Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

https://www.youtube.com/watch?v=e0Hoe92l6fc&t=2708s
Ukraina aiakirjanduse üks tähti annab mõnusalt vastu Eho Moskva suurvene paistetusega meesajakirjanikule ja ahastavalt nutvale naisajakirjanikule.
Meesajakirjanik korrutab,et miks Ukraina tahab uut sõda ja ei saa kuidagi aru,et Venemaa peab juba 7 aastat Ukraina vastu agressiooni.
Gordon paneb mehe kenasti paika:Ukrainal on õigus oma territooriumil liigutada,mida ta tahab,nagu seda teeb Venemaagi.Donbass ja Krimm on kas täielikult või osaliselt okupeeritud piirkonnad ja seda otsustab Ukraina mida seal teha.Meesajakirjaniku nutmise peale,et seal on ju Venemaa kodanikud ja Venemaa peab neid kaitsma ütleb Gordon,et rahvusvaheliselt ei ole need territooriumid Venemaa osad ja Venemaa kodanikud peavad elama Venemaa territooriumil.
Kuulake,kuidas suurvene šovinism aeglaselt saate jooksul tühjaks susiseb ning muutub minu silmis naerualuseks.
Gordon toonitab ka,et võimaliku sõja laiendamise korral tuleb venelastel valmis olla,mitte sellisteks kaotusteks nagu sõja algul vaid kordades suuremate hukkunute arvuks.
Mees mainib,et ta ei usu eriti Lääne-Euroopa riikide abisse,sest nende juhtkondades ja ka poliitilistes liikumistes on palju Venemaa palgal olevaid isikuid,küll aga USA valmisolekusse alustada tugevat pressingut Venemaa vastu ning ka otsest sõjalist abi neilt,kui sõjategevus laieneb.Tema arvates on USA-l saanud mõõt venelaste tegutsemisest täis ning selgelt võetakse Venemaa vastu midagi ette.
Huvitav,kas see sisaldab ka ulatuslikke luureoperatsioone Euroopas,et avalikkuse ette tirida Venemaa mõju-ja tegevgentidest,kes istuvad riikide juhtkondades ja poliitilises establishmendis?
Ukrainast veel,uuesti maandus lennuk Ukrainas,Porispoli lennuväljal.
Riiki saabus ka kiirvisiidiga Poola välisminister,koos tegid aga Briti,Leedu,USA,Kanada ja Poola välisministeeriumid ühisavalduse,kus teatati,et Venemaa agressiooni laienemise korral annavad nad igakülgset ja ulatuslikku abi Ukrainale,et tõkestada edasist agressiooni.
Siin minult küsimärk,kas Eesti ei peaks selle avaldusega liituma?
Viimati muutis kaugeltuuriv, 08 Apr, 2021 19:22, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19206
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas ruger »

Donetskis ja Luganskis olukord
Donetsk: 'Men being ordered to the front; a surge of military vehicles clogging the roads. Everyone's talking about a big war. Hospitals are full of COVID patients; we can't treat many wounded ppl.'

Luhansk: 'More vehicles from Russia coming across border now than in past year.'
https://twitter.com/ChristopherJM/statu ... 7066429440

Venemaa paigutab Kaspia merest ümber Mustale merele 10 dessantlaeva ja lahingukaatrit
Russia relocates 10 landing ships and gunboats from Kaspian Sea to Black Sea. They can be used for a Russia landing operation and invasion against Ukrainian Mariupol/Berdyansk or Odesa/Kherson.
https://twitter.com/sumlenny/status/1380125501310795779

Lääne SVR-i ülem käis inspekteerimas vägesid-nende hulgas ka kohas, kuhu just loodi vägede koondumiskoht
Western Military District commander finished his inspection of 4 Russian bases near Ukrainian border, including Pogonovo, whose recent expansion have been found by @CITeam_en
. Here’s what we know about other 3 (or even 4!), thanks to CIT and @InformNapalm:
https://twitter.com/kromark/status/1380151168991629319
https://www.svoboda.org/a/31193294.html

Venemaa uued vägede koondumiskohad-tugipunktid-polügoonid Ukraina piiri ääres
Pilt
https://twitter.com/InformNapalm/status ... 8876291077
https://informnapalm.org/50105-ot-bryanska-do-boguchar/

Lisaks veel Janes'i tehtud ülevaade Vene vägede liikumisest. Fikseeritud ka Iskanderite üksuse liikumine Voroneži piirkonda
Janes has identified at least fourteen Russian Ground Troop units that have moved or are moving to the Ukrainian area of operations since late March through open-source intelligence.

Janes has identified an influx of Central Military District troops from the 74th and 35th Motorised Brigades, 120th Artillery Brigade and the 6th Tank Regiment, equipped with tanks, infantry fighting vehicles (IFVs), and long-range artillery including 2S19 MSTA-S 152 mm self-propelled guns, TOS-1A thermobaric multiple rocket launchers (MRLs), and BM-27 Uragan 220 mm MRLs entering Voronezh by train.

Janes has also identified the deployment of Iskander short-range ballistic missile systems, likely belonging to the 119 Missile Brigade, to Voronezh from the Sverdlovsk region.

A staging area has been established at a training ground south of Voronezh city equipped with P-260T Redut-2US long-range telecommunications complexes and a field hospital. The P-260T Redut-2US is a long-range army-level communications system that is not used at the battalion or brigade level, it is indicative of the scale of the deployment.


Crimea and the neighbouring Krasnodar regions have seen a similar build-up of troops and equipment including BMP-3 IFVs and 2S4 Tyulpan 240 mm self-propelled mortars. This time coming from Southern Military District units stationed hundreds of kilometres away in the southern and western Caucasus.
https://www.janes.com/defence-news/news ... r-by-janes
Viimati muutis ruger, 08 Apr, 2021 20:16, muudetud 3 korda kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas nimetu »

Siin minult küsimärk,kas Eesti ei peaks selle avaldusega liituma?
Põhimõtteliselt võiks küll (koos Lätiga), kuid see poleks esimene kord kui oleme sellisest asjast kõrvale jäänud.

Mind natukene isegi huvitab, et kuidas NATO Baltikumi suunal reageerib kui Ukrainas peaks uuesti lahingud algama. Sõja algul saadeti siia ju täiendavaid lennukeid ja üksuseid harjutustele.
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Runkel »

Kozak (Putini okupeeritud alade nõunik) ähvardas Ukrainat. Donbabwe ründamise korral Venemaa kaitseb oma kodanikke, ja see saab olema Ukraina lõpu algus. Too mees kindlasti ei improviseeri, sõnum Vovalt. Huvitav, et venelased toovad siin võrdluse Srebrenicaga, kus serblased bosnialasi maha nottisid.
https://www.kommersant.ru/doc/4762951?from=hotnews
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Troll »

Mnjah, mulle ei anna rahu mõte, et kõik siinsed postitajad peavad Venemaa-poolset rünnakut ainuvõimalikuks variandiks ja usuvad kaljukindlalt ja alternatiivitult just seda stsenaariumi. Aga keegi ei huvitu, kas ei võinud Ukrainal siiski olla mingi plaan kõikide rahvusvahelist seaduste järgi temale kuuluva Donbassi ala tagasivallutamiseks? Miks peetakse seda täiesti võimatuks ja ainult Venemaa propagandaks? Hiljutine näide Karabahhi näol on ju silme ees, ka seal oli Aserbaidžaani rünnak üsna ootamatu. Või lähiajaloost 1995-l aastal Horvaatia õnnestunud rünnak tema territooriumi hõivanud Krajina serblaste vastu. Kui venelaste sekkumist vältida õnnestuks, oleksid edulootused täitsa olemas. Seni teadaoleva info põhjal on see küll vähetõenäoline, kuid 100% välistada ka ei saa.
No ei ole Putin selline riskeerija tüüp, kes väheste edulootustega kogu maailma vastu läheks. Ennem usuks bluffi ja hirmutamist, kui nendepoolset reaalset sissetungi.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
HeiniR
Liige
Postitusi: 2017
Liitunud: 15 Juul, 2008 19:32
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas HeiniR »

Akf Troll, kas Ukraina sellise käitumisega ei kaotaks kõige olulisemat ehk Lääne riikide olulist toetust? Kas see toetus ja usaldus ei kaalu üles Donbassi senist staatust?
Võibolla tõesti on Ukraina tabanud ära venelaste nõrga koha/aja, kuid pigem ei tahaks seda väga uskuda. Omapoolse avantüüriga (olgugi rahvusvahelise õiguse järgi Ukraina enda alad) tõmbaksid nad kahtlemata käima venelaste vastuaktsiooni ning sellisel juhul jääks Ukraina väga lolli olukorda. Ma ütleks, et see oleks pigem venelaste soov, et ukrainlased Sinu kirjeldatud viisil käituksid.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19206
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas ruger »

Pantsirid Krasnodari krais
https://twitter.com/ELINTNews/status/13 ... 3269274627
Arvatavalt sama kolonn täna Krimmis
https://twitter.com/ELINTNews/status/13 ... 3858330632

Iskanderid Jekaterinburgi ja Tšeljabinski vahel
https://twitter.com/tom_bullock_/status ... 0305913856
Sama kolonn 6 päeva hiljem Voroneži piirkonnas
https://twitter.com/tom_bullock_/status ... 7959062530

Ka Transnistrias liigutatakse üksuseid.
https://twitter.com/galandecZP/status/1 ... 6043173890

Krimmi lisandub liikursuurtükke MSTA-S
https://twitter.com/IntelCrab/status/13 ... 4569100288
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Runkel kirjutas:Kozak (Putini okupeeritud alade nõunik) ähvardas Ukrainat. Donbabwe ründamise korral Venemaa kaitseb oma kodanikke, ja see saab olema Ukraina lõpu algus. Too mees kindlasti ei improviseeri, sõnum Vovalt. Huvitav, et venelased toovad siin võrdluse Srebrenicaga, kus serblased bosnialasi maha nottisid.
https://www.kommersant.ru/doc/4762951?from=hotnews
See ei ole ainuke provokatsioon Kozaki suust viimasel ajal,viimasel Minski kontaktgrupi kohtumisel soovis ta eksperdina kaasata kahte tegelinskit.Nimelt miskit aktiivset baabat sepparite hulgast,kelle nime ma ei hakanud üldse meelde jätma ja oh imede ime.Mis te arvate keda veel?
Kuna pole viktoriini teema,siis vastan ise.
Kozak soovis ühe eksperdina tuua laua taha ka ei kedagi muud,kui põgenenud ekspresidenti Janukovitšit.
Ma usun,et see oli viimane karikas hetke Ukraina poolsele grupi juhile Kravtšjukile,kes peale sead esines Vene ajakirjanduses eriliselt sapise märkusega sellest,et temal on kodus jahikarabiin korras ja õlitatud ja vähemalt kümmekond uut okupanti ta võtab endaga hauda kaasa.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas nimetu »

Aga keegi ei huvitu, kas ei võinud Ukrainal siiski olla mingi plaan kõikide rahvusvahelist seaduste järgi temale kuuluva Donbassi ala tagasivallutamiseks?
Ei ole eriti usutav. Vägede liigutamisega alustas siiski Venemaa. Ukrainlased on seni lihtsalt reageerinud sellele. Kui neil oleks tõesti mingi plaan olnud, siis oleks nemad pidanud esimese sammu tegema.
sinisinine
Liige
Postitusi: 297
Liitunud: 19 Aug, 2010 14:27
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas sinisinine »

peateema kõrval haruna

2016 aasta augustis Moldovasse põgenenud korruptandist endine kohtunik Nikolai Chausi röövimine mõned kuud enne tema ametlikku väljaandmist.
https://censor.net/ru/resonance/3258552 ... gnergeyita

Operatsioon oli ülimalt käpardlikult läbi viidud, riigipiir ületati oma passidega (ei kasutatud vale nimesid) auto number oli õige, jne
Ekskohtunikust on ilmunud ka foto, kus üks silmaalune on juba kenasti sinaka varjundiga ... milleks see "latern" veel vajalik oli?
https://censor.net/ru/resonance/3258552 ... gnergeyita

vähemalt kahte isikut saab seostada ukraina sõjaväeluure peavalitsusega.
Välisministeerium juba jõudis kinnitada et Ukraina ei ole röövimisega seotud
https://censor.net/ru/news/3258613/ukra ... _videofoto

Butušov censornet peatoimetaja arvates tuleb välja, et kiirustusel Chausit röövida on seletus. Paraku on motiiv äärmiselt primitiivne. Operatsiooni eesmärk on kaitseministeeriumi luureteenistuse peadirektori endise juhi Vasily Burba sidumine osalusega Chausi eksportimisel välismaale. Praegu, kuni Wagnergate'i käsitleva filmi ilmumiseni, otsib Yermaki büroo kompromiteerivaid tõendeid terroristide tabamiseks ebaõnnestunud erioperatsiooni juhtide (Burba) kohta, osalt väljapressimise vahendina, et sunduda Burbat muutma oma interviuud mille andis Bellincati filmi tarvis.

Burba sidumine Chausi eemaldamisega ei ole aga lihtne, Burba töötas tol ajal GUR MO-s, kuid ta polnud tol ajal sugugi juht.
Mis puutub Wagnergate'i, siis selle skandaali propageerimiseks ja presidendi kantselei seotuse selle erioperatsiooni reetmiseks näitamiseks ei teinud keegi nii palju kui presidendi kantselei ise.

Ülimalt segane jura, kes oli selle taga tegelikult ja mis eesmärgiga
Rahvusesse kasvatakse, mitte ei sünnita. Ka on võimalik aja jooksul kasvada teise kultuuri ehk siis kasvada uude rahvusesse.
Rahvust eristatakse etnosest rahvusliku eneseteadvuse olemasolu kaudu — rahvus nimetab ja piiritleb ennast ise.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Kriku »

sinisinine kirjutas:milleks see "latern" veel vajalik oli?
See on ülejäänutest võrreldamatult lihtsam küsimus... Selline latern tuleb hästi kergesti. Seda saada võib ükskõik kui väikese rüseluse käigus ka näiteks küünarnukiga. Mina tekitasin mõni nädal tagasi endale ise väikese laterna puid tuppa tuues kitsas koridoris manööverdades sületäie kõige ülemise puuhaluga :)

Aga muidugi propa jaoks on iga näovigastus plusspunkt.
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas huvitun »

OT. Meenub kuidas tuttav ei saanud käia korralikult mitu nädalat. Mis siis juhtus? Härra hüppas saunas lavale. Ja suutis kuidagi niimoodi sättida, et pitsitas oma kroonijuveelid kintsude vahel rängasti ära. Vaeseke ise ka täpselt ei tea kuidas see juhtus. Vaevalt endale ise peale istus. :D

OT lõpp.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19206
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas ruger »

Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

CNN uudisenupukese sõnul Postimehes plaanib USA tuua Mustale Merele oma laevastiku üksuse Ukraina toetuseks.
Kui nüüd USA laevade ilmumisel Ukraina vetes hakkavad nad Odessa,Nikolaevi ja Herzoni juures ringi paarutama,siis tuleb Venemaale tõehetk ette,kas edasi eskaleerida või mitte.
Täna olevat Censor.net info kohaselt Zelenski ja Biden uuesti kõnelenud,pakun,et jutt oli ka laevadest.Ning millegi pärast usu,et,kui need tulevad,siis enne 21 aprilli on kohal.
Urams
Liige
Postitusi: 284
Liitunud: 24 Okt, 2020 17:59
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Urams »

Huvitav oleks teada palju see raua ralli maksab,kui USA
toob laevad kohale siis on tsirkus läbi.Põllu peale ka seda
rauda jätta ei saa ,tuleb saba jalge vahel tagasi vedada.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 15 külalist