REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
vanahalb
Liige
Postitusi: 2629
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas vanahalb »

Kapten Trumm kirjutas:Miks ma pean enda tervisele riske võtma läbi vaktsiini kui mingi suva lamemaalane saab läbi 5-eurose testi samad õigused? Ebaõiglane ju.


Akf Trumm, vaktsineerimise pooldajana, andis siinkohal lamemaalastele rasvase kondi järamiseks. :D

No üleüldiselt olen ma ka seda meelt et vaktsineerimine on enda tervisega riskimine ja seda saab teha ainult teatud tingimustel. Emil Rutiku tingimus oli et arsti laip peab maas lebama . Kah võib.
Mu tingimus oleks et kui midagi juhtub siis riik võtab vastutuse ehk venelaste "omasid maha ei jäeta" kontseptsioon. Et mul on oma sots maksude tõttu võimalik teha vaktsiin ükskõik kas Eestis või Soomes siis Soome kohta ma tean et riik vastutab ja on mingi kindlustuskate jms.
Soome probleem on minu jaoks hoopis see et kahekomponendilistel vaktsiinidel on süstide vähe üüratult pikk. Üks tuttav tegi esimese süsti 3.juuli ja teise aeg määrati 3.oktoober. Nii on see kogu aeg olnud. Ühe süstiga Jannsenit tehakse minuteada ainult koduhoolduses olevatele töövõimetutele ja bomzikutele. Esimestele sellepärast et neid võimalikult vähe häirida ja teistele tuleb vaktsiin kohe ära teha kui kātte saadakse. Teist korda võib-olla enam pihku ei jää.
Olen isegi mõelnud et Soomes ühekomponendilise vaktsiini saamiseks peaks end vist mõne supiköögi nimekirja panema. Muidu löögile ei saa.

Eesti vastutus on palju keerulisem teema. Minuteada tuli alguses mingi teabeleht allkirjastada et kui midagi on siis ise süüdi. Sarnaselt suvalise operatsiooniga sest meditsiiniõiguses on ainus reaalne võimalus mingit hüvitist saada see kui arst on rikkunud teavitamiskohustust. Sellise kogu riiki puudutava pandeemia korral on see muidugi klassikaline rottimine ja niisugusele paberile allkirja anda ei saa juba põhimõtteliselt.
Nüüd hiljuti lasi üks tuttav Tallinki laeval Jannseni süsti ja ma küsisin et kas kirjutasid kohapeal avalduse ka et "Minu surmas palun süüdistada Kaja K-d" . Mu āäretuks imestuseks ütles ta et üldse ei pidanud mingeid pabereid täitma. Võib-olla on selles vallas mingid muutused toimunud ja kõhklusi mul ei ole aga kahtlused on küll võidakse "külma kätte jätta "

Siis kui ma vaktsineerimise alguses deklareerisin et Eesti vaktsiinidest ei taha midagi kuulda oli see seotud defitsiidi ja eliitvaktsineerimiste ja muu sellisega. Krt, nagu vene kroonus kakleks salaagad võitüki pärast. Mingi eneseväärikus peaks ka ikka olema.

Täna vaktsiine on aga põletavat kiiret pole sest piirangud mind ei sega.
Minister Oti materdamine on tüüpiline vale puu all haukumine sest lamemaalaste jaoks pole valitsus mingi autoriteet. Kui Paljas Porgand või kes iganes nende jaoks tegija on, end vaktsineerida laseks, oleks kvalitatiivne arenguhüpe.
Pluss muidugi asjaolu et mingi tintla, ma ei hakanud nime meelde jätma aga vist Vilja Kiisleri isikus, ei määra päris kindlasti seda et kes valitsuse koosseisu kuulub ja kes mitte.
hjl85
Liige
Postitusi: 6381
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

8-12 nädalat vahe on ka Eestis. Selles ei ole midagi imeliku.
hjl85
Liige
Postitusi: 6381
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

aht0 kirjutas:Seoste nägemise võimetus ja funktsionaalse lugemisoskuse puudus? Mis kasu SINUL nende kokkuostmisest on kui mainit asjade kättesaadavus pidurdab praegu ja võib pidurdada veel rohkem tarneahelaid endid? S.t esmatarbekaubad ei jõua üks hetk enam vajalikul määral poodi või mingi kriitiline teenus kukub (a la sügistorm viib elektri, remondibrigaadid põevad kodus). Sp olekski mõistlik ühepäevaliblika asemel korjata paari nädala-kuu paari tagavarad oma kuramuse keldrisse. Tõesti nagu kivipalluritega vaidleks, kui silma all ei ole ja käega katsuda ei saa - vat ei usu, ei saa olla..

Ja muust vajalikust mandist, tasub läbi mõelda mida muud peale toidu võib elamises vaja minna, kui lähevad jälle kinni kõik peale toidupoodide võib täiesti üllatavate asjade leidmine keeruline olla. A la jahtisime nagu lollakad lapsele veebruaris riideid sest suutis järjest oma kombed ära lõhkuda aga vastavad poed kinni ning 2nd hand fb gruppides sobivat polnud..

Millisesse keldrisse? Ning millest üldse järeldada ja kardad, et maailma toidutööstus kokku kukub või transport? Ei kukkunud ennem ja ei kuku ka nüüd. Riideid-neid mul koduks 5-ks aastaks. Pealegi kui kuhugi minna ei saa ja kõik kinni siis võin dressidega aastaid kodus maurata.
Mitte mina ei ole kivipallur vaid sina oled maailma lõpuks valmistuja või lihtsalt paanitseja. Igasugu asju saab ja võib juhtuda. Tuleb lihtsalt tõenäosust vaadata. P.S neti kaudu sai kõike tellida- ka lasteriideid ning neid müüdi ka toidupoodides.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3831
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Jaanus2 »

Mulle küll ei meenu, et ma vaktsineerimisel midagi allkirjastama oleks pidanud. Operatsioonide eel pidasin. Mis ka ei vabasta arsti hooletuse korral, lihtsalt igal asjal on riskid ja kõike ette näha ei saa. Ka vaktsineerimisel, kõrvaltoime võib olla, võib mitte olla, võib olla ka raske. Aga tõenäosus on suurem mu arust, et koroona kallale tulles on raske terviserike hoopis tõenäolisem. Ja kui selline veendunud vaktsiinivastane saab raske koroona, enne veel annab headele inimestele edasi ka, mida temaga teha? Ikka ravida? Või määrata kohe kindlaks, et raske koroona korral ootab punase peldiku taga halastuslask? Siis oleks temalgi mingi risk. Ei pidanud silmas vähiravi lõpetanud isikuid, põhimõttelisi hetkel terveid jurakaid pidasin.
richard
Liige
Postitusi: 1089
Liitunud: 28 Sept, 2006 21:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas richard »

Peale 2+ miljardit süsti võib väita küll, et mRNA vaktsiin on ohutum kui paljud käsimüügiravimid. Iisraelis kütavad seda juba erijuhtudel alla 12 aastastele ka. Mida noorematele lubatakse seda ohutum on üldises perspektiivis ravim. Lastele lubatud ravimeid on suures plaanis murdosa sellest kraamist mis liigub ravimiturul. Seda kummalisem on kuulata kui mõni 60+ tegelane kardab Comirnaty süsti rohkem kui mõni laps ja räägib hirmsatest tagajärgedest.

Viirusvektorvaktsiinid jääks ilmselt minul tänasel päeval valikust välja kui on võimalus valida. Aga kui valikut poleks, siis on ka see parem kui mittemidagi. See trombirisk on niivõrd väike võrreldes mõne tabletiga mida pahaaimamatult tarvitatakse ja ei kardeta midagi.

Pilt
Viimati muutis richard, 30 Juul, 2021 13:48, muudetud 1 kord kokku.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4363
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Turist 47 »

Sydney toob lukustuse jõustamiseks 02.O8 armee linna, et 5 miljonit inimest püsiksid kodus, elukohas.
https://www.dw.com/en/coronavirus-diges ... a-58700101
Viimase 24-tunnise perioodi jooksul oli Uus-Lõuna-Walesis 237 uut nakatumist.
Eestis on täna napilt 200 ja viiruse levik nüüd küll esmaste, esikümne mure, hulgas ei ole. Kui ausalt peeglisse vaadata.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19502
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas ruger »

Praegu liikudes Hiiumaale, on täistuubitud praamil ehk 10+ maskikandjat ca 300-350 inimese hulgas. Ideaalne koht levikuks. Olles küll vaktsineeritud, jäi ooteruumi tulles küll veidi suu lahti. Hea, kui istumiskohagi leiad. Eks siit tuleb korralik nakatumiskoht juurde. Praeguste suveüritustega on piiratud praamikohtade arvu juures nädala pärast korralik nakatunute kasv tulemas nii Saaremaal, kui Hiiumaal. Kes tegi-ise tegi...

Brasiilia plaanib katkestada 10 miljoni doosilise Sputnik V lepingu, kuna Venemaa ei suuda seda lihtsalt tarnida.
Brazil plans to cancel its orders for 10 million doses of Sputnik V #COVID19 vaccine, due to lack of supplies from #Russia.

Brazil would be the second Latin American country to cancel its Sputnik V order after #Guatemala did so this week.

https://twitter.com/AlexKokcharov/statu ... 6659299333
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas kana tagumik »

Kui siin "Helme " nimetatada ,bvaib see foorum mingisse kollektiivsesse hüsteeriasse. Loodame, et lugupeetavad sellises afektiseisundis mingeid otsuseid vastu võtma ei pea, pärast tuleb ehk kahetseda.

Helme on eelmise valitsuse minister, üks neist, ja kuigi seda välja ei öelda - läbi on arutatud, mis "praktiliselt töötab ja mis mitte" - juba omal ajal. Eriti, kui näited teistest riikidest võtta. Igasugused koroonapassid suurt ei tööta. Juudiriigiski käisd asjad nii ,et uksel turva kontrollis ,a ta on ka inimene ja kahe nädala pärast löödi käega. Ei viitsi sul lõputult keegi vahtida, kas on ikka õige paber ja mis inimene seal taga on. Mingite kalliste identifitseerimsseadmeteni ei jõudnud juudidki, meist rääkimata.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2629
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas vanahalb »

Öölaulupidu mis varsti Tallinnas tuleb.
Sissepääsuks saab olema kolm väravat - vaktsineeritutele, neile kellel on test max 48 tundi vana ja neile kes tahavad kohapeal kiirtesti teha . ( viide Postimehes mida ma telefoniga lisada ei oska)

Järjekorrad tulevad tõenäoliselt eri pikkusega aga minuarust on seal rahvasummas siis vaktsineeritud kõige nakkusohtlikum seltskond. Hea kui saaks mingi kuusnurga või asjaga ära märgistada :)

Nakkuse levikule saab piiri ette kui testimise kiirus oluliselt tõuseb ning see saab rutiiniks. Mingine alkomeetri sarnane covidi-tester oleks juba päris talutav tehnoloogia. Kui see näitab viiruse tunnuseid saab täpsemaid teste teha.
Vaktsineerimine on ikka teise eesmärgiga ja näomaskid on puhas butafooria. Selles plaanis olen ma küll Kaabu Nooremaga nõus et võimuloleva valitsuse asendustegevusega ei pea kaasa minema kui on silmaga näha et mingit kasu sellest ei tõuse.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

kana tagumik kirjutas:Kui siin "Helme " nimetatada ,bvaib see foorum mingisse kollektiivsesse hüsteeriasse.
Üldiselt katsun ma minema rookida kõik niisama arvamused mõne poliitiku kohta. Alles jäävad need, millel on seos teemaga, ja eriti need, mis toetuvad poliitiku teemakohasele sõnavõtule.

Ei toimu siin mitte mingit kollektiivset hüsteeriat. Martin Helme tegi teemakohase poliitilise avalduse ja seda arutatakse. Ei ole mõtet hämada, nagu foorumil oleks mingi eriline huvi just teda tümitada. Kui teda või tema papakest tegelikkuses rohkem tümitataksegi kui mõnd teist, siis loll-lihtsal põhjusel, et nad teevadki teistest rohkem sõgedapoolseid avaldusi. Nagu erinevates teemades korduvalt tähele pandud, ongi see nende strateegia avalikkusega suhtlemisel.

kana tagumik kirjutas:Koroonapassid suurt ei tööta. Juudiriigiski käisd asjad nii ,et uksel turva kontrollis ,a ta on ka inimene ja kahe nädala pärast löödi käega. Ei viitsi sul lõputult keegi vahtida, kas on ikka õige paber ja mis inimene seal taga on.
Selle probleemi lahendus on lihtne - kontrollkülastus ning kui ei kontrollita, siis kuuks ajaks asutus kinni.
trs
Liige
Postitusi: 955
Liitunud: 15 Mär, 2014 14:31
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas trs »

Millegipärast tahetakse(ja eelistatakse) näha vaktsineeritud/vaktsineerimata erisuste kehtestamises ainult piitsa, aga mitte präänikut. Ilmselt parandaks asja kommunikatsiooni parandamine(vaktsineeritute kõrtsu lubamine ei ole vaktsineerimata inimeste kiusamiseks) ja vaktsineerimise eest lisapräänikute lubamine. Pikas plaanis on see piitsast odavam. Mingi osa(loodetavasti suur) eestlasi on talupojamõistusega kangekaelsed tegelased, kes põhimõtteliselt ajavad sõrad igasuguse sunni vastu.
Õige ja positiivne sõnum on see, et minnes vaktsineerima, saab baari ja kontserdile ka uue laine möllamise ajal(tegelikult ilmselt ei saa, aga see selleks :mrgreen: ). Või saab vaktsineerimise eest veel mingeid lisahüvesid. Arvestades piirangute kulusid, siis ammu oleks võinud igale esmavaktsineerijale 100.- peo peale lugeda ja pikas plaanis olla kasumis...
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4083
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Some »

kana tagumik kirjutas:Kui siin "Helme " nimetatada ,bvaib see foorum mingisse kollektiivsesse hüsteeriasse. Loodame, et lugupeetavad sellises afektiseisundis mingeid otsuseid vastu võtma ei pea, pärast tuleb ehk kahetseda.

Helme on eelmise valitsuse minister, üks neist, ja kuigi seda välja ei öelda - läbi on arutatud, mis "praktiliselt töötab ja mis mitte" - juba omal ajal. Eriti, kui näited teistest riikidest võtta. Igasugused koroonapassid suurt ei tööta. Juudiriigiski käisd asjad nii ,et uksel turva kontrollis ,a ta on ka inimene ja kahe nädala pärast löödi käega. Ei viitsi sul lõputult keegi vahtida, kas on ikka õige paber ja mis inimene seal taga on. Mingite kalliste identifitseerimsseadmeteni ei jõudnud juudidki, meist rääkimata.


Ei sina ega siiruviiruline ei suuda vastata küsimusele - kuidas Helmed kavatseksid koroonakriisiga hakkama saada? Sa jätad küsimused vastamata ja jaurad oma rida edasi.
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas kana tagumik »

Ei toimu siin mitte mingit kollektiivset hüsteeriat. Martin Helme tegi teemakohase poliitilise avalduse ja seda arutatakse


Helme osutas ,et pseudotegevusega pole mõtet kaasa minna, see on kahjulikum, isegi kui mõnele siin tundub, et distsiplineerib või nii. Selline pseudotegevus tooks kaasa selle nõuka aja mõtlemise taastoomise ühiskonda, kus asju tehti lihtsalt sellpärast, et võim nõudis, mitte et oleks aru saadud või loogikat olnud.

Sisemin juba hüsteeriseb, et kodanikuallumatust nõudes ajab Helme inimesi haiglasse, väide mis on puhas demagoogia. Samamoodi idiootsus nagu staarast jolleri väited, et vaktsineeriamta iinmesed on mõrvarid.

Helmel ei pea olema kõikidele küsimustele siin ilmas vastuseid, aga koroonapiirangute naeruvääristamine pseudotegevuse abil pole just see, mida valitsus peaks tegema. Ja see oligi ta avalduse mõte.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9124
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kilo Tango »

vanahalb kirjutas:...

... aga minuarust on seal rahvasummas siis vaktsineeritud kõige nakkusohtlikum seltskond. Hea kui saaks mingi kuusnurga või asjaga ära märgistada :)

...

Mingi põhjus ka sellise arvamuse taga on peale edvistamise?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

kana tagumik kirjutas:Helme osutas ,et pseudotegevusega pole mõtet kaasa minna, see on kahjulikum, isegi kui mõnele siin tundub, et distsiplineerib või nii. Selline pseudotegevus tooks kaasa selle nõuka aja mõtlemise taastoomise ühiskonda, kus asju tehti lihtsalt sellpärast, et võim nõudis, mitte et oleks aru saadud või loogikat olnud.

Ühtlasi otsustas valitsus langetada alates 9. augustist veelgi nakkusohutuse kontrollita üritustel ja tegevustes osalejate piirarve, muudatused hakkavad kehtima ka toitlustusasutustes.
Ma ei ole nõus, et see on "pseudotegevus", olgu maskidega pealegi nagu on.

Üleskutse epideemia ajal massiürituste keeldu mitte järgida on pehmelt öeldes vastutustundetu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist