REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas kana tagumik »

Pole veel jõudnud lugeda, aga tõenäoliselt tasub.


See lastevaktsiini jutt on ainus päris uus info, muu on siit teemast juba lõimes kordi läbi käinud. Ülekordamiseks hea lugeda küll. Vaktsiiniannused iseenesest peale pudelikaelte lahenemist probleem pole - 2022 peaks jätkuma igaühele ja ülegi- küsimus on jaotusmehhanismis ja garantiides, et kuskil aafrikas toodetu puhul latti alla ei lastaks. See ka infoks.
Fuchs
Liige
Postitusi: 292
Liitunud: 22 Nov, 2005 14:02
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Fuchs »

Some kirjutas:Käisin üleeile Lõuna-Eestis, ütleks, et maske kandis siseruumides ca 10%... Kohalikud, kas see tavaline või lihtsalt sattusin halval hetkel? Teine asi mida avastasin oli,et söögokohtades, kus varem olid ettekandjatel visiirid või maskid ees puudusid üleüldse igasugused piirangud - koroonapasse ei kontrollitud ja nii külastajatel kui personalil polnud maske. Täna Talinnas käisin kallis restoranis, kontrollliti QR-koodi (lõpuks) aga nii kontrollijal kui ülejäänud personalil maske polnud. Külastajad ka maske ei kandnud (peale meie pere). Minu arust võiks Eesti valitsus näo päästmiseks piirangud tühistada, nagunii keegi ei järgi. Jube tobe on olla üks vähestest reeglite järgijatest.

Jah, vähemalt Tartus nii ongi. Käin iga päeva lõunapausi ajal kesklinnas erinevates söögikohtades, mõnes kohas küsitakse küll koroonapassi aga seda jääb justkui iga päevaga vähemaks. (Kohas kus varem küsiti, eile ei tundnud keegi enam vaktsineerimise vastu huvi). Dokumenti pole mitte kordagi küsitud. Maske ütleks et kantakse hinnanguliselt ikka rohkem kui 10%, nii 30-40% on ikka vast maskiga olnud, pakuks. Väga vähe ikkagi. Lõuna-Eesti tuiskab pea ees kolmanda lockdowni poole. :wall:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36618
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Noppeid:
Hinahin: Deltat iseloomustab asjaolu, et paljud viiruseosakesed tekivad kiiremini, mis tähendab, et vaja on kõrgemat antikehade taset. Samal ajal väheneb vaktsiinist saadud antikehade hulk umbes kuue kuu pärast – ja kiiremini, kui teine vaktsineerimine tehti kolme nädala pärast. Seda näitavad Iisraeli andmed. Selle kombinatsiooni tõttu näeme seal läbimurdejuhtumeid, eriti nende seas, kes vaktsineeriti juba jaanuaris. Saksamaal anti mulle teadaolevalt enamikule inimestele annused kuue nädala vahega, seega võib eeldada, et vaktsineerimiskaitse kestab siin kauem.

Türeci: Inglismaal tehtud uuringute värsked andmed näitavad, et Delta nakkuse vastu on endiselt 74 protsenti kaitset. Kordusvaktsineerimine, mis tähendab kolmandat vaktsineerimist, peab tulema veidi varem, kui lootsime. Enne Deltat olime oodanud, et piisab 12–18 kuud hiljem.[...]

Saksamaa alaline vaktsineerimiskomisjon (STIKO) ei ole veel avaldanud soovitust võimendajate kohta.

Şahin: Loodan, et järgmise paari nädala jooksul ilmub palju uuringuandmeid, mis annavad statistiliselt kehtivaid tõendeid selle kohta, kui oluline on revaktsineerimine. Iisraeli tervishoiuministeerium avaldas esialgsed andmed, mis näitavad, et pärast kolmandat vaktsineerimist on kaitse Delta nakkuse eest üle 95 protsendi.
Millal võime oodata vaktsiini alla 12-aastastele lastele?

Türeci: Lähinädalatel tutvustame viie- kuni 11-aastaste laste uuringu tulemusi ametivõimudele kogu maailmas ja taotleme selle vanuserühma, sealhulgas siin, Euroopas vaktsiini heakskiitmist. Praegu koostatakse andmeid. Eeldame, et aasta lõpuks on andmed nooremate laste kohta alates kuuendast elukuust.

See tähendab, et juba viieaastaseid lapsi saab vaktsineerida juba oktoobri keskel?

Türeci: Me ei saa mõjutada seda, kas võimud annavad heakskiidu ja kui kiiresti. Samuti seda, kas vaktsineerimiskomisjonid nii soovitavad.

Kas saate anda esialgse hinnangu selle kohta, kuidas lastega läks? Olete kindlasti algandmeid juba analüüsinud.

Hinahin: Asjad näevad välja head, kõik läheb plaanipäraselt.

Türeci: Valmistume juba tootmiseks. Vaktsiin on sama, kuid väiksema annusega.
OLAVI
Liige
Postitusi: 1690
Liitunud: 31 Juul, 2014 0:49
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas OLAVI »

Bauhaus, Depo, Bauhof ja toidupoodides valdav enamus inimesi maskiga ja paljud teenindajad kasutavad lisaks visiire.
Aga Tallinna kesklinna teatris oli 98% saalis olevatest külastajatest ilma maskita (teenindajatel kõigil maskid ja uksel kontrolliti ainult QR koodi) ning saali ventilatsiooni tööd ei tundnud.
Ainuke asi, mis jagades paljuneb on teadmised.
mart2
Liige
Postitusi: 5194
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas mart2 »

Käisin ka Lõuna-Eestis. Poes peale müüja kõigil maskid /müüja oli ise pleksiklaasi taga peidus) ja söögikohas küsiti kohr, enne tellimuse vastuvõttu, koroonatõendit. QR-i ei kontrollitud, kuid küsiti, kas ID-kaart on Kui pakkusin võrrelda, siis edasi ei küsitud.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
hjl85
Liige
Postitusi: 6395
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

Akf Some: miks peaks restoranis maske kandma? Täiesti mõtetu tegevus ja pokasuhha ning ei ole nõutud.. samamoodi ei pea maske kandma teatris ja kõigis muudes kohtades kuhu sisenemiseks on vaja esitada covid tõend. .
Maske tuleb kanda kõigis avalikuks kasutamiseks mõeldud ruumides, kuhu on võimalik siseneda igal soovijal ja kus liigub palju inimesi, kes üksteisega igapäevaselt kokku ei puutu. Need on ruumid, millesse sisenemisel ei nõuta COVID tõendit


https://www.terviseamet.ee/et/maskide-kasutamisest
Turist 47
Liige
Postitusi: 4378
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Turist 47 »

Iisrael. Reedel jagas siseminister Ayelet Shaked Twitteris tervishoiuministeeriumi koostatud olukorra ülevaadet, mis näitas, et 28st ventilaatoriga (ECMO) ühendatud patsiendist haiglates, 25 ei ole vaktsineeritud.
Ca 900tuhat kodanikku ei pea veel vajalikuks ennast vaktsineerida. Umbes 40-60 tuhande inimese võrra on igal nädalal vaktsiinist keeldujaid vähemaks jäänud.
https://twitter.com/Ayelet__Shaked?ref_ ... try-679207

COVID-19 vaktsiini Bahreini ametliku uuringu tulemused näitasid, et Pfizeri, Sputnik V ja AstraZeneca vaktsiinid olid viirusega võitlemisel mitu korda paremad kui Hiina Sinopharmi vaktsiin.
Postituse mõte oli, et öeldi :- Hiina vaktsiin on päris hea, aga inimestele kasutamiseks hästi ei sobi :?
(https://www.jpost.com/health-and-wellne ... udy-679130)
vanahalb
Liige
Postitusi: 2640
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas vanahalb »

Käisin samuti Tallinnas ja tavapäraselt tegin koroonatesti enne Eestisse tulemist. Negatiivne test tähendab igasugustes asutustes teadupärast sama mis "vaktsineeritud".
Ausaltöelda olin valmis et Eestis massilisemalt reegleid järgitakse. Kohe alguses tuli maksahaak Maanteeameti büroos , ARK-is . Seal olid kõik maskiga, mõnel teenindajal küll maski asemel pleksiklaasist visiir. Mul maski polnud ja lāksin päris vabatahtlikult seda otsima. Tööauto oli ja sealt ei leidnud muud kui keevitaja visiiri. ARK oligi kus ainuke koht kus tehti märkus et " maskikohustus!" Seda leti āäres sest mask oli küll peas aga visiir üles lükatud. Allatõmmatud kujul sobis väga hästi.

Sellesama maskiga läksin järgmiseks juuksurisse ja küsisin hakatuseks et kas teil tuleb samuti maski kanda? Ikka väga võõristavalt vaadati leti tagant ja öeldi et ei meil küll mingeid maske ei pea kandma. Ja tõesti-tõesti, kellelgi polnud maski. Pärast vaatasin sellessamas kaubanduskeskuses laiemalt ringi ja mask oli ikka kõvasti alla pooltel. Viisin maski autosse tagasi ja seda ei läinud enam kogu nädalavahetusel tarvis. Ometi olid paljudes kohtades välisustel sildid et ilma maski ei teenindata.

Vaktsineerimistõend või negatiivne test olid ka sellised asjad et igasugustes mägilaste söögimajades kus sashlõkki pika varda otsast anti või lobi läbi luugi serveeriti ei küsinud seda keegi. Ühes peenemas restoranis küsiti ja piisas ausa näoga kinnitamisest et mul on see olemas. Näha ei tahetud ja juhatati lauda. Paistis et küsiti kõigilt. Kõvemad itimehed muidugi tõmbasid pikema jututa telefoni välja ja näitasid ekraanilt. Üks vennike kes òhtu edenedes sööma tuli jageles ukse peal pikalt ja niipalju kui ma kuulsin siis sellel teemal et vaktsineerimistõendit ei ole aga maski oleks nõus kandma. Pärast sõigi nurgalauas, endal mask ees.

Ei tea kas valitsusel pole autoriteeti või on soovitused valed kuid paras farss on valitsuse määrusest tehtud.

Esimene koht kus mul seda 39 euro eest tehtud testi tõesti vaja läks oli Soome piiril riiki sisenemiseks. Teine test tuleb Soomes hiljemalt 72 tunni pärast teha olemaks kindel et mingit viirust kaasa ei toonud.
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Postitusi: 1269
Liitunud: 09 Juun, 2020 14:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Siki »

Vaktsineerisin 40 päeva tagasi, Jansseniga. Mõne päeva eest tekkisid nohu, köha ja hästi kerge palavik. Täna andsin positiivse proovi. Hetkel on kusjuures enesetunne hea juba, kurk on veidi valulik ainult. Põdesin ilmselt kergelt läbi siis :dont_know:
hjl85
Liige
Postitusi: 6395
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas hjl85 »

https://twitter.com/disclosetv/status/1 ... 01504?s=21
boriss teatab täna, et loobub plaanist millega oleks olnud nõutav koroonapass sisenemaks ööklubidesse, spordisaalidesse jne.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4378
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Turist 47 »

Juudid on enda inimeste suhtes konkreetsed. On see õige, ei tea.
"Koronaviirusest on saanud vaktsineerimata inimeste "sündmus"," ütles tervishoiuminister Nitzan Horowitz pühapäevasel nõupidamisel.
"Vaktsineerimise vältimine põhjustab lõpuks surma." https://www.jpost.com/israel-news/covid ... ays-679259
Riik katsetab praegu mingit "Roheline klass" programmi araabia kogukonna seas, tulemustest sõltuvalt on eesmärk see millalgi ülejäänud ühiskonnas kasutusele võtta.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36618
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Eesti ei suuda täita endale võetud eesmärki vakstineerida 22. septembriks ühe doosiga vähemalt 70 protsenti täiskasvanutest. Kuigi püstitatud eesmärgi täitmiseks on vaja vaktsineerida veel vaid viis protsenti täiskasvanutest, käib see Eestile üle jõu ka septembri lõpuks.
https://www.err.ee/1608336497/eestil-ja ... aavutamata
Vanguard
Liige
Postitusi: 54
Liitunud: 20 Aug, 2021 7:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Vanguard »

Koroonaviirusest on saanud vaktsineerimata inimeste "sündmus"," ütles tervishoiuminister Nitzan Horowitz pühapäevasel nõupidamisel.
"Vaktsineerimise vältimine põhjustab lõpuks surma.


Sellist lolli juttu ajada, ja veel terviseminister.
Lõpuks põhjustab ka elamine surma, ja enamusel (vaktsineerimata) inimestel möödub see "sündmus" ikka suht valutult, võrreldes ikka tõsiste vaktsineerimist nõudvate tõbedega.
Eks vaktsineeritute seas on sündmustevaeselt põdemise protsent suurem, aga väita, et vaktsineeri või sure on antud hetkel ikka puhas......sõnnik.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4378
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Turist 47 »

Tegelikult, tekkis mul tõlkega, selle lausega segadus ja lihtsam oli Gtransl. sõnastus.
Aga, palun, tsitaat, arusaamatuste vältimiseks - " The coronavirus has become an event of the unvaccinated,”..
Vanguard kirjutas:.... ja enamusel (vaktsineerimata) inimestel möödub see "sündmus" ikka suht valutult, võrreldes ikka tõsiste vaktsineerimist nõudvate tõbedega.

Jah. Mida rohkem on Sinu ümber vaktsineerituid, seda turvalisem on Sinul enda tõde levitada.
Madis Reivik
Liige
Postitusi: 3349
Liitunud: 20 Dets, 2019 13:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Madis Reivik »

Vanguard kirjutas:Koroonaviirusest on saanud vaktsineerimata inimeste "sündmus"," ütles tervishoiuminister Nitzan Horowitz pühapäevasel nõupidamisel.
"Vaktsineerimise vältimine põhjustab lõpuks surma.
Sellist lolli juttu ajada, ja veel terviseminister.
Lõpuks põhjustab ka elamine surma, ja enamusel (vaktsineerimata) inimestel möödub see "sündmus" ikka suht valutult, võrreldes ikka tõsiste vaktsineerimist nõudvate tõbedega.
Eks vaktsineeritute seas on sündmustevaeselt põdemise protsent suurem, aga väita, et vaktsineeri või sure on antud hetkel ikka puhas......sõnnik.


Ajad suvalist lolli pläma et mingit "agendat" tõestada ? Kui 10% vaktsineerimata inimestest satub Covidiga HAIGLASSE siis mis kuradi VALUTU see on ?

Ajus on sõnnik sul. Aga noh eks "omas ringkonnas" oled kindlasti kõvem teadusmees kui Israeli tervishoiuminister ;)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 21 külalist