REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Mati79
Liige
Postitusi: 142
Liitunud: 18 Okt, 2020 0:13

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Mati79 »

Kapten Trumm kirjutas:See on sellest, et post 1991 ajal on üles kasvanud terve põlvkond inimesi, kes on harjunud nõudma oma õigusi, kuid enamasti ei hooma mingit sidet kohustusega. Nagu näiteks see, et viiruse peatamine on ka tema ülesanne ja siin tuleb vajadusel oma ego alla suruda.


Lisan enda viis senti ka siia teemasse. Alustuseks seda, et olen ise vaktsineerimiskuuri lõpetanud ja suuri kõrvalmõjusid polnud.

Vaktsiinivastastesse nii kriitiliselt siiski ei suhtu, sest minu meelest pole neid ühe vitsaga võimalik lüüa ja nii mõnegi põhjendused on tegelikult küllaltki adekvaatsed. Palju määrab inimeste isiklikud kogemused nii enda kui lähedastega.
Näiteks tean inimest, kes põdes koroonat kergelt, aga esimese vaktsiini süstiga oli väga suurtes valudes ja kehva enesetundega nädal aega siruli. Seetõttu pole lootustki, et ta läheks vabatahtlikult teist süsti tegema. Kas keegi teist läheks kui oleks samasuguse kogemuse üle elanud? Tõenäoliselt mitte.
Pole ju ka teaduslikult selge kui individuaalse mõjuga nii koroona kui vaktsiin võivad täpsemalt olla ja on väga tõenäoline, et teatud indiviidide/geneetika puhul ongi vähem kahjulik läbi põdeda kui vaktsineerida (aga seda me praegu veel teaduslikult ei tea).

Teiseks võibolla muid põhjuseid, mille peale paljud teist ei tulegi. Näiteks on olemas foobia süstalde/süstimise vastu - Trypanophobia.
Tänapäeva liberaalses maailmas, kus praktiliselt kõik on vabatahtlik, siis inimesele suruda peale tegevust, mille vastu on tal foobia - kas on ikka nii elementaarne ja eetiline tegu?
Peeter
Liige
Postitusi: 2577
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Peeter »

Kapten Trumm kirjutas:
Laste puuete taga on pahatihti vanemate elustiil ja/või geneetilised probleemid.

Tuligi ära see pärl. Oi kuidas ma põlgan sellist solvavat suhtumist....
Mina olen oma puudega last kasvatanud 25 aastat ja ma arvan, et see annab mulle õiguse ka sellest rääkida.
Need inimesed keda teie (räägin umbisikuliselt) siin kampas lamemaalasteks ja ullikesteks antivaxxeriteks sõimate, need inimesed on väga raskelt haiget ja kannatada saanud pered. Kellel kuidas, või mismoodi, põhjused ja probleemid on erinevad, aga nad kõik on tõsiselt haiget saanud. Ja väga tihti on nad oma murega üksi jäetud või ehk koguni tunnevad nad ennast oma sellises olukorras suisa ühiskonnast välja heidetuna. Ma väidan, et need inimesed on kõige ehedam näide Eesti Vabariigi tegemata sotsiaaltööst. Ühiskond (sh meditsiin, sotsiaaltöö) on patsutanud õlale ja öelnud, et "nüüd ongi nii ja tõmmake nüüd me silmist uttu!" Aastaid on meiesugustele peredele loodud tunnet, et te olete ühed pätid ja joodikud ja parem oleks, kui kaoksite meie (st normaalsete ja õigete ja jmt heade inimeste) keskelt. Üks kõik kuhu, aga me ei taha teid näha, sest muidu hakkame ehk teid veel haletsema. Nad on oma murega üksi jäetud, justkui paariad. Ja kui nad nüüd oma mina kokku on suutnud korjata, siis pole midagi teha, kui nad ei kipu enam igatsugu asja-ja-muidu-jutu-mehi usaldama. Olen oma pojaga olnud juuksuris, kus tema kõrvale ei julgeta istuda, olen tundnud seda söögikohas, kus mõne "tubli ja eduka" näost loed, et sa oled tema tuju rikkuja jne. Igaüks meist (puuetega isiku pereliikmeist) võib rääkida selliseid seiku oma elust. Paljud sellise saatusega inimesed on öelnud, et meil ei muutunud suurt midagi: ei võinud enne kõrtsis jmt käia, ei või nüüd kah. Nagunii on tulnud elada ettevaatlikult ja koduselt, nina toppida pole soovitav, hea kui on võimalik töölgi käia. Ja nüüd nad tunnevad, et nüüd järsku on nemad justkui süüdi, et nad vaktsineerimise protsenti tõsta ei taha? Vaat kus ime? Et nad on kõhklevad võimaluse ees järjekordselt oma tervisega loteriid teha? Nad lihtsalt ei usalda seda süsteemi ja üleolevat hoolimatust enam. Üks aspekt on juba selline, et nüüd peaksid nemad riskima, et (normaalsed, õiged, tublid head jne) saaksid jälle hakata kõrtsides ja ööklubides ja-kus-iganes jälle käima hakata? Nad ei mõista et jälle nemad milleski süüdi on. Kes on keelanud neile inimestele selgeks teha, et ka nemad on ühiskonna liikmed? Ja seda täiesti tõsiselt ja konkreetselt! Mida külvad, seda lõikad... Kõige ehedam näide on sõimata teisi joodikuteks ja/või muidu lihtsalt eluheidikuteks.
Oma Maarja Koolis lapsevanemana veedetud 11 aastast on mul meeles, et pea 70 lapsega kooli vanemaist ainult üks üksikema vandus alla ja sattus alkoprobleemidesse....
P.S. Just täna oli meil intsident: puuetega noorte inimeste päevakeskuses hoovipeal füsioteraapia tunnis lendas pall (kerge pall, ammugi mitte topispall) naabri aeda, kus tal ainult muru ja ei midagi muud. Kui tegevusjuhendaja läks viisakalt naabri käest palli tagasi küsima, siis sõimas naaber puudega inimesi loomadeks, palli tagasi andmisest polnud mõtet arutadagi... Tegemist on naabriga, kes on avalikult näidanud korduvalt väiklaselt välja oma üleolekut ja põlgust puuetega isikute ja nende hooldajate suhtes.

Palun jätke puuetega inimeste ja nende pereliikmete (sh laste) mõnitamine siit teemast välja! Kui keegi tahab puuetega inimeste eluolust rohkem infot, siis võin seda selgitada, aga see ei ole selle teema jutt.



P.S. Meie pere, kaasa arvatud puudega noormees, on kõik vaktsineeritud. Samas olen rääkinud ühe saatusekaaslasega, kes on oma lapsega oluliselt hullemas füüsilises, praktilises, psühhilises moraalses jmt olukorras kui meie pere ja ma mõistan tema otsust mitte vaktsineerida... Mõistan, aga ei õigusta.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2635
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas vanahalb »

kana tagumik kirjutas:Ma olen ikka küsinud, et kui mitutuhandet neegrit tuleb siis katsetele veel ohverdada, et valge keskmine privileegeritud antivakser rahule jääks.


Ma olen ikka selgitanud, et mitte ohverdatakse neegrite hulka ei tule suurendada vaid vaja on aega :) Aja kulgu ei saa tänapäeval märkimisväärselt kiirendada ega aeglustada, olenemata sinna suunatud ressurssidest.

Meenutuseks et võitluses koroonaga panustati kõigepealt desinfitseerimisele. Poest ostetud toidu pesemine oli üsna sagedane. Tänaseks on selgunud, et vist niimoodi pindade kaudu viirus ikka ei levi.
Mingil perioodil oli vaimustus maskidest. Nojah, midagi aitaks kui neid kantaks nii nagu instruktsioon ette nāeb. Ei kanta mitte kuskil niimoodi.
Siis arvati et vaktsineeritu ei haigestu ja viirust edasi ei kanna. Haigestuvad ju küll ja nõretavad viirusest.
Läheb aeg edasi, tekib uus kultus. Ma pakuks et testimine sest Iisrael kuhugi sinnapoole juba nihkub.

Just tuli postkasti reklaam et "Teretulemast Rootsi" kui
- oled täielikult vaktsineeritud
- oled saanud ühe vaktsiinisūsti vähemalt 14 päeva eest
- oled Covid 19 põdenud viimase kuue kuu jooksul
- oled 17- aastane või noorem
- kui on negatiivne testitulemus mis pole vanem kui 48 tundi

Ükskõik milline neist tingimustest sobib et ühiskonda avatuna hoida. Soomes on tingimused sarnased ja mulle tundub küll et mingit vaktsiinipassi ei tulegi. Nenditakse lihtsalt ei koroona pole selleks piisavalt prioriteetne.
Muarust on teenimatult tāhelepanuta jäänud läbipõdenud sest see antud kontekstis täpselt sama kui olla vaktsineeritu või 17-aastane.
hjl85
Liige
Postitusi: 6385
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

Kapten Trumm kirjutas:Mitte vanameeste valitsus, vaid me oleme uuele põlvkonnale andnud kolepalju õigusi, sh õigust möliseda ja see hakkab nüüd iga kriisiga tagasi lööma.
Seevastu jälle vähevõitu kohustusi ja vastutust..

Millegipärast kasutad ka sina seda õigust "möliseda" väga usinalt. Millest lähtudes arvad, et sinu mölisemine on parem ja mõtestatum kui isiku X?
Lisa: tõesti-jätke palun puudega inimesed ja nende vanemad siit teemast välja!!!! See on lihtsalt alatu
Tapper
Liige
Postitusi: 708
Liitunud: 28 Juul, 2005 9:12
Asukoht: Ütsainus Mulgimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Tapper »

1 sent vilusoofiat

väike tsitaat "Arst Friedrich Reinhold Kreutzwald pidas oma 1857. aastal esmakordselt ilmunud raamatus täiesti loomulikuks, et kuuendik elusalt sündinutest sureb rinnalapsena ja palju veel enne täisikka jõudmist „nenda, et pool jagu inimesi lapse eal enne neljateistkümne aasta vanust mulda läheb.“" (https://demograafia30.weebly.com/blog_01.html)

Tundub et osa soovib seda aega tagasi, ellu jääb ju vastupidavam osa populatsioonist. (NB vastupidavam ei tähenda automaatselt intellekti kasvu)

Enamus käib A, B, ja C, teed osa käib X teed. See on looduskodeering, iga eluvorm katsetab, proovib olla edukam (eluvormi jätkamine). Iga eluvorm areneb ja kompab võimalusi. Mingi osa populatsioonist käitub alati teistmoodi. Sellega tagab emake loodus suuremad šansid liigile. Kui juhtub 0,0persse võimalus ja tuleb haigus mis nopib ära vaktsineeritud siis on inimkonnal ikkagi võimalus.
See võiks olla üks vaatepunkt.

Me elame maailmas kus inimesed teenivad elatise sellega, et filmivad ennast garaažis töötamas. Sama kera peal on tüübid kes nüsivad kõrisid läbi neil kes tagumik uppis Meka poole ei palveta. Sama kera peal on inimesed kelle vanavanaisad käisid Kuu peal ja lapselapsed arvavad, et maa on lame ja ehitavad Kentuckys Noa laeva.
Maa peal on kõrvuti inimesed kes teavad mis juhtub kui ta vajutab nuppu ja on inimesed kes ei tea mis on nupp. Huvitav kas liik on ikka sama? (Homo sapiens sapiens nüüdisinimene)

Selle asemel, et ÜRO püstitaks eesmärgi 2100 aastaks peab meid olema 3 miljardit pannakse eesmärk 2030 aastaks lugege
https://riigikantselei.ee/valitsuse-too ... stev-areng
Kes ei viitsi lühidalt:
Kõigile maailmas peab jaguma kõike raha meditsiini toitu vett kinnisvara energiat haridust. 9 aasta pärast on paradiis käes. reaalsus ületab ulme
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
aht0
Liige
Postitusi: 1249
Liitunud: 19 Juul, 2014 18:18
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas aht0 »

Vanguard kirjutas:
Vaktsineeritud levitavad viirust sama edukalt kui vaktsineerimata inimesed. Võib-olla isegi rohkem, kuna neil on maagiline pass, mis võimaldab neil rahvarohkematesse kohtadesse pääseda.

Vaktsiin on hetkel enda, mitte teiste kaitseks. Lapsed tanki lükata ja näpuga vaktsineerimata inimestele näidata, et näe, tapavad lapsi raisad, on väga madal võte.


Jama ajad. "Samapalju või rohkem levitavad viirust" need vaktsineeritud kelle immuunsüsteemile vaktsiin ei mõjunud ja haigeks jäid. s.t kel juba immuunsüsteemi "püss" puru ja isegi snaiprite match-grade moon ei anna essugi tulemust..

Eestikeelsed uhhuuutõlkijad jätsid termini "breakthrough infection" tõlkimata kui suurest "uudisest" pasundama kukkusid. Tähendab vaktsineeritu nakatumist, haigestumist ja haige olemist veel 2 NÄDALAT hiljem.

"Keskmine" vaktsineeritu (kel on ettenähtud kuur läbitud ja vastav aeg möödunud) nakatub ja haigestub harvem ja levitab ka vastavalt lühemat aega. Immuunsüsteemil on juba "joonised" olemas ja ei pea alles "vaenlase sissetungi ajal hakkama püssi disainima".

----
Ah et "madal võte"? Mu laps oli just koroonas, terve emapoolne pere koos temaga. Kőige vanem neist põeb praegugi. Lapse lasteaiarühm pandi ajutiselt kinni "Koroona varjatud leviku tőttu". Kogu selle jama eest lasub peamine vastutus antivaxxeritel. Samuti tulevatalvise laibahunniku karma saab neile.

ps. mina süstisin talvel ja kevadel, nendega koos haigeks ei jäänud.

akf Richard- mõned päevad tagasi tundsid huvi IgG vastu.
IgG oli mul synlabi testis ~600 (ühekohalise täpsusega ei mäleta). Vaktsiin oli kevadtalvine AZ (st 5,5k tagasi 2. sutakas). 4-5h vältel olin lähikontaktne kahega, üks haigestus päev hiljem (laps), emal oli kurk haige juba enne (võis olla mőni muu viirus ja sai koroona lapselt, palavik lõi tal üles päev peale last).
Kas IgG muutus viirusega kokkupuutel veres nii napi kahe nädalaga näha peaks olemagi?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36582
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Mati79 kirjutas:Näiteks tean inimest, kes põdes koroonat kergelt, aga esimese vaktsiini süstiga oli väga suurtes valudes ja kehva enesetundega nädal aega siruli. Seetõttu pole lootustki, et ta läheks vabatahtlikult teist süsti tegema.
Jutt ei klapi. Kui ta on juba läbi põdenud, miks ta peaks 2 süsti tegema?

Mati79 kirjutas:Pole ju ka teaduslikult selge kui individuaalse mõjuga nii koroona kui vaktsiin võivad täpsemalt olla ja on väga tõenäoline, et teatud indiviidide/geneetika puhul ongi vähem kahjulik läbi põdeda kui vaktsineerida (aga seda me praegu veel teaduslikult ei tea).
Kui muud ei tea, siis mõistlik inimene lähtubki statistikast.

Mati79 kirjutas:Teiseks võibolla muid põhjuseid, mille peale paljud teist ei tulegi. Näiteks on olemas foobia süstalde/süstimise vastu - Trypanophobia.
Tänapäeva liberaalses maailmas, kus praktiliselt kõik on vabatahtlik, siis inimesele suruda peale tegevust, mille vastu on tal foobia - kas on ikka nii elementaarne ja eetiline tegu?
Alustada võiks selle foobia korrektsest diagnoosimisest.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36582
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas:Need inimesed keda teie (räägin umbisikuliselt) siin kampas lamemaalasteks ja ullikesteks antivaxxeriteks sõimate, need inimesed on väga raskelt haiget ja kannatada saanud pered.
Kõik kindlasti mitte. Leidub küllalt inimesi, kellel pole puudega last vms., aga kes siiski laia suuga kuulutavad, kuidas nemad endale solki süstida ei lase.

Peeter kirjutas:Nad on oma murega üksi jäetud, justkui paariad. Ja kui nad nüüd oma mina kokku on suutnud korjata, siis pole midagi teha, kui nad ei kipu enam igatsugu asja-ja-muidu-jutu-mehi usaldama.
Aga kes need vaktsiinide ja autismi jms. seose kuulutajad siis on, kui mitte muidu-jutu-mehed?

Peeter kirjutas:Palun jätke puuetega inimeste ja nende pereliikmete (sh laste) mõnitamine siit teemast välja!
Täiesti nõus. Trummi pehmelt öeldes sobimatu repliik 2 lk tagasi jäi mul omal ajal kahe silma vahele - jäägu see siis ka edaspidi alles ja tema südametunnistusele.
smr
Liige
Postitusi: 871
Liitunud: 05 Sept, 2011 7:07
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas smr »

Kriku kirjutas:
Mati79 kirjutas:Näiteks tean inimest, kes põdes koroonat kergelt, aga esimese vaktsiini süstiga oli väga suurtes valudes ja kehva enesetundega nädal aega siruli. Seetõttu pole lootustki, et ta läheks vabatahtlikult teist süsti tegema.
Jutt ei klapi. Kui ta on juba läbi põdenud, miks ta peaks 2 süsti tegema?

Põdenud inimesed teevad teise süsti selleks, et reisimisel jamasid poleks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36582
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

vanahalb kirjutas:Meenutuseks et võitluses koroonaga panustati kõigepealt desinfitseerimisele. Poest ostetud toidu pesemine oli üsna sagedane. Tänaseks on selgunud, et vist niimoodi pindade kaudu viirus ikka ei levi.
Mingil perioodil oli vaimustus maskidest. Nojah, midagi aitaks kui neid kantaks nii nagu instruktsioon ette nāeb. Ei kanta mitte kuskil niimoodi.
Siis arvati et vaktsineeritu ei haigestu ja viirust edasi ei kanna. Haigestuvad ju küll ja nõretavad viirusest.
See võrdlus on sul jama. Vaktsineeritute haigestumise ja viiruskoormuse osas tekitas muutuse delta tüvi (st. muutus uurimisobjekt), mitte teadmiste täienemine senise uurimisobjekti kohta.

vanahalb kirjutas:Läheb aeg edasi, tekib uus kultus.
Ei teki ta midagi... Kultus on sajandeid vana ja väitedki sarnased:
Pilt
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36582
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

smr kirjutas:
Kriku kirjutas:
Mati79 kirjutas:Näiteks tean inimest, kes põdes koroonat kergelt, aga esimese vaktsiini süstiga oli väga suurtes valudes ja kehva enesetundega nädal aega siruli. Seetõttu pole lootustki, et ta läheks vabatahtlikult teist süsti tegema.
Jutt ei klapi. Kui ta on juba läbi põdenud, miks ta peaks 2 süsti tegema?
Põdenud inimesed teevad teise süsti selleks, et reisimisel jamasid poleks.
Selle kohta ma ei tea midagi. Meditsiinilist soovitust selleks ju pole?
Mati79
Liige
Postitusi: 142
Liitunud: 18 Okt, 2020 0:13

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Mati79 »

smr kirjutas:
Kriku kirjutas:
Mati79 kirjutas:Näiteks tean inimest, kes põdes koroonat kergelt, aga esimese vaktsiini süstiga oli väga suurtes valudes ja kehva enesetundega nädal aega siruli. Seetõttu pole lootustki, et ta läheks vabatahtlikult teist süsti tegema.
Jutt ei klapi. Kui ta on juba läbi põdenud, miks ta peaks 2 süsti tegema?

Põdenud inimesed teevad teise süsti selleks, et reisimisel jamasid poleks.


Jah, reisimine on üks asi. Teine asi ka see, et paljudel (sh. ka minul) on esimese laine põdejana juba aasta ja rohkem möödas. Perearsti soovitusel sai tehtud antikehade test ja madala näidu tõttu soovitati ka 2 doosi teha.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36582
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Inimene, kes põdes läbi väheste sümptomitega, kuid kelle vaktsineerimine pärast seda nädalaks siruli võttis, peaks kindlasti arstiga konsulteerima. See on imelik.

Üldiselt, see, et keegi korra põdes koroona läbi väheste sümptomitega, ei tähenda tingimata, et teisel korral sama hästi läheb. Jah, tõenäoliselt peaks see nii olema, aga tõenäosuslik seos peaks olema ka läbipõdemise raskuse ja vaktsineerimise kõrvalnähtude vahel.
smr
Liige
Postitusi: 871
Liitunud: 05 Sept, 2011 7:07
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas smr »

Kriku kirjutas:
smr kirjutas:
Kriku kirjutas:Jutt ei klapi. Kui ta on juba läbi põdenud, miks ta peaks 2 süsti tegema?
Põdenud inimesed teevad teise süsti selleks, et reisimisel jamasid poleks.
Selle kohta ma ei tea midagi. Meditsiinilist soovitust selleks ju pole?

Med. osas jätan puuduva hariduse tõttu vastamata.
Samas kuigi Eesti on otsustanud, et peale põdemist piisab ühest süstist, siis mitmed (kolmandad) riigid ei ole sellega nõus ning ei loe ühe süstiga inimesi täis vaktsineerituteks. Päästab viimase 6 kuu jooksul põdumise tõend või teine süst.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40172
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Tuligi ära see pärl. Oi kuidas ma põlgan sellist solvavat suhtumist....
Mina olen oma puudega last kasvatanud 25 aastat ja ma arvan, et see annab mulle õiguse ka sellest rääkida.
Need inimesed keda teie (räägin umbisikuliselt) siin kampas lamemaalasteks ja ullikesteks antivaxxeriteks sõimate, need inimesed on väga raskelt haiget ja kannatada saanud pered. Kellel kuidas, või mismoodi, põhjused ja probleemid on erinevad, aga nad kõik on tõsiselt haiget saanud. Ja väga tihti on nad oma murega üksi jäetud või ehk koguni tunnevad nad ennast oma sellises olukorras suisa ühiskonnast välja heidetuna. Ma väidan, et need inimesed on kõige ehedam näide Eesti Vabariigi tegemata sotsiaaltööst.


Aga see traagika ei tee olematuks tõsiasja, et nende (väike)laste probleemide seos vaktsineerimisega on kaunis hägune, et mitte öelda olematu.
Ja selliselt taustalt asuda propageerima mittevaktsineerimist on lihtsalt silmakirjalik.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 20 külalist