Miinisadama saatus

Kindlusehitised. Teed, sadamad ja lennuväljad. Kasarmud ja linnakud.
Maalinnad ja linnused. Kõik militaararhitektuurist.
Hukatus
Liige
Postitusi: 1221
Liitunud: 02 Mär, 2006 21:40
Kontakt:

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas Hukatus »

tuuba kirjutas:
Kriku kirjutas:Põhimõtteliselt on sul õigus, ainult et sadamast KV-firmaks hakkamine tähendab sisuliselt uue ettevõtte rajamist, sest vajalikud kompetentsid ja tegevused on hoopis teised.


loogiline oleks saadud sadam ja kinnistud mõnele kinnisvara arendajale /suurele ehitajale maha müüa ja asi klaar.
nagu mainisin, siis Eestis sadamaid kuipalju mis töötavad alakoormusega, seega võimalik jätkata ka erialase tegevusega kui hing nõuab...

Ära palun võta sõna teemadel millestsul õrna aimugi pole. Ainuüksi mõte suunata sajad veoautod põhja tallinna kitsastele tänavatele on täiesti idiootne ja vastuolus kõigi tänapäevaste linnaplaneerimis tavadega.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas nimetu »

Laanet viskas intervjuu ajal ühe MeV baasi alternatiivina suvaliselt õhku Tagaranna sadama.
Ei, ma ei tee nalja.
strateegiline sõdur
Liige
Postitusi: 454
Liitunud: 17 Nov, 2016 11:33
Kontakt:

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas strateegiline sõdur »

nimetu kirjutas:Laanet viskas intervjuu ajal ühe MeV baasi alternatiivina suvaliselt õhku Tagaranna sadama.
Ei, ma ei tee nalja.


Kas Laanet mitte Saaremaalt pärit polnud?
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas nimetu »

Kas Laanet mitte Saaremaalt pärit polnud?

On küll. Kaudselt sellest faktist antud variandi õhku viskamine alguse saigi.
Ma ei usu, et Laanet seda alternatiivi päris tõsiselt võttis, kuid see lihtsalt demonstreeris kenasti kui vähe selle asja peale reaalselt mõeldud on. Kirjutati mingi jama RESi ja pärast vaadatakse mis ja kuidas teha. Mitte mingit plaani ega nägemust selle punkti kirjutamisel polnud olemas.
tuuba
Liige
Postitusi: 401
Liitunud: 12 Okt, 2010 18:24
Asukoht: harjumaa

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas tuuba »

Hukatus kirjutas:Ära palun võta sõna teemadel millestsul õrna aimugi pole. Ainuüksi mõte suunata sajad veoautod põhja tallinna kitsastele tänavatele on täiesti idiootne ja vastuolus kõigi tänapäevaste linnaplaneerimis tavadega.


Palun õpi lugema!
võta parem tass teed ja kaisuta kasvõi oma naist.
Viiskümmend
Liige
Postitusi: 2083
Liitunud: 04 Aug, 2010 12:33
Kontakt:

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas Viiskümmend »

Miinisadama eest on planeeritud saada 20 mln, kõrvale Noblessnerisse aga ehitatakse RESi andmetel 40 mln eest Keskkonnaministeeriumi puidust hoone. Muidugi oleksid need kaks asja kõrvuti ohtlikud.
dixci
Liige
Postitusi: 137
Liitunud: 09 Veebr, 2021 14:42

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas dixci »

Reformierakondlasest kaitseministri juhtimisel on varemgi väeosi suletud ja maha müüdud.

Reformierakondlasest kaitseminister Jürgen Ligi kordas eelmisel nädalal avalikkuse vastuseisule vaatamata, et Pärnu üksik-jalaväepataljon suletakse veel sel aastal ja ajateenijaid tänavu enam ei võeta. Nii sätestab puust tehtud ja punaseks värvitud kaitseväe struktuur ja arenguplaan aastani 2010.

See, et aastail 2004-2006 on ministeeriumi saadetud, kuid tähelepanuta jäetud mitu kaitsejõudude peastaabi ja kaitseväe juhataja kirja, polnud mõistagi oluline. Pärnusse investeeriti sõjaväelinnaku rekonstrueerimisse miljoneid, kuigi oli teada, et pataljoni siia ei jää. Ent tühja sellest rahvast ja maksumaksja rahast, Riigikogu peab niikuinii kaitseotstarbeks eraldama kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust ja seda summat annab laristada.

https://parnu.postimees.ee/2130209/orav ... -parnumaal
Viimati muutis dixci, 30 Apr, 2021 19:31, muudetud 1 kord kokku.
Tempere
Liige
Postitusi: 60
Liitunud: 05 Okt, 2020 0:03
Kontakt:

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas Tempere »

Aastaks 2025 on Miinisadama väärtus veelgi kasvanud, kuna ümberringi toimub hetkel suuremahuline kinnisvaraarendus. Samuti on majandus tõenäoliselt juba jalad alla saanud ja SKP kasvutrendis. MeV uueks sadamaks sobiks ideaalselt Hara sadam. Tallinnale üsna lähedal, samuti 1. brigaadi vahetusläheduses, Keskpolügoni kõrval, taktikalisele vastasele lähemal. Alguses on kitsas, aga ega laevu ka palju pole õnneks. Järk-järgult infrat parandades saab kümne aasta pärast juba allveelaevu vastu võtta. :P
mart2
Liige
Postitusi: 5127
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Kontakt:

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas mart2 »

dixci kirjutas:Reformierakondlasest kaitseministri juhtimisel on varemgi väeosi suletud ja maha müüdud.
Reformierakondlasest kaitseminister Jürgen Ligi kordas eelmisel nädalal avalikkuse vastuseisule vaatamata, et Pärnu üksik-jalaväepataljon suletakse veel sel aastal ja ajateenijaid tänavu enam ei võeta. Nii sätestab puust tehtud ja punaseks värvitud kaitseväe struktuur ja arenguplaan aastani 2010...
Praegust olukorda ei saa võrrelda vanaga, sest asjaolud on natuke teised.
2010 arengukavasse pani Pärnu linnaku (ja mitte ainult!) sulgemise sisse Kaitsevägi ise.
Olin sellel arengukava koostamise koosolekul, kui Leo Kunnas ja Raivo Tamm tutvustasid koos KVJ ja PSü-le seda plaani. Samal ajal taheti ehitada Männikule uus suur linnak. Oma ettepanekus nad neid sulgemisi ja uue tegemist otse ei sidunud, jättes sellega võimaluse et ehitame uue, kuid vana tegelikult ei sulge. (Nii tuli hiljem jutust välja.)
Kui kinnitatud arengukavasse sulgemine sisse kirjutati, siis loomulikult mindi selle kallale - Kes tegi? Ise tegi!

Olen sellest juba siin eelnevalt kirjutanud, nii et jätaks jälle sellise pooliku tõe õhku viskamist - ma ei ole ainuke mäletaja.
See samasugune linnalegendi levitamine, nagu "Ansip koertega Tartus", mis sellest, et tegelikult oli miilitsavormis lastetoa inspektor Andrus ÖÖvel (konkreetselt seisis Tartus Poe tn. apteegi ees).
Sellega lõpetan ekskursiooni ajalukku...

Lisatud: Ma ei taha sellega öelda, et Männiku linnaku idee oleks halb või oleks pidanud jätma selle ja koonduma ainult olemasolevate haldamisele - siin on palju mõlema valiku plusse-miinuseid, kuid kaitsevägi jättis põhjaliku analüüsi esitamata, andes võimaluse eelarvet kärpida. Selliseid võimalusi ei jäta poliitikud kunagi kasutamata...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
A4
Liige
Postitusi: 1832
Liitunud: 13 Juun, 2005 23:55
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas A4 »

URR kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:Mis see miinisadama müümise point on?

Seal on natuke kehv olla. Natuke kitsas ja laiendada pole võimalik. Naabermaja aknast on kenasti näha, mis baasi territooriumil toimub. Hulk lõhkeainet ja kütus keset linna ja tuleb läbi linna kohale vedada. Natuke keeruline välja pääseda, eriti kui tunnelite ja kunstsaarte rajamisega asjaks peaks minema. Talvel läheb jäässe. Kusagil mujal võiks olla sadam jääbaba(m), suurem ja asustusest kaugemal. Asukohta arvestades võib Miinisadama eest kena kopika saada, sellele on juba 20 aastat hammast ihutud.
Teine asi on muidugi see, et enne välja kolimist võiks olla koht, kuhu sisse kolida, aga see koht ei teki iseenesest, kiiresti ega tasuta.




Need kõik on ilmselt suuremal või vähemal määral pädevad argumendid, kuid ma pole kindel, kas need kaaluvad ülesse üsna massiivsed kulud ja probleemid, mis kaasnevad uue baasi rajamisega. Eriti olukorras, kus järgmiseks neljaks aastaks määratud kärped tekitavad olukorra, kus tuleb tõsiselt püksirihma pingutada ning loobuda mõne uue võime arendamisest või kärpida mõnda olemasolevat võimet.

Aga isegi juhul, kui kaitse-eelarve lähiaastatel hoopis hüppeliselt tõuseks, või valitsus annaks uue baasi rajamiseks eraldi täiendavaid vahendeid, oleks minu arvates tegemist küsitava ettevõtmisega. Esiteks, kümned miljonid eurod läheksid esmajoones betooni, mis iseenesest teatavasti ei sõdi. Ühtegi täiesti uut võimet uus, paremas asukohas olev baas Mereväele ei annaks: võimet „kannavad“ laevad ja mereväelased, tulevikus loodetavasti ka rannakaitseraketid ja meremiinid, mitte aga niivõrd sadam, asukohast olenemata. Ja isegi kui raha poleks probleem, siis igaüks, kes on kasvõi korra kõrvalt näinud seda, milline peavalu ja ajakulu kaasneb mõne kaitseväelinnaku väljaehitamiseks vajalike planeeringute, keskkonnamõjude hindamiste, projekteerimiste, hangete, sidelahenduste väljaehitamise jpms, peaks korra peatuma ja mõtlema, et kas see kõik väärib neid küünlaid. St tekiks täiesti põhjendatud küsimus, kas neid kümneid miljoneid eurosid ja ja uue baasi rajamisega kaasnevaid inimtööjõutunde ei saaks pigem kasutada millekski, mis annab suuremat lisandväärtust. Oleks veel, et Miinisadamasse poleks eelneva 15 aasta jooksul juba maetud miljoneid eurosid Eesti ja NATO maksumaksjate raha ning nüüd oleks see investeering niikuinii vaja kuskile teha – aga ei ole ju tegelikult sellist olukorda praegu.


Seetõttu võiks minu arvates pigem püüda hakkama saada olemasolevas baasis. Vahipataljon on sealt minu teada niikuinii välja kolimas, mis peaks vabastama kasarmu- ja laopinda. Kaipinnast pehmelt öeldes puudust seal pole. Tulevasi meremiine oleks rahuajal niikuinii mõistlik ladustada mitte sadamas, vaid mõnes sisemaal asuvas olemasolevas laokompleksis. Meremiinide kriisi- ja sõja ajal laevade peale paigutamiseks ja veeskamiseks tasuks vist igaks juhuks niikuinii arvestada rohkem kui ühe alternatiivse asukohaga, mitte panna kõiki mune ühte korvi (asukohast sõltumata). Rannakaitserakettidega – kui need pole just mõeldud esmajoones laevade pealt laskmiseks – pole minu arusaamist pidi üldse tingimata vaja jahmerdada mõnes sadamas, vaid lihtsam ja odavam on see võime pookida külge mõnele olemasolevale „maapealsele“ Kaitseväe linnakule.

Mis puudutab selle mereäärse kinnisvara väärtust ja hinda, siis ilmselt on tõsi, et kosilasi leiduks täna mitmeid – kuid see ei peaks olema Kaitseväe mure. Kaitsevägi eksisteerib selleks, et võimalikult väikeste kuludega luua võimalikult efektiivne riigikaitse, mitte aga selleks, et kinnisvaraarendajad saaksid kasumeid maksimeerida või et linnakodanikud saaksid juurde kilomeetri jagu mereäärsed promenaadi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Minuarust tuleks transiidiärikate käest välja osta Miiduranna sadam ja seda mitte ainult kamina rahastusega.
KV valdusse satuks siis peale sadama enda ka sealne tuumapommikindel maa-alune kütuseladu, kus saaks ka neid rakette, meremiine ja kütusevaru hoida.
Samamoodi meres asuv tankimiskai koos torustikega, mis jooksevad merepõhja aluses tunnelis.

Ühtlasi saaks likvideerida ära need läbi Merivälja elurajooni sõeluvad naftaeshelonid, mis lausa kutsuvad õnnetust kaela.

Kuidas taoline strateegiline sõjaline objekt üldse ärastati, vajaks lausa sõltumatut uurimist, kes sidruneid sai ja mis tingimustel see tehtud sai.

Saaremaa süvasadam on senikaua, kui Eestil puudub merepaiskevõimekus ja Saaremaad kaitsevad paar kohalikku KL kompaniid, ikka päris rumal mõte. Taoline objekt peab asuma ikka Mandri-Eestis.

Enne oluliste objektide laiali määrimist kuskile perifeeriasse võiks korra mõelda, mis probleemid sellega kaasnevad. Näiteks personali saadavuse mõttes. Laanetil on kindlasti häältekogumise mõttes taoline plaan hea, kuid MeV jätkusuutlikkuse osas pole enam nii kindel midagi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas nimetu »

Kolimise maksumuseks pakutakse 50 miljonit eurot. MS müügi pealt loodetakse teenida 25 miljonit, kusjuures 20 sellest peaks minema moona hankimiseks. Elementaarset aritmeetikat oskavad ilmselt kõik kaasfoorumlased....
Kasutaja avatar
Hydrazine
Liige
Postitusi: 1182
Liitunud: 17 Mär, 2008 11:12
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas Hydrazine »

Need Miiduranna sadama "põnevad" objektid on ju päris viletsas seisus... Kuulimuna on põhimõtteliselt ahervare juba, ja "Tallinna Metroo" kaldal samuti ja metalli on seal ikka korralikult ära varastatud, seda kajastas mingi ekspress.... Et ega sellest vanast asjast palju loota pole mõtet, asukoht on küll hea... aga mida sa siis ostad? asukoha, koristustööd ja ikkagi uue asja ehitamise... no aga pappi? Prisked mersumehed tahavad ju pool endale kohe...
Kasutaja avatar
Longbowman
Liige
Postitusi: 250
Liitunud: 30 Mär, 2018 16:00
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas Longbowman »

Miiduranna sadama peale mõtlesin ise ka.
Väikeriigi lahja mereväe sadam võiks ikka olla pealinnas või selle lähimas naabruses.
Selle kuhugi Saaremaale või ka Paldiskisse viimine oleks nagu mingi halb nali (no et vaindlane dessantalustega päris Pirita randa ei sõidetaks; saaks Miiduranna kai ääres pardarelvast kasvõi sümboolse tule peale tõmmata vms :) ).
Eks see kinnisvaraarendajate pealetung saab selle sadama ka Miidurannas lõpuks kätte, aga no siis tuleb seal mingi turvatsoon ümber sõjasadama luua. Et nt 500m raadiuses midagi ei ehitata aga üldiselt seda ei suuda niikuinii ära hoida, et keegi kusagilt oma 25m2 "loft-tüüpi" korterist sõjaväeosa territooriumile näeb. Mujal maailmas ja ka meil on sõjaveosad kohati keset linna. Suht vältimatu on see luuramine ju. Vahipataljoni eluolu Rahumäel oli ilmselt samuti 9. korruselt kenasti näha.
"Maksumüüri" taga olevate artiklite üle kurtjatele - teile on loodud ajaleht "Pealinn", ajakiri "Vahitorn" ja Päästearmee supiköök. Ajalehed maksid raha ka nsvl ajal.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Miinisadama saatus

Postitus Postitas Lemet »

500 meetrit Miiduranna sadamast...koomusk. Hakkate sealsetelt kauaeagsetelt elanikelt krunte kokku ostma?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist