Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ärgem nüüd ülehinnakem Eesti presidemndi isikut,kelle juurde reisimise keeldumiseks peaks tegema seda tsirkust soome-ugri rahvastega,et selle ettekäändega mitte reisida.Eesti on ju ametlikult nüüd ebasõbralike riikide nimekirjas ja juba see annab ettekäände,kui puht tehnoloogiliselt tahetakse.
Minu arust ei tule Putler kunagi vabasse Eestisse,ta tuleb vaid siis,kui NATO on kokkukukkunud ja reaalset sõjalist kaitset enam meil ei ole.Nii õelda tuleb premehe kombel oma uusi valdusi üle vaatama.Käib ta ju ka Soomes omast arust peremehe kombel silma seal peal hoidmas,kuigi ajad ja olud muutunud.Aga sellist tsenaariumi,kus Putler saaks tulla peremeest mängima,tahame me ju vältida,seega mingit reisi ei tule niikuinii,selleks pole Venemaal mingit soome-ugri tsirkust teha.
Loobumine tunnustatud soome-ugri rahvaste liikumisest on eelkõige pisikene kivi soomlaste kapsaaeda,sest lootused,et Soome EL rikka riigina mõjutaks poliitikat seal ei ole sündinud.Lootused Zemanile,Orbanile,Le Penile ja Itaalia klounidele vist ei kanna enam vilja ja,kui trumm on läinud,siis lähevad ka pulgad piltlikult õeldes.Tšehhi nüüd ka selles ebasõbralike riikide nimistus,koos Bulgaariaga.Küll see Orban ka ühel momendil osutub USA surve tulemusel ootamatult Putlerile mittesõbraks.Pealegi nagu Vene opositsiooniline majandusinimene Mihhail Rogov mainis,siis eneseisolatsioonist on nüüd saamas tegelikult ka,mitte enam teoreetiliselt,riiklik poliitika.Sinna kuuluvad nii suured,kui väikesed asjad.Pakun,et varsti astuvad nad ise sealt Euroopa Nõukogust välja,et taastada surmanuhtlus.Vähemalt on Venemaa Putleri kiibitsejad hakanud sellest rääkima,hetkel on surmanuhtlus ametlikult peatatud(kuigi kriminaalkoodeksis pidi olema).Et asja on hakatud arutama kõrgemal tasemel näitab seda,et Euroopa Nõukogu Venemaa delegatsiooni juht rääkis sellest lausa kaks kolm nädalat tagasi,üteldes,et tegelikkuses pole meil seda Euroopa Nõukogu liikmelisust vaja,sest lootud tagasipõõrdumise effekti Venemaale pole tulnud.Effekti all mõtles ta putinismile kohaselt Venemaale juhtiva rolli andmist seal.Veel ütles ta,et see on vaid raha raiskamine,sest alati tuleb meil seal kokkupõrgata russofoobidega,kellel on suurem mõjujõud,kui meil ning EN sekkub oma Euroopa inimõiguste Kohtuga otseselt Venemaa siseasjadesse.Väikestesse asjadesse puutuvad ugrimugrilased ja muud asjad,mida Kremli poropa suuremaks puhub,kui tegelikkus tegelikult on.Rogov sõnas,et tegelikkuses on selline isolatsioon Putlerile ja ta lähemale ringile väga kasulik.Vaadake kasvõi seda P-Korea isevalitsejat Kim III-ndat,kas tema ja lähim ring elab halvasti.Loomulikult ei,sõidavad samade luksuslimusiinidega nagu läänes,lennukite ja rongidega,nagu kunnid.Oma rahva saatusest on kamm kaks,suur ajupesu ja pidev militaarsus,julgeolek ja muinasjutud sellest,kuidas Kim III elab samasuguselt,kui rahvas teeb oma tööd.Selleks on vaja Venemaal teha vaid üks suur samm veel,lülitada internett nn.Hiina analoogi vastu,kus info liigub vaid riigisiseselt.TV ja ajakirjandus on ju suuremas osas kontrolli all,nendele vähestele,kes aga iseseisvad on hetkel ajujahi sihtmärgid.Alles panid nad Navalnõi organisatsiooni ekstremismi nimekirja,eilsest juba ka Meduza infoasutus.Ega siis pikalt pole,kus ka Novaja Gazeta või muu sarnased paberväljaanded või Dozdi tüüpi neti-TV suletakse.Ikka needsamad ekstremismi ja välisagendi paragrafid abiks.Ja,kui veel sellest EN poolt hallatava kohtu otsuseid,sealt lahkumisega enam täitma ei pea,tuleb suure instrumendina demokraatiameelsete vastu ka surmanuhtlus tagasi.Kuidas seda õeldakse,ring on täis saamas.Einstein on ütelnud,et ajalugu kordub aga teist korda grimassina.Kordus ju ka tegelikult Esimene Suur Sõda,mis oli lihtsalt Suure Sõja jätk.Kordus aga Saksamaale grimassina,
Ma muidugi ei usu seda,et Putler istub Kremlis aastani 2034,nagu seaduses lubatakse.Küll ta enne jalad ees Kremli müüri äärde viiakse aga grimass tuleb peale seda,sest,siis hakkab,peale paari samasuguse vanakese surma(olgem ausad,kogu see sõprusring on ju Putleri eakaaslased nagu olid ka Nõuka Kremli asukad) mitte enam Nõuka riik lagunema,vaid Venemaa ise.Ja see on samasugune grimass venelastele nagu Suure Sõja kaotus sakslastele.Ma olen siis juba pensionär usutavasti ja vaatan seda lagunemist ning vastan lastelaste küsimustele naabri lolluste kohta,usutavasti,ma loodan igatahes.
https://www.youtube.com/watch?v=5iDoNTUAIYI
https://www.youtube.com/watch?v=rNbVSeHDQ1M
https://www.youtube.com/watch?v=K0aFsL6xLKc

Natuke videomaterjali ka juurde minu tekstile,nii Rogovi,Solovei,Gudkovi,kui ka Dozdi poolt.Solovei optimistina pakub riikliku ajujahi ajaks maksimaalselt paari aastat aga ma nii optimistlik ei ole.Küll aga olen ma nõus temaga,et verevalamist tulevikus enam ei saa vältida.Ning siis juba enda,venelaste vahel.
Kuulake huvitavat informatsiooni Solovei poolt saate lõpus.Nimelt USA Riigidepartemang olevat hoiatanud USA kodanikke reisimisest Venemaale ning palunud Venemaal olevaid USA kodanikke lahkuda riigist 10 maiks.Solovei seab selle uute sanktsioonidega,millised lisanduvad juba väljakuulutavatega.Pidavat olema sellised,et USA administratsioon tahab vältida USA kodanike võimalikku pantvangistusse sattumist.Samuti USA Riigidepartemang lõpetab Moskva saatkonnast ja konsulaarosakondadest viisade väljastamise Venemaa kodanikele.Jutt on siis turismiviisadest alates 15 maist.Iga viisa,mida edaspidi passi pannakse võetakse aga erilise luubi alla.Vähemalt nii Solovei väidab video lõpus.Kas hakatakse kärpima lõppude lõpuks Vene raha USA-s ja selleks piiratakse nn.tankistidel reisimist?See tuli esimesena pähe,kui aus olla.Selge on ju see,et need diversiooniaktid NATO riikide relvatootmise võimekuse vastu ei saa jääda karistuseta,ma usun isegi,et Tšehhi ja Bulgaaria võisid paluda USA abi NATO raamistikus,et Venemaad karistada.Kindlasti viskasid need uurimised ja konkreetsetele isikutele süüdistuste esitamine hagu veelgi tulle.
Vaadake ka seda Rogovi juttu,koos teiste majandusteadlastega tegid nad uurimuse viimase kümmne aasta majandustrendidest Venemaal ja tulid kurvale järeldusele,et kuldset naftaraha tuleb maksimaalselt veel 15 aastat.Mis eneseisolatsiooni tähenduses omab minu arust märkimisväärset mõtet,siis ei pea seda raha ju ühiskondliku surve tõttu enam jagama.Nii õelda kuldne ring saab seda perekondade rasvaks koguda.
Dozdist aga vaadake millised tuurid on üles võetud opositsiooni vastu.Teeb kõhedaks,teades,et see on meie naaber.
Aga samas(vabandan,et teemaväline) teeb rõõmu see,et USA võtab asja tõsiselt ja meiegi taevasse on jõudmas F-35 ja selgelt on muutumas EL kurss Venemaa suunal.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas nimetu »

Rogov sõnas,et tegelikkuses on selline isolatsioon Putlerile ja ta lähemale ringile väga kasulik.Vaadake kasvõi seda P-Korea isevalitsejat Kim III-ndat,kas tema ja lähim ring elab halvasti.Loomulikult ei,sõidavad samade luksuslimusiinidega nagu läänes,lennukite ja rongidega,nagu kunnid.

Ma arvan, et see ei ole siiski päris tõsi.
PK juhid saavad sellist elustiili omale lubada, sest neid toetatakse väljast. Venemaal sellist luksust pole. Kui Venemaa peaks täielikult põhja-koreastuma, siis variseb see värk kähku kokku.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

70 aastat elati enam vähem taolised süsteemiga nagu P-Korea,vähemalt kuni Hrušovi sulani,ca.40 aastat.Mis see 15-20 aastat siis samamoodi teha pole.Siis on ka Putler teise ilma kolinud ja Venemaa võim jagatakse jälle üle.Putlerile see sobib täielikult.
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas hjl85 »

Aeg ja tehnika on edasi läinud. P-Koreas ei ole inimestel nutitelefone, interneti, keelatud reisimine jne. Venemaa elanikel on need vahendid olemas, info liigub ja reisida võivad ka veel.. Sellist kontrolli ei suuda Venemaa kehtestada.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Hiinas on ka nutitelefonid ja tehnoloogia ja kontrollib inimesi vägagi edukalt.Mu juhataja siin Norras rääkis tuttavast,kes turistina reisis Hiinasse ja proovis kohalikus netivõrgus(siis,kui veel ei olnud seda koroonat) uurida Hiina ajalugu väljaspool ametlikku tõlgendust.Kippadi kappadi olid kohe mingid asjapulgad hotelli ukse taga ja soovitasid asja lõpetada,ähvardades muidu suure trahviga.
Pealegi saavad ka hiinlased vabalt reisida,enne koroonat oli ju neid masse väga suuremas hulgas Tallinki laevad täis.
Sama unistus on ka Putleri seltskonnal,rahvast välja mitte lasta,nagu kunagisel Nõuka riigis rahvas elas.Rahvusvaheline kommunikatsioon asendatakse mingi Hiina taolise analoogiga+meeletu vaenlase otsimise propaganda.Ütelge mulle,milline on siis tulevikus seal erisus Hiina või P-Korea ja Venemaa vahel.Ega siis hiinlased näljas ela aga demokraatlikust seal ju ei ole.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

kaugeltuuriv kirjutas:Sama unistus on ka Putleri seltskonnal,rahvast välja mitte lasta,nagu kunagisel Nõuka riigis rahvas elas.
Minu arust on Putini režiimi põhieesmärk vastupidi need eksiili saata, kellele midagi väga ei meeldi (mida NSVL ka väikeses mahus praktiseeris). Tavavenelasele on emigreerumise barjäär kasina keeleoskuse ja kultuuriliste erinevuste tõttu kõrge ja kõik 140 M nagunii kuhugi ei jookse. Kleptokraatlikul režiimil on rahulikum, kui vastaline kontingent piiri taga. Navalnõi oleks ennast emigreerumisega välja lülitanud nagu Berezovski.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ma ei mõtelnud siin opositsioonilisi poliitikuid,neid on näpupeal üle lugeda.Mõtlesin siin kesklassi,tegelikku kesklassi, mitte seda Putleri poolt välja pakutud.Neile ei ole vahest nii 5 aasta pärast enam ka Euroopasse asja ja see juhtuks,selle kallal näeb FSB koledasti vaeva.
Just need hakkavad küsimusi esitama ja uut opositsiooni tootma,kui majandus edaspidigi kukub aga naabrite oma tõuseb ja nad seda näiteks puhkusel näevad.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

kaugeltuuriv kirjutas:Mõtlesin siin kesklassi,tegelikku kesklassi, mitte seda Putleri poolt välja pakutud.Neile ei ole vahest nii 5 aasta pärast enam ka Euroopasse asja ja see juhtuks,selle kallal näeb FSB koledasti vaeva.
Kust sa seda võtad?
tuuba
Liige
Postitusi: 401
Liitunud: 12 Okt, 2010 18:24
Asukoht: harjumaa

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas tuuba »

kaugeltuuriv kirjutas:Ma ei mõtelnud siin opositsioonilisi poliitikuid,neid on näpupeal üle lugeda.Mõtlesin siin kesklassi,tegelikku kesklassi, mitte seda Putleri poolt välja pakutud.Neile ei ole vahest nii 5 aasta pärast enam ka Euroopasse asja ja see juhtuks,selle kallal näeb FSB koledasti vaeva.
Just need hakkavad küsimusi esitama ja uut opositsiooni tootma,kui majandus edaspidigi kukub aga naabrite oma tõuseb ja nad seda näiteks puhkusel näevad.


vene inimese mentaliteet (isegi nn.keskklassil) on siiski selline : vaata raiskasid,kus on ennast paksuks(rikkaks vmt)söönud ! ja kõik meie, venelaste ja Venemaa arvel!
Miki
Liige
Postitusi: 1323
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Miki »

nimetu kirjutas:
Rogov sõnas,et tegelikkuses on selline isolatsioon Putlerile ja ta lähemale ringile väga kasulik.Vaadake kasvõi seda P-Korea isevalitsejat Kim III-ndat,kas tema ja lähim ring elab halvasti.Loomulikult ei,sõidavad samade luksuslimusiinidega nagu läänes,lennukite ja rongidega,nagu kunnid.

Ma arvan, et see ei ole siiski päris tõsi.
PK juhid saavad sellist elustiili omale lubada, sest neid toetatakse väljast. Venemaal sellist luksust pole. Kui Venemaa peaks täielikult põhja-koreastuma, siis variseb see värk kähku kokku.


Mõlemad riigid sõltuvad välistest teguritest, mingit vahet pole – müüakse, mida müüa on ja kui enam pole on kollaps.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Pärast Saksamaa septembrikuiseid föderaalvalimisi hakkab Euroopa suurima majandusega riiki juhtima tõenäoliselt üks kahest valikust. Üks on inimõiguste eestvõitleja, kes nõuab karmi Venemaasse ja Hiinasse suhtumist. Teine on lepliku joone toetaja, kes tahab, et Vladimir Putiniga aupaklikumalt käitutaks. Üllatavalt kuulub esimene poliitik Roheliste parteisse, mille asutasid külma sõja aastatel vasakpoolsed rahuaktivistid. Tema vastane esindab konservatiivset parteid, mis on traditsiooniliselt pidanud end Saksa poliitikas USA lojaalseimaks liitlaseks. Sügiseste valimiste tulemus on tõenäoliselt Annalena Baerbocki juhitud Roheliste ja Armin Lascheti Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) koalitsioon.
40-aastane Baerbock on rahvusvahelise õiguse ekspert, kes on Roheliste ridades häälekalt nõudnud, et Saksa välispoliitika lähtuks edaspidi rohkem väärtustest ja vähem majanduslikest kaalutlustest. Kantsleriks saades on ta lubanud tühistada valitsuse heakskiidu Saksa-Vene gaasijuhtme Nord Stream 2 projektile, mis on juba peaaegu valmis. Kriitikute sõnul suurendaks gaasijuhe Vladimir Putini geopoliitilist mõju. Samuti ütles Baerbock hiljuti, et Saksamaa ja Hiina suhted peaksid lähtuma eelkõige autoritaarse valitsusviisi ja liberaalse demokraatia vahelise konkurentsi põhimõttest. Samasuguseid avaldusi on olnud kuulda ka Valgest Majast. „Tähelepanuväärne, millise otsekohesusega räägivad tänapäeva Rohelised Venemaa-vastastest sanktsioonidest, Nord Stream 2 peatamisest ja Hiinale vastandumisest,” lausus endine roheline poliitik Ralf Fücks.

Lascheti välispoliitilisi instinkte on märksa raskem kindlaks teha. 60-aastane joviaalne poliitik on seni loonud mulje, et teda ei huvitagi kodusest Nordrhein-Westfalenist väljaspoole jäävad küsimused. Ta on 2017. aastast juhtinud Nordrhein-Westfaleni valitsust. Tegelikult huvitus Laschet välispoliitikast juba enne kandideerima hakkamist. 30-aastaselt töötas ta katoliku ajalehe KirchenZeitung Aachen toimetajana ja kirjutas iganädalast välispoliitikateemalist kommentaari. 1991. aasta juulis ilmunud esimeses kolumnis kirjutas ta, et Euroopa Ühendus ei peaks Jugoslaaviat rahaliselt toetama ning Horvaatia ja Sloveenia iseseisvuspüüdlused on ekslikud.

Ta sai selle huvialaga veelgi rohkem tegeleda pärast seda, kui ta valiti 1999. aastal europarlamenti. Seal sai temast Euroopa naabruspoliitika raportöör, kelle ülesanne oli aidata ida- ja lõunapoolsetel riikidel EL-iga tihedamaid sidemeid luua. Endised kolleegid meenutavad, et poliitikuna otsis Laschet pigem partnereid kui vastaseid. Ta oli korraga transatlantiliste suhete toetaja, Euroopa-meelne ja Iisraeli sõber. Kolleegide sõnul suhtus ta Venemaasse pehmelt, ent mitte ülemäära. Arusaam, et EL-i laienemise tasakaaluks tuleb arvestada ka Venemaa huvidega, oli CDU-s tollal peavool.
2014. aastal kritiseeris Lachet Twitteris USA-d, et too üritab nõrgestada Süüria presidenti Bashar al-Assadit tema võitluses ISIS-ega. Lacheti toetajad viitasid tema katoliku usule ja tunnetele Süüria kristlaste vastu, kelle parimaks kaitsjaks pidasid paljud lääne poliitikud tollal Assadi. Ent ootamatutest kommentaaridest on saanud muster. 2018. aastal kritiseeris Laschet Twitteris Briti valitsust, kes olevat sundinud NATO liikmeid Venemaad ebapiisavatest tõenditest olenemata Skripali mürgitamise tõttu hukka mõistma. Saksamaa valitsus oli enne seda märkinud, et tõendid Venemaa süüst on piisavad. Rohelised mõistsid jõuliselt hukka ka Lascheti vaikuse Aleksei Navalnõi mürgitamise asjus. Baerbock väljendas CDU juhi „Moskva-sõbraliku tooni” üle ärritust.
https://epl.delfi.ee/artikkel/93312637/ ... -voi-mitte

Pilt
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Runkel »

Andrei Hvostov, EE. Lääne veskid jahvatavad aeglaselt, aga põhjalikult: näib, et Venemaa arenguvõimele on lõpuks käega löödud (Lõik artiklist)
Venemaa naftale, gaasile ja metallidele pole seni otsitud tõsist alternatiivi. Kui see probleem on lahendatud, siis võib Venemaa end lukku keerata. Maailm laseb tal minna Põhja-Korea teed. Küsimus on vaid selles, kas Venemaa valijaskonna lojaalsus oma tsaarile on sama ebainimlikult pikk nagu põhjakorealastel Kimide valitsejadünastiale.

Aga see on jällegi venelaste endi otsustada. See pole Lääne asi ega mure.

Tundub, et Joe Bideni administratsioon on need asjad läbi mõelnud. See hetk, kui Bidenilt küsiti tele­intervjuu ajal, kas Putin on „killer“, ning Biden ühmas nõusolevalt, läheb tõenäoliselt ajalukku kui murranguline sündmus.

Pärast seda juhtus järgmine: Putin tegi Bidenile ettepaneku korraldada avalik teledebatt, Biden vastas oma pressiesindaja suu läbi, et tal on parasjagu targematki teha. Siis hakkas Putin õhutama pinget Ukraina ümber, koondades selle riigi piiridele invasioonijõud, ja pärast seda teatas Biden oma Vene kolleegile, et võiks lähikuudel siiski kohtuda. Kusjuures paralleelselt anti Putinile mingi sõnum, millest maailma avalikkus suurt ei tea, aga mis oli vist piisavalt mõjus ähvardus. Sellele vihjas Briti luure Mi16 juht intervjuus ajalehele Sunday Times.
Huvitaval kombel hakkas pärast seda juhtuma Ida-Euroopas nii mõndagi. Tšehhi luureteenistustele tuli korraga meelde, et neil olid 2014. aastal mingid plahvatused laskemoonaladudes, ning sama äkitselt tuli see meelde ka Bulgaaria eriteenistustele. Ja et nende diversiooniaktide taga on Vene luure, mis võib-olla oli alati teada, aga just nüüd millegipärast muutus aktuaalseks. Nii Tšehhi kui Bulgaaria on seni olnud absoluutselt Venemaa-sõbralikud riigid. Tšehhid loobusid kunagiste plahvatuste tõttu nüüd isegi 6 miljardi dollari suurusest projektist Vene tuumajaama ehitamisel. Põnev oli jälgida diplomaatide väljasaatmise kaskaadi Tšehhi-Venemaa suhtes. Alustuseks saatsid tšehhid Prahast välja 18 Vene diplomaati. Moskva vastuseks oli 20 Tšehhi diplomaadi ebasoovitavaks kuulutamine. Siis teatasid tšehhid, et Prahas ja Moskvas peab olema võrdne arv diplomaatilisi töötajaid, aga kuna venelasi oli Prahas 5 korda enam kui tšehhe Moskvas, siis tähendab see Venemaa saatkonnale Prahas ikkagi väga tuntavat verekaotust. Kuna Venemaa Praha saatkonna tegutsemine luurajate baasina, kus hoitakse silma peal kõikidel Ida-Euroopa riikidel, on enam-vähem avalik saladus, siis on tšehhid öelnud ikkagi päris kõva sõna. See on vene luurajate massiline väljasaatmine, ei vähem.

Kuidas ka pole, paistab, et Ida-Euroopa väikseid ja seni Venemaa-sõbralikke riike kasutatakse sõnumi edastamiseks: Venemaa valitsejad, võtke end koomale.
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas huvitun »

Vahest on sellest juttu olnud?
5.juuni kuni 31 august Venemaalt tatra väljavedu ehk eksport keelatud.

https://lenta.ru/news/2021/05/04/vyvoz/
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Venemaa naftale, gaasile ja metallidele pole seni otsitud tõsist alternatiivi. Kui see probleem on lahendatud, siis võib Venemaa end lukku keerata. Maailm laseb tal minna Põhja-Korea teed. Küsimus on vaid selles, kas Venemaa valijaskonna lojaalsus oma tsaarile on sama ebainimlikult pikk nagu põhjakorealastel Kimide valitsejadünastiale.
Probleemid on IMHO teised:
1) kas Hiina on huvitatud lisaks Põhja-Koreale ka Venemaa ülal pidamisest - piisavate loodusressursside vastu võimalik?
2) kas Venemaa enda põhjakoreastamisega puhtorganisatoorselt & logistiliselt hakkama saaks - pigem kahtlane.

Tõenäolisem on, et imporditakse vähemalt suurlinnade jaoks mingi Hiina süsteem. Lääs ei lase Venemaad mitte isoleeruda, vaid Hiina kolooniaks hakata.
gooligan
Liige
Postitusi: 1248
Liitunud: 23 Veebr, 2012 14:25
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas gooligan »

Kriku kirjutas:
Venemaa naftale, gaasile ja metallidele pole seni otsitud tõsist alternatiivi. Kui see probleem on lahendatud, siis võib Venemaa end lukku keerata. Maailm laseb tal minna Põhja-Korea teed. Küsimus on vaid selles, kas Venemaa valijaskonna lojaalsus oma tsaarile on sama ebainimlikult pikk nagu põhjakorealastel Kimide valitsejadünastiale.
Probleemid on IMHO teised:
1) kas Hiina on huvitatud lisaks Põhja-Koreale ka Venemaa ülal pidamisest - piisavate loodusressursside vastu võimalik?
2) kas Venemaa enda põhjakoreastamisega puhtorganisatoorselt & logistiliselt hakkama saaks - pigem kahtlane.

Tõenäolisem on, et imporditakse vähemalt suurlinnade jaoks mingi Hiina süsteem. Lääs ei lase Venemaad mitte isoleeruda, vaid Hiina kolooniaks hakata.


Siin ka põhimõttelisem küsimus - erinevalt Põhja-Koreast on miljonid venelased välismaal käinud, elu näinud. Paljud saanud läänes hariduse, omavad sugulasi-kinnisvara jne. Kas ikka Moskva+Piiter on sellise põhjakoreastumisega päriselt nõus?
Siiani on läbikukkunud majandusmudelit aidanud tasandada maavarade müügist saadavad tulud. Neid läände müües on võimaldatud Venemaal jääda "iseseisvaks ja isepäiseks". Vaadates Hiina toimetamisi, siis niiviisi see kindlasti ei jääks.
Venemaal ei ole tänaseks Hiinale midagi muud peale maavarade pakkuda. Isegi sõjatööstuses on Hiina valgusaasta jagu ette tormanud ja hakkab hõivama Venemaa traditsioonilisi turge paariariikide seas.
Hiina on sundinud kõik oma "maavaramaardlad" vasallriikideks, kus jõuga omandadakse kriitiline infrastruktuur ja läbi selle allutatakse maa poliitika neile sobivaks. Ei ole päris kindel, et haritum ja ärksam osa Venemaast sellest väga huvitatud oleks.

Seega mina isiklikult pikemas perspektiivis Venemaa ja Lääne lähenemisele alternatiivi ei näe. Kuid õnneks, mida päev edasi, seda rohkem trumpe suhete dünaamika dikteerimiseks libiseb lääne kätte. Rohepööre, LNG jm lihtsalt eemaldavad Venemaalt ka viimase jõuõla, millele toetuda.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], ri_mees, Semrush [Bot] ja 4 külalist