise baasi ja USA võimalike reaktsioonidega ning tuli järeldusele,et parem panna keeld müügile peale,kui hiljem USA valitsusega maid jagada.
See on vist esimene kord,kui üldse sanktsioonide hirmus teise riigi valitsus blokeerib tehingu venelastega.
Vene saatkond muidugi marus.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40226
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kui paljud viimaste postide tegijatest firma kodulehte vaadanud on?
https://bergen.rolls-royce.com/
Näib tavapärane poliitiline londi põrin, sest Bergen Engines A/S toodab suuri tööstuslikke diiselmootoreid, midagi "tundlikku" selles teemas pole.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7208
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Selline kenake haltuura Venemaa Brüsseli peakonsulariaadi venelasest autojuhil.Virutas Brüsselis elektrilisi jalgrattaid ja müütas siis neid internetis.Aga vahele jäi,nagu õeldakse terav kirves leidis kivi.Nimelt Brüsseli linnavolikogu juht jäi ka rattast ilma ja hakkas asja ise uurima.Rattad on politseile igal pool maailmas selline pind tagumikus,mida keegi uurida ei taha aga seekord pidid,sest see linnavolinik leidis oma ratta üles ja teeseldes ostjat võttis paralleelselt ühendust politseiga.Kuna ikkagi tähtis VIP Brüsseli linnavalitsuses,siis tulid politseinikud temaga kaasa varitsusse,kus peale müügi filmimist pandi mehikesele käerauad ümber käte.
Selgus muidugi,et mehike lausa diplomaatilisel tööl registreeritud ja uurimise ajaks lasti mees jaoskonnast koju.Kokku olevat mees kuskil 300 ratast varastanud ja edasi müünud.Ma olen siin nende elektriliste rataste hindu Norras vaadanud ja tavaliselt nad ikka üle 10000 Norra krooni,mis kuskile 1000 euro kanti.Ma küll ei tea,palju Brüsseli omad maksavad aga võtame aluseks Norra hinnalipiku ehk siis 1000 NOK tükist.OK,kiire müügi korral teeme hinnaks 500 EUR,kuna ikkagi tegemist varastatud kraamiga.Korrutame:300x500=1500000 EUR.
Kenakene summa haluura korras teenitud,ei tea kas palgad sellised viletsad,et enda ja peakonsulaadi imidzit on viimane asi mida karta või tegemist kleptomaaniga.Aga,et varastab peakonsulaadi töötaja,kes vahest isegi,FSB või SRV agent on omaette paroodia.
Mõnus muidugi Venemaa välisministeeriumi vastus:see on meie töötajate kiusamine,midagi pole juhtunud ja üleüldse pangu see politsei seal suu lukku.
Ahjaa,kui mees lasti koju,siis mehe lubadusega,et kuskile ei sõida aga vot uuele kohtumisele uurijatega ta ei jõudnutki.Peakonsulaadis pakkis mees kohvrid kokku ja lasi Brüsselist Venemaale ruttu jalga.
https://www.youtube.com/watch?v=9xw-JTSladk
Viimati muutis kaugeltuuriv, 24 Mär, 2021 17:02, muudetud 2 korda kokku.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7208
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kapten Trumm kirjutas:Kui paljud viimaste postide tegijatest firma kodulehte vaadanud on?
https://bergen.rolls-royce.com/
Näib tavapärane poliitiline londi põrin, sest Bergen Engines A/S toodab suuri tööstuslikke diiselmootoreid, midagi "tundlikku" selles teemas pole.
Peale neid tehnoloogiliste piirangute kehtestamist,võivad usakad igasugu oma tehnoloogilise vidina kasutamise kuulutada kahe otstarbega asjanduseks.Loogiline,et see on poliitiline põrin aga see ei muuda asja,Venemaa ettevõte ei saanud juriidiliselt puhtalt asja endale.Kui tahavaid uuemaid laevadiisleid toota,peavad kuskilt joonised varastama.
Norra valitsuse seisukoht on ka see,et ettevõtte toodangut võib Venemaa kasutada oma sõjalaevadel,mis on julgeolekurisk.
Eks see blokeerimine sisaldab mõnuga näidatud pikka näppu Venemaale,norrakatel on juba nendest Venemaa nüketest Norra vastu kõrini.Alates Rogozini lennust Svalbardi(kuigi sanktsioonide all ja ei tohtinud sinna minna) kuni GPS segamiseni Norra põhjaaladel välja.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Zuzlik ja 10 külalist