REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Zwyx
Liige
Postitusi: 110
Liitunud: 29 Dets, 2017 13:13
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Zwyx »

Teen siia ääremärkuse, et sellise sihtotstarbega hoone on Tartus täiesti olemas. Ehitatud juba veneajal. See hoone rajati, aga "Eesti rehepappide" poolt on algusest peale olnud kasutuses teisel otstarbel. Ja lisan veel eraldi, et teades milleks teda kasutati ei tiku ma neid rehepappe kohe hukka mõistma. Lihtsalt rehepapid tõid raha koju ära spetsiaalse nakkushaigla rajamiseks. Ja maja on ju püsti.
Tekkis kohe põnevus - mis see küll olla võiks? Miskipärast tuleb silma ette praegune lastehaigla (mis varsti maha jäetakse ning ära lammutatakse). Selle omapäraks on välised rõdud, vist saab palatite vahel liikuda välisõhus.
Lothabi
Liige
Postitusi: 117
Liitunud: 15 Veebr, 2015 13:50
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Lothabi »

Ime et keegi pole veel välja pakkunud töötajatele lisa käte ja silmade siirdamist.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Postitusi: 1897
Liitunud: 17 Aug, 2014 15:32
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas loomake »

Lothabi kirjutas:Ime et keegi pole veel välja pakkunud töötajatele lisa käte ja silmade siirdamist.
kloonimine? :write:
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
hjl85
Liige
Postitusi: 6386
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007923412.html
Soome laiendas isikute ringi, kes võivad vaktsineerimist läbiviia-nimetades nende hulka ka hambaarstid

Hammaslääkärit voivat jatkossa antaa koronapiikkejä
Hallitus lisäsi rokotteiden kohdentamista koskevalla asetuksellaan myös koronapiikkien antajien joukkoa.
Asetuksella lisätään myös joukkoa, jotka voivat pistoksia antaa. Pistoksen saa jatkossa antaa myös asianmukaisen rokotuskoulutuksen saanut hammaslääkäri.

Rokotuksen voi antaa myös lääkäriksi, hammaslääkäriksi, sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai kätilöksi opiskeleva henkilö kyseisiä ammatteja itsenäisesti harjoittavan ammattihenkilön johdon ja valvonnan alaisena.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9137
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kilo Tango »

Sain just teada, et üks 42 aastane hea tervise juures tuttav mees läks koroonaga. Nalja ei ole.
kraal
Liige
Postitusi: 661
Liitunud: 02 Mai, 2006 15:11
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas kraal »

richard kirjutas:Mõned mõtted millest ei räägita või mis on tabu. Ma siiani ei saa aru miks haiglad ei ole läinud üksikpalatite teed. Elame ju 21 sajandil, teadmised infektsioonidest peaks olema hoopis teisel tasemel, aga midagi pole meil mõnel tasandil ikka muutunud. Juba ammu enne SARS-CoV-2 saabumist olen tabanud end selliselt mõttelt kui kuulsin kuidas liiklusavariisse sattunud tuttav haiglas sesoonsesse hingamisteede nakkusesse nakatus ja päris haigeks jäi. Hämmastav muidugi ka see, et peale operatsiooni viidi nõrgestatud immuunsusega inimene tagasi samasse palatisse kuhu tulid peale väljast uued patsiendid, ehk juba siis tekkis veel küsimusi, et miks operatsioonijärgne taastumise palat ei võiks olla erinev sellest kuhu saabuvad uued patsiendid. Arusaadav, et kohti ei ole ja haiglad töötavad max kasumi määraga mis annab välja pigistada. Nüüd peale SARS-CoV-2 saabumist tundub taas kummaline kui kuulen, et 4 või isegi 6 inimest ühes palatis. See teema peaks täna olema rohkem aktuaalne kui kunagi varem.

Muidugi odavam on hoida palju patsiente ühes ruumis aga see odavus võib olla näiline ka inimelude arvelt. Paigutades aga haiged eraldi boksidesse on ju tunduvalt muretum, samuti patsiendid ei sega omavahel viiruseid ja nii ei teki olukorda kus ühe viirusetüvega haiglasse sattunud patsient annaks selle kaaslasele kellel võib see haiguse kulgu muuta. Samuti kui inimene nakatub mitme erineva tüvega on ju oht, et need tüved omavahel segunevad ja moodustub uus veel ohtlikum ja nakkavam versioon viirusest.
Tänapäeval Eestis ehitatavates haiglates on nii ühesed, kahesed kui kolmesed palatid.
Need kes on nakkusohtlikud paigaldatakse isolaatoritesse. Isolaatoritesse sisenemine toimub läbi lüüsi ja ruumis on alarõhk. Planeeritud nakkushaiglas on isegi nii, et sisenemine toimub hoonest aga väljumine on õue.
Mis puutub intensiivravi palatitesse siis selline lahendus on kindlasti mõjuvatel põhjustel.
Palatid kus viibivad siirdatud organitega patsiendid või siis patsiendid kellel on väga nõrk immuunsus paigaldatakse osakondadesse kus on ülerõhk.
Selliste ruumide ülelpidamine on väga kallis. Ruumi kliima on paika pandud väikestes vahemikes. Ruumides toimub vajadusel õhu niisutus või kuivatus. Ventileeritav õhk puhastatakse läbi HEPA filtrite. Elektrisüsteem ei ole tavapärane. jne. jne.
Sellises olukorras kus me oleme on ikkagi erandlik ja mitte keegi kuskil polnud selleks valmis. Ei ole ka mõttekas kulutada üüratud summad olukorraks kui see on kord 100 aasta jooksul.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Walter2 kirjutas:
klaasseinte paigaldamine ka töösolevatesse palatitesse on käkitegu--ei sega ehitajaid tõbised ega tõbised ehitajaid. see on nagu lego-klotsidest ehitamine.
Kas tõsiselt kujutab keegi ette et Covid osakondade intensiivis kuhu personal siseneb eririietuses ja end pidevalt desinfitseerides hakkavad saalima ehitajad sisse-välja ning tõbiste vahel seal seinu paigaldama? :wall:
Loomulikult mitte - aga eelmisel suvel oleks põhimõtteliselt võimalik olnud. Riigi jaoks võib see samas olla saavutamatu operatiivsus (hankemenetlused jne) ning personalisprobleem on nagunii peale selle, nagu ülal juba öeldud.
mäger kirjutas:PS! Palju kiidetud meditsiinisüsteemil kollektiivlepingu läbirääkimised seisavad, teatakse, et meedikud praegu streikima ei hakka.
Sigadus :(
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/9314 ... kat-anumas
Videosse võetud provokatsioonid, salasuhted suunamudijatega, kahtlased veebilehed, väljamõeldud intervjuud „vilepuhujatega“ ja palju muud: vene kohaliku propagandavõrgustiku toel on ehitatud terve infrastruktuur koroona-protesti võimendamiseks.
2. märtsi õhtul peatub Viru keskuse pöördukse ees must mersu, millest astub välja kaameratega varustatud kolmeliikmeline seltskond.
Trio astub kaubanduskeskusse. Maski nad ei kanna ja nii on konflikt poemüüjatega kiire tekkima. Turvamehed tulevad kohale ja asuvad provokaatoritega pikka sõnasõtta. Seltskond kutsub endale ise politsei, kes peagi saabubki kaubamajja.
Üks mees seltskonnast hakkab turvameestest ja politseinikest mööda trügima ja tõuklema. „Kaameramehe“ nägu tõmbub muigvele, ta filmib turvameeste ja politsei iga liigutust. Et anda aktsioonile volüümi juurde, nimetavad nad takistajaid korduvalt fašistideks. Seltskond vaidleb ja sõimleb turvameestega kaks tundi ja lahkub vaid seetõttu, et saabub kaubamaja sulgemisaeg.
Üks poeomanik peab provokaatoreid niivõrd kahtlaseks, et teeb selle kohta avalduse kaitsepolitseisse. Suur on tema üllatus, kui näeb kuu hiljem juba tuttavat seltskonda Toompeal meeleavaldajate ees marssimas, plakatid käes.
..rohkem ei tohi siia (vist) enam panna - adminn kustutab ära :lol:

Aga whatever // mida oligi tarvis tõestada - coronapiirangute vastased "meeleavaldused" on kremli eriteenistuste poolt arranžeeritud ning eestikeelsed lapikmaalastest idikad lihtsalt tantsivad sinna kaasa :mrgreen:
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 16 Apr, 2021 13:50, muudetud 3 korda kokku.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
gooligan
Liige
Postitusi: 1259
Liitunud: 23 Veebr, 2012 14:25
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas gooligan »

Läti-Leedu näikse olevat teel III lainesse - igapäevased nakatumisnumbrid on tõusuteel. Restoranid, kaubanduskeskused, koolid jms suletud al. novembrist... Leedul on plaan esmaspäevast riiki samm-sammult avama hakata. Läti on esimesi samme äsja teinud.

Läti on endale valinud teistsuguse vaktsineerimisstrateegia - nüüdsest saab valimatult sutsaka igaüks, kes elavas järjekorras seista jaksab (ja kuni kaupa jätkub). Nende perearstisüsteem on lapsekingades ning massvaktsineerimist nende kaudu võimatu läbi viia.
On muidugi iseasi, kui suurt abi sedasi vaktsineerimine meditsiinisüsteemile pakub.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Emake Kodumaa teadku oma kangelasi.
Viru Keskuse aktsioonis võib ära tunda Olga Zaglada, vandenõuteoreetilise suunamudija, kurikuulsa pronksiöö korraldamises süüdistatud Dmitri Linteri eksabikaasa. Zaglada sotsiaalmeediakonto on viimaste kuudega venekeelsete kohalike seas väga populaarseks muutunud. Ta pälvis ka laiemat tähelepanu, kui internetis läks viraalseks foto temast protestiüritusel „Sõidame Eestimaa vabaks“, kuna ta oli ehtinud oma autot tagurpidi vardasse aetud Eesti lipuga.
Sotsiaalmeediast võib leida arvukaid videoid Eesti Vanemate de facto juhist ning pronkssõduri kaitseks rajatud liikumise Öine Vahtkond kunagisest aktivistist Sergei Tõdõjakovist maski kandmata turvamehi kimbutamas ja eelkirjeldatuga sarnaseid aktsioone korraldamas.
Lisaks Zagladale tunneme Viru Keskuse provokatsioonist ära Martin Neimani. End sotsiaalmeedias „vabakutseliseks ajakirjanikuks“ nimetav Neiman on samuti Eesti Vanematega seotud, olles osalenud nende delegatsioonis arvukatel meeleavaldustel. Sealhulgas ka mõne üksiku osalejaga protestiüritusel. Delfi kaamera ette jäi ta näiteks novembris maskivastasel meeleavaldusel Vabaduse väljakul, kõrvuti Eesti Vanemate MTÜ juhi Nadežda Andrejevaga. Nii Neiman, Zaglada kui nendega koos maskita Viru Keskuses „hänginud“ kaameramees Dmitri Veseli on korduvalt jäänud ühises seltskonnas pildile Toompeal nädalaid kestnud NETSi meeleavaldustelt.
Koroonavalede levitamiseks on välja töötatud isegi eraldi portaalid, mida varem ei olnud. Näiteks Kremli-meelse lobiorganisatsiooni Vene Kool Eestis MTÜ juht ja vasakpartei aktivist Mstislav Rusakov on rajanud portaali "Dokole?", mis on näiteks kajastanud „vilepuhujate“ tunnistusi Tallinna nakkushaiglast, millega kahtlaselt sarnast libainfot hakkas samaaegselt levitama ka Vanglaplaneedi eestikeelne vandenõuteoreetikute portaal. Sarnaseid tunnistusi võib leida Youtube’i kanalist Eesti Rahvas, kus hägustatud näoga tegelased räägivad vene keeles õudseid ja „paljastavaid“ lugusid Eesti haiglatest.
Kui kuskil näete, pakkuge suitsu.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

hjl85
Liige
Postitusi: 6386
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

Lugesin seda vanglaplaneeti-no anna armu. Kes naerda tahab või end hulluks vihastada siis seal lugemist küllaga :D
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Maailma ühe suurima koroonavaktsiinitootja Pfizeri tegevjuht Albert Bourla leiab, et inimesed vajavad 12 kuu jooksul pärast täielikku vaktsineerimist ka kolmandat vaktsiiniannust. Veelgi enam, Bourla leiab väljaande BioSpace andmeil, et suure tõenäosusega tuleb inimestel asuda end igal aastal uuesti koroonaviiruse vastu vaktsineerima.

Pfizer-BioNTechi hiljutised uuringud kinnitasid, et kaitse COVID-19 vastu püsib kõrge pärast teist annust vähemalt kuus kuud. Ilmnes, et vaktsiin oli haiguse vastu poole aasta möödudes 91,3% efektiivne. Tartu ülikooli teadlased on samuti kinnitanud, et antikehad püsivad organismis ka kaheksa kuu möödudes pärast nende tekkimist. 7. aprillil avaldas Moderna sarnased andmed, mis näitavad, et nende mRNA vaktsiin, mis on tehnoloogia poolest sarnane Pfizer-BioNTechi omale, pakub ka kaitset kuus kuud pärast teist annust.
https://forte.delfi.ee/artikkel/9315602 ... gal-aastal

Et siis saab olema nagu seni gripiga, nagu teemaski korduvalt oletatud.
gooligan
Liige
Postitusi: 1259
Liitunud: 23 Veebr, 2012 14:25
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas gooligan »

Kriku kirjutas:Bronebaaba aktsioonis [pilt]

Samal teemal: https://kroonika.delfi.ee/artikkel/9311 ... i-kriitika "Pozor! Pozor!" :mrgreen:
Vähemalt on integratsioon toiminud suurepäraselt:)
Mõne aasta tagused Georgi lindid, telkriidest NLiidu sõjaväevorm jm atribuutika on asendunud sini-must-valgega ning sõidetakse Eestit vabaks. Teeb kohe südamealt soojaks:)
kuido20
Liige
Postitusi: 3332
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas kuido20 »

Umbes 0,007 % protsenti kaks korda vaktsineeritutest on USA-s uuesti nakatunud COVID-iga
A small proportion of Americans — about 5,800 out of nearly 77 million — have contracted COVID-19 after being fully vaccinated against the infection, CDC officials told CNN.

Of the 5,800 people, 396 required hospitalization and 74 died, according to data submitted to the CDC. As of April 14, more than 76.7 million Americans are fully vaccinated.
https://www.beckershospitalreview.com/p ... e-cdc.html
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist