Valgevene riiklik inimkaubandus

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Dr.Sci »

Chupacabra kirjutas:
AndresTy kirjutas:
Chupacabra kirjutas:Tänases Postimehes on just artikkel nendest "Süüria sõjapõgenikest."


Mida sa selle pildiga tõestada tahad jääb arusaamatuks? 3. juuli seisuga oli Delfi andmetel põgenike päritolu järgmine:

822 illegaalist enamus ehk lausa 481 on olnud pärit Iraagist. Leedu Delfi teatel on ülejäänud immigrantide lähteriigid olnud: Iraan (57 inimest), Süüria (51), Valgevene (46), Venemaa (28), Guinea (13), Türgi (12), Sri Lanka (10).

https://www.delfi.ee/artikkel/93911607/ ... daolukorra


Just täpselt seda, et süürlaste osakaal põgenikest on 6%. Aga millegipärast visatakse just nemad letti kui jutt käib massiimmigratsioonist
Ok, räägime siis iraaklaste massiimmigratsioonist... viimane aeg Saddam maha lüüa ja seal demokraatlik kord kehtestada ning selle toetuseks abiväed sisse viia.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3527
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Chupacabra »

Aga räägime Iraagist. Millise sõja eest nad seal täpsemalt praegu põgenevad?
Turist 47
Liige
Postitusi: 4365
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Turist 47 »

Tuhatkond rändurit võtab juba võhmale. Ja, Minsk alles alustas. Täna lihvib logistikat, tarne kokkuleppeid, teeb midagi veel.
Valgevene , sanktsioonide pärast, kaotab raha, vahendeid, selge.
Suurem probleem, minu arvates on, et Lukashenkat alandati isiklikult ja EUle tagasi tegemine on põhimõtte, au küsimus.
See, täna, peamiselt Leedu suunal migrantide mahitamine on nutikas käik. Täna ca tuhat, homme 10 tuhat, ka 100 on võimalik. Ehk rohkem.
Kui ainult tahab, täidab mõne kuuga pool EUd nende habemikega, keda me jõudu säästmata, püüdlikult tahame vastu võtta, erinevate rahvusvaheliste kokkulepete kohaselt.

Teisi ei oska arvata, aga Putinile kindlasti see stsenaarium sobib, ehk ongi tema plaan, mida Minski kätega ellu viiakse. Aitab kindlasti, kuidas oskab :)
Miks mitte, järgmise käiguna, näit. järgmine nädal survestada, Moskva kaasabil, EUd, läbi Eesti, Läti piiride. Kaotada ei oleks midagi.
Ja neid EU suunal tulijaid, tahtjaid on miljoneid.
Tore on veel see, et Minsk ei kuluta kopikatki, tulijad maksavad logistika, majutuse, usun, et mõistliku kasumiga, kuni Leedu, Poola piiriületuseni, ise kinni.

Ei oska näha mehhanismi, kuidas EU saaks Minskile aru pähe panna, samal ajal olles tegija, asjade otsustaja.
Võib olla ​Joseph (yossi) Cohen, eraisikuna, enda kogemuste pealt, oskaks nõu anda, aidata :) "Küsija suu pihta ei lööda", eriti kui ohmu oled.

Igatahes, ei ole halba ilma heata. Paljudele EUs olukord sobib, aitab lahendada "ülemaailmset ja ülikeerukat humanitaarprobleemi ", mis vajab enesest mõistetavalt lahendamist.
See tähendab, et milline habemik ei sooviks " inimlikku ja vastavalt rahvusvahelistele kokkulepetele koheldud saada", eriti, kui kodus, kodutunnet, head plaani ei ole.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Manurhin »

AndresTy kirjutas:Ja isegi kui sa oled illegaal ja majanduspõgenik tuleb sind kohelda rahvusvaheliste kokkulepete kohaselt

Paraku on need kokkulepped tänaseks ammu oma aja ära elanud. Need sõlmiti rõhuvas enamuses 50-70 aastat tagasi, kui olukord maailmas oli absoluutselt midagi muud kui täna. Need kokkulepped olid mõeldud Külma sõja vajadusteks, mil läände oodati põgenikke NSVL-st ja selle mõjusfääris olnud riikidest. Sellega, et millalgi hakkab hoopis Aafrikast ja islamimaadest - hoopis teisest kultuuriruumist - sadade tuhandete ja miljonite kaupa rahvast Euroopasse pressima, ei osanud tollal keegi isegi mitte teoreetiliselt arvestada. Mõeldi ikka pigem nende idasakslaste peale, kes lääne poolele üritavad jõuda. Või siis ehk mõne Nõukogude dissidendi peale, kel mingi ime läbi õnnestub "ära hüpata". Tänases maailmas need mängureeglid enam ei kehti ega toimi.
Võrdluseks, nt. kuni 1976. aastani ei olnud NSVL-s sõiduautode liikumiskiirus asulavälistel teedel piiratud. Võis vajutada nii nagu torust tuli. Viie-kuuekümnendatel aastatel polnud viga, tolleaegsetel autodel "torust" väga palju just ei tulnud. Aga siis ühel hetkel hakkas neid kabelimatse juba liiga palju olema. No kas oskas peale sõda, kui need reeglid tehti, keegi seda ette näha, et ühel päeval võib iga mats omale soetada auto, mis võib liikuda sama kiiresti kui tolleaegne valitsuse tipplimusiin ZIS-110 või vaat et kiireminigi veel? Ühesõnaga, kehtivad reeglid ja kokkulepped olid üheks momendiks lootusetult ajale jalgu jäänud ja neid tuli muuta ja muudetigi. Kui aastal 1975 võisid veel oma null-kolmega muretult 155km/h kimada, siis täna võib politsei sellistele nt. "siili" ette visata, teelt välja rammida või ka tulirelva peatamiseks kasutada. Samamoodi ei saa ka igasuguste ilmahulguste suhtes enam vanamoodi käituda. Tuleb kiiremas korras uut moodi tegutsema hakata, muidu läheb asi lootusetult käest ära. Eriti siis, kui mõned riigid neid juba bioloogilise relvana teiste vastu kasutavad.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas kana tagumik »

Postimehes siis intekas eesti suursaadikuga leedus. Ta olukorda nii mustades värvides ei näe nagu siin. Valitsuse tasemel ei magata - kustkohast iraagis peale korjatakse inimesi, need kohad on teada ja tehakse omakorda selgitustööd, et sorri, aga 90 % juhtudel te põgenikestaatus ei saa. (siinkirjutaja märkus: ja see 90 prossa kasvab, elu on näidanud, et laine alguses jagatakse põgenikestaatust heldemalt, mida kauem edasi, seda kitsimaks minnakse. )
Maksuline loomulikult.

https://maailm.postimees.ee/7288212/suu ... tasseisuga
kalvis
Liige
Postitusi: 991
Liitunud: 03 Aug, 2014 9:49
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas kalvis »

AndresTy kirjutas:Minu teada on Süürias - kust osa Leedu illegaale pärit - korralik sõda ja oma rahva tapmine käimas. Iraak pole ka just kõige rahulikum. Põgenik on ka siis põgenik, kui ta elu võib päritoluriigis ohus olla ja ta selle ohu eest on põgenenud - selleks pole sõda vaja.

Ja isegi kui sa oled illegaal ja majanduspõgenik tuleb sind kohelda rahvusvaheliste kokkulepete kohaselt, mitte hakkama mingeid julma kohtlemise meetodeid põlve otsas välja mõtlema ja rakendama.
Asi on siiski lihtsam, kuid ametnike mõtlemisvõimes kinni. Pagulane võib saada asüüli vaid siis kui tema koduriigi valitsus tahab teda kinni panna või elunatukese kallale kippuda! Ja pagulasehakatis peab seejuures selle ära tõendama, mitte ei piisa väitest - minu koduriigis möllas sõda. Afganistan ja Süüria puhul pole vaja enam pead vaevata - selge see, et sealt pärit tegelane üsna kindlalt tehakse kodumaale tagasisaates peajagu lühemaks. Kuid Iraagi valitsusel puudub verehimu, need võiks tagasi saata. Samuti suurem osa Aafrikast, ehk vaid Etioopia ja osad Saheli piirkonnad.
Probla ongi selles, et ametnikud ei viitsi juhtumeid käsitleda.
Veel hullem - seltsimees ei saanugi pagulase staatust. Seaduse järgi tuleks kodumaale saata - õigust elamisloale ega siiajäämisele pole. Mida teeb ametnik - väljastab elamisloa, peaasi, et Väo keskusest välja koliks. Nii saigi see sudaanlane eestis omale uue kodu.

Tuleb siiski arvestada - Valgevenega puudub Leedul seaduserikkujate tagasivõtmise kohustus - sel juhul, kes iganes suudab oma jalakese Leedu pinnale saada - seda tagsi saata ei saa! Seepärast on vaid kaks võimalust - ehitad Telklinnakuid või Tara. Sellesse samuti ei usu, et Leedu suudaks illegaalid kodumaale saata - ei ole munadega ametnikke.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36569
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

See nüanss on ka, et Leedu peab olema võimeline tõendama, et tegu on Iraagi kodanikuga, et üldse alustada juttu sellest, et Iraak ta tagasi võtaks. Kui ränduril dokumendid puuduvad, võib see olla keeruline.
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas kana tagumik »

Ärge siin foorumis ikka päris lolliks ka minge. NATOS või brüsselis ei huvita mitte kedagi majutatud pagulaste hulk või kui soojad nende telgid on.
See ikka päris nii ei käi, et mõni ministriks saanu "kahtleb" "tõdedes" ja kogu nato süsteem variseb kokku.

NATO taga on strateegilised huvid, mis ei sõltu homoerootika lubatavusest, pagulaste kohtlemisest või "uskumisest süsteemi".

Ajakirjandus ajab lolli juttu ja isegi muidu suht intelligentsed inimesed jäävad uskuma. Teet Korsten tegi mingi hetk Reinsaluga inteka ja muidugi pidi küsima stiilis, et kas helmete ütlemised ei lagunda ja süsteemile ohtlikud pole. Reinsalu vastas, et see mida räägitakse ja arvatakse, ei mõjuta (NATO puhul) absoluutselt mitte midagi. Korstan reaktsioon oli nii, et ongi nii väää, temal lehti lugedes jäi küll mulje, et mingid helmed oma raadiosaadetega lükkavad kogu nato ja muu kolossi ümber.
Nii et edaspidi ärge mionge kaasa mingi meedias loodava hüsteeriaga.

Kui nato oleks nii lihtsalt lagundatav nagu ajakirjanduses ilmuvate idiootide ajakirjanike väidete järgi on, siis pole seda sitta vajagi.
tuuba
Liige
Postitusi: 401
Liitunud: 12 Okt, 2010 18:24
Asukoht: harjumaa

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas tuuba »

Ma oma olematus tarkuses küsiks, et kuidas eristatakse piiridel loata sissetungijad (võimalik agressioon ) miskitest "pagulastest" ?
Küsimus muidugi nn "rohelise" piiri ehk siis ainult mõttelise joonega kaardil ja vahel harva nähtavate ehitistega piiril ületajate suhtes. Kas igal määrdunud kestaga organismil ("neeger" ei tohi enam kasutada) on käes suur , meeter korda kaks, plakat oma isikuandmetega, passikoopiaga, pildiga ja lähteriigiga ning kirjaliku taotlusega pagulasestaatuse saamiseks?

Miks ei kasutata selliste teadmata soovide ja eesmärkidega piiriületajate suhtes neile koheselt letaalselt mõjuvaid vahendeid?
Kas miski seadusepunkt, olgu siis kohalik või rahvusvaheline, keelab riiki sissetungijaid (seda need "pagulased" ju on) kohe piiril saata nad oma usukohasesse surmajärgsesse paradiisi?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36569
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

tuuba kirjutas:Ma oma olematus tarkuses küsiks, et kuidas eristatakse piiridel loata sissetungijad (võimalik agressioon ) miskitest "pagulastest" ?
Käitumise järgi.
parkija
Liige
Postitusi: 1067
Liitunud: 04 Veebr, 2015 20:14
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas parkija »

Siin võiks küsida : kuidas käitub valgevene näiteks Leedust tulnud ebaseadusliku piiriületajaga ?
Venemaa käitumine on Eston Kohver i saagast teada .

Kuidagi arusaamatu ninnunännu käib nende ebaseaduslike piiriületajatega . Mina pooldan karmi reziimiga kinnipidamiskohta ja et liiguks info - kes kutsumata tuleb see peab taluma ebameeldivusi ehk lausa santi kohtlemist .
Turist 47
Liige
Postitusi: 4365
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Turist 47 »

tuuba kirjutas:Ma oma olematus tarkuses küsiks, et kuidas eristatakse piiridel loata sissetungijad (võimalik agressioon ) miskitest "pagulastest" ?

Professionaalid hindavad, küsitlevad. Pealegi, sissetungija ju ise ütleb, kes ta on ja mis soovide, vajadustega vastuvõtja võiks arvestada.
Ei teadnud, all olevat Delfi tsitaati silmas pidades, et me ise oleme endale vabatahtlikult nö. seaduslikud "käerauad" menetlenud, et enesetunne parem oleks, enda lastele silma vaadates.
https://epl.delfi.ee/artikkel/93936227/ ... n-langenud
.....Samuti näevad reeglid ette, et sinu koju sissetunginut pole enam võimalik välja visata ega tagasi tema enda koju saata. Nüüdsest on see sinu enda vastutus tema heakäigu eest seista.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Postitusi: 1605
Liitunud: 10 Veebr, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Smith »

Turist 47 kirjutas:
tuuba kirjutas:Ma oma olematus tarkuses küsiks, et kuidas eristatakse piiridel loata sissetungijad (võimalik agressioon ) miskitest "pagulastest" ?

Professionaalid hindavad, küsitlevad. Pealegi, sissetungija ju ise ütleb, kes ta on ja mis soovide, vajadustega vastuvõtja võiks arvestada.
Ei teadnud, all olevat Delfi tsitaati silmas pidades, et me ise oleme endale vabatahtlikult nö. seaduslikud "käerauad" menetlenud, et enesetunne parem oleks, enda lastele silma vaadates.
https://epl.delfi.ee/artikkel/93936227/ ... n-langenud
.....Samuti näevad reeglid ette, et sinu koju sissetunginut pole enam võimalik välja visata ega tagasi tema enda koju saata. Nüüdsest on see sinu enda vastutus tema heakäigu eest seista.


Seda enam tulekski tõrjuda. Kui oma kodanikud hakkavad lollusi tegema on
kummikuulid, pisargaas ja veekahurid igati tavaline nähtus valges maailmas,
olgu seal naised või teismelised. Praeguse valitseva mentaliteedi järgi peaks ka
välisriigis asuvasse suursaatkonda kõik klounid saama amokki joosta.

Pagulaste süsteem kui selline on õige, kuid massides inimesi kasutab seda lihtsalt
ära. Seetõttu tuleks süsteem kuni parema välja mõtlemiseni külmutada.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Turist 47
Liige
Postitusi: 4365
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Turist 47 »

parkija kirjutas:Siin võiks küsida : kuidas käitub valgevene näiteks Leedust tulnud ebaseadusliku piiriületajaga ?

Seda tean. Mitte seaduslikud/kahtlusega kahtlased on kohe kinnises kohas. Ka seaduslikul piiriületajal on võimalus türmi sattuda. Kasvõi turistina kui sinu marsruut riigi siseselt on/oli kahtlane; +telefonis näit. valed pildid; teemaksu "junni" järgi oled viibinud kohas, kus GPS levi on halb ja nö. objektid on reaalse asukoha suhtes nihkes - piiriületusel alati mingid kapteni, majori auastmes, terase silmavaatega tegelased, leebelt küsitlevad, et mis ja kuidas. Samal ajal sind ja sinu võimalikke kaaslasi teraselt jälgides.

Aga, minu kogemusel põhinev info, võib olla aegunud, paraku see pärineb eelmisest, hiina pandeemia eelsest, ajastust :dont_know:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36569
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Smith kirjutas:Kui oma kodanikud hakkavad lollusi tegema on
kummikuulid, pisargaas ja veekahurid igati tavaline nähtus valges maailmas,
olgu seal naised või teismelised.
Märatsevate pagulastega on täpselt sama lugu.

---

Neljapäeval või reedel hakatakse Leedu piiril okastraati lahti rullima: https://maailm.postimees.ee/7288930/lee ... lgab-peagi
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist