REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Sektor gazovoi ataki
Liige
Postitusi: 990
Liitunud: 27 Dets, 2012 10:02
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

Kriku kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:Ootavad oma Sputnikku, mida soovitavalt peaks tarnima T-72 tankid või viisnurkadega transpordilennukid.
Gumkonvoi ikka.


Juulis oli plaan avada Venemaa vaktsiinituristidele Eestist, aga 2 esimest turisti läksid Venemaal kaduma ja otsa tuli ka koroonalaine Venemaal.

https://lenta.ru/news/2021/06/10/propali/
hjl85
Liige
Postitusi: 6381
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

Kilo Tango kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:Kevadel olnuks vaktsineeritutele eriõiguste andmine ebaõiglane ja oleks põhjustanud suure pahameeletormi,...


Mitte ainult pahameeletormi, vaid see oleks olnud ka ebaseaduslik diskrimineerimine, kuna õigusi oleks jagatud mingisuguste defistsiitsete pivileegide alusel, mis ei olnud kõigile võrdselt kättesaadavad. Täna on vaktsineerimine kõigile võrdselt kättesaadav ja selle võimaluse mitte kasutamine on kodaniku isiklik rumalus, mille eest tuleb võtta vastutus.

Karmen Joller võrdles vaktsineerimispassi väga õigesti autojuhilubadega. Ehk siis need, kes väidavad, et vaktsineerimispass on diskrimineerimine võivad sama loogikaga väita ka, et auto juhtimiseks vastava loa nõudmine on diskrimineerimine.

Üldiselt mul on jäänud mulje, et mistahes põhjusel see ulg vaktsineerimise üle käib - tegelik põhjus on lihtne: kodanik kardab süsti.

Kusjuures ei pruugi olla. Minu enda naine on üks sellistest aga tal ka põhjus: ootab kas vaktsiinidel on mingeid pikemaid tagajärgi. Ta on kunagi arsti antud rohtude tõttu olnud haiglas (kõrvalnähud) ja nüüd kardab. Lubas jaanuar 2022 vaktsiini teha.
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas nimetu »

Esmaspäevast on siis mask ühistranspordis jälle kohustuslik.

Puhas butafooria.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4363
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Turist 47 »

nimetu kirjutas:
Esmaspäevast on siis mask ühistranspordis jälle kohustuslik.

Puhas butafooria.

Asendustegevus, arvan.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3831
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Jaanus2 »

Samas riiki sissetassitava suhtes igasuguse kontroll puudub, oma venelastelt ei nõua me midagi, ka siin elavatelt Vene kodanikelt mitte, käigu Venemaal või Türgis palju tahavad, vaktsineeritust või läbipõdemist pole vaja tõendada.
kraal
Liige
Postitusi: 660
Liitunud: 02 Mai, 2006 15:11
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas kraal »

hjl85 kirjutas:Kusjuures ei pruugi olla. Minu enda naine on üks sellistest aga tal ka põhjus: ootab kas vaktsiinidel on mingeid pikemaid tagajärgi. Ta on kunagi arsti antud rohtude tõttu olnud haiglas (kõrvalnähud) ja nüüd kardab. Lubas jaanuar 2022 vaktsiini teha.

Antud teemat on ka ajakirjanduses kajastatud ja kui tuhnida siis leiab ka spetsialistide vastuseid pikaajaliste kõrvalnähtude kohta kohta.
Lühidalt. Ravimitel ja vaktsiinidel tuleb vaadata pikaajalisi kõrvalnähte erinevalt.
Ravimeid tarbitakse pikeme aja jooksul ja ravimis olevad ained ladustuvad organismi ning sellest tulenevalt võivad tekkida pikaajalised kõrvalnähud.
Vaktsiinidega on teine lugu. Vaktsiine manustatakse kord, kaks või kolm korda nt. puugivaktsiin. Vaktsiini süstitakse reeglina lihasesse ja organism hakkab sellega tegelema ning suhteliselt kiirest hävitab need koostisosad. Näiteks mRNA vaktsiinis olevad rasvaühendid ja jääkprodukte on vähe ning need viiakse organismist välja.
Vaktsiinide pikaajalise kõrvalnähtude all mõeldakse seda, et vaktsiine on pikaajaliselt manustatud. St. valim on piisavalt suur, et avalduks väga haruldased kõrvalnähud.
Seagripi vatase vaktsiiniga avaldus osadel narkolepsia. Peale pikaajalisi uuringuid jõuti järeldus, et see oli tingitud teatavat tüüpi geenidest ja need isikud oleksid ka narkolepsia saanud kui oleks seagrippi põdenud.
AZ vaktsiini kõrvalnäht on see teada tuntud trombotsüütide teema. See ka avaldus peale suurele hulgale manustamist. Kõrvalnäht kui selline avaldus paari nädala jooksul.
Pf/Bi vaktsiini haruldane kõrvalnäht on südamelihaste põletik. Sama ka siin, et see väga haruldane kõrvalnäht avaldus siis kui valim läks piisavalt suureks. See kõrvalnäht avaldub põhiliselt alla 40 aastaste meessoost isikutel. Järjekordselt, kõrvalnäht avaldub lühikese aja jooksul peale vaktsineerimist.

Kokkuvõtteks. Ravimite pikaajaline kõrvalnäht on kõrvalnäht mis võib avalduda pika aja pärast ravimite tarvitamist. Vaktsiinide pikaajaline kõrvalnäht on kõrvalnäht mis on nii haruldane, et avaldab peale vaktsiini kasutamist pika aja jooksul st pika aja jooksul on valim piisavalt suur, et haruldane kõrvalnäht esile tuleks.

Kui oleks mul rohkem aega siis leiaks isegi vastavaid kirjutisi netist.
hjl85
Liige
Postitusi: 6381
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

Tean jah. Olen neid talle andnud lugeda jne aga kasu ei mingit. Ega ma ka mõistan teda kui oled aparaatide all olnud. Hell teema ja kodurahu huvides enam ei torgi :D
Kuid kuna ta suur sportlane siis seoses spordisaalidesse pääsemisega loodan, et läheb tegema enne jaanuari. OT lõpp-.
OLAVI
Liige
Postitusi: 1661
Liitunud: 31 Juul, 2014 0:49
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas OLAVI »

Kilo Tango kirjutas:... Üldiselt mul on jäänud mulje, et mistahes põhjusel see ulg vaktsineerimise üle käib - tegelik põhjus on lihtne: kodanik kardab süsti.

Igas teleuudises näidatakse suures plaanis ja hästi suurelt süstalt, mille ainuüksi nõel paistab 65 tollise teleekraani peal olevat vähemalt 0,5 meetri pikkune.

Kui telesaadete tegijate soov on olnud näidata, et vaktsineerima hakatakse "pooletollise oraga", siis on nende plaan õnnestunud, vähese süstisaamisekogemusega kodanike hirmutamise osas.

Kui oleks tahetud hirmu vähendada, siis oleks pidanud süstalt näitama mõne tavapäraselt väikse tuttava asja taustal (näiteks hernekaun või porgand) sest analoogia on sama nagu et "sääske ei karda keegi aga herilase eest joostakse minema".

(Nõukaajal küsis haiglaõde minult portselanist elektrikaitsmeid.
Küsimusele, et miks tal neid on vaja, ohkas ainult: "Süstlanõelad nürinevad ruttu ja siis me käsitsi teritame neid, et "häid patsiente" teravama nõelaga ja väiksema valuga süstida." :roll: )
Ainuke asi, mis jagades paljuneb on teadmised.
kraal
Liige
Postitusi: 660
Liitunud: 02 Mai, 2006 15:11
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas kraal »

hjl85 kirjutas:Tean jah. Olen neid talle andnud lugeda jne aga kasu ei mingit. Ega ma ka mõistan teda kui oled aparaatide all olnud. Hell teema ja kodurahu huvides enam ei torgi :D
Kuid kuna ta suur sportlane siis seoses spordisaalidesse pääsemisega loodan, et läheb tegema enne jaanuari. OT lõpp-.

Eks see ole jah hell teema, eriti veel isikule kellel on halvad mälestused.
Leidsin FB ühe artikli kus sellest kirjas ja hea inimene eesti keelde ka tõlkinud. Huvitav lugemine.
https://verdareno.wordpress.com/2021/01/01/covid-impfstoffe-und-keine-langzeitdaten/
Tõlgituna siis FB-st:
@ Administraatorid: Kõigepealt head uut aastat ja suur aitäh seoses selle grupiga tehtud töö eest! Olen siit palju kasulikku infot saanud ja selle eest tänulik.
Siin artikkel, kus vaktsiinide heakskiitmise protsessi ekspert Petra Falb selgitab, miks koroonavaktsineerimise "pikaajaliste andmete" puudumine muret tekitada ei tohiks. Kuna sel teemal ka eestikeelses keskkonnas tihti küsimusi tekib, püüdsin ta suuremalt jaolt ära tõlkida. Ma pole kindel, kas tekst mitte liiga pikk ei ole või kas ta piisavalt hästi loetav on, aga kuna ta originaalis nii Facebookis kui Twitteris palju positiivset vastukaja leidis, mõtlesin, et ehk oleks siiski ka siin grupis lugejatele huvitav. Kui keegi paremini tõlgib või parandusi teeb, on see minu jaoks alati ok ja pole ka solvunud, kui arvate, et pole küllalt hea. Edu teile kõigile ja olge terved!
Viimaste nädalate üks enim öeldud lause: „Aga meil pole nende uute vaktsiinide kohta pikaajalisi andmeid! Pikaajalisi tagajärgi ei oska hinnata! "
Enne kui selle väite taga olevat põhimõttelist viga ja loomulikult ka üksikasjalikumaid selgitusi uurime: heakskiiduks puudub määratlus või spetsifikatsioon mõistel "pikaajaline". Ja miks see nii on, peaks olema selge pärast selle artikli lugemist. Kahjuks läheb tekst pikaks, sest isegi lihtsustatud versioonis ei saa seda teemat päris lühidalt seletada.
Ennekõike on oluline teada: vaktsiinidel on täiesti erinev toimimisviis kui nn „klassikalistel farmaatsiatoodetel“ - seda terminit kasutatakse kõigi ravimite kokkuvõtmiseks, mida ei valmistata bioloogiliste meetoditega. Klassikalised farmaatsiatooted on näiteks antibiootikumid, psühhotroopsed ravimid, salvid, antihüpertensiivsed ravimid, palaviku ravimküünlad, valuvaigistid ...
Millised on olulised erinevused “klassikalise” ravimi ja vaktsiini vahel?
* Farmaatsiatoodetel on nn “farmakokineetika”. Selle all mõeldakse "ravimi teed läbi organismi". Nende kontsentratsioonid kehas on erinevatel aegadel erinevad, nad võivad pikema ravi ajal koguneda, laguneda (see loob uued vahesaadused), nad metaboliseeruvad maksas, erituvad neerude kaudu ... Vaktsiinil pole farmakokineetikat, kuna siin ei metaboliseerita midagi. On ainult üks nn “farmakodünaamika” - selle all mõeldakse efekti, mille ravim kehas käivitab - antud juhul immunoloogilist reaktsiooni.
* Farmaatsiatooteid määratakse raviks tavaliselt pikemaks või isegi pikaks ajaks. Võetakse nädal antibiootikume, antihistamiine või kortisooni õietolmuallergia hooaja vältel, valuvaigisteid kuni selg enam ei valuta või vererõhu alandajat kogu elu. Vaktsiini ei saa kunagi "pikaajalise ravina". Saate selle üks kord, võib-olla teise või kolmanda korra osana põhilisest immuniseerimisest, aga ka seda nädalate või kuude tagant. Peale seda võib-olla enam mitte kunagi või võib-olla iga 5 või 10 aasta tagant.
Vaktsiini kasutamisel ei esine seega juba ainuüksi bioloogilistel põhjustel ühtegi „hilist kõrvaltoimet“, mis 5 aastat pärast vaktsineerimist äkki tekiks. Kõrvaltoimed ilmnevad mõne tunni kuni 1 - 2 päeva jooksul pärast vaktsineerimist, elusvaktsiinide puhul pärast loodusliku haiguse inkubatsiooniperioodi. Allergilised reaktsioonid - kas kerged või rasked - ilmnevad samuti varsti pärast manustamist. Väga harva esinevate kõrvaltoimetena on võimalikud erinevad autoimmuunsed reaktsioonid, kuid isegi need ilmnevad hiljemalt mõne nädala pärast.
Miks siis üldse need pikema aja jooksul kogutud andmed põhimõtteliselt olulised on, kui "aastate pärast" nagunii midagi enamat oodata pole?
Selle põhjuseks on võimalikud harvad ja väga harvad kõrvaltoimed. Kui ainult ühel inimesel 20 000-st või ühel 50 000-st või 100 000-st inimesest teatud kõrvalmõju esineb, on selle avastamiseks vaja vaktsineerida väga palju inimesi ja tavaliselt võtab see kaua aega. Väga harva esinevaid kõrvaltoimeid ei suuda üldiselt näidata ka ulatuslik kliiniline uuring.
Vaktsiinide puhul ei tähenda mõiste “pikaajaline” aega, mille möödudes kõrvaltoime ilmneb, vaid aega, mille möödudes piisaval hulgal inimesi vaktsineeritud on, et kõrvaltoimeid usaldusväärselt kindlaks määrata saab.
Kuidas tekib selline „puuduvate pikaajaliste andmete” vale tõlgendamine?
Näide 1: Vaatame "vana" vaktsineerimist, rõugete vaktsineerimist. Vaktsineerimine oli kohustuslik. 1970. aastate lõpus võis rõuged hävitatuks kuulutada; ülemaailmne vaktsineerimiskampaania oli silmatorkavalt edukas. Võrreldes meie tänapäevaste vaktsineerimistega oli rõugete vaktsineerimine oluliselt reaktsioonivõimelisem ning harvadel juhtudel esines vaktsineerimisega seotud entsefaliidi (aju põletik) tõttu vaktsineerimiskahjustusi. See vaktsineerimine võis põhjustada pikaajalist kahju - lihtsalt sellepärast, et mis tahes entsefaliit võib põhjustada püsivaid kahjustusi, olenemata sellest, mille tõttu ta tekkis. Sõna "pikaajaline kahju" on igapäevakeeles kinnistunud ja seda tõlgendatakse sageli valesti, kui "kahju, mida vaktsineerimine põhjustab ainult pika aja möödudes". Kuid see entsefaliit tekkis keskmiselt nädala jooksul pärast vaktsineerimist. See tähendab, et see kahju tekkis kohe ja mitte aastate pärast, isegi kui selle mõju püsis aastaid.
Vahemärkusena: need tollest ajast pärit vaktsiinid ei pääseks tänaste kriteeriumide kohaselt heakskiitmisprotsessist läbi.
Näide 2: Praegu mainitakse sageli ja rõõmuga: Pandemrix © vaktsiini narkolepsia nn "seagripi" ajal. Vaktsineerimisega seotuse üksikasjalikke molekulaarseid mehhanisme pole veel täielikult selgitatud, kuid tõenäoliselt on see tingitud kasutatud abiaine (potentisaator) komponendist koos mõjutatud inimese geneetilise eelsoodumusega. Selle kõrvaltoime esinemissagedus on umbes 1: 20 000. See ilmnes keskmiselt mõne nädala jooksul pärast vaktsineerimist, mõnel üksikjuhul umbes 4 kuud pärast seda. Kuid seda märgati ka alles umbes aasta pärast ning kindlalt sai seda öelda veel hiljem, sest alles siis vaktsineeriti selle seose tuvastamiseks piisavalt palju inimesi. Olukorra tegi veelgi raskemaks asjaolu, et see kõrvalmõju ilmnes vaid mõnes - peamiselt Skandinaavia - riigis. Ka siin on inimestele meelde jäänud: “Hiline kõrvalmõju! See ilmnes alles aasta või kahe pärast!". Ei, see ei olnud nii! See ilmnes palju varem, kuid usaldusväärselt oli seda võimalik kindlaks määrata alles siis, kui piisaval hulgal inimesi vaktsineeritud olid.
Lisaks tuleb mainida kõrvaltoimete hindamise olulist tegurit: nn “taustajuhtumeid”.
Taustajuhtumiks on konkreetse haiguse juhtude arv, mis ilmneks ka vaktsineerimata populatsioonis kindla ajavahemiku jooksul. Esimese heakskiidetud COVID vaktsiini Comirnaty © kohta on ka midagi ajakohast. Uuringute käigus esines 4 näohalvatuse juhtumit. Need 4 juhtumit vastavad aga täpselt teadaolevale esinemissagedusele: võrreldava ajavahemiku jooksul vastab võrreldavas populatsioonis 4 näohalvatuse juhtumit täpselt eeldatavale arvule isegi ilma vaktsineerimiseta. See potentsiaalne kõrvaltoime lisati siiski tootekirjeldusse ja pakendi infolehele, kuna see esines vaktsiinirühmas ja mitte platseeborühmas ning seost välistada ei saa.
Seega võime kokku võtta: vaktsiini omaduste ja toimeviisi tõttu võib kõrvaltoimeid oodata üsna ruttu - pärast tunde või päevi - isegi harvadel autoimmuunhaiguste juhtudel tavaliselt mõne nädala pärast. Pikaajalisi andmeid ei ole meil vaja mitte selle pärast, et kõrvaltoimed võivad ilmneda nii kaua pärast vaktsineerimist, vaid selleks, et harve kõrvaltoimeid üldse ära tunda. Vaktsineerida tuleb piisav arv inimesi, et kõrvaltoime üldse esmakordselt ilmneks ja seejärel seda vaktsiiniga seonduvaks määrata saaks.
See vajalik pikaajaline vaatlus toimub alati ja kõigi ravimite puhul neljandas kliinilises faasis - pärast ravimi heakskiitmist!
Mil määral kehtivad need leiud praeguste COVID-vaktsiinide suhtes?
Meil on siin 2 soodsat olukorda:
* enne heakskiitmist oli katsealuste arv kliinilistes uuringutes silmatorkavalt suur (teiste - ka täiesti uute - heakskiidetud vaktsiinide puhul on viimastel aastatel Euroopas olnud katsealuste arv enamasti vahemikus 10 000 kuni 15 000; esimese heakskiidetud COVID vaktsiini puhul oli see umbes 40 000).
* Läbi viidud massilise vaktsineerimiskampaania tõttu saavutati harvaesinevate kõrvaltoimete tuvastamiseks vaktsineeritud inimeste arv väga kiiresti - ainuüksi Inglismaal vaktsineeriti vaktsineerimiskampaania esimese kahe nädala jooksul umbes pool miljonit inimest. Kuna vaktsineerimiskampaaniad toimuvad nüüd kogu maailmas, on nende inimeste arv äärmiselt suur, kelle kohta andmed väga kiiresti kättesaadavad on - tavaolukorras on seda ka raviameti jaoks praktiliselt võimatu saavutada.
hjl85
Liige
Postitusi: 6381
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

https://forte.delfi.ee/artikkel/9415084 ... vajalik-on
Pfizerile ei andnud USA viivitamine siiski rahu. Ettevõte tõi avalikkuse ette juunis lõppenud kvartali majandustulemused, mis kordab, et Pfizeri koroonavaktsiini kolmas annus annab deltatüve vastu palju kaitset juurde, kirjutab CNN.
Info põhineb loomulikult Pfizeri enda uuringul, mis pole küll veel eelretsenseeritud ehk teadusajakirjas ilmunud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Taolised üksikjuhud nagu hjl85 kirjeldab, ei saa olla põhjuseks sadade tuhandete inimeste kõrvalehiilimiseks.
Kui neil kõigil oleks mingi raske kogemus kõrvalmõjudega, siis peaks Eesti haiglad olema 10 korda suuremad.
Tegelikult peksab näkku siin riigi poolt adresseerimata pseudoteaduse ja jama levitamine.

Kas praegu on õige aeg teha C-hepatiidi teemalist kampaaniat (youtubes tuleb söögi alla ja peale)?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas nimetu »

Huvitav, kas teoreetiliselt oleks omaalgatusel ka võimalik see kolmas süst teha? Vaktsineerimistele peaks tehniliselt võttes saama registreerida, kuid ma ei tea kas mingit arvet ka peetakse selles osas, et kui palju keegi on saanud ja võib saada. Selles osas (kolmas süst) tundub, et on palju lahtisi asju praegu.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Vaktsineeritu ei saa regada, olen katseks proovinud.
Digiloo valikute all lihtsalt pole enam midagi COVIDi teemal, ainus asi on allergoloog-immunoloogi vastuvõtt, mille peale hakkab süsteem taguma, et vajalik on saatekiri.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas nimetu »

Mhm. Riik/TA võiks selles suhtes juba mingeid plaane tegema hakata. Eriti arvestades seda, et vaktsiinid seisavad hetkel niisama.
Sektor gazovoi ataki
Liige
Postitusi: 990
Liitunud: 27 Dets, 2012 10:02
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

Käisin täna Tartus vaktsineerimas peale 2 positiivset antikehade testi. Läksin eelregistreerimata spordihalli kohale, 1 min järjekorras, 2 min andmete kontroll ja 3 min ootasin süstimist, siis imekähku süst ja 15 min ootamist. Vaktsineerisid ennast eelkõige nooremad naisterahvad (silmailu), mehi oli vähe.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Amazon [Bot], Castellum ja 2 külalist