REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
aaa
Uudistaja
Postitusi: 14
Liitunud: 23 Juul, 2014 14:27
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas aaa »

Mäletad kui jagasid foorumis artiklit. Ja see nagu ei jõudnudgi kuhugi. Nüüd on Sinu võimalus õlg alla panna uuele (plaanitavale) esoteerikat ja teaduslikku meditsiini kajastavale väljaandele, mis otsib oma vabatahtlik Marekit. Toimetajalt vajalik hea suhtlemisoskus, oskus leida tasakaal mõlema valdkonna väärika ja võrdse kajastamise vahel, loov mõtlemine ning intervjueeritavate leidmine erinevatest valdkondadest.

Ajalehetoimetaja töökuulutus

Võimalus koos töötada oma ala asjatundjaga, kelle kohta on ka öeldud:
Tegemist on Tartu suurärimehega, kellel mitu firmat ja nende juhtimine võtab nii palju aega, et paberimajandusega pole aega tegeleda. Tegus inimene. Kui kuhugi poliitikasse pääseb, siis on aega ja raha küllaga, vast leiab isegi aega, et endale raamatupidaja palgata, kes vajalikesse tabelitesse nulle suudab trükkida. Ärge seniks segage inimesel töötada kogu jõust.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36637
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Esimese oktoobri seisuga oli terviseameti andmeil Eestis 122 016 doosi Pfizer-BioNTechi koroonavaktsiini Comirnaty, 85 770 doosi Moderna vaktsiini, 3400 doosi ravimifirma AstraZeneca koroonavaktsiini ning 3550 annust ühedoosilist Jansseni vaktsiini.

See teeb kokku 214 736 doosi, aga arvestades seda, et Jansseni vaktsiini läheb vaktsineerimiseks vaja ainult üks doos, saab kõigi laos olevate vaktsiinidega ära pookida 109 143 inimest. [...]

Esimese oktoobri seisuga oli Eestis vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 760 015 inimest, vaktsineerimiskuur oli lõpule viidud 707 498 inimesel, mis moodustab 53,24 protsenti elanikkonnast.
https://www.err.ee/1608357554/eesti-kor ... -000-doosi
2korda2
Liige
Postitusi: 1603
Liitunud: 01 Juul, 2014 11:56
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas 2korda2 »

Kapten Trumm kirjutas:Minuarust on Eesti õigusruumist hädasti puudu õigusakt nimega "Kaebaja vastutuse seadus", mille iva on selles, et tühikaebuste esitajad, kes nt kahes kohtuastmes pole oma kaeblemisega õigust saanud, muutuvad materiaalselt vastutavaks kaebamisega kaasnevate kulude eest (nii kohtukulud kui ka pealekaevatava õigusabi). Täna ei vastuta taoline millegi eest ja kaasnevad kulud on tühised - jõudu trollimisele. Igaüks, kes on natukenegi koolis käinud, oskab korduvalt kirjutada "põhjendatud kahtlus" ja "oluline põhiseaduslike õiguste riive" ja enamik kohtuid võtavadki asja menetlusse.

Hoobilt jääks taolisi trollimiskaebusi vähemaks. Kui Varro Vooglaiul oleks risk maksta nt 10 000 eurot kohtu- ja õigusabikulusid, siis ka käsi trollima nii lihtsalt ei tõuse.

Meil pole ühiskonnas endiselt aru saadud, et sõnavabadus pole vabadus lõptutult trollida. Kui sa ikka ringkonnakohtus õigust ei saa, siis pane rahapakk sinna, kus su suu on :twisted: :twisted:

Märkuse korras - halduskohtusse minemiseks (kui soovid vaielda avaliku võimu vastu) on vajalik tasuda riigilõiv. See on küll valdava kaasuste puhul suhteliselt väike* (ei kata kaugeltki seotud kulusid) aga midagi siiski (erandi moodustavad maksuasjad, kus riigilõivu arvutatakse vaieldava summa pealt ja seal võivad lõivud suureks minna). Sõltuvalt kohtuotsusest võidakse kaotanud poolele määrata hüvitamiseks ka võitja poole mõistlikud** kohtukulud. Siin on halduskohtus pisike erisus - valdava osa riigiasutuste puhul loetakse nende kohustuseks olla enda valdakonna juriidikas pädevad ja sestap välise õigusabi kulusid ei kipu kohus hüvitamisvääriliseks hindama isegi riigiasutuse võidu korral.

* - neid nüüd tõstetakse
** - meil on advokaate, kes siiani arvavad, et kohtud ei saa aru labasest standardtekstide vohavast kopeerimisest igasse kohtule esitatud dokumenti. Sealt tihtipeale ka pettumused "mul oli 10K advokaadi kulusid aga kohus otsustas hüvitatavaks määrata vaid 2K".

---
200K doosi varus ütleb minule, et on aeg vajutada jõulisemalt "õlg alla" nupule. "See ju nende enda asi" siin paraku ei päde, kui samal ajal keeratakse plaanilise ravi osakondi jälle kinni.
richard
Liige
Postitusi: 1089
Liitunud: 28 Sept, 2006 21:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas richard »

Kui tsiviliseeritud vms vähegi empaatiavõimelised inimesed käisid ja andsid haigestumise või mistahes sümptomite puhul covid19 testi, siis on nüüd ärganud ja oma "antikehade" õigusi nõudma hakanud mõned tegelased, kellest mõned ilmselt sümptomite ajal isegi jagasid rõõmsalt viirust ja hoidusid isolatsioonist? Kujutan ette, et ise samas olukorras olles tunneks piinlikkust ja teeks vaikselt ilma suurema kärata need "neetud" mrna süstid ära kui ühedoosilist Janssenit ei julge süstida. Praegusel ajastul muidugi täiskasvanud inimesed jonnivad laste kombel, protesteerivad ja nõuavad oma õigusi ainult. Ja kui vaja reisida siis "täisvaktsineeritus" ei lähe ka "aia taha" vaid lihtsustab reisimist paljudesse riikidesse. Need kes teevad täna läbipõdemine + 1x mRNA vaktsiin võivad avastada, et mõnes riigis tuleb pulka ninna toppida samamoodi nagu vaktsineerimata inimesed.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2644
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas vanahalb »

richard kirjutas:Kui tsiviliseeritud vms vähegi empaatiavõimelised inimesed käisid ja andsid haigestumise või mistahes sümptomite puhul covid19 testi, siis on nüüd ärganud ja oma "antikehade" õigusi nõudma hakanud mõned tegelased, kellest mõned ilmselt sümptomite ajal isegi jagasid rõõmsalt viirust ja hoidusid isolatsioonist?


Võimalik et niisuguseid inimesi on. Kui ma endast ja antikehade arvust räägin siis paigutaks nakatumise kuhugi 2020 a jaanuari algusesse.
Kes māletab see teab et tollal liigitati kõik kes mingist maailma korda muutuvast pandeemiast rääkisid, pikema jututa lamemaalasteks. Ajalool on kombeks kannapöördeid teha :)

Siis oli üldse palju haigeid. Ühel matused olid just jaanuari alguses ja kõva kolmandik ei saanud tulla sest pidid hirmsasti tõbised olema. Nohu ja köha ja "ei jaksagi end kohe jalule ajada" jms. Pärast hakati seda koroonaks nimetama.


Ja vabamüügi testid tulid millal et saaks rääkida "mistahes sümptomite puhul testimisest" ?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36637
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Vaktsineerimisvastane üliõpilane läks akadeemilisele puhkusele: https://elu24.postimees.ee/7350109/ulik ... te-huljata

Loodame, et aastakese jooksul tuleb arukest rohkem peakesse.
ArdiS
Liige
Postitusi: 178
Liitunud: 07 Veebr, 2015 11:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas ArdiS »

Saatsin Kiigele alljärgneva kirja.
Tere hr tervise- ja sotsiaalminister!
Kuna on mureks, et inimesed ei soovi vaktsineerida, siis minu ettepanek on piirangute lõpp siduda konkreetselt vaktsineerimist vajavate inimeste arvuga ja seda siis näidata välja tagurpidi loenduriga. Nt, kui on eesmärgiks saada 1 000 000 inimest vaktsineerituks, siis äraspidi loendur näitaks, et piirangutest vabanemiseks on puudu x arv vaktsineerimist vajavat inimest. Siis mõtleksid ka kõhklejad sellele, et just nemad saaksid anda oma panuse piirangute lõpetamisele.Kõhklejate seas on ka minu 2 poega ja õde. Tõsi, poisid põdesid jaanuaris läbi, aga see oleks suurem motivatsioon ka nende survestamiseks.

Lugupidamisega A... S.....
Ukraina sõjväelased helistavad Zelenskile: Härra president, teie käsk on täidetud. Kreml on vabastatud.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
siiruviiruline
Liige
Postitusi: 254
Liitunud: 14 Veebr, 2011 15:09

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas siiruviiruline »

Madal nõela huvi on võetud kokku järgnevaga:

Tuletage meelde eelmist aastat. Selleks, et kaitsta haavatavat elanikkonda vanureid, pidid terve ühiskond ennast lukku panema. Kõik pidid kandma maski, hoidma distantsi ja desotama käsi.
Lubati, et mask kaitseb nakatumise eest. Pandi mask ette - ei aidanud, numbrid hakkasid kasvama kõrgustesse.
Seega väide, et mask kaitseb ei pea paika. Kui ta kaitseb, siis maskita inimesed ei saa kuidagi maskis inimest nakatada. Seega siin ei saa süüdistada maskita inimesi.
Lubati, et kui inimesed vaktsineerivad, siis inimesed ei nakatu. Selleks võeti sihikule hooldekodud. Kõik elanikud vaktsineeriti, kaasaarvatud töötajad. Peale vaktsineerimise algust, lendasid nakatumisnäidud lakke.
Kui valitsus nägi, et nakatumisnäidud lakke ronima hakkasid, siis lubati, et ei haigestuta raskelt. Kui haigestuti raskelt, siis lubati, et ei surda.
Mis siis nüüd toimub. Inimesed on haiglas nii lõpetatud vaktsineerimise kuuriga kui ka pooliku kuuriga. On ka vaktsineerimata. Kuid surevad vanurid nagu ka enne vaktsineerimist! Ja nüüd jutu algusesse. Kõik meetmed oli vajalikud, et kaitsta haavatavat ühiskonda - vanureid! Seega need meetmed olid lihtsalt puru silma ajamiseks, sest need meetmed ei toiminud. Oluline oli saada kõik inimesed nõela otsa, igasuguste vahenditega.
Ja paradoks on selles, et vaatamata sellele, et valitsuse poolt lubatu ei toimi, ja suisa ütleb otse näkku valet, on inimesi, kes siiralt usuvad valitsust.

Ja nüüd siis alustatakse järgmise ajupesuga, et vaja miski kindel% mis kuskilt ettekirjutatud ja siis..vot siis saame piirangutest vabaks.

Absurdikomöödia jätkub..
smr
Liige
Postitusi: 872
Liitunud: 05 Sept, 2011 7:07
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas smr »

ArdiS kirjutas:Saatsin Kiigele alljärgneva kirja.
Tere hr tervise- ja sotsiaalminister!
Kuna on mureks, et inimesed ei soovi vaktsineerida, siis minu ettepanek on piirangute lõpp siduda konkreetselt vaktsineerimist vajavate inimeste arvuga ja seda siis näidata välja tagurpidi loenduriga. Nt, kui on eesmärgiks saada 1 000 000 inimest vaktsineerituks, siis äraspidi loendur näitaks, et piirangutest vabanemiseks on puudu x arv vaktsineerimist vajavat inimest. 

Iisrael ei loe enam vaktsineerituks seda, kelle viimasest süstist on möödas üle 6 kuu

Seega see loendur hakkaks varsti "tagurpidi" käima


https://www.haaretz.com/amp/israel-news ... 1.10262828
manjabes
Liige
Postitusi: 403
Liitunud: 17 Jaan, 2006 21:05
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas manjabes »

siiruviiruline kirjutas:Madal nõela huvi on võetud kokku järgnevaga:

Tuletage meelde eelmist aastat. Selleks, et kaitsta haavatavat elanikkonda vanureid, pidid terve ühiskond ennast lukku panema. Kõik pidid kandma maski, hoidma distantsi ja desotama käsi.
Lubati, et mask kaitseb nakatumise eest. Pandi mask ette - ei aidanud, numbrid hakkasid kasvama kõrgustesse.
Seega väide, et mask kaitseb ei pea paika. Kui ta kaitseb, siis maskita inimesed ei saa kuidagi maskis inimest nakatada. Seega siin ei saa süüdistada maskita inimesi.
Lubati, et kui inimesed vaktsineerivad, siis inimesed ei nakatu. Selleks võeti sihikule hooldekodud. Kõik elanikud vaktsineeriti, kaasaarvatud töötajad. Peale vaktsineerimise algust, lendasid nakatumisnäidud lakke.
Kui valitsus nägi, et nakatumisnäidud lakke ronima hakkasid, siis lubati, et ei haigestuta raskelt. Kui haigestuti raskelt, siis lubati, et ei surda.
Mis siis nüüd toimub. Inimesed on haiglas nii lõpetatud vaktsineerimise kuuriga kui ka pooliku kuuriga. On ka vaktsineerimata. Kuid surevad vanurid nagu ka enne vaktsineerimist! Ja nüüd jutu algusesse. Kõik meetmed oli vajalikud, et kaitsta haavatavat ühiskonda - vanureid! Seega need meetmed olid lihtsalt puru silma ajamiseks, sest need meetmed ei toiminud. Oluline oli saada kõik inimesed nõela otsa, igasuguste vahenditega.
Ja paradoks on selles, et vaatamata sellele, et valitsuse poolt lubatu ei toimi, ja suisa ütleb otse näkku valet, on inimesi, kes siiralt usuvad valitsust.

Ja nüüd siis alustatakse järgmise ajupesuga, et vaja miski kindel% mis kuskilt ettekirjutatud ja siis..vot siis saame piirangutest vabaks.

Absurdikomöödia jätkub..


Ma küll annan endale aru, et idiootidega vaidlemine on tulutu tegevus, aga kuna mul hetkel muud meelelahutust käepärast võtta pole, siis ma ikkagi proovin:

image_2021-10-03_224538.png
image_2021-10-03_224538.png (52.43 KiB) Vaadatud 977 korda


Siin on Delfinaariumi tänase päevaga koroonagraafik. Punased kastid on minu rõhuasetus. Nagu näha esimesest kastist, siis aasta tagasi järgnes nakatunute suhtarvu graafiku kasvule väikese viitega sisuliselt samas tempos haiglaravi vajajate kasv. Võrdluseks praegune laine, kus A) on tegu NAKKAVAMA tüvega kui oli eelmisel aastal, B) kõik kohad on sisuliselt lahti (käivad ka lapikmaalased sõbra QR-koodiga vmt) ja C) vaktsineeritud on vaid napilt pool viiruse "klientuurist" - ja selgelt on näha, et haiglaravil olijate joon kasvab selgelt aeglasemas tempos. Kurradi valitsus ikka, muudkui valetab rahvale, et saaks aga teab mis testimata mürki neile sisse süstida! Eks?
Runkel
Liige
Postitusi: 2840
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Runkel »

Palun akf siiruviirulise posti mitte kustutada.

Palume lahkesti.

Kriku
Turist 47
Liige
Postitusi: 4382
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Turist 47 »

Euroopa Komisjon lõi hiljuti platvormi, mis on pühendatud Covid-19-ga seotud vandenõuteooriate tuvastamisele ja lammutamisele.
https://ec.europa.eu/info/live-work-tra ... y-theories

" Kui juba keegi postitab midagi [vandenõulist] ütlust:" Ma ei nõustu kõigega, mida ta ütleb, aga ... ", on see märk sellest, et praktiliselt võib olla juba hilja teda aidata."
" ..tagasitoomine endisesse, normaalsesse olekusse on pikk protsess, kui see üldse võimalik on " ( :cry: )

manjabes kirjutas:
Ma küll annan endale aru, et idiootidega vaidlemine on tulutu tegevus, aga kuna mul hetkel muud meelelahutust käepärast võtta pole, siis ma ikkagi proovin:..

Vaidlemist, isegi selle proovimist, olevat vaja vältida - see pidavat ohu "levelit" tõstma, teoorijaid "ergutama".. Sõna "idioot" asemel kasutavad spetsialistid "lootust andev", teine tõlge oleks "ärkaja". ( sõnast -ärkab.)
Panin 2 tsitaati, spetsiaalselt, Sinu jaoks. EU viide on päris hariv.
richard
Liige
Postitusi: 1089
Liitunud: 28 Sept, 2006 21:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas richard »

Iga inimene saab anda panuse võitluses viirusega, et päästa elusid. Paraku Eesti ja ka mõne teise idaeuroopa riigi omapäraks on see, et neid panustajaid on vähem kui kõrgelt arenenud riikides. Vandenõuteoreetikud ei suuda mitte kuidagi aru saada kui palju kahju on nad oma tegevusega (vandenõude levitamine, kahtluste külvamine jne) põhjustanud kogu ühiskonnale. Märkimisväärne on see, et kõik vandenõud on lääne meditsiini vastased. Muide ma pole kuulnud ühtegi vandenõud Venemaa, Hiina, Iraani ega Kuuba vaktsiinide kohta? Eelneva peale tekivad omalgi peas juba vaikselt vandenõuteooriad mis juhtub kui peaks mingi sõjategevus idanaabriga puhkema? Kas ka sama suur osa ühiskonnast hakkab aktiivselt vastu töötama ja erinevaid vandenõusid levitama, et näiteks kasvõi mobilisatsiooni nurjata?

Maskide kohapealt võin öelda, et inimene töötas Covid19 osakonnas ja vahetult enne vaktsiinide tulekut 2020 detsembris tegi antikehade testi. Neid ei olnud. Kaitsevad maskid ja varustus kui neid õigesti kasutada. Aga vahel ei kasutanud seda õigesti isegi med töötajad, mis siis tavainimestest rääkida. Siin teemas on toodud ka erinevaid linke uuringutele maskide kohta ja kuidas erinevad omavahel FFP1, FFP2, FFP3 ja mis erinevused on meditsiinilistel maskidel Type 2 või Type 2R. Kui sa tahad ennast kaitsta siis selleks on ikkagi FFP2 või FFP3 tähisega maskid. Kui aga kasutatakse meditsiinilisi maske, siis oluline on, et kõik kannaks maski. Paraku nagu me näeme, et kõik ei kanna maski või kantakse valesti. Siis ka maskide toime ei ole efektiivne.

Selge on ka see, et kõik vaktsiinid pole võrdsed. Mõni päev tagasi oli uudis, et Hiina nn traditsioonilised vaktsiinid Sinovac ja Sinopharmi (sisaldavad inaktiveeritud (surmatud) viirusosakesi) müük kukub. Põhjuseks nende ebaefektiivsus Delta tüve suhtes. Juulis müüs Hiina 2,48 miljardi USD eest vaktsiine. Augustis 1,96 miljardi USD eest. Mitmed Hiina vaktsiine ostnud riigid vaatavad mRNA vaktsiinide poole.

https://www.bloomberg.com/news/articles ... mrna-shots
aht0
Liige
Postitusi: 1249
Liitunud: 19 Juul, 2014 18:18
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas aht0 »

siiruviiruline kirjutas:Absurdikomöödia jätkub..


Absurdidemagoogia jätkub. Tuletame ka meelde et originaaltüve vastu mõikas mask täitsa hästi. Maskist ei piisa deltatüve vastu, mille tulekut-omadusi ei olnud võimalik esimesel aastal ette ennustada. Aga nüüd protestiv seltskond arvab et deltatüve tulek oleks pidanud olema ette teada ja maske ei oleks pidanud hakkama soovitama? Või misasja? :wall: Faktide kontekstist välja rebimist ja endale sobivasse vormi väänamist valdab see kontingent ikka sigahästi.
Info on pidevalt muutunud-täienenud, nii kuidas uuringud on lõppenud ja uued viirustüved tõsiasju muutnud. Aga sileajud soovivad ikka absoluutseid pühakirja leegitsevas kirjas raiutud garantiisid, absoluutseid fakte .. kohe algusest peale. Kuul pähe..
nimetu
Liige
Postitusi: 7584
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas nimetu »

Mitte otseselt pandeemiaga seotud, kuid tõenäoliselt sellest inspireeritult üks positiivne areng.
https://www.err.ee/1608357914/ule-65-aa ... tsineerida



Lubati, et kui inimesed vaktsineerivad, siis inimesed ei nakatu. Selleks võeti sihikule hooldekodud. Kõik elanikud vaktsineeriti, kaasaarvatud töötajad. Peale vaktsineerimise algust, lendasid nakatumisnäidud lakke.
Kui valitsus nägi, et nakatumisnäidud lakke ronima hakkasid, siis lubati, et ei haigestuta raskelt. Kui haigestuti raskelt, siis lubati, et ei surda.

Esiteks, keegi pole selliseid asju lubanud - veel vähem absoluutvormis. Siin sa lood lihtsalt kõrremehikesi mingist kujuteldavast "lubajast". Vähemalt siin foorumis on alati räägitud, et nimetatud meetmed vähendavad seonduvaid riske. Koroonasse haigestumine, haiglasse sattumine ja suremine on ka tõenäosuslikud, mitte absoluutsed. Maskide kandmine, isoleerimine ja vaktsineerimine muudavad need tõenäosused soodsamaks.
Teiseks, meil ei ole hetkekski olnud olukorda, kus KÕIK hooldekodude elanikud ja töötajad on vaktsineeritud. Tegelikkuses on meil see vaktsineerimine läinud nii vaevaliselt, et mõnes piirkonnas pole soovitud taset siiamaani saavutatud.
Viimati muutis nimetu, 04 Okt, 2021 7:41, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 49 külalist