REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Turist 47
Liige
Postitusi: 4366
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Turist 47 »

Võimalik, et üle veerandi miljoni eurooplase sureb enne jõule koronaviirusega seotud probleemidega. https://www.dw.com/en/covid-europe-may- ... a-59028934

... tegureid on kolm: kõrge ülekandemäär , vaktsineerimiste aeglustumine ja piirangute leevendamine.
WHO : "Eelmisel nädalal suurenes piirkonnas hukkunute arv 11% - prognoos eeldab, et 1. detsembriks on Euroopas 236 000 surmajuhtumit"
Sakslased ütlesid, et see olla WHO poolt "sünge ennustus"
gooligan
Liige
Postitusi: 1258
Liitunud: 23 Veebr, 2012 14:25
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas gooligan »

vaatlusi Lätist.

- piiril tulles ega minnes mingeid dokumente ei kontrollitud. Eesti-poolel käib vististi suurem pagulaste otsimine - enamik autosid peatati kinni ja paluti avada pagass jms.

- maski kandmise kohustust erinevalt Eestist järgitakse tähelepanelikult. Kaubanduskeskuste uste juures kontroll. Sellist 30% rahvagruppi nagu Eestis, kellel väidetavalt maskikandmine vastunäidustatud, sealt ei leidnud.

- toitlustusasutuste siseosad on alles hiljuti avatud. Väliterrassidele pääsevad ka vaktsineerimata inimesed - ja seal olid populaarsemates lokaalides ka pikad järjekorrad. Siseruumidesse saamiseks kontrollitakse COVID-passi (s.h skannitakse, mitte ainult visuaalselt) + küsitakse dokumenti. Ehk toimub sisuline kontroll. Samamoodi pääsevad hotelli hommikusöögile vaid vaktsineeritud, ülejäänudele toidupakk toa uksetaha.

- septembris avaneb tööandjatel võimalus (kohustus?) kinga anda mitte-vaktsineeritud töötajatele, kellel töötegemine kaugtööna ei ole võimalik

- Riia kesklinn sama masendav kui Tallinna vanalinn -suur osa kauplusi/toitlustuskohti jms on end lõplikult sulgenud. Samas asub Riia vanalinnas rohkem ametiasutusi ja seega päris välja surnud see kant ei olnud

- Kui oled vaktsieneeritud, siis minu soovitus küll praegu Riiat külastada - turiste vähe, hotellide/restode hinnad väga head, üldine COVID-tase oluliselt madalam kui Eestis
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Dr.Sci »

Ma ei hakka vist ülikooliasju täiendavalt kommenteerima... õppetöö läbiviimise eeskirjades on vaid 1 oluline lõik:
Ligipääs õppetööle on kõigile tagatud, kuid üliõpilased, kes on vaktsineerimata või ei soovi enda terviseandmeid õppejõule avaldada, peavad ülikooli hoonetes kandma maski. Õppejõul on õigus, aga mitte kohustus, küsida maski mittekandvatelt üliõpilastelt nakkusohutuse tõendit.
Selle üle on vaieldud juba nädal või enam, aga see lause siiski ei delegeeri õppejõule kontrollfunktsiooni kui ta seda ise ei taha.
alari
Liige
Postitusi: 1614
Liitunud: 06 Juul, 2005 15:48
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas alari »

Kaitseväe riskianalüüsis leiti, et on vaja vaktsineerida kõik teenistujad. Paistab, et kv on teine organisatsioon peale Tallinna kiirabi, kes on leidnud, et vajalik on kõik vaktsineerida.

https://objektiiv.ee/heremi-ultimaatum-tegevvaelastele-lasete-end-vaktsineerida-voi-saate-kinga
Hea kaitseväe teenistuja!

Seoses koroonaviiruse laia levikuga kehtestas vabariigi valitsus oma 13. augusti määruses tööandjatele kohustuse tagada töökeskkonnas personali nakkusohutus eelkõige läbi töötajate COVID-19 (SARS-CoV-2) vastase vaktsineerimise tagamise, COVID-19 nakkusohutust kinnitava tõendi kontrollimise või töötajate testimise COVID-19 nakatumist tuvastava testiga.

Samuti kehtestati töötervishoiu ja tööohutuse seaduse muudatusega tööandjatele kohustus koostada COVID-19 mõju riskianalüüs ja esitada see 1. septembriks Tööinspektsioonile.

Olen organisatsiooni juhina kohustatud lähtuma kehtestatud nõuetest ja tagama kaitseväe teenistujate turvalisuse, koostama ning esitama riskianalüüsi ja täitma riskianalüüsis tuvastatud ametikohal teenivate teenistujate kaitsmise nõuet. See on kohustus, mis on mulle seadusega seatud.

Vaktsineerimise vajadus selgus riskianalüüsis

Kaitsevägi on koostanud riskianalüüsi, milles hinnatakse teenistujate (nii tegevväelased, ametnikud kui töötajad) kokkupuuteid teiste teenistujatega ja nakatumise tõenäosust. Kaitseväe teenistujad puutuvad omavahel kokku nii oma üksuse sees kui üksuste vahel ja nende puhul on olemas võimalus viiruse laialdaseks levitamiseks. Samuti on tegevväelastel, tulenevalt nende sõjaaja ülesannetest, olemas oluline mõju riigi sõja- ja rahuaja kaitsevõimele.

Peame olema alaliselt valmis kaitsevalmiduse taseme kõrgendamiseks ja oma põhiülesande – Eesti riigi sõjalise kaitsmise – täitmiseks.

Seetõttu asub kaitsevägi nõudma kõigilt oma teenistujatelt vaktsineerimiskuuri lõpetamise, või selle puudumisel kuuriga alustamise või haiguse läbipõdemise tõendit.

Kõik kaitseväe teenistujad peavad 13. septembriks 2021 tutvuma Kaitseväe e-õppe portaalis ILIAS minu täna allkirjastatud käskkirjaga kinnitatud riskianalüüsi ja tegevuskavaga ning andma tutvumise kohta kinnituse. Samuti tuleb samaks tähtajaks esitada kas digitaalselt e-posti aadressile meditsiin@mil.ee või paberkandjal oma struktuuriüksuse meditsiinikeskusele COVID-19 haiguse vastase vaktsineerimiskuuri lõpetamise, või selle puudumisel vaktsineerimiskuuriga alustamise (I doos) või haiguse läbipõdemise tõendi.

Tõend tuleb esitada ka neil, kes on vaktsineeritud kaitseväe poolt. Selline on Andmekaitse Inspektsiooni nõue, kus keelatakse kaitseväel kasutada andmeid, mida omame seoses vaktsineerimisega. Kahju, kuid nii see on.

Lähetuses, lapsehoolduspuhkusel või põhipuhkusel viibivad teenistujad saavad tutvuda riskianalüüsiga ja esitada vaktsineerimistõendi teenistusse naastes 14 tööpäeva jooksul. Kaitsevägi säilitab võimaluse erijuhtudeks, sealhulgas tõendi esitamise tähtaja edasilükkamise meditsiinilistel põhjustel. Meditsiiniliste vastunäidustuste üle otsustab olukorrapõhiliselt kaitseväe peaarst, kes lähtub talle esitatud arstlikust hinnangust. Meditsiiniliste näidustustega tegevväelane võidakse saata arstlikku komisjoni tegevteenistuse nõuetele vastavuse hindamiseks.

Vaktsineerimine on oluline

Praeguseks on end juba vaktsineerinud ligi 90% kaitseväe teenistujatest, mis on rohkem kui 4000 teenistujaga organisatsiooni jaoks tugev tulemus. Sellest hoolimata on säilinud hulk teenistujaid, kes ei ole tänaseks vaktsineeritud. Kordan veelkord, et vaktsineerimine on vajalik, et tagada kaitseväes turvaline töökeskkond. Me võimaldame kõigil end vaktsineerida üksuste meditsiinikeskustes.

Vaktsineerimistõendi esitamise nõude eirajad vabastatakse ametikohalt

Vaktsineerimine on jätkuvalt vabatahtlik ja kedagi ei kohustata end vaktsineerima. Samas on vaktsineerimine, tulenevalt riskianalüüsist, vajalik kaitseväes teenistuse jätkamiseks. Sarnaselt üldfüüsilise testi või taustakontrolli läbimise tõendamisele. Teenistujad, kes ei ole esitanud nõutud tähtajaks vaktsineerimise tõendit, vabastatakse ametikohalt vaktsineerimistõendi esitamist nõudva käsu täitmata jätmise tõttu.

Kaitseväe juhataja
Kindralleitnant Martin Herem
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40165
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kõige esimesena väärib kinga andmist isik, kes lekitab KV siselistist taolist infot mingite lamemaalaste portaalidele.

või saate kinga
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
gooligan
Liige
Postitusi: 1258
Liitunud: 23 Veebr, 2012 14:25
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas gooligan »

samasisulise avaldusega esines ka PPA juht. Ka tema soovib/nõuab/eeldab, et kõik "klientidega" kokkupuutuvad politseiametnikud on vaktsineeritud.

https://www.delfi.ee/artikkel/94470597/ppa-peadirektor-elmar-vaher-vaktsineerimata-tootajad-voidakse-lahiajal-lahti-lasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40165
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kõik õigesti ju. Tuleb Heremit ja Vaherit toetada - vähemalt moraalselt.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas kana tagumik »

https://epl.delfi.ee/artikkel/94473983/ ... ahistamine

Mis riigikantselei uurimusest Zirnask räägib?
Turist 47
Liige
Postitusi: 4366
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Turist 47 »

Huvi korral, loetav ja arusaadav.
" Mis vahe on seroloogilistel, PCR- ja antigeeni kiirtestidel? " https://www.jpost.com/health-and-wellne ... sts-678347 Dr jutt videos on õnneks subtiitritega, lihtne tekst ja õnneks lühike :)
Drax
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 22 Mai, 2009 13:42
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Drax »

Riik heidab nakatumisnäitaja koroonaviiruse põhimõõdikuna kõrvale
https://www.err.ee/1608324662/riik-heid ... na-korvale
Valitsusel on plaanis koroonaviiruse leviku hindamisel mitte niivõrd edaspidi lähtuda nakatumisnäitajast, vaid pigem haiglaravi vajadusest, ütles ERR-ile tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE).

"Peamine põhjus, miks me arutame neid indikaatoreid, erinevaid mõõdikuid ja riskitasemeid, on seotud vaktsineerimise hõlmatusega. Olukorras, kus me näeme, et praeguse viiruse leviku puhul on haiglaravi vajadus tänu vaktsineerimisele märkimisväärselt väiksem kui ta oli varem sarnase nakatumistaseme juures," ütles Kiik.

Kiige sõnul ei ole enam mõistlik põhiindikaatorina kasutada nakatumisnäitajat ehk haigestunute arvu 100 000 elaniku kohta kahe nädala jooksul. "Me täna teame, et sarnase nakatumisnäitaja puhul varasemalt oli haiglaravi koormus suurusjärgus kaks korda kõrgem. Küsimus on selles, kui suure kaaluga ja milliste numbriliste väärtuste puhul hinnata riskitaset nakatumisnäitaja puhul," ütles Kiik.
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Dr.Sci »

Selle kohta üks vanem anekdoot... soovijad võivad ringi teha:
Põllumajandusministrile teatatakse, et kanafarmis surevad kanad.
„Joonistage iga farmi õuele punane ring – see aitab,” käsib minister.
Nädala pärast teatatakse, et kanad ikka surevad.
„Joonistage punase ringi sisse roheline ruut,” vastab minister.
Kahe nädala pärast teatatakse, et kõik kanad on surnud.
„Kahju,” vastab minister, „mul oli veel väga palju ideid.”
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1585
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas ambur123 »

Valga haigla koroonakoldes on haigestunud nii patsiendid kui ka töötajad
https://www.err.ee/1608324782/valga-hai ... a-tootajad
Turist 47
Liige
Postitusi: 4366
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Turist 47 »

Drax kirjutas:Riik heidab nakatumisnäitaja koroonaviiruse põhimõõdikuna kõrvale
https://www.err.ee/1608324662/riik-heid ... na-korvale

Tundub mõistlik.
Usun, et suuresti tänu vaktsineerimisele on see tänane haiglaravi vajadus mõõdukas.
Ja siit tulenevalt sooviks Valitsuse poolset signaali, et kas on ka plaan vaktsineeritute jaoks. On see kordus/lisa süst või midagi muud.
Maailmast pärit info kohaselt, siis ca. poole aasta möödudes vaktsiini saamisest, antikehad suuresti kaovad kuhugi.

Juudid on III sutsu kõigile kättesaadavaks teinud. Ise usuvad, et sellest on abi pandeemia vastu. Täna oli seal nakatunute uus rekord, ca 11tuhat. R1.1
Haiglaravi, võrrelduna kevadise lainega, nii poole väiksem. Ja haiglas on peamiselt väga kehva tervisega inimesed, kes lisaks muudele hädadele on nakatunud koroona viirusega.
Aga, suremus on madal. Sain aru, et enamus, kes surevad, sureksid niikuinii, koroonast sõltumata.
Neil mure koolikohuslaste nakatumise võimaliku tõusu pärast, suurem seltskond alustas I sept. kooliga nagu ka meil.
Haredi õpilased (kes iganes nad on) alustasid õpinguid umbes kolm nädalat tagasi ja "tõstsid" tänaseks haigestumist/nakatumist 4% -lt 23%le.

Kohalik terviseminister arvas täna, et : "Ma eeldan, et haigestumus kasvab veelgi, kuid loodan, et see ei ole uus haiguspuhang" .
Huvi korral, laste teema peamiselt. https://www.jpost.com/health-and-wellne ... ord-678227

Tõstan vana linki nakkuse kulgemisest, riikide kaupa. https://www.worldometers.info/coronavirus/
Kas andmed on ka täna õiged, ei tea.
logistik76
Liige
Postitusi: 272
Liitunud: 18 Mär, 2020 15:20
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas logistik76 »

Värske isiklik kogemus nädalavahetuse Lõuna-Eestist.
Hotell A: Koroonatõendit kontrolliti skanneriga ja nõuti ka Id kaarti. Hommikusöögiaegu hajutati. Vähemalt kümme desojaama maja peal.
Hotell B: Küsiti koroonatõendi olemasolu. Jah vastus sobis, näha ei tahetud. Hommikusöögiaegu hajutati, üks desojaam.
Söögikoht tänaval: Koroonatõendit küsiti, näha ei tahetud. Deso oli olemas.
smr
Liige
Postitusi: 871
Liitunud: 05 Sept, 2011 7:07
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas smr »

Turist 47 kirjutas:
Drax kirjutas:Riik heidab nakatumisnäitaja koroonaviiruse põhimõõdikuna kõrvale
https://www.err.ee/1608324662/riik-heid ... na-korvale

Tundub mõistlik.
Usun, et suuresti tänu vaktsineerimisele on see tänane haiglaravi vajadus mõõdukas.

Ümbruskaudsetest riikidest teine koht

https://twitter.com/MarkkuPeltonen/stat ... 08/photo/1

kas see just mõõdukas on ...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist