Valgevene riiklik inimkaubandus

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Postitusi: 1269
Liitunud: 09 Juun, 2020 14:29
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Siki »

Selle kohta öeldi ühes teises foorumis, et II MS ajal pagesid Eestist Rootsi ka jõukamad, kellel oli paadimehele kas sularahas või kullas maksta. Osaliselt tõsi, mis seal salata. Aga kes ikka väga tahtis minna, sellel tavaliselt minemata ei jäänud. Kas siis saadi tutvuse kaudu soodsamatel tingimustel mõnele alusele või siis mindi ametlikult sakslaste transpordiga Saksamaale, mis oli tasuta sõit.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Manurhin »

Siki kirjutas:Selle kohta öeldi ühes teises foorumis, et II MS ajal pagesid Eestist Rootsi ka jõukamad, kellel oli paadimehele kas sularahas või kullas maksta. Osaliselt tõsi, mis seal salata. Aga kes ikka väga tahtis minna, sellel tavaliselt minemata ei jäänud. Kas siis saadi tutvuse kaudu soodsamatel tingimustel mõnele alusele või siis mindi ametlikult sakslaste transpordiga Saksamaale, mis oli tasuta sõit.

Enamasti maksti paadimehele ikka kullas (tihtipeale tsaari kuldrubladega). Veel üks variant oli, kui suutsid nt. reisiks vajaliku kütuse hankida. Mis rahas 1944. aastal maksta oleks saanud? Eesti kroon oli juba ammu minevik, Nõukogude rubladega poleks Rootsis ilmselt midagi peale hakata olnud, samuti reichsmarkadega. Rootsi kroone, USA dollareid või Inglise naelu oli käes ehk vaid väga üksikutel. Kuld ja hõbe on ainsad, mis maksavad igal pool ja igal ajal.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Postitusi: 1269
Liitunud: 09 Juun, 2020 14:29
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Siki »

Jah, kõik õige. Rootsi otsa eest pigem taheti kulda ja hõbedat. Aga olid mõned ülevedajad, kes käisid mitu korda edasi-tagasi ja neile sobisid Saksa margad ka, mida sai veel tagasi tulles Eestis kasutada. Rootsi otsa eest ei jõudnud mingit kindlat hinda välja kujuneda, Eestist Soome minek maksnud 1944 reeglina 2500-3000 Saksa marka.

Aga selge see, et eestlased pagesid päriselt surmaohu eest lähimatesse turvalistesse riikidesse ja hakkasid üldjuhul sihtkohas tööle.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Manurhin »

Tulles veel tagasi selle Delfi artikli juurde:
"Tuleb selgeks teha, et kuigi neile on lubatud lihtne tee Euroopasse, ei ole see tegelikult tõsi," ütles Leedu välisminister Linas Linkevičius. Minister ei osanud Leedu Delfile veel selgitada, kuidas viiakse sõnum rändajate sihtriikidesse: "Meie diplomaatiline võrgustik ei ole kindlasti nii ulatuslik, kui teistel riikidel."

Balti riigid võiks kasvõi kolme peale püsti lüüa ühe korraliku lühilainesaatja. Internetti, tihtipeale isegi elektrit nii mõnelgi afgaanil ega neegril pole. Lühilainealaga raadio aga on päris paljudel (need ei maksa tänapäeval enam suurt midagi). Sealt siis saaks eetrisse lasta igasugu erinevates keeltes saateid, milles saaks rääkida, et ei oota siin Euroopas, no vähemalt Ida-Euroopas, ees mingid pudrujõed ja piimamäed, vaid tagasisaatmine kodumaale ja oh seda häda, kui veel dokumente ka pole, siis võibki jääda aastateks kuskile telklaagrisse vedelema.
Eestis oli 49m lühilainesaatja nõukaajal täiesti olemas, sellega edastati eestikeelseid saateid läände. Väliseestlased isegi kuulasid, kuigi eks need saated ajastule vastavalt veidi punamaigulised olid. Mõelda vaid, kui uhke oleks praegu kuskil teisel pool maakera raadiot timmida ja korraga kuulda: "This is the voice of Estonia, Tallinn, signing on" :D.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
kalvis
Liige
Postitusi: 991
Liitunud: 03 Aug, 2014 9:49
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas kalvis »

Rohkemat pole vaja kui esimesed migrandid lennukiga koduteele saata. Sõnum jõuab momentaalselt kohale!
Inglismaa näiteks ootab illegaalset migranti 4 aastaks rootsi kardinad, see on isegi leebem aga kui paar tükki saab reaalselt karistada siis jõuab sõnum kohale.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4363
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Turist 47 »

ELi piiriagentuur Frontex teatas laupäeval, et suurendab järgmisel nädalal Leedule toetust.
Agentuur lubas Leedu piiri turvamiseks paigutada rohkem ohvitsere ja patrullautosid.
Lukašenka ähvardas vastuseks Euroopa kehtestatud sanktsioonidele eelmisel nädalal (neljapäeval?) ELi massilise rändega.
Euroopa Ülemkogu president Charles Michel ütles, et Lukašenko ähvardused ei hirmuta kedagi (ELi).
https://www.dw.com/en/eu-border-agency- ... a-58227983

Aia ehitamise tempost. Kahe nädalaga pidavat nö. "kuumad kohad" piiril olema tehtud.
Kui kokku ehitatakse 550 km. , siis "kuuma" piiri pikkus jäi arusaamatuks.
Arvamusena, et sellist aeda nii 20+ kilomeetrit päevas ehitada peaks küll olema jõukohane. Mingi konteiner kaameratega, anduritega, kaablitega Leedu poole teel.
Mingi L. omavalitsuse tegelane tegi tõsise (?) ettepaneku, et kinnipeetud piiriületajad võiksid aia ehitamisel rakendust leida :mrgreen:
croman40
Liige
Postitusi: 809
Liitunud: 10 Okt, 2020 21:42
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas croman40 »

Palju häid mõtteid, aga reaalses elus need ei tööta või ei ole aktsepteeritavad.
Läbipääsmatu piiritara ehitamine ei ole Leedus kahjuks võimalik, võib võrrelda Ceuta ja Melilla taradega
Praktikas saab varjupaika taotleda igaüks, kes on jõudnud Leedu territooriumile ja kogu menetluse läbiviimine käib: https://ec.europa.eu/home-affairs/sites ... ook_et.pdf.
Leedu võib kõik joonelt otsustada tagasi saata, aga lisaks vabatahtlikule lahkumisele (mis ilmselt ei saa olla levinud) on 3 võimalust:
- tagasisaatmine koduriiki (juhul kui on tegemist nn turvalise riigiga)
- tagasisaatmine EL välisesse transiitriiki (kui on selliste lepingutega nõustunud)
- saatmine 3-dasse riiki, kui see nõustub vastu võtma, koos migrandi nõusolekuga
Nüüd kui ilma dokumentideta tumedama nahaga isik kinnitab, et tuli Somaaliast või heledama nahavärviga Afganistanist ja ei tee koostööd isiku tuvastamisel, siis max kinnipidamise aja 18 kuu möödumisel tuleb ta vabastada ja ongi EL saavutatud. Toetuste peale jõudmine võtab veel muidugi aega.
Migrandil, kellel lugemine või arusaamine veel puudulik, tulevad õiguse selgitamisel appi https://humanrights.ee/materjalid/inimo ... e-oigused/
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas nimetu »

Toredad majandusmigrandid küll, kel 15 tuhhi kohe vajadusel taskust võtta. Lihtne leedukas, lätlane või eestlane võib siinsete palkade juures ennast vigaseks töötada ja sellist summat säästa ikkagi ei õnnestu.

Ei ole neil tegelikult selliseid summasid. Tõenäoliselt võetakse see enamasti võlgu, lootuses, et välismaal suudetakse see tagasi teenida. Tegu on ju ikkagi inimkaubandusega, mille üks osa ongi selline orjatööjõu vahendamine. Seetõttu märkimisväärne osa neist migrantidest lõpetabki näiteks narkodiilerina, prostituudina või muu sarnase "ametiga".
Runkel
Liige
Postitusi: 2827
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Runkel »

Võrdlus eestlaste pagemisega II MSi ajal ja järel läheb kaugeks, mu meelest. Lähedasem oleks NLi lõpu aeg, laulva revolutsiooni ajal migreerusid teiste seas nt muusikud Steinfeld ja Mägi. Sõda polnud, aga liit oli olemas, verine mahasurumine oli valikuna olemas. Tänaseks on mainitud muusikud kirglikud pagulasvastased. Oma kogemus loeb ka teisiti.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2629
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas vanahalb »

Selline summa neil tõenäoliselt ikka on, muidu ei lasta paati ega lennuki peale. Küll aga mitte ise teenitud vaid terve suguharu poolt kokku klapitud. Mingi hulk on ka neid keda rikkad vanemad lähetavad Euroopasse samal põhimõttel nagu Eestist saadetakse laps pärast kooli lõpetamist Usa ūlikooli. Kui läbi lööb on hea ja kui mitte eks siis on projekt hukka läinud.

Kui suguharu saadik tõesti Euroopasse jõuab ja mingil määral läbi lööb on samamoodi võlg kaelas nagu keskmisel Eesti korteriostjal. Sarnaselt tulevad Euroopasse Tai või Filipiinide tsikid. Nad peavad enda lähetamiseks kokku aetud raha ajapikku tagasi maksma ja teevad igasuguseid imelikku töid.

Ilge kisa just nende põgenike pärast tuleb sellest et Itaalia või Hispaania orjakauplejad jagavad raha inimõiguslastega aga ahne Batka jätab kõik endale. See pole viisakas. Kui Batkal jätkuks oidu teha üks annetus Saksa merepäästjatele, muutuvad needki ärakaranud neegrid vägagi parketikõlbulikeks.

Kõigi nende pagulaste jälgede ajamine on jube töö- ja ressursimahukas. Mitte just väga jõukalt elaval Leedul pole muarust vaja asja keeruliseks ajada. Kui Batka oma maismaapiiri pingsalt valvab siis lähetagu edasi Venemaale. Üks derzaava kõik. Klaipedast laeva peale ja Kaliningradi territoriaalvete ääres võib kummipaadid juba merre lükata. Suund Baltiiski poole ja et see on hästi valvatud mereväebaas korjavad venelased nad nagunii üles. Kui midagi on siis ei tea, ju nad paatidega Aafrikast sõudsid.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19502
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas ruger »

Leedu saatis siis sõjaväelased piirivalvele appi.
Lithuanian soldiers joined border guards in patrolling Lithuanian border with #Belarus. The coming weeks will be crucial in closing the illegal migration route organised by Lukashenko's authorities

https://twitter.com/a_anusauskas/status ... 6929902593
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas kana tagumik »

Päävalehe jutu maksualuse osa teatel huvitavad "põgenikke" valdavalt saksamaale pääsemise võimalused. Seega ollakse informeeritud, kus koor rammusam on. Leedu-Poola piirle toppama jääänud korjatakse leedukate poolt lõpuks üles. Nii et plaanid on tehtud ja teekonnad valmis vaadatud.
AndresTy
Liige
Postitusi: 953
Liitunud: 07 Mär, 2019 13:27
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas AndresTy »

blueant kirjutas:Ma ei saa sellest verejanust aru, et kuidagi ikka tahaks relvastamata inimestele haiget teha. Praegune poliitika lähtub suuresti teise maailmasõja õppetunnist, kus riigid ei viitsinud tõkkepuud üles tõsta ja inimesed said ilmaasjata hukka.

Ka ei saa ma aru, et Leedu kuidagi kohutavalt keerulises olukorras oleks. Panevad telgid püsti, supikatla tulele ja hakkavad otsast menetlema. Mina võtaks pigem vastu, aga kui poliitiline soov on rändurid tagasi saata, siis on EL-il niipalju pehmet jõudu küll, et Iraak tagasisaatmislende vastu võtma panna.

Just - nii lihtne see ongi! Täiesti siiralt.

Muidu aga Luka poolt igati kavalalt korraldatud Ida-Euroopa kasulikke idioote ärakasutav üritus. Tekitame olukorra, mis kohalikel talupojatarkusega varustatud ksenofoobidel rihma maha viskab, sedasi, et need ise hakkavad Batka Suurt Asja edasi aitama. Kasulikud idioodid hakkavad oma ignorantsuses lõhkuma Euroopa ühtsust, seadma kahtluse alla euroopalikke väärtusi, inimõigusi jne. Sealhulgas mõtlevad välja, et kuidas ikka inimesi piinata saaks.... Mis võiks olla veel parem - Batka keerab selle peale Kremlis ainult heastmeelest vuntsi!
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
vanahalb
Liige
Postitusi: 2629
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas vanahalb »

Akf AndresTy meenutab mulle üht tegelaskuju "Kellavärgiga apelsinist" . Ūldse mitte pahatahtlikult ei maini siinjuures. Tegelase nimi ei tule hetkel meelde - see kellel oli maja ukse või aiavärava peal silt "Kodu" ja kes pärast natuke oma tõekspidamisi muutis.

Inimesed ongi erinevad ja tolereerimist väärivad ka need kes pagulasi raudlatid käes vastu võtaksid. Kokkuvõttes sõltub kõik konkreetsest sisserändajast endast. Mõni saavutab kiiresti lugupidamise, mõni tõdeb omal nahal et kes tuult külvab see tormi lõikab.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Leedu piiri on ületanud juba üle 1600 Iraagi kurdi.

Politsei on üritanud jõu näitamisega sisendada kohalikele turvatunnet ja heidutada migrante – migrandilaagrite lähedale on paigutatud terrorismivastase eriüksuse ARAS liikmed, kes peavad näitama, et kui mingid pahandused peaksid tekkima, siis läheb olukord tõsiseks.

Ja nagu pinged ei oleks veel piisavalt teravad, on 150-liikmeline grupp Perekonnaliiduna tuntud aktiviste tekitanud kümne kilomeetri kaugusele piirist oma laagri. «Politsei ja piirivalve aitamiseks,» seisab vihagrupi ametlikus põhjenduses. Hiljuti korraldasid nad just suure LGBT- ja läänevastase meeleavalduse. See ühendus üritas radikaalsete paremäärmuslike parteide toel moodustada ka inimketti migrantide vastu. Kuid valitsusele ei avaldanud suurt muljet nende loosungid seada sisse rahva kontrollpunktid, jahtida migrante paljaste kätega või puua üles ja saata Siberisse asja eest «vastutavaid» ministreid. «See on šašlõki-piirimüür,» pilkas kaitseminister Arvydas Anušauskas telkivaid meeleavaldajaid, kelle rühmitus on saatnud ähvardusi nii parlamendiliikmetele kui ministritele. Kahtlus, et Aljaksandr Lukašenka režiim mitte ainult ei saada migrante piirile, vaid käitub ka Leedu paremäärmuslaste jaoks innustava eeskujuna, on viimasel ajal kasvanud.
Karmi liini hoidev Leedu seimi julgeoleku ja riigikaitse komisjoni esimees Laurynas Kasčiūnas on juba pakkunud välja, et selliseid samme Leedu vastu tuleks ametlikult hakata nimetama hübriidagressiooniks. Kuigi mõned õiguseksperdid hoiatavad, et see võib olla ohtlik tee, mis võib tuua kaasa ettenägematuid tagajärgi ja eskalatsiooni, usub Kasčiūnas, et see ühes migratsiooniseaduse muutmisega peaks Leedut aitama.

Selliste uute meetmete kohaselt muutuksid kõik peale alaealiste, puuetega inimeste ja rasedate naiste hübriidsõja vahenditeks, mitte põgenikeks, seega võiks nad ümber paigutada ilma teatud õigusteta, mis neile seni on kehtinud. Näiteks võimaluseta territooriumilt lahkuda. Väljasaatmisprotseduuri lühendataks uute meetmete korral drastiliselt – mitmelt kuult vaid kümnele päevale. Kuidas see aeglase tegevuse poolest tuntud Leedu migratsiooniameti puhul praktikas töötaks, saaks näha. Riigikaitse nõukogu tunnistab, et neil ei ole pikaajalist plaani mõnede migrantide asustamiseks ja integreerimiseks.

Kõik see võib viia Leedu sõnasõtta inimõigusühenduste ja viimaks ka ELiga, nagu näeme Ungari puhul, ainult selle erinevusega, et sel korral ei ole migratsioonikriis loomuliku tekkega, vaid Valgevene režiimi põhjustatud.
https://maailm.postimees.ee/7291565/lee ... uks-piiril

sel korral ei ole migratsioonikriis loomuliku tekkega, vaid Valgevene režiimi põhjustatud
See on muidugi jaburus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist