REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Eelmises valitsuses toimunud vaidluste tõttu vähendati Eestisse tellitavate vaktsiinide koguseid. Tervise- ja tööministri Tanel Kiige hinnangul see siiski vaktsineerimistempot märgatavalt ei aeglusta.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles "Aktuaalsele kaamerale", et aprillist juunini saab Eesti umbes miljon doosi vaktsiini ja see kogus peaks olema piisav, et kõik soovijad saaksid esimese vaktsiinisüsti. Siiski tuleb neid Kiige sõnul teises kvartalis kuni 70 000 doosi vähem kui oleks saanud tellida. "Aus vastus on ka see, et sel hetkel, kui me neid läbirääkimisi pidasime, siis me ei teadnud, millised vaktsiinitootjad jõuavad enne turule ja millised hiljem. Me hajutasime teadlikult riske, soetades väga paljudelt tootjatelt kokku suurusjärgus neli ja pool miljonit vaktsiinidoosi käesoleva aasta jooksul inimestele tasuta vaktsineerimise võimaldamiseks," rääkis Kiik.

Toonane välisminister, Isamaa ridadesse kuuluv Urmas Reinsalu meenutas vaidlust, mis käis USA tootjalt Johnson & Johnson saadava Jannseni vaktsiini koguse ümber. Eestil oli rahvaarvu osakaalu arvestades õigus saada 600 000 doosi. Valitsuses leiti kompromiss ja telliti poole vähem.
https://www.err.ee/1608164230/eelmise-v ... ide-kogust
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas kana tagumik »

sellest samast artiklist:
"See, et tagantjärele tarkusena võiks teha mingid lepingud teisiti ja mingid debatid ja arutelud võib-olla olid valitsuses toona rasked ja keerulised, käib iseenesest elu juurde. Ma seda liiga traagiliselt ei võtaks," kommenteeris Kiik.
"Ega keegi ei teadnud, milline vaktsiin milliste mahtude võimekuse osas esimesena on suuteline turuloa saama. See oligi panustamine ehku peale, ega seal alternatiivi ei olnud," ütles Reinsalu.
Reinsalu oli tollal välisminister, nii et pole ime ka, et tema vaatas asja läbi välisajade filtri:
"Minu hinnang oli, et kindlasti me peame maksimumloogikat kasutama ja me vajadusel võime anda ka abi partnerriikidele, näiteks idapartnerlusriikidele või vajadusel ka maha müüa, see ei ole mingi kuritegu
Plaan oli,või siis tollaste teadmiste põhjal ilmselt põhjendatud lootus, et esimestelt lubatud tootjatelt saab kiirelt oma vajadused täis ja siis edasine kasumiga maha müüa ja jäägid laiali jagada. Maha müümise lootused on juba lörri läinud: sel aastal kulub iga tilk omale ja kui nt järgmisel aastal endal enam vaja ei lähe, siis pudelikael selleks ajaks on juba kadunud ja uued tootjad on turgu täiendamas ja hinda alla löömas. Seega eestil tuleb hakata kallilt ostetud vaktsiine hapu näoga Ukrainale kinkima. Ja selles on muidugi ka "helme süüdi" hiljem. Noh nagu ikka.
Saksamaa tervishoiuministri Jens Spahni sõnul peab riik kindlustama vaktsiinid aastaks 2022 - isegi kui see tähendab tegutsemist Euroopa Liidust sõltumatult.
Eestil vist on tellitud 5,3 miljonit doosi, kui mõned tooted lisaks lõpuks parketikõlbulikuks osutuvad. Seda kõik ühishanke raames, nii et koguste ja lepingute taha midagi ei jää. Pudelikael on mujal ja see Eestist ei sõltu.

Allikas: vaktsineeri.ee
Viimati muutis kana tagumik, 03 Apr, 2021 3:18, muudetud 19 korda kokku.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4370
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Turist 47 »

Huvi korral.
Saksamaa tervishoiuministri Jens Spahni sõnul peab riik kindlustama vaktsiinid aastaks 2022 - isegi kui see tähendab tegutsemist Euroopa Liidust sõltumatult.
https://www.dw.com/en/germany-considers ... a-57074107

Hoiatavad, võimalike, vaktsiinile resistentsete mutatsioonide eest. Väidetavalt, järgmised nädalad, miskit pidi "otsustavad" midagi..(võrdlevad, mõõdavad, hirmutavad, jne.)
Koroonaviiruse nakkused on viimastel nädalatel järsult tõusnud. Eeldus on, et olukord leeveneb mais.
Soovitus ettevõttetele oma töötajaid kaks korda nädalas kohustuslikult testida..
https://www.dw.com/en/coronavirus-merke ... a-57029027

Valimised tulekul. Igal erakonnal, "häälega" poliitikul, on midagi tarka ütelda, soovitada, hoiatada, jne. Päris huvitav.
T.
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Postitusi: 1269
Liitunud: 09 Juun, 2020 14:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Siki »

Lendasin eile Gibraltarilt Londonisse. Aru küll ei saanud, et brittidel mingid reisimispiirangud oleksid- nii lennujaamad kui lennuk olid rahvast täis. Lennukis ei olnud mingit hajutamist, kõik kohad olid hõivatud. Vahe ees- ja kõrvalistujatega alla meetri. Maski kandmine oli kohustuslik, aga selle tüüpi ei kontrollitud. Oli näha ka torusalle. Londonis maandumisel hüppas üks vanem härra esimestest ridadest äkki püsti ja karjus lennukitäiele rahvale: "Ärgake! Ärgake! Viirust ei ole olemas, see on scam! Kuidas te sellest aru ei saa!? Ärge kandke neid maske! Ärgake!" jne samas stiilis. Õblukeste stjuardesside asemel olid seekord lennuki personalis tursked mehed, härra suruti tagasi istuma ja kutsuti politsei. Veel ukse vahelt hõikas: " Ärge kandke maske! Ärgake!" Kolmandik rahvast naeris, mõned filmisid, politseile aplodeeeriti :D
tuuba
Liige
Postitusi: 401
Liitunud: 12 Okt, 2010 18:24
Asukoht: harjumaa

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas tuuba »

https://www.err.ee/1608164230/eelmise-v ... ide-kogust

nüüd saavad akf-d ise lugeda ja veenduda, et delfi/epl paskvill teemal "Helme pani pidurit" ("Miks EKRE jauras") vaktsiinide tellimisele oli ikka väga...tõekauge, nii viisakalt väljendudes.
ja samuti ka akf-ide rõõmukilked a la "nää-Helme on mölakas!"olid ilmselt vaid massihüsteeriale kiirustades kribatud kaasahõiked.
ega ma ometi arvama pea ,et epl/delfi on siinsete foorumlaste arvates tõsiseltvõetav ajakirjandus?
Peeter
Liige
Postitusi: 2575
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Peeter »

Kui ma sellele tähelepanu juhtisin, just sellele, et siin ja mitte ainult siin on kümnete kui mitte sadade lehekülgede kaupa kirutud Kiigeministeeriumi saamatust ja küündimatust ja arrogantsi, ja siis pool aastat hiljem kirjutab Delfijõuk järjekordse ja väga tüüpilise faktideta paskvilli oma EKRE-sõja "parimas stiilis", sisuks see, et "Kiik ei saanudki midagi teha paremini, sest Helmed on kõiges süüdi!" ???? Ja siinne seltskond ei taha üldsegi analüüsida teksti sisu, selle järjekordset poliitilist kallutatust ja kukub kohe kaasa sõimama? Üks "eriline" nimetas mind isegi poliitiliseks trollijaks?...... Lugege nüüd tänases valguses mu postitus uuesti üle. Ja selle kirjutasin ma juba siis kui osad siin kasutasid võimalust kohe "Helme on paha!" sõimata.

Üleeilne postitus: Ja selle "seiklusjutu" peale ma seda kirjutasingi. Antud artikkel on tüüpiline Delfi-Ekre vastasseisu-telje artikkel. Raimo Poom on kirjutanud artikli, milles pole tema jutule siiamaani mingit tõestust ega viidet. (Mida meil siin midagi postitades osad akf-id hullult nõuavad, sest muidu polevat "teemat"). Pole mingeid konkreetseid viiteid ei ütlejatele, ega loomulikult siis ka vastulauset "süüdistatavalt". On ainult meelsust suunav KK-MH dialoogi süžee üldmeelsuse mõjutamiseks (nagu võistlevas protsessis ikka). Kahjuks võib selle senikaua liigitada tüüpiliseks Päevalehe ilukirjanduslikuks vodevilliks koos Kivirähu heietustega EKRE tampimisel. Selle artikli suurema plaani idee saab olla: a) EKRE on paha, väga paha. b) see-eest Tanel Kiik on tubli ja hea võitluses "kurjuseparteiga". c) vaata kui hea, et Kaja Kallase valitsus meil võimule ikka sai. Nüüd saab Tanel Kiik oma tööd Sotsminni juhtimisel edasi teha. d) Kogu halva eest Eestis ei vastuta mitte uus valitsus, ega ka mitte vana valitsus, vaid ainult EKRE.
Ja vat see ongi tüüpiline nende maailmavaatelise kanakitkumise Delfi-poolne stiil, selline faktideta ilukirjandus. Ja sellele ma vihjasingi. Koroona on lihtsalt siin vahend üksteisele ära panemiseks.

Järg: Ja ma enne juba kirjutasin Helme versioonist miks tal vastasseis oli ja kuidas seda konsensuslikult klatiti. P.S. EE-PL-is on ju teada jõuk, kes sellele maailmavaatelisele vastasseisu teemale pidevalt tuld alla teevad. Ega see Poomil esimene artikkel ole, ja ega tema ainuke ole.
Aga tõesti: ega mul ka pole aega ega soovi seda asja enam arutada.

Näide vastusest: Akf Peeter: ei ole-artikli sisu on ainult ühene: öelgem "aitäh" Helmele, kes sendist traati yritas tõmmata. Kõik muu-kui paha ekre oli ja kui hea on praegune-ei ole selle artikli sisu ning ei puutu üldse vaktsiinidesse. Sa üritad praegu vaktsiinide teemat viia poliitikiste eelistuste peale. Seda nimetatakse trollimiseks

Nüüd mõelge ise, kes siin trollib ja kes kellele PR-i teeb.
Soovitan edasiseks selliste kahtlaste ja tõendama artiklite mõtestamisel kõigepealt kõigile kainet mõtlemist, enne kui kedagi teist sildistama tahetakse hakata.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2635
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas vanahalb »

Oh, igasuguste EPL/Delfi artiklitest elu mõtte otsimise asemel oleks otstarbekam oma sisetunnet usaldada. Seda ka vaktsineerimise küsimuses kus võib endiselt täheldada arvamuste paljusust.
Selle maailma vägevatest Bill Gates ja vanasooros on vaktsineerimise poolt. Esimene loodab natuke teenida ja teine tänu vaktsiinile vist igavesti elada. Elon Musk aga vastupidi, end riskigrupis olevaks ei pea ja vaktsineerida ei kavatsevat :)
Selle hääl kelle kasutada on massimeedia kõlab valjemini kuid iseasi kas seda kuulama peab.

Akf AMvA, ma olen tihtipeale Euroopa Komisjoni ja Euroopa Nõukogu omavahel segi ajanud sest kummagi eksistents mu igapäevaelu ei sega. No ja kui olengi valesti väljendanud siis olen seda tunnistanud. Ega ma mingi #kallaskaja pole et pistan jala ämbrisse ja keksin et äi põle teind.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

kana tagumik kirjutas:Plaan oli,või siis tollaste teadmiste põhjal ilmselt põhjendatud lootus, et esimestelt lubatud tootjatelt saab kiirelt oma vajadused täis ja siis edasine kasumiga maha müüa ja jäägid laiali jagada. Maha müümise lootused on juba lörri läinud: sel aastal kulub iga tilk omale ja kui nt järgmisel aastal endal enam vaja ei lähe, siis pudelikael selleks ajaks on juba kadunud ja uued tootjad on turgu täiendamas ja hinda alla löömas. Seega eestil tuleb hakata kallilt ostetud vaktsiine hapu näoga Ukrainale kinkima. Ja selles on muidugi ka "helme süüdi" hiljem. Noh nagu ikka.
Midagi edasi müüa või laiali jagada saab alles siis, kui enda vajadused kaetud. Meil seda praegu ei ole. Broneeriti ilmselgelt liiga vähe ning seda Helme nõudmisel. Mitte keegi pole seda veel ümber lükanud.
Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul saab aprillist juunini Eesti umbes miljon doosi vaktsiini ja see kogus peaks olema piisav, et kõik soovijad saaksid esimese vaktsiinisüsti. Ta lisas, et neid tuleb teises kvartalis siiski kuni 70 000 doosi vähem kui oleks saanud tellida.
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Dr.Sci »

Spordiuudiseid:
Prantsusmaa suurklubi Paris Saint-Germain sai halva uudise: neil tuleb mõnda aega hakkama saada keskväljamootori Marco Verrattita.

Poolkaitsjal diagnoositi Covid-19, mistõttu peab ta jääma vähemalt kümneks päevaks isolatsiooni. See tähendab, et lisaks paarile koduliiga lahingule ei saa Verratti kindlasti kaasa teha ka kolmapäevases Meistrite liiga veerandfinaali avavaatuses Müncheni Bayerni vastu. Kahtluse alla võib sattuda ka 13. aprilli kordusmäng.

Huvitav on tõik, et Verratti põdes koroonaviiruse läbi ka jaanuaris. Siis kulges haigus üsna lihtsalt ja sportlikule vormile erilist jälge ei jäänud. Praegu pole teada, kui raskelt Covid-19 itaallasest vutimeest kimbutab.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Florida keelab isikuvabadustele viidates vaktsiinipassid: https://www.err.ee/1608164587/florida-k ... iinipassid
AMvA
Liige
Postitusi: 3543
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas AMvA »

tuuba kirjutas:https://www.err.ee/1608164230/eelmise-v ... ide-kogust

nüüd saavad akf-d ise lugeda ja veenduda, et delfi/epl paskvill teemal "Helme pani pidurit" ("Miks EKRE jauras") vaktsiinide tellimisele oli ikka väga...tõekauge, nii viisakalt väljendudes.
ja samuti ka akf-ide rõõmukilked a la "nää-Helme on mölakas!"olid ilmselt vaid massihüsteeriale kiirustades kribatud kaasahõiked.
ega ma ometi arvama pea ,et epl/delfi on siinsete foorumlaste arvates tõsiseltvõetav ajakirjandus?
Oot-oot, kuidas SEE artikkle peaks Delfi/EPL väidetu ümber lükkama, kui see hoopis kinnitab seda?

Kas sul puudub funktsionaalne lugemisoskus või?
mäger
Liige
Postitusi: 353
Liitunud: 11 Dets, 2009 22:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas mäger »

Loodan, et pääseb ligi täistekstile; JAMA artikkel USA liigsurmadest Covidi taustal, esmane analüüs.
otsin puude taga metsa
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Seltskonnategelane Hannes Võrno on postitanud talle omases kvaliteedis teksti:
Võrno kirjeldas, kuidas Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur kutsus ta kolmapäeval oma kabinetti ja heitis Võrnole ette liialt vähe töösse panustamist, pikki monolooge tundides ning seda, et kooli kuvand ei ole paremaks muutunud selle nelja kuuga, mil Võrno seal töötanud on. "Sel juhul tõusen ma siit lauast ning lahkun sellest koolist otsekohe, teatasin ma Hendrikule ilmselt liigagi ootamatult," kirjeldas Võrno kahe mehe vestlust.

Võrno rääkis, kuidas ta seepeale majast lahkus ja administraatoritega jumalaga jättis. "Rohkem kellelegi head aega polnudki öelda, sest olin selle juba mõni aeg varem hinges sooritanud, keeldudes sundvaktsineerimisest, viisil nagu seda jõu ja ähvardustega koolis läbi viiakse," kirjutas Võrno.


Aguri vastus ja vaktsineerimiseteemaline kirja tõmmis samas loos:
Pilt

https://www.delfi.ee/artikkel/93031641/ ... neerimises
manjabes
Liige
Postitusi: 403
Liitunud: 17 Jaan, 2006 21:05
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas manjabes »

Üsna mõttetu on jahuda praegu sellel üles köetaval "EKRE on jälle süüdi!" hüsteerial. "Jesse plaani" järgival sotsministeeriumil on juhtme põhjalikult kokku jooksutanud ka praegune vaktsiinitarnete (või nende puudumise) kulg, ka selle pisku, mis saadakse, jaotamisel korraldatakse mingeid saamatuse murumänge. Lisaks pole seda Jannseni vaktsiini veel ju tarnitudki ning teadmata on kumb juhtub enne, kas saab AZ oma tootmisprotsessi tõrgeteta käima või hakkavad Jannseni tarned toimima. Ning AKF Kriku postitatud Kiige-tsitaadi põhjal - miljoni doosi kõrval mis tulema "peaks" ei ole see +70K eriti haukumist väärt. Kui selgub, et teise kvartali lõpuks on kõik tellitud doosid käes (ja meil ikka perse majas), siis võib õigustatult MH kallal ragistada, et "kuradi kooner selline!", praegu on see lihtsalt suvalisel põhjusel lauldav "EKRE on paha" - koorilaul.
hjl85
Liige
Postitusi: 6383
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

Peeter: ja mis sellest artiklist välja tuleb-kompromissina telliti-ehk koalitsioon alluski Helme survele ja soovile mitte kulutada sellist raha. Kokkuvõttes-Helme venitas sendist traati. Nii lihtne see ongi.
Ja milline koht selles artiklis siis Helme sendi venitamise ümber lükkab?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 16 külalist